BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Teufik

#2826 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Teufik »

mr.torture wrote:Evo kako je trenutno:

Image

I u glavnom se u ovim okvirima krece ova tri dana kod mene. netFlat 4 paket.
Eh da mi je pola tvoje brzine...imam isti netFlat 4 paket a gledaj ovo

Image
clarion_

#2827 Re: MojaTv BH telecom

Post by clarion_ »

hocel biti srpskih kanala
ala7

#2828 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

Lud i ponosan wrote:
arnes_king wrote:
Nema to veze sa lokacijom servera i bolje je uvijek uzimat preporuceni, nego zna se desit pogotovo sada dok stimaju i mijenjaju brzine da puste "malo" preveliku :)) To se meni desavalo kod starog ISP-a kada rade neke promjene heheh
Samo cu naglasiti da to sto si rekao nije tacno, ima na predhodnim stranicama objasnjenje.
Na Mojatv full sam (2Mbps).. a meni je konstantna brzina bila 6Mbit/s prije par dana .. skidao filmove prosjek 10-13 min .avi formata oko 700KB/s .. nije bio slucaj da skoci kazaljka na kraju testa kao sto mnogi govore, vec konstantno odrzavalo na 6Mbit/s.. u cemu je fazon ne znam, sigurno ja nisam "odvrnuo pipu" vec oni..
Image

Ima li ko informaciju da ce uskoro biti prosirena opcija timeshift na vise kanala (naknadno pregledavanje).. Npr. National Geogaphic,Discovery Channel,Arena Sport 3,Eurosport 2..
BarbaDue

#2829 Re: MojaTv BH telecom

Post by BarbaDue »

clarion_ wrote:hocel biti srpskih kanala
ja vjerujem da ce uskoro uvrstiti b92 ili eventualno rts-ove
Princeton

#2830 Re: MojaTv BH telecom

Post by Princeton »

@arnes_king

Probacu na torrente, al ne da mi se sad, do prvog mi je bila 125 kB/s (1 Mb/s), dakle kako treba.
eldin_995

#2831 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by eldin_995 »

E raja imam FLAT 2 paket jel mi neko može reći koliko mogu downloadati :D jer ima fer osnova :-) :lol:
kurty

#2832 Re: MojaTv BH telecom

Post by kurty »

meni ovaj speedtest pokasuje oko 1,54 brzinu...
na torentima i kad skidam nesto bezze pokazuje 230-260 kb/s...

m'scini da neku noc neko rece da je ova brzina od 260kb k'o da na centrali sjedim

valjda je to to...mojaTV full paket
Princeton

#2833 Re: MojaTv BH telecom

Post by Princeton »

kurty wrote:meni ovaj speedtest pokasuje oko 1,54 brzinu...
na torentima i kad skidam nesto bezze pokazuje 230-260 kb/s...

m'scini da neku noc neko rece da je ova brzina od 260kb k'o da na centrali sjedim

valjda je to to...mojaTV full paket
pa 128 kB/s = 1 Mb/s (B-bajt, b-bit)
Dakle, očekivano bi bilo da 256 kB/s bude 2 Mb/s, što je k'o da na centrali sjediš... :D
ala7

#2834 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

Lud i ponosan wrote:
ala7 wrote:
Na Mojatv full sam (2Mbps).. a meni je konstantna brzina bila 6Mbit/s prije par dana .. skidao filmove prosjek 10-13 min .avi formata oko 700KB/s .. nije bio slucaj da skoci kazaljka na kraju testa kao sto mnogi govore, vec konstantno odrzavalo na 6Mbit/s.. u cemu je fazon ne znam, sigurno ja nisam "odvrnuo pipu" vec oni..
Ocigledno su se zaHebali (sto mi je nevjerovatno, oni se mogu zajebati samo na stetu korisnika :D ).

Ako ti torrenti ferceraju tom brzinom, onda je to to. Prijavi se da te vrate na paket koji placas, zaista nema smisla to sto si se usutio kao beba kad se upiski :D :lol:
Trazicu odstetu... :wink: mozda i pelene kakve..
Dobro je sad za sad ako se uzme u obzir da koristim dva racunara u kuci za internet pristup .. Zadovoljan sam uslugom Mojatv ,jedina zamjerka je taj timeshift za vise kanala i sto nema Sportklub-a koji prenosi engleski Premier League.. ocjena 8/10 za Mojatv.. :)
Officer Crabtree

#2835 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Officer Crabtree »

eldin_995 wrote:E raja imam FLAT 2 paket jel mi neko može reći koliko mogu downloadati :D jer ima fer osnova :-) :lol:
Nama je represijama utjeran strah u kosti da je to nevjerovatno. :)

Skidaj koliko hoćeš, fer osnovu nećeš dostići.
arnes_king

#2836 Re: MojaTv BH telecom

Post by arnes_king »

Meni je to cudno to su se onda stvarno oni zeznuli pa vam odvrnuli :S :D

A sto se tice ovih brzina i brzina skidanja to vam je veoma lahko izracunati, ako imate paket od 2 Megabits po sekundi ili drugim rijecima 2048 kilobits po sekundi samo podijelite sa 8 i dobijete brzinu kojom bi trebali skidati tj. 2048/8=256 kilobyte po sekundi vam je max skidanje, 8 bits = 1 byte pa eto racunice a to ste i prije mene sigurno znali hehe :)

A za informaciju ja imam 8 racunara i plus amidja 1 i svi su na istom paketu i nemam nikakvih problema, osim kada ja skidam igricu za ps3 po par dana zali mi se amidja xD
naneljube

#2837 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by naneljube »

meni je konekcija vec 2 dana OK, nije doslo do pucanja konekcije, sve izgleda OK kao sto je i prije bilo, samo me zanima koja je procedura za prelazek na vecu konekciju paket 20g, nemam pojma kako se sad zove!!!
Princeton

#2838 Re: MojaTv BH telecom

Post by Princeton »

arnes_king wrote:Meni je to cudno to su se onda stvarno oni zeznuli pa vam odvrnuli :S :D

A sto se tice ovih brzina i brzina skidanja to vam je veoma lahko izracunati, ako imate paket od 2 Megabits po sekundi ili drugim rijecima 2048 kilobits po sekundi samo podijelite sa 8 i dobijete brzinu kojom bi trebali skidati tj. 2048/8=256 kilobyte po sekundi vam je max skidanje, 8 bits = 1 byte pa eto racunice a to ste i prije mene sigurno znali hehe :)

A za informaciju ja imam 8 racunara i plus amidja 1 i svi su na istom paketu i nemam nikakvih problema, osim kada ja skidam igricu za ps3 po par dana zali mi se amidja xD
Evo, ja sam probao jedan torrent sa puno seedera i dobio slijedeću brzinu:

Image

Dakle, moglo bi se reći da sjedim na centrali :D

Mislim da je ovo puno pouzdaniji način od speedtesta, koji meni uvijek pokaže bezvezne rezultate.
ala7

#2839 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

Princeton wrote:
arnes_king wrote:Meni je to cudno to su se onda stvarno oni zeznuli pa vam odvrnuli :S :D

Image

Mislim da je ovo puno pouzdaniji način od speedtesta, koji meni uvijek pokaže bezvezne rezultate.
Izvini, ali koji koristis download-er .. ovaj sa screenshota sto si postavio.. dobra brzina download-a .. to je optimalno
Last edited by ala7 on 07/03/2011 22:49, edited 1 time in total.
Princeton

#2840 Re: MojaTv BH telecom

Post by Princeton »

ala7 wrote:
Princeton wrote:

Image

Izvini, ali koji koristis download-er .. ovaj sa screenshota sto si postavio..
MItorrent (mi-grčko slovo, link utorrent.com)
mr.torture

#2841 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by mr.torture »

Teufik wrote:
mr.torture wrote:Evo kako je trenutno:

Image

I u glavnom se u ovim okvirima krece ova tri dana kod mene. netFlat 4 paket.
Eh da mi je pola tvoje brzine...imam isti netFlat 4 paket a gledaj ovo

Image
Kod mene je tako bilo prva dva dana. treci da nisam imao konekciju par sati uopste a cetvrti je bila kobinacija normalne brzine i pucanja konekcije. Ova posljednja tri dana je prilicno stabilno i rijetko pada ispod 2Mb/s, a u glavnom se krece oko 3Mb/s. Vidjet cemo kako ce se odvijati do kraja mjeseca.
ala7

#2842 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

Jedna zamjerka (tako da nazovem,jest i nije) je pregled potrosnje na bhtelecom korisnickom portalu ali po sesijama.. nema ukupne potrosnje - suma svih sesija da prikazuje ..
Dobro bi bilo da imamo pregled ukupne potrosnje, ipak kontrolises sam sebe tako i upotrebu interneta.. Ipak velika upotreba interneta lose utice na drustveni zivot.. Sta vi misite da li je potreban pregled ukupne potrosnje,sumirano.. ??
Princeton

#2843 Re: MojaTv BH telecom

Post by Princeton »

ala7 wrote:Jedna zamjerka (tako da nazovem,jest i nije) je pregled potrosnje na bhtelecom korisnickom portalu ali po sesijama.. nema ukupne potrosnje - suma svih sesija da prikazuje ..
Dobro bi bilo da imamo pregled ukupne potrosnje, ipak kontrolises sam sebe tako i upotrebu interneta.. Ipak velika upotreba interneta lose utice na drustveni zivot.. Sta vi misite da li je potreban pregled ukupne potrosnje,sumirano.. ??
Pravo da ti kazem, mene je interesovalo dok sam bio na limitu. Sad me uopste ne zanima, skidam ko sivonja i tesko da bi i jedan brojac mogao da to izmjeri... :D

Sad ozbiljno, to ne bi bilo loše, čisto radi informativnog karaktera.
fazer

#2844 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by fazer »

Image

download je ok ali ping :roll:
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#2845 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Privatna poruka »

Image

Eh eto ga na... flet2

Radi li ono podrska korisnicima cijelu noc...da vidimo ko ce zaspati veceras?
ala7

#2846 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

Image

Ok je stanje veceras :) mojatv/full
Mustang1

#2847 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Hajd moze i ovdje..Postojil nacin da se torrenti nastimaju da ne skida sve odjednom..nego kad jedan zavrsi da pocne drugi .. ?
Metefu

#2848 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Metefu »

Bubalo1 wrote:Hajd moze i ovdje..Postojil nacin da se torrenti nastimaju da ne skida sve odjednom..nego kad jedan zavrsi da pocne drugi .. ?
Ako koristis uTorrent Options->Preferences->Queueing i postavis Maximum number of active downloads.
Za ostale torrent programe neznam... :D
dzeno123

#2849 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by dzeno123 »

Spojio sam u firmi dva racunara preko adsl routera, na drugom nije bilo konekcije i bila je upaljena opcija da automatski nadje ip adresu ali posto nikako to nije prolazilo prepiso sam podatke sa prvog racunara i dodijelio drugu adresu. Sve ok jucer, ima neta na oba racunara ali evo danas me opet zovu da na drugom komp. nema interneta, tacnije stoji da je connected ali ne otvara nista, zna li neko odprilike do cega bi moglo biti? Tek sutra idem da pogledam u cemu je rijec. :(
dale cooper

#2850 Re: MojaTv BH telecom

Post by dale cooper »

Ne znam da li se kome drugom slično dešava, ali u zadnjih 4-5 dana kada stavim dva ili više linkova
za download (sa recimo mediafirea ili sličnih file sharing servera) desi mi se da se oba zamrznu i prekinu,
dok nastavljam sasvim normalno da surfam na internetu bez ikakvih problema.
Ne znam šta bi moglo biti u pitanju. :?
Inače imam moja tv net paket i ZTE router.
Locked