Znam kako pise. I to kako pise upravo i znaci ovo sto sam rekao - vozila pod pratnjom moraju imati bar jedno policijsko vozilo, i tada se smatraju "vozilima pod pratnjom". To znaci upravo ovo "podrazumijevaju se vozila kojima je dodijeljena pratnja policije ili vojne policije".nemezis wrote: Ovako pise:
"(1) Vozilima pod pratnjom, u skladu s ovim Zakonom, podrazumijevaju se vozila kojima je dodijeljena pratnja policije ili vojne policije, s posebnim motornim vozilima opremljenim ure|ajima za davanje posebnih zvu~nih signala i svjetlosnih znakova crvene i plave boje, i to za vrijeme dok se ti znakovi daju."
Nigdje ne pise da mora biti obiljezeno kao policijsko.
Tjelohranitelji i obezbjedjenje nisu policajci. Radio sam to, znam o cemu pricam.
Drugi par rukava je sto se kod nas svi redom bahate cim sjednu u A6 ili A8 zatamnjenih stakala, i kontaju da mogu sve ako imaju blinkere/rotacije i sirene. To tako ne ide nigdje na planeti, osim, naravno, kod nas.
E pa - ne mogu. A ne mogu upravo iz navedenih razloga, tj. jer onda svako moze sjesti u crnog Passata, Audija, ili bilo sta tih kategorija, nabaciti blinkere ili rotacije, i opleti cestom.
Drugim rijecima - vise nema tolerancije na alkohol nikako. Da li je potrebno reci da je ovo mimo svih EU pravila? A neko ce reci i - eto nas, polako ali sigrno se krecemo prema Islamabadu...d. Do 0,3 g/kg - 50,00 KM