Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
BELLUNO

#2826 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BELLUNO »

milenica wrote:Gospodo draga, Vama bi izgleda jedino pomoglo da ovde naselite Talibane , a da Srbe pobijete i tako ostanete sretni, ili cete opet kukati, i samo kukati, pa dokle vise ljudi moji...Pa dajte vise da krenemo naprijed, za sve su Vam Srbi krivi, ama bas za sve, ispirate mozak djeci koji nisu ni u skolu posli sa ratom, sa cetnicima, pobogu dokle vise... placete za Titom, a sami ste htjeli drzavu, i zasto je rat poceo, kakva agresija, pobogu, pa znate da je bio gradjanski rat. Jesu li i Srbi krivi za pedofiliju, jesu li Srbi krivi za kriminal, jesu li Srbi krivi za korupciju, jesu li Srbi krivi sto nema posla, jesu li Srbi krivi za propalu ekonomiju...ne bih rekla, krivi smo mi gospodo draga, krivi smo mi...Ajde recite ko su vam komsije u zgradi, odakle su, Bratunac, Srebrenica, dosli ljudi malo u grad pa govore cistim jezikom, a da ne spominjem Sandzak, da ne spominjem strance, kao sto je to lijepo Branislav Nusic rekao, udji svete, udji...e eto vam sada svijet. Htjeli ste samostalnu drzavu, eto vam je...nije mi samo jasno zasto mrzite toliko Srbe..stvarno mi nije jasno...
Oslobodite se mrznje ljudi moji, pa ostavite za sobom grozote rata, zasto vuci za sobom taj teret.. svaki dan na dnevniku samo o ratu, ajmo naprijed ljudi moji...stvarno sam razocarana...zato sam i otisla iz ove trule drzave...eto vam je.. i nisam sretna niti cu ikada biti u tudjoj drzavi, ali ja onu svoju drzavu vise nemam..u ono vrijeme kada se gledala duhovna strana covjeka, kada nije bilo materijalizma i razne markirane garderobe...ostao je sami sljam i mrznja i nikad i necete ici naprijed...zivjecete u ratu i izjesce vas mrznja, samo pazite na djecu...razmisljajte malo sta ce vasa djeca sutra raditi...
Eto vam vase Bosne, sretno!!!! Da, samo jos ovo, kada vidite da je vase Sarajevo, a nekada i moje, prepuno dzamija i kada vam to bude smetalo sjetite se da se od dzamija ne zivi........

Vuk dlaku mijenja ali cud nikada.Najgore na svijetu je kolektivna amnezija.Niko ne mrzi Srbe nego ratne zlocince ali dokle god su Srbima(95%) ratni zlocinci narodni heroji imat ce te mrznju normalnog covjeka.Tvoji sunarodnici su otjerali te Bratuncane,Srebrenicane krivo vam sto ih niste mogli sve pobiti pa sad vam smetaju i u Sarajevu.Traziti od ljudi koji su dozivjeli strahote rata da jednostavno zaborave kao da ga nije ni bilo je stvarno degutantno a to je inace Srpska politika niko nije kriv.Sreca pa postoji sud za ratne zlocince koji je kontra srpskih zelja,da niko nije kriv za rat.Za stanje kakvo je sad u BiH Srbi su krivi 90%.Sizifov posao pokusati tebe i tebi slicnima promjeniti misljenje kad su vam mozgovi izaprani Svevelikom Srpskom politikom.I za kraj sve djamije sto se prave po BiH i Sarajevu ne prave se na zemljistu gdje su bile pravoslavne crkve.Kao slucajevi u republici srpskoj.
mmostar

#2827 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mmostar »

paja_patak wrote:
armin071 wrote:Dalton budi bar ti pametan... Od 1990 godine srbi u BiH pa i u citavoj bivsoj Jugi su pod stalnom hipnozom "realnih srpskih media" (sjeti se samo Riste Djoge i co.) i to je ostavilo dubokog traga na te ljude. Vrijeme je ucinilo svoje i naucno je dokazano da su takvi eksperimenti sa medijima ucinkoviti. Treba se boriti da u 49% enititet dodje malo vise nezavisnih medija da ljudi shvate koji je ovo vijek da je kosovski boj zavrsen da na ovoj vamo 51% strani nisu mudzahedini koji ce da ih zakolju cim se vrate, da im ne treba zid preko ceste na Dobrinji koji pocese "gospoda iz I. Sarajeva da prave, da su i srbi iz 51% Bosne isti kao i oni iz 49% i da to nisu izdajice srpskog naroda i itd.... Vecina naroda na 49% je ruralno stanovnistvo gdje internet i ostali vidovi komunikacije prodiru jako tesko. Dosta ljudi tamo jos zivi u dobu izmedju dva svjetska rata... Ima i na 51% takvih primjera (G. Bukovica), zato treba ljudima objasniti da skoluju djecu da ih ne bi jedan traktorista iz Laktasa ili jedan psihijatar iz Jagomira mogao povesti kao ovce u klanja i silovanja onih koji su do jucer proslavljali sa njima sve Bozice,Bajrame i druge vjerske praznike.... Al sve ce ovo biti jako tesko...
ti opisa rs ko neku divljinu cuj internet tamo tesko zalazi ljudi zive u vremenu izmedju dva svjetska rata, gdje se djeca ne skoluju i onda ocekujes neko pomirenje i to jos govori neko iz federacije koja ima 200 maraka u budzetu iz federacije u kojoj se moderno zivi svi imaju internet i urbani su :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#2828 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jeza u ledja »

dallton wrote:
milenica wrote:Samo sto su Srbi glupi pa sute, a bili su i oni silovani braco, i te kako ubijani i protjerivani... Koliko je samo krvi u Sarajevu proteklo...vidjela sam svojim ocima...
:-) pa bog te u sumu okrenuo ko je drzao sarajevo pod opsadom - da nisam mozda ja? i jel to mozda neko negdje rekao da uziva u tome da su srbi ubijani? da je vojska koja fola predstavlja moj narod napravila onako nesto kao sto je srebrenica, ja bi lijepo ili uzeo strik i objesio ili bacio pasos i razgulio i vise nikad ne bi pozelio da vidim ni te ljude ni tu zemlju...nego tebi smeta sto se svakodnevno podsjeca na ono sto je srpski narod ucinio, precutno odobravao ili aktivno pomagao , pa bi kao da ispravis starom pricom "svi su jednako krivi, sve treba osuditi, blablabla"...kao da si prespavala zadnjih 10 godina
Vidis da je i ona brisnula i nikad vise nece da se vrati. To nije vise njen grad i njena zemlja - to je najbolji izgovor samom sebi da si ne moras objasnjavati sta se stvarno desilo, a u podsvijesti znas vrlo dobro sta.
dallton

#2829 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Dodik pita ostale političke partije: Zašto nakon aprilskog želite srušiti i prudski paket?!
"Nema problema u komunikaciji s Tihićem i Čovićem", kazao je Dodik • "Razgovori će biti nastavljeni", tvrdi Čović...
22.02.2009. 18:12

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović demantovao je da je jučerašnji sastanak u Mostaru prekinut zbog uslova koje je postavio lider SNSD-a Milorad Dodik, istakavši da će razgovori biti nastavljeni, jer, kako je naveo, oni nemaju alternativu.

"Na jučerašnjem sastanku smo shvatili da ne postoji atmosfera koja je primjerena ovako teškim razgovorima. Zbog toga smo se dogovorili šta bi trebalo da uradimo za narednih petnaestak dana, kada bi se ponovo trebali sastati i međusobno razmijeniti dokumente", rekao je Čović.

Čović tvrdi da ima prostora za razgovore tri lidera, ali da je bitan ambijent u kojem se oni vode, te dodaje da je šteta što do sada nije iskorišteno vrijeme da se postigne određeni dogovor, jer će, kako je naveo, zbog drugih dešavanja BiH za nekoliko mjeseci biti u ekonomsko-socijalnom haosu.

On je rekao da su evidentne i aktivnosti koje su usmjerene protiv pokušaja traženja rješenja u BiH, ali je dodao da će, razgovori sa Dodikom i liderom SDA Sulejmanom Tihićem biti nastavljeni, jer nemaju alternativu.

"U suprotnom, doći će do političke nestabilnosti, ekonomsko socijalne bijede, te pogoršane bezbjednosne situacije", rekao je Čović.

Čović je ponovio da vjeruje u Prudski sporazum, jer je on osnova na kojoj bi se kroz javnu raspravu u parlamentu došlo do novog Ustava BiH, istakavši želju sva tri lidera da se do rješenja dođe kroz kompromis i dogovor.

On je dodao da trojica lidera traže rješenje u kojem će svi građani BiH biti ravnopravni.

"Želim da BiH bude racionalno organizovana, po mjeri svakog građanina, jer to je njena realnost. Samo takva BiH može sebi otvoriti vrata prema Evropskoj uniji", ocijenio je Čović.

Dodik: Dogovorili smo se za amandmansko djelovanje

Dodik pita ostale političke partije: Zašto nakon aprilskog želite srušiti i prudski paket?!

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da bi u narednih 15 dana trebalo da se sastane sa liderima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i SDA Sulejmanom Tihićem kako bi razmotrili pitanja koja uskoro treba da se realizuju, a koja se odnose na Brčko distrikt, popis stanovništva i raspodjelu imovine.

Ističući da ne spori prudski proces, Dodik je rekao da su ustavne promjene dugoročan proces za šta će trebati dugo vremena.

"Mi smo se ranije dogovorili da ćemo ići kroz amandmansko djelovanje i kroz proces u kojem neće biti prisutni stranci", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da nema problema u komunikaciji sa Čovićem i Tihićem i pozvao ostale predstavnike političkih partija da objasne zašto, kako je naveo, nakon aprilskog žele da sruše i prudski paket.

On je rekao da Republika Srpska ne negira BiH, ali je dodao da ne želi da bilo ko negira Srpsku.

Dodik je naglasio da razumije potrebu svih naroda u BiH da imaju zadovoljavajuće okvirno rješenje i da je spreman da to podrži.
nismo mi protiv BiH, samo smo protiv egzistencije ljudi koji bi slucajno podrzavali BiH u pc-u....
a mu glupih izjava, neko mu rusi prudski sporazum, a on se kao cudi "zasto ne prihvatate sve ono sto vam ja ne nudim, kad je kompromis jedini put"? koga on folira :roll:
behavac

#2830 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

dallton wrote:

On je rekao da Republika Srpska ne negira BiH, ali je dodao da ne želi da bilo ko negira Srpsku.

Dodik je naglasio da razumije potrebu svih naroda u BiH da imaju zadovoljavajuće okvirno rješenje i da je spreman da to podrži.
nismo mi protiv BiH, samo smo protiv egzistencije ljudi koji bi slucajno podrzavali BiH u pc-u....
a mu glupih izjava, neko mu rusi prudski sporazum, a on se kao cudi "zasto ne prihvatate sve ono sto vam ja ne nudim, kad je kompromis jedini put"? koga on folira :roll:
Sta se sad ti pravis pametan...
Evo da cujem tebe jel ti negiras i ne zelis da prihvatis Republiku Srpsku?
Konkretno DA il NE, bez filozofiranja...
kv99

#2831 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kv99 »

behavac wrote:
dallton wrote:

Onakav entitet kao sto krkan zeli NE. NE za entitet samo za jedan narod, gdje ce svaka livada imati krsnu slavu a pogotovo javne ustanove ( policija, skole, itd), gdje su svakodnevi napadi na vjerske objekte, gdje se negira genocid ...
Maraschino

#2832 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Zanimljivo razmisljanje '' Gebelsa of srpska''

ŠTRAJKOVAĆEMO!
D. STOJANOVIĆ | 22.02.2009 20:00

Rajko Vasić, izvršni sekretar SNSD, za "Fokus" govori o posebnoj sjednici Izvršnog odbora ove partije, krivičnom izvještaju protiv premijera Dodika, mjerama koje su na raspolaganju predstavnicima RS, ali i onima koji su se nakon sastanka s Rafi Gregorijanom u banjolučkim prostorijama OHR-a otvoreno etiketirali.

FOKUS: Da li je SNSD zabrinut za sudbinu svog predsjednika?

VASIĆ: U velikoj političkoj stranci nema zabrinutosti. Mi imamo rješenje i stav za svaku situaciju. Ali, sve što se događa nije samo stvar odbrane Milorada Dodika. Radi se i o Republici Srpskoj i o Bosni i Hercergovini, koliko god to može zvučati socrealistički. Odbraniće se Dodik sam, a odbranićemo ga i mi. Suština koja stoji iza toga može urušiti Bosnu i Hercegovinu. I zbog toga je SNSD, pored toga što se radi o našem predsjedniku, održao sjednicu Izvršnog odbora. Htjeli smo još jednom da kažemo da institucije BiH moraju otkloniti paralelizam i neregularne procedure iz svog rada, inače će Republika Srpska morati da se zaštiti.

FOKUS: Šta znači koristiti sva demokratska sredstva?

VASIĆ: Neću da govorim o detaljima. Ima jedna vrsta štrajka protiv koje nema odbrane, a ni zakona. To je situacija kada se svakog minuta svakog dana, svakog mjeseca, cijele godine, samo poštuju propisi. Na primjer, poštovati pravilo da voz ne krene dok se sva vrata ne zatvore. A to dovodi do potpune blokade. To nijedno preduzeće, nijedna država ne može izdržati. Bosna i Hercegovina treba dobro da se zamisli oko ovoga što je uradila. Ja očekujem da se politički faktori u Sarajevu, i institucije, oglase i osude ovakav postupak. To je minimum. Država se ne može graditi na neregularnim postupcima, na lancu iskompleksiranih, potkupljenih i ucijenjenih ljudi kojima upravlja osrednji špijun balkanskog blata. Država ne može počivati na zajedničkim institucijama koje se grade samo zato da bi se iskoristile protiv Republike Srpske i protiv srpskog naroda u BiH.

FOKUS: Mislite da je ovo upereno protiv Srba?

VASIĆ: Normalno, samo što je to jedna etapa u toj borbi, jedna faza, jedan uvod, artiljerijska priprema za krajnji cilj stvaranja Bosne od BiH. Niko i ne krije da je njima cilj ukidanje Republike Srpske a bez tog državotvornog teritorijalno-političkog okvira srpski narod ima samo šansu da postane manjina, kao i u Hrvatskoj. Da bi se to uradilo, treba oslabiti najjaču stranku, treba stvoriti utisak u javnosti da je sve kriminalizovano, da sve što se radi ne radi se za narod nego za vlastitu kriminalnu korist. Kada oslabite najjaču stranku, onda će kao važan politički faktor postati male i nebitne stranke kojima se lako upravlja i koje se lako ucjenjuje a koje, i inače, nemaju nikakav koncept. Šta mislite da Republika Srpska zavisi od SDS-a u raspadu, od PDP koja je ucijenjena da izađe iz saradnje sa SNSD da bi nas oslabila, od Mihajlice, od Čavića. To je cilj nekih igrača međunarodne zajednice i Sarajeva. A mali igrači u medijima, rashodovani špijunčići, samozaljubljeni liderčići stranaka bez koncepta... ovdje služe samo kao upotrijebljeni prezervativi.

FOKUS: Ko su ti ljudi iz medija, političari, plaćenici?

VASIĆ: Ma, oni se sami otkrivaju. Ta usrana Beta koja je iz Banje Luke i za vrijeme prve vlade Milorada Dodika radila protiv nas i protiv koalicije Sloga, emitovala lažne i tendeciozne vijesti. To je taj prezervativ kojeg je iskoristio neki Lukačić negdje u SIPA, gdje ga je postavio OHR. To su oni mediji koji u svakom dnevniku lansiraju sumorne priče u javnost, kao da ništa drugo ne postoji u Republici Srpskoj. To je cijeli jedan plaćenički i instrumentalizovani crni talas u medijima. Da o onim federalcima i ne govorim. Šaraba, koji opravdava ovu nelegalnu i paralelnu aktivnost, jer mu je vraćeno pravo da se bavi politikom i mora da se oduži. I oni koji ćute, i oni se slažu s Lukačem i potajno likuju, misleći da će to donijeti kog poslanika 2010. Ili ne smiju da kažu, jer su na nečijim jaslama. Gospođa ministarka finansija koja je izostavljena iz tog ministarskog finansijkog niza za optužbu, a čija biografija je zanimljiva i jednim dijelom vezana za Englesku. Svi oni koje je Gregorijan svojevremeno okupio u banjolučkim prostorijama OHR. Nisam čuo da sada izražavaju svoju slobodu izbora i dogovora na koji su se tada žalili. Svi će se otkriti i sami sebe etiketirati.

Trostruka garancija za RS
Štetu od cijele ove akcije imaće Bosna i Hercegovina, ona koja toleriše i produkuje ovakvu upotrebu institucija ili stvaranje parainstitucija. Ne znam koliko će vode proteći dok neko ponovo da pristanak da se stvori neka zajednička instuitucija. Šteta je već uknjižena u Mostaru. I biće je još. Tri uslova koja su postavljena i u zvaničnoj formi, a o kojima je SNSD govorio od 2005, dakle od vremena prije Dodikovog preuzimanja Vlade Republike Srpske, nepremostiva su za BiH, odnosno za lidere sadašnjih stranaka u Sarajevu. To mogu prihvatiti samo neki novi politički igrači a na njih treba čekati. Republika Srpska mora imati trojnu garanciju: da je svi politički faktori koji žele da učestvuju u kreiranju ustavnih promjena, unaprijed priznaju kao konstantu, da se izjasne da entitesko glasanje ostaje u Ustavu i da prihvate da se u Ustav ugradi pravo na samoopredjeljnje do otcjepljenja. Republika Srpska se mora osigurati, da je svakog mjeseca neka protuva ne čeka u zasjedi.
jos jednom potvrdjuju da je ovo samo gubljenje vremena...pomaka nece biti
Socijalista

#2833 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

behavac wrote:
dallton wrote:

A zasto Dodik ne prihvati promjenu imena RS, pa bi se mozda i mogao priznati ekskluzivni entitet Srba koji po ustavu to nesmije da bude (samo srpski).
dallton

#2834 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Maraschino wrote:Zanimljivo razmisljanje '' Gebelsa of srpska''

ŠTRAJKOVAĆEMO!
D. STOJANOVIĆ | 22.02.2009 20:00

Rajko Vasić, izvršni sekretar SNSD, za "Fokus" govori o posebnoj sjednici Izvršnog odbora ove partije, krivičnom izvještaju protiv premijera Dodika, mjerama koje su na raspolaganju predstavnicima RS, ali i onima koji su se nakon sastanka s Rafi Gregorijanom u banjolučkim prostorijama OHR-a otvoreno etiketirali.

FOKUS: Da li je SNSD zabrinut za sudbinu svog predsjednika?

VASIĆ: U velikoj političkoj stranci nema zabrinutosti. Mi imamo rješenje i stav za svaku situaciju. Ali, sve što se događa nije samo stvar odbrane Milorada Dodika. Radi se i o Republici Srpskoj i o Bosni i Hercergovini, koliko god to može zvučati socrealistički. Odbraniće se Dodik sam, a odbranićemo ga i mi. Suština koja stoji iza toga može urušiti Bosnu i Hercegovinu. I zbog toga je SNSD, pored toga što se radi o našem predsjedniku, održao sjednicu Izvršnog odbora. Htjeli smo još jednom da kažemo da institucije BiH moraju otkloniti paralelizam i neregularne procedure iz svog rada, inače će Republika Srpska morati da se zaštiti.

FOKUS: Šta znači koristiti sva demokratska sredstva?

VASIĆ: Neću da govorim o detaljima. Ima jedna vrsta štrajka protiv koje nema odbrane, a ni zakona. To je situacija kada se svakog minuta svakog dana, svakog mjeseca, cijele godine, samo poštuju propisi. Na primjer, poštovati pravilo da voz ne krene dok se sva vrata ne zatvore. A to dovodi do potpune blokade. To nijedno preduzeće, nijedna država ne može izdržati. Bosna i Hercegovina treba dobro da se zamisli oko ovoga što je uradila. Ja očekujem da se politički faktori u Sarajevu, i institucije, oglase i osude ovakav postupak. To je minimum. Država se ne može graditi na neregularnim postupcima, na lancu iskompleksiranih, potkupljenih i ucijenjenih ljudi kojima upravlja osrednji špijun balkanskog blata. Država ne može počivati na zajedničkim institucijama koje se grade samo zato da bi se iskoristile protiv Republike Srpske i protiv srpskog naroda u BiH.

FOKUS: Mislite da je ovo upereno protiv Srba?

VASIĆ: Normalno, samo što je to jedna etapa u toj borbi, jedna faza, jedan uvod, artiljerijska priprema za krajnji cilj stvaranja Bosne od BiH. Niko i ne krije da je njima cilj ukidanje Republike Srpske a bez tog državotvornog teritorijalno-političkog okvira srpski narod ima samo šansu da postane manjina, kao i u Hrvatskoj. Da bi se to uradilo, treba oslabiti najjaču stranku, treba stvoriti utisak u javnosti da je sve kriminalizovano, da sve što se radi ne radi se za narod nego za vlastitu kriminalnu korist. Kada oslabite najjaču stranku, onda će kao važan politički faktor postati male i nebitne stranke kojima se lako upravlja i koje se lako ucjenjuje a koje, i inače, nemaju nikakav koncept. Šta mislite da Republika Srpska zavisi od SDS-a u raspadu, od PDP koja je ucijenjena da izađe iz saradnje sa SNSD da bi nas oslabila, od Mihajlice, od Čavića. To je cilj nekih igrača međunarodne zajednice i Sarajeva. A mali igrači u medijima, rashodovani špijunčići, samozaljubljeni liderčići stranaka bez koncepta... ovdje služe samo kao upotrijebljeni prezervativi.

FOKUS: Ko su ti ljudi iz medija, političari, plaćenici?

VASIĆ: Ma, oni se sami otkrivaju. Ta usrana Beta koja je iz Banje Luke i za vrijeme prve vlade Milorada Dodika radila protiv nas i protiv koalicije Sloga, emitovala lažne i tendeciozne vijesti. To je taj prezervativ kojeg je iskoristio neki Lukačić negdje u SIPA, gdje ga je postavio OHR. To su oni mediji koji u svakom dnevniku lansiraju sumorne priče u javnost, kao da ništa drugo ne postoji u Republici Srpskoj. To je cijeli jedan plaćenički i instrumentalizovani crni talas u medijima. Da o onim federalcima i ne govorim. Šaraba, koji opravdava ovu nelegalnu i paralelnu aktivnost, jer mu je vraćeno pravo da se bavi politikom i mora da se oduži. I oni koji ćute, i oni se slažu s Lukačem i potajno likuju, misleći da će to donijeti kog poslanika 2010. Ili ne smiju da kažu, jer su na nečijim jaslama. Gospođa ministarka finansija koja je izostavljena iz tog ministarskog finansijkog niza za optužbu, a čija biografija je zanimljiva i jednim dijelom vezana za Englesku. Svi oni koje je Gregorijan svojevremeno okupio u banjolučkim prostorijama OHR. Nisam čuo da sada izražavaju svoju slobodu izbora i dogovora na koji su se tada žalili. Svi će se otkriti i sami sebe etiketirati.

Trostruka garancija za RS
Štetu od cijele ove akcije imaće Bosna i Hercegovina, ona koja toleriše i produkuje ovakvu upotrebu institucija ili stvaranje parainstitucija. Ne znam koliko će vode proteći dok neko ponovo da pristanak da se stvori neka zajednička instuitucija. Šteta je već uknjižena u Mostaru. I biće je još. Tri uslova koja su postavljena i u zvaničnoj formi, a o kojima je SNSD govorio od 2005, dakle od vremena prije Dodikovog preuzimanja Vlade Republike Srpske, nepremostiva su za BiH, odnosno za lidere sadašnjih stranaka u Sarajevu. To mogu prihvatiti samo neki novi politički igrači a na njih treba čekati. Republika Srpska mora imati trojnu garanciju: da je svi politički faktori koji žele da učestvuju u kreiranju ustavnih promjena, unaprijed priznaju kao konstantu, da se izjasne da entitesko glasanje ostaje u Ustavu i da prihvate da se u Ustav ugradi pravo na samoopredjeljnje do otcjepljenja. Republika Srpska se mora osigurati, da je svakog mjeseca neka protuva ne čeka u zasjedi.
jos jednom potvrdjuju da je ovo samo gubljenje vremena...pomaka nece biti
nemoj porediti gebelsa i vasica, to je uvreda za gebelsa koji je bio fasista a i obrazovan covjek...vasic je klasicna sumadijska seljacina

ovakvih izjava ce sada biti masa, jer je doslo do dezorjentacije dode i kompanije s obzirom na nadolezece tamne oblake na horizontu ...uglavnom, ova garnitura ce biti zadnja s ovakvom retorikom u pcu...nakon toga na celo pca dolaze stara lica s novom pricom koja nece dizati tenzije i stvari ce se nastaviti u smjeru koji je drugaciji od danasnjeg
Topla voda

#2835 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Topla voda »

a jel vasic ulazi prvi s klupe,mjesto milorada?
nuernberg

#2836 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nuernberg »

Topla voda wrote:a jel vasic ulazi prvi s klupe,mjesto milorada?
Pusti vasica dzukelu...
Oni sada lupaju ko maxim po diviziji po svemu i svacemu

Ovo je pocetak kraja Visoko kvalifikovanom kocijasa dodiju :dance: :dance: :dance:
behavac

#2837 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

kv99 wrote:
behavac wrote:
dallton wrote:
Onakav entitet kao sto krkan zeli NE. NE za entitet samo za jedan narod, gdje ce svaka livada imati krsnu slavu a pogotovo javne ustanove ( policija, skole, itd), gdje su svakodnevi napadi na vjerske objekte, gdje se negira genocid ...
Ne nego entitet kakav ja zelim...
Ime za sad moze ostati Republika Srpska...ali to ce biti gradjanski entitet za sve narode i svi ce biti ravnopravni...
Na sve funkcije ce se moci birati svi gradjani bez obzira na nacionalnost...
Institucije ce imati svoj dan a ne krsnu slavu a Srbi mogu dodatno taj dan slaviti kao krsnu slavu ako je neki svetac...ali zvanicno nece biti krsna slava institucija a jos manje livada...
Postaviti nadzorne kamere pored vjerskih objekata i ako bude napada policija da uhvati pocinioce i sud ih kazni...
Zabraniti negiranje genocida...
Kakav je ovakav status, DA ili NE ?
Last edited by behavac on 23/02/2009 01:20, edited 1 time in total.
kv99

#2838 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kv99 »

behavac wrote:
kv99 wrote:
behavac wrote:
Ime za sad moze ostati Republika Srpska...ali to ce biti gradjanski entitet za sve narode i svi ce biti ravnopravni...
Institucije ce imati svoj dan a ne krsnu slavu a Srbi mogu dodatno taj dan slaviti kao krsnu slavu ako je neki svetac...ali zvanicno nece biti krsna slava institucija a jos manje livada...
Postaviti nadzorne kamere pored vjerskih objekata i ako bude napada policija da uhvati pocinioce i sud ih kazni...
Kakav je ovakav status, DA ili NE ?[/quote]

To sto si nabrojao + pravo na skolstvo po sopstvenom izboru i ne vidim neki problem= DA.
Mezzo-x

#2839 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:36, edited 1 time in total.
behavac

#2840 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

kv99 wrote:
behavac wrote:
Kakav je ovakav status, DA ili NE ?
To sto si nabrojao + pravo na skolstvo po sopstvenom izboru i ne vidim neki problem= DA.
Ma za skolovanje po izboru nema nikakvih problema sto se mene tice...
Drago mi je da smo dosli konacno do nekog DA a ne da stalno budemo u negaciji...
Posto ja onako pratim politiku i interesuje me a vidim i ti...ko zna mozda nekad (10 + kusur godina) i mi budemo neki politicki faktor ovdje...pa da malo ubrzamo ove promjene...:)
Poenta je ako smo se mi mogli naci zajednicku rijec mogu i oni...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2841 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

behavac wrote: Ma za skolovanje po izboru nema nikakvih problema sto se mene tice...
Drago mi je da smo dosli konacno do nekog DA a ne da stalno budemo u negaciji...
Posto ja onako pratim politiku i interesuje me a vidim i ti...ko zna mozda nekad (10 + kusur godina) i mi budemo neki politicki faktor ovdje...pa da malo ubrzamo ove promjene...:)
ne mogu, jer im to nije namjera... da stvarno imaju tu namjeru sad bi mi ovdje pričali o tome je li milijardu maraka prevelika subvencija za poljoprivredu ili ne, a ne o ovim glupostima...
behavac

#2842 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

Chmoljo wrote:
behavac wrote: Ma za skolovanje po izboru nema nikakvih problema sto se mene tice...
ne mogu, jer im to nije namjera... da stvarno imaju tu namjeru sad bi mi ovdje pričali o tome je li milijardu maraka prevelika subvencija za poljoprivredu ili ne, a ne o ovim glupostima...
Onda da kazemo mogu ali nece...
Ali jbg mi smo ih birali...tj ne bas mi ali vecina koja je izasla na izbore...
E pa onda moraju se drugi izabrati koji mogu naci zajednicku rijec...znam da ovo nece biti lako...ali i mi imamo zivot pred sobom...moracemo nesto raditi...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2843 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

behavac wrote:
E pa onda moraju se drugi izabrati koji mogu naci zajednicku rijec...znam da ovo nece biti lako...ali i mi imamo zivot pred sobom...moracemo nesto raditi...
ja radim :D radi i ti. valjda ćemo se sresti u putu :D
zayko

#2844 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zayko »

behavac wrote: Institucije ce imati svoj dan a ne krsnu slavu a Srbi mogu dodatno taj dan slaviti kao krsnu slavu ako je neki svetac...ali zvanicno nece biti krsna slava institucija a jos manje livada...
Vidi ovo, zemljace...Srbi imaju obicaj da slave krsnu slavu zgradama i institucijama - to je srpski obicaj
Muslimani i Hrvati nemaju taj obicaj.
Zasto bi moralo da bude kako Muslimani i HRvati hoce?
Evo, meni npr. smeta sto nijedna zgrada ili institucija u FBH nema krsnu slavu, sta cemo sa tim?
Mogu razumjeti da Muslimanima i Hrvatima smeta sto postoje krsne slave u Srpskoj, ali meni smeta sto nijedna zgrada u FBH nema slavu....
Treba nam kompromis i po tom pitanju.

Moj zakljucak: ne slazem se sa tvojim prijedlogom da nijedna zgrada ili institucija u Srpskoj nema krsnu slavu, to je srpski obicaj i to ne bi trebalo smetati.

Sta bi mogao biti kompromis?
zvornicanin

#2845 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zvornicanin »

zayko wrote:
behavac wrote: Institucije ce imati svoj dan a ne krsnu slavu a Srbi mogu dodatno taj dan slaviti kao krsnu slavu ako je neki svetac...ali zvanicno nece biti krsna slava institucija a jos manje livada...
Vidi ovo, zemljace...Srbi imaju obicaj da slave krsnu slavu zgradama i institucijama - to je srpski obicaj
Evo, meni npr. smeta sto nijedna zgrada ili institucija u FBH nema krsnu slavu, sta cemo sa tim?
Mogu razumjeti da Muslimanima i Hrvatima smeta sto postoje krsne slave u Srpskoj, ali meni smeta sto nijedna zgrada u FBH nema slavu....

Moj zakljucak: ne slazem se sa tvojim prijedlogom da nijedna zgrada ili institucija u Srpskoj nema krsnu slavu, to je srpski obicaj i to ne bi trebalo smetati.

Naravno vrlo lako pitanje.svaka zgrada i institucija koja je ZAJEDNICKA nebi trebala imati krsnu slavu.Ako se te iste zgrade smatraju samo srpske kao u privatnoj svojini onda slavite ali posto su napravljene i od para koje sam ja i moja porodica kako sira tako uza ucestvovali u izgradnji tih istih putem poreza,majkovicu tako neide.pa valjda se i ja pitam.Sustinski ti bi da otmes i prisvojis sebi taj moj dio ucesca tako sto stavis krsnu slavu zar ne?Znaci slavu slavite u svojoj kuci koju ste napravili od samo svojih para i rada.
nuernberg

#2846 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nuernberg »

zayko wrote:

koji ce qu.... krsna slava jednoj javnoj ustanovi??

Pojasni mi to molim te
nokia6170

#2847 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

dallton wrote:a valja sad i ovo platiti
Zbog rušenja džamija
Islamska zajednica dobila tužbu protiv RS-a
Presudom Osnovnog suda Banja Luka Republika Srpska i Grada Banja Luka dužni su da Islamskoj zajednici BiH isplate odštetu od 64, 7 miliona KM
zbog rušenja 16 vjerskih objekata na području Banje Luke tokom rata.
samo jedan komentar: pored novca koji je IZ dobila (sto mi je drago) sud pc-a je potvrdio da je pc tvorevina radovana karadzica nastala etnickim ciscenjem cega je dio bio i rusenje vjerskih objekata (i to ne samo islamskih jer je i masa katolickih ckrvi srusena)
argument odbrane je bio da je pc nastala nakon dejtona, pa prema tome tuzena po solidarnoj odgovornosti treba biti BIH ..argument odbacen, pravni kontinuitet od radovana naovamo potvrdjen
Pa moj dalltone otkad ja ovdje govorim da je najveci strateski grijeh postaratne RS sto nije podvukla crtu i sustinsku i formalno-pravnu sa ratnom RS. Al draze njima one tri godine etnickog ciscenja, genocida, karadzicevih odlikovanja i slicne gluposti od mudrosti vodjenja politike.

Ovo je tek pocetak tok procesa..pogotovo imajuci u vidu cinjenicu da se ovakve stvari nece moci podvesti pod javni dug nastao u ratu kako je to RS zakonom regulisala, jer je Evropski sud za ljudska prava donio presudu u predmetu Jelicic protiv BiH gdje je naglasio da se svaka presuda mora izvrsiti, nebitno o cemu se radilo u postupku.

p.s. inat moj druze, samo inat je ovdje u glavama ljudi
seln

#2848 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

behavac wrote:
Ja negiram RS. Nastala je na genocidu, zlocinima i etnickom ciscenju.
Kako je nastala, tako ce i nestati.
nokia6170

#2849 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

seln wrote:
behavac wrote:
Pametnom je dovoljno da procita Dejtonski mirovni sporazum pa da zakljuci da vanjske granice nije moguce mijenjati, a da je ostavljena mogucnost svake unutrasnje izmjene, ukljucujuci i granice i broj entiteta i nazive entiteta i slicne stvari kroz nadlezne institucije Bosne i Hercegovine...a nikako entitetske institucije. Svaki dogovor bh institucija obavezuje sve nize nivoe vlasti, pa makar oni vristali od muke i bijesa.

Pravno uporiste postoji, samo treba imati na umu da se srpska politika u BiH nikada nije drzala niti domaceg niti medjunarodnog prava, niti se i dan danas distancirala od te politike....samo srpska politika treba da bude i svjesna da upravo sredstva vodjenja njihove mogu biti upotrebljenja protiv samih njih.

p.s. kao sto rece Dodo 1995. godine (kad su RS poslanici na sjednici NS RS vristali zbog Oluje da HV napada UN zasticene zone) : sta sad kukate kad smo skocili sami sebi u stomak i napali Srebrenicu koja je isto bila zasticena UN zona.
behavac

#2850 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

Chmoljo wrote:
behavac wrote:
ja radim :D radi i ti. valjda ćemo se sresti u putu :D
Onda se vidimo na pola puta... :D
zayko wrote:

U pravu da je slava srpski obicaj...i ja je licno slavim...
Ali opet ne vidim obavezu da je i institucije slave...ok mogu one ali realno i ne moraju...a ovdje se oni zale sto se konstitutivni u RS-u a institucije slave iskljucivo srpske slave...
Takodje ni u Srbiji institucije ne slave slavu a i ovo je sekularna drzava pa je tako i sekularna republika zato mislim da je zvanicno sam dan dovoljan.
Pa za mene bi zato bilo prihvatljivo da ostane samo dan tih institucija a da Srbi dodatno proslavljaju i slavu zavisno od toga koja je slava taj dan.
Takodje urediti da Srbi mogu proslavljati krsnu slavu i u institucija FBIH-a i BIH-a ako zele.
Ako se i dalje ne slazes i to je tvoje pravo, ne moramo u svemu da se apsolutno slazemo...ali mozemo se dogovarati...
A odlucivace vecina u Republici Srpskoj...
seln wrote:
behavac wrote:
Nakon afirmacijske grupe dolazi nam i negator...
Ako ti negiras RS, onda se nemoj cuditi sto neko negira i BIH...ti i Mile idete zajedno...zapravo ti si i gori...Dodik je rekao da ce prihvatiti BIH ako nema negiranja RS-a, a ti si i tu iskljuciv...
Republika Srpska nije nastala kako ti mislis, al ti se slobodno drzi svojih uvjerenja i zivi u zabludi...
I ne brini se ona ce i opstati...ima ko da brine o njoj...ti bolje pazi da ne nestane BIH-a...
nokia6170 wrote:
seln wrote:
behavac wrote:
Pametnom je dovoljno da procita Dejtonski mirovni sporazum pa da zakljuci da vanjske granice nije moguce mijenjati, a da je ostavljena mogucnost svake unutrasnje izmjene, ukljucujuci i granice i broj entiteta i nazive entiteta i slicne stvari kroz nadlezne institucije Bosne i Hercegovine...a nikako entitetske institucije. Svaki dogovor bh institucija obavezuje sve nize nivoe vlasti, pa makar oni vristali od muke i bijesa.

Pravno uporiste postoji, samo treba imati na umu da se srpska politika u BiH nikada nije drzala niti domaceg niti medjunarodnog prava, niti se i dan danas distancirala od te politike....samo srpska politika treba da bude i svjesna da upravo sredstva vodjenja njihove mogu biti upotrebljenja protiv samih njih.

p.s. kao sto rece Dodo 1995. godine (kad su RS poslanici na sjednici NS RS vristali zbog Oluje da HV napada UN zasticene zone) : sta sad kukate kad smo skocili sami sebi u stomak i napali Srebrenicu koja je isto bila zasticena UN zona.
Pametnom jeste dovoljno ali tebi ocigledno nije...
Gdje je to izricito dozvoljenje mjenjanje unutrasnjih granica, a opet zabranjeno za vanjske...da te ciko opameti...NIGDJE...
Znaci vanjske granice se mogu mjenjati na isti nacin kao unutrasnje, dogovorom politickih predstavnika sva tri naroda, tj dvotrecinskom vecinom u parlamentu BIH za promjenu ustava...
Jer za ukidanje RS kao i njenu nezavisnost je pravno potrebna promjena ustava sto je nemoguce bez da se svi sloze...
Sto ce reci da je mogucnost promjene granica sa tehnicke strane apsolutno jednaka bilo da se govori o unutrasnjim ili vanjskim.
Naravno danas nije realno ni ukidanje ni nezavisnost, nego RS sa svojim nadleznostima ostaje kao BIH.

U cemu postoji pravno uporiste ?
A sve sto kazes ce moci biti upotrebljeno protiv tebe... :D

Nek je i Dodo rekao neku pametnu...
Last edited by behavac on 23/02/2009 11:28, edited 1 time in total.
Locked