milenica wrote:Gospodo draga, Vama bi izgleda jedino pomoglo da ovde naselite Talibane , a da Srbe pobijete i tako ostanete sretni, ili cete opet kukati, i samo kukati, pa dokle vise ljudi moji...Pa dajte vise da krenemo naprijed, za sve su Vam Srbi krivi, ama bas za sve, ispirate mozak djeci koji nisu ni u skolu posli sa ratom, sa cetnicima, pobogu dokle vise... placete za Titom, a sami ste htjeli drzavu, i zasto je rat poceo, kakva agresija, pobogu, pa znate da je bio gradjanski rat. Jesu li i Srbi krivi za pedofiliju, jesu li Srbi krivi za kriminal, jesu li Srbi krivi za korupciju, jesu li Srbi krivi sto nema posla, jesu li Srbi krivi za propalu ekonomiju...ne bih rekla, krivi smo mi gospodo draga, krivi smo mi...Ajde recite ko su vam komsije u zgradi, odakle su, Bratunac, Srebrenica, dosli ljudi malo u grad pa govore cistim jezikom, a da ne spominjem Sandzak, da ne spominjem strance, kao sto je to lijepo Branislav Nusic rekao, udji svete, udji...e eto vam sada svijet. Htjeli ste samostalnu drzavu, eto vam je...nije mi samo jasno zasto mrzite toliko Srbe..stvarno mi nije jasno...
Oslobodite se mrznje ljudi moji, pa ostavite za sobom grozote rata, zasto vuci za sobom taj teret.. svaki dan na dnevniku samo o ratu, ajmo naprijed ljudi moji...stvarno sam razocarana...zato sam i otisla iz ove trule drzave...eto vam je.. i nisam sretna niti cu ikada biti u tudjoj drzavi, ali ja onu svoju drzavu vise nemam..u ono vrijeme kada se gledala duhovna strana covjeka, kada nije bilo materijalizma i razne markirane garderobe...ostao je sami sljam i mrznja i nikad i necete ici naprijed...zivjecete u ratu i izjesce vas mrznja, samo pazite na djecu...razmisljajte malo sta ce vasa djeca sutra raditi...
Eto vam vase Bosne, sretno!!!! Da, samo jos ovo, kada vidite da je vase Sarajevo, a nekada i moje, prepuno dzamija i kada vam to bude smetalo sjetite se da se od dzamija ne zivi........
Vuk dlaku mijenja ali cud nikada.Najgore na svijetu je kolektivna amnezija.Niko ne mrzi Srbe nego ratne zlocince ali dokle god su Srbima(95%) ratni zlocinci narodni heroji imat ce te mrznju normalnog covjeka.Tvoji sunarodnici su otjerali te Bratuncane,Srebrenicane krivo vam sto ih niste mogli sve pobiti pa sad vam smetaju i u Sarajevu.Traziti od ljudi koji su dozivjeli strahote rata da jednostavno zaborave kao da ga nije ni bilo je stvarno degutantno a to je inace Srpska politika niko nije kriv.Sreca pa postoji sud za ratne zlocince koji je kontra srpskih zelja,da niko nije kriv za rat.Za stanje kakvo je sad u BiH Srbi su krivi 90%.Sizifov posao pokusati tebe i tebi slicnima promjeniti misljenje kad su vam mozgovi izaprani Svevelikom Srpskom politikom.I za kraj sve djamije sto se prave po BiH i Sarajevu ne prave se na zemljistu gdje su bile pravoslavne crkve.Kao slucajevi u republici srpskoj.