GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
gradskadjeca

#2826 Re: GRAS - karte

Post by gradskadjeca »

WildRedRose wrote:
kokuz_sa wrote:
A Što se mene tiče, crknite, ugasite se, idite u stečaj, imaće ko organizovati prevoz sa svim tim silnim donacijama i parama koje vam građani daju. Svako iole sposoban bi uspio.
svaka cast za cijeli tekst, a ono citirano, da dodam i ja ! :thumbup:
SVaka ti cast, ruke ti se pozlatile, a tastatura pretvorila u dijamante pa zivio ti meni ko car cijeli zivot, da Bog da kupio Gras pa ispravio sve ove nedace.

Četiri! Ponašanje kontrolora je toliko primitivno da samo radi toga ne bi trebalo plaćati kartu. Nebrojeno puta sam vidio kako opkole tinejdžerku i bale nad njom, te kako maltretiraju starce.

Sto se tice ovoga sto si rekao pojma nemas koliko si u pravu, odnosno vjerovatno imas ali se i meni to popelo na zivce. Ni zahvalit se ne zna stoka, isti su ko na salteru kad placam struju. I ja govorim da ne zelim da punim nicije dzepove, pogledaj im cjenovnik oglasavanja u tramvajima, pa jbt na CNN-u je sekunda jeftinija.

CIjena karte je naravno pljacka kao i sve ali sta ce bolan sirovine koje su jucer vidjele asfalt i ON ce meni gradskom djetetu soliti pamet i traziti kartu a ne zna ni kako se zakaciti za tramvaj i na S-u se otkaciti i opaliti u onaj europlaakat ( hebo ih europlakat :lol: ).

Vece si mi uljepsao ljudino
Sunrise00

#2827 Re: GRAS - karte

Post by Sunrise00 »

gradskadjeca wrote:
WildRedRose wrote:
kokuz_sa wrote:
A Što se mene tiče, crknite, ugasite se, idite u stečaj, imaće ko organizovati prevoz sa svim tim silnim donacijama i parama koje vam građani daju. Svako iole sposoban bi uspio.
svaka cast za cijeli tekst, a ono citirano, da dodam i ja ! :thumbup:
SVaka ti cast, ruke ti se pozlatile, a tastatura pretvorila u dijamante pa zivio ti meni ko car cijeli zivot, da Bog da kupio Gras pa ispravio sve ove nedace.

Četiri! Ponašanje kontrolora je toliko primitivno da samo radi toga ne bi trebalo plaćati kartu. Nebrojeno puta sam vidio kako opkole tinejdžerku i bale nad njom, te kako maltretiraju starce.

Sto se tice ovoga sto si rekao pojma nemas koliko si u pravu, odnosno vjerovatno imas ali se i meni to popelo na zivce. Ni zahvalit se ne zna stoka, isti su ko na salteru kad placam struju. I ja govorim da ne zelim da punim nicije dzepove, pogledaj im cjenovnik oglasavanja u tramvajima, pa jbt na CNN-u je sekunda jeftinija.

CIjena karte je naravno pljacka kao i sve ali sta ce bolan sirovine koje su jucer vidjele asfalt i ON ce meni gradskom djetetu soliti pamet i traziti kartu a ne zna ni kako se zakaciti za tramvaj i na S-u se otkaciti i opaliti u onaj europlaakat ( hebo ih europlakat :lol: ).

Vece si mi uljepsao ljudino
ma ja, ako mozes priloziti rodni list koji kaze da si rodjen u samom centru sarajeva ne treba ti karta :lol:

kad vidim kako se pojedine rodjene sarajlije ponasaju, tacno me bude sramota reci da sam i ja u sarajevu rodjena i odrasla :roll: i samo kazem Bogu hvala pa nisam ni blizu cistokrvne sarajke :run: :D

gras stvarno ne volim i ne kupujem kartu, da se razumijemo...ali ne zato sto mislim da mi je nemaju pravo traziti zbog komada papira na kojem mi je pod mjesto rodjenja napisano Sarajevo, nego zbog mase drugih razloga koje sam prethodno objasnila
svejedno mi jel rade sandzaklije, da dovedu vijetnamce, amerikance, etiopljane ili cak pazi sad rodjene sarajlije iz starih sarajevskih porodica koji se jednako ponasaju takodjer je ne bih placala
Kemal Malovčić

#2828 Re: GRAS - karte

Post by Kemal Malovčić »

sunrise hajmo se šverat od iliđe do bašćaršie :mrgreen:
Sunrise00

#2829 Re: GRAS - karte

Post by Sunrise00 »

Kemal Malovčić wrote:sunrise hajmo se šverat od iliđe do bašćaršie :mrgreen:
hocu li ponijeti rodni list? :D
Kemal Malovčić

#2830 Re: GRAS - karte

Post by Kemal Malovčić »

Sunrise00 wrote:
Kemal Malovčić wrote:sunrise hajmo se šverat od iliđe do bašćaršie :mrgreen:
hocu li ponijeti rodni list? :D
ne treba ti to, svakako ne prelaziš dalje od malte ako si sarajka ono suštinski :mrgreen:
febo_acm

#2831 Re: GRAS - karte

Post by febo_acm »

Mene su prije nekih 6 godina zaustavili u troli i tražili dokumente. Ja stvarno nisam imao ništa sa sobom, neke dokumente predao na fakultet, a neke ostavio na birou da mi završe to tamo... Dolazi onaj mali seljak, rumeni, debeli i traži mi kartu. Znači prazna trola, on došao i klima mi glavom, neće ni da kaže imaš li kartu. Kako je on meni klimao glavom i ja njemu počeo da klimam glavom. U po frke počeo da mi psuje i povukao me za jaknu i govri mrš iz trole. Ja sam ustao, gurnuo ga i skršio mu familiju, u tom su dotrčala još dvojica i bukvalno me izgurali iz trole :D Onaj rumeni seljak zove muriju i traži mi dokumente. Ja mu govorim da nemam i da mi piše kaznu, platit ću. Tada mi se unio u facu i reko da će mi je*at femiliju seljačku ako ne platim 26 KM ili tako nešto... Lik je smrdio na alkohol nenormalno. Tada sam ja to i primjetio i rekao da zove policiju jer ću prijaviti što me maltretira u alkoholiziranom stanju. To kada sam mu rekao uslijedila je reakcija koju ja ne mogu objasniti riječima. Svo to vrijeme oni mene drže pod ruke, kao da sam ubio nekoga. Srećom, ova dva lika su skontala da ga je rumeni seljak mahno i da bi mogli imati problema i pustili su me. Kako su oni mene pustili, tako sam ja i pobjegao :D Kasnije sam čuo da lik često dolazi pjan u smjenu i da pravi probleme, ali i dan danas lik radi kao revizor. Znači fuj... Ja i kad imam kartu, njemu je ne pokazujem više.
A ona žena isfrustrirana je priča za sebe... Žena je iskompleksirana i hoće da provodi autoritet u tramvaju. Mi smo gledali svojim očima, nas nekoliko, kako se ljubi sa nekim revizorom na stanici dok čekaju tramvaj. Neka radi šta hoće, ali za vrijeme radnog vremena... :D
Logovan

#2832 Re: GRAS - karte

Post by Logovan »

Deset razloga zbog kojih nikad neću platiti kartu u Grasovim vozilima :D
http://blog.radiosarajevo. ba/9/2204201045
pathyeshme

#2833 Re: GRAS - karte

Post by pathyeshme »

Danas su mene uhvatili u tramvaju tj nisu uhvatili već su samo ušli.. Naravno ja sam rekao da nemam kartu kao što nikada nemam, a on mi počeo držati govor kako je kupon samo 16 KM.. Reko dobro kupicu ga.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
gradskadjeca

#2834 Re: GRAS - karte

Post by gradskadjeca »

Sunrise00 wrote: ma ja, ako mozes priloziti rodni list koji kaze da si rodjen u samom centru sarajeva ne treba ti karta :lol:

kad vidim kako se pojedine rodjene sarajlije ponasaju, tacno me bude sramota reci da sam i ja u sarajevu rodjena i odrasla :roll: i samo kazem Bogu hvala pa nisam ni blizu cistokrvne sarajke :run: :D

gras stvarno ne volim i ne kupujem kartu, da se razumijemo...ali ne zato sto mislim da mi je nemaju pravo traziti zbog komada papira na kojem mi je pod mjesto rodjenja napisano Sarajevo, nego zbog mase drugih razloga koje sam prethodno objasnila
svejedno mi jel rade sandzaklije, da dovedu vijetnamce, amerikance, etiopljane ili cak pazi sad rodjene sarajlije iz starih sarajevskih porodica koji se jednako ponasaju takodjer je ne bih placala
Nije to u pitanju. I ja se nekad postidim sto sam Sarajlija ali ovo je tema o Gradskom prevozu, za koji izdvajamo mi Sarajlije i za koji je izdvajao moj otac, moja majka, sada ja a sutra i moje dijete. Dakle radi se o naslijedju.

Vjeruj, dao bih sve da me zaustave kod hotela Evropa zaustave i ponude devize, da svratim u Turist Biro jer mi je tamo radio ujak, a sada znamo kakva je slika grada. Imam trenutno dosta prijatelja koji nisu rodjeni u sarejvu i sa njima se vjerovala ili ne bolje slazem nego sa nekim Sarajlijama.

Lose si shvatila koncept mog posta.
Sunrise00

#2835 Re: GRAS - karte

Post by Sunrise00 »

gradskadjeca wrote:
Sunrise00 wrote: ma ja, ako mozes priloziti rodni list koji kaze da si rodjen u samom centru sarajeva ne treba ti karta :lol:

Nije to u pitanju. I ja se nekad postidim sto sam Sarajlija ali ovo je tema o Gradskom prevozu, za koji izdvajamo mi Sarajlije i za koji je izdvajao moj otac, moja majka, sada ja a sutra i moje dijete. Dakle radi se o naslijedju.

Vjeruj, dao bih sve da me zaustave kod hotela Evropa zaustave i ponude devize, da svratim u Turist Biro jer mi je tamo radio ujak, a sada znamo kakva je slika grada. Imam trenutno dosta prijatelja koji nisu rodjeni u sarejvu i sa njima se vjerovala ili ne bolje slazem nego sa nekim Sarajlijama.

Lose si shvatila koncept mog posta.
super ako nisi tako mislio, ali ja nisam nikako mogla drugacije ovo protumaciti
CIjena karte je naravno pljacka kao i sve ali sta ce bolan sirovine koje su jucer vidjele asfalt i ON ce meni gradskom djetetu soliti pamet i traziti kartu a ne zna ni kako se zakaciti za tramvaj i na S-u se otkaciti
DON_eARL

#2836 Re: GRAS - karte

Post by DON_eARL »

Jel im po mjeri ovaj direktor? Da ne ispaštamo opet sutra. :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2837 Re: GRAS - karte

Post by un1ted »

DON_eARL wrote: Imaju i dnevne i vremenske karte već duži period. Dnevne koštaju oko 5KM, mislim do 30 vožnji, u svim prevoznim sredstvima, sem u komercijalama. Vremenske za tramvaj traju 60 minuta, i koštaju 1,60KM. Mogu se kupiti na trafikama GRAS-a.

Komercijale što se tiče, isprintaj red vožnje i nećeš imati problema, znam iz iskustva.

Edit: :lol: :lol: :lol:
Zasto govoris nesto sto nemas pojma !? Po ovome se vidi da ne korisits GRAS a popujes ovde. Reci mi, na kojim se to trafikama moze kupiti vremenska !? Eto ti prva zeljeznicka stanica NEMA VREMENSKE jer im odgvoara da ih NEMAJU! Kod vozaca NIKADA NEMAS vremensku kartu, sto li !?

Taj red ti voznje ne pomaze, kao ni za jedan vid GRAS prevoza.
DON_eARL

#2838 Re: GRAS - karte

Post by DON_eARL »

un1ted wrote:
DON_eARL wrote: Imaju i dnevne i vremenske karte već duži period. Dnevne koštaju oko 5KM, mislim do 30 vožnji, u svim prevoznim sredstvima, sem u komercijalama. Vremenske za tramvaj traju 60 minuta, i koštaju 1,60KM. Mogu se kupiti na trafikama GRAS-a.

Komercijale što se tiče, isprintaj red vožnje i nećeš imati problema, znam iz iskustva.

Edit: :lol: :lol: :lol:
Zasto govoris nesto sto nemas pojma !? Po ovome se vidi da ne korisits GRAS a popujes ovde. Reci mi, na kojim se to trafikama moze kupiti vremenska !? Eto ti prva zeljeznicka stanica NEMA VREMENSKE jer im odgvoara da ih NEMAJU! Kod vozaca NIKADA NEMAS vremensku kartu, sto li !?

Taj red ti voznje ne pomaze, kao ni za jedan vid GRAS prevoza.
Eto garant imam privatni helikopter kojim idem u grad, pa iz ptičije perspektive ne vidim kako funkcioniše. :D

Ja sam vremenske karte i dnevne karte kupovao na trafikama GRAS-a i to Stup i Nedžarići, zašto ih nemaju na željzničkoj stanici, ne bih znao. Možda im je nestalo? :-)

Uglavnom trenutno imam mjesečnu, pa mi pojedinačne karte nisu potrebne.

Komercijale što se tiče, kao neko ko je živio na Dobrinji 13 godina, znam koliko su redovne i koliko prate red vožnje. Ipak na njima pare zarađuju. :wink:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2839 Re: GRAS - karte

Post by un1ted »

Za vremeneske sam rekao jer iste korisitm skoro pa uvijek, tj uvijek njih trazim. U zadnja dva mjeseca SAMO SAM JEDNOM ISTI DOBIO! Na zeljeznickoj je nestalo vec 3 mjesca pa ih nemaju, a na ostalim trafikama isto tako.
Kada je nemaju, ja sebi onu obicnu racunam kao vremensku pa neka se puse :wink:
kokuz_sa

#2840 Re: GRAS - karte

Post by kokuz_sa »

GRAS će povećati cijene karata?
Bradarac od Vlade traži da GRAS-u uplaćuje veće subvencije karata za 74.000 penzionera, studenata, đaka i boraca kako bi preduzeće poslovalo pozitivno

Bubica smatra da je mjesečna subvencija za kartu od 14 KM preniska i da niko ne može poslovati pozitivno na taj način

Nakon najavljenog poskupljenja grijanja, plina i vode, dolazi i novi udarac na džep građanima Kantona Sarajevo-poskupljenje cijena karata javnog gradskog prevoza.

Naime, direktor GRAS-a Safet Bradarac, po nalogu Vlade Kantona Sarajevo priprema novi cjenovnik sa skupljim kartama.

Bradarac od Vlade traži da GRAS-u uplaćuje veće subvencije karata za 74.000 penzionera, studenata, đaka i boraca kako bi preduzeće poslovalo pozitivno.

Međutim, Vladi nedostaje novca za mnoge budžetske korisnike, što znači da možda neće biti u stanju uplatiti ni sadašnje subvencije, a ne još povećati njihov iznos.

- Kanton je do sada za svaku subvencioniranu kartu davao 14 KM, a GRAS sada zahtijeva da im plaćamo punu cijenu mjesečne karte od 53 KM za ove kategorije. S obzirom na to da je riječ o velikoj sumi novca, tražimo najbolje rješenje, a jedno od njih je i to da se građani subvencioniraju indirektno, putem Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, koje bi im davalo novac za tu svrhu. Tako bi korisnici kupovali mjesečne karte u punom iznosu, a GRAS pozitivno poslovao - kazao je ministar saobraćaja Jusuf Bubica.

Bubica smatra da je mjesečna subvencija za kartu od 14 KM preniska i da niko ne može poslovati pozitivno na taj način.

Ukoliko se na kraju zaključi da će korisnici subvencija plaćaju puni iznos, upravo će oni biti i na gubitku, jer u budžetu neće biti dovoljno novca za pokrivanje razlike u cijeni karata.

e sto bi volio vidjet revu koji ce doc i zatrazit mi kartu kad bude povecanje cijena
gradskadjeca

#2841 Re: GRAS - karte

Post by gradskadjeca »

kokuz_sa wrote:
GRAS će povećati cijene karata?
Bradarac od Vlade traži da GRAS-u uplaćuje veće subvencije karata za 74.000 penzionera, studenata, đaka i boraca kako bi preduzeće poslovalo pozitivno

Bubica smatra da je mjesečna subvencija za kartu od 14 KM preniska i da niko ne može poslovati pozitivno na taj način

Nakon najavljenog poskupljenja grijanja, plina i vode, dolazi i novi udarac na džep građanima Kantona Sarajevo-poskupljenje cijena karata javnog gradskog prevoza.

Naime, direktor GRAS-a Safet Bradarac, po nalogu Vlade Kantona Sarajevo priprema novi cjenovnik sa skupljim kartama.

Bradarac od Vlade traži da GRAS-u uplaćuje veće subvencije karata za 74.000 penzionera, studenata, đaka i boraca kako bi preduzeće poslovalo pozitivno.

Međutim, Vladi nedostaje novca za mnoge budžetske korisnike, što znači da možda neće biti u stanju uplatiti ni sadašnje subvencije, a ne još povećati njihov iznos.

- Kanton je do sada za svaku subvencioniranu kartu davao 14 KM, a GRAS sada zahtijeva da im plaćamo punu cijenu mjesečne karte od 53 KM za ove kategorije. S obzirom na to da je riječ o velikoj sumi novca, tražimo najbolje rješenje, a jedno od njih je i to da se građani subvencioniraju indirektno, putem Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, koje bi im davalo novac za tu svrhu. Tako bi korisnici kupovali mjesečne karte u punom iznosu, a GRAS pozitivno poslovao - kazao je ministar saobraćaja Jusuf Bubica.

Bubica smatra da je mjesečna subvencija za kartu od 14 KM preniska i da niko ne može poslovati pozitivno na taj način.

Ukoliko se na kraju zaključi da će korisnici subvencija plaćaju puni iznos, upravo će oni biti i na gubitku, jer u budžetu neće biti dovoljno novca za pokrivanje razlike u cijeni karata.

e sto bi volio vidjet revu koji ce doc i zatrazit mi kartu kad bude povecanje cijena
Slazem se u potpunosti.

Gamad odvratna i Kanton odvratni. Eto neka mi ona Srna i Cardzic sa Fazlijom zasjedaju i sa ostalim sportasima i manekenkama, fuj.

Ja kad sam upalio neki dan pomislio neki novi nadrealisti kad ono fakat. Ha ha ha

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
MOSALJOZE

#2842 Re: GRAS - karte

Post by MOSALJOZE »

Ma da mi njih placamo po 100km ne bi im pomogli
travar

#2843 Re: GRAS - karte

Post by travar »

Dva brzinska:
Važe li još (tokom februara) ove studentske iskaznice?
Šta je potrebno od dokumenata za radničku iskaznicu?

Fala :mrgreen:
perfect_guy

#2844 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

travar wrote:Dva brzinska:
Važe li još (tokom februara) ove studentske iskaznice?
Šta je potrebno od dokumenata za radničku iskaznicu?

Fala :mrgreen:
za radničku mislim slika, podaci i 5 KM, bude gotova za koju minutu. A za studentske bi trebalo po nekim komentarima da ostane i februar ovako kako je i sad
MOSALJOZE

#2845 Re: GRAS - karte

Post by MOSALJOZE »

Jučer u jutru odem kod principovog da kupim kartu.7:00h.Reko jednu kartu i dadnem joj ja 20km.Kad me žena napade.Šta ces mi ovo donositi,kako ja sad da radim,znaš ti da ja nemam sitno.Ja stao ne vjerujem.Reko to je isključivo tvoj problem.Baš im je usluga 0.0000000000000000000000000000000000000000001
rinna0304

#2846 Re: GRAS - karte

Post by rinna0304 »

MOSALJOZE wrote:Jučer u jutru odem kod principovog da kupim kartu.7:00h.Reko jednu kartu i dadnem joj ja 20km.Kad me žena napade.Šta ces mi ovo donositi,kako ja sad da radim,znaš ti da ja nemam sitno.Ja stao ne vjerujem.Reko to je isključivo tvoj problem.Baš im je usluga 0.0000000000000000000000000000000000000000001
svaki mj kad kupujem kupon me napadne ako joj pored 20KM ne dam jos 1KM jer aman problem je vratiti 4 km.. tako da to nije nista novo :D
BRAH

#2847 Re: GRAS - karte

Post by BRAH »

MOSALJOZE wrote:Jučer u jutru odem kod principovog da kupim kartu.7:00h.Reko jednu kartu i dadnem joj ja 20km.Kad me žena napade.Šta ces mi ovo donositi,kako ja sad da radim,znaš ti da ja nemam sitno.Ja stao ne vjerujem.Reko to je isključivo tvoj problem.Baš im je usluga 0.0000000000000000000000000000000000000000001
jel fino pise po trajvanima pripremite sitnis. mogo si 200KM joj ponijeti da ti rasitni :oops:
Hemera

#2848 Re: GRAS - karte

Post by Hemera »

da ne bi puno lutali po svijetu
otidji do najblizeg zagreba
pa ces vidjeti kako se iskljucivo po njihvom zakonu i pravilnicima moze sitnim
parana placat karta
vjerujem da je vani svugdje tako
toliko o uslugama.
pathyeshme

#2849 Re: GRAS - karte

Post by pathyeshme »

Hemera wrote:da ne bi puno lutali po svijetu
otidji do najblizeg zagreba
pa ces vidjeti kako se iskljucivo po njihvom zakonu i pravilnicima moze sitnim
parana placat karta
vjerujem da je vani svugdje tako
toliko o uslugama.
Naravno da je tako, jer šta misliš kad je gužva i zareda se 20 ljudi pa svi izvade po fesliju... Jednostavno, ne ide.
Hemera

#2850 Re: GRAS - karte

Post by Hemera »

ti ocito ne razumijes moje pisanje
niko nije kasa za usitnjavanje para pogotvo po vozilima
i to ne vidim kao neki problem,sklepas pare,sitno=brzo i fajront
Post Reply