hz__semir wrote:Ne da mi se listati postove, imam pametnijeg posla, ali evo nek' sam kaze jel' i koliko je puta spomenuo Barbareza, te price o tome da bi on uspio sa reprezentacijom, da bi on vratio Sašu, otjerao Savez i slično.
I normalno da nije stotinu puta, pa valjda nisi toliki bukvalac...
Vala Semire hajde mi nadji jedan post da sam nesto rekao protiv FK Sarajeva, osim mozda u sali.
Sada mi neces vjerovati, ali ja sam od onih ljudi koji ce sa prijateljima otici na utakmicu Sarajeva isto kao i na Zeljinu utakmicu. Pa cak sam i Slaviju gledao prosle godine na Kosevu
Pape je dio mog odrastanja, zivio je u blizini i gledao sam ga u mnogim utakmicama. Vjerovatno je SP u Spaniji bilo kljucno da se razocaram u Papeta. Svi su od njega tada ocekivali mnogo, ne znam, da bude najbolji igrac SP-a, a on je lose odigrao. Nesto ga je blokiralo. Za SP u Italiji je ipak vec imao previse godina.
Sto se tice Papeta selektora prvenstveno sam mu zamjerio sto, cini se ni na TV-u nije pratio utakmice reprezentacije, a kamoli recimo dosao na utakmice onako kao navijac, bivsa velicina da podrzi.
Sto se Sergeja tice dopalo mi se, sto je za tu nasu reprezentaciju, koja je za mene vise od igre, uvijek davao svoj maksimum, jednostavno pravi kapiten, vodja.
Bio sam u Spaniji kada je gol postigao Misimovic i u Litvaniji kada je Sergej postigao gol glavom. Sergej me tada jednostavno odusevio svojom sigurnoscu, covjek kojem se vjeruje.
Sto se mene tice tada (ne spominjem Beograd jer smatram da je tada trebao povuci cijeli tim sa terena dok se situacija ne smiri) je stekao toliko kredita za ovu reprezentaciju da bih ga ja volio vidjeti na celu, pa makar upropastio kvalifikacije, u sta cisto sumnjam.
Da bi on srusio Savez nikada nisam izjavio, jer znamo dobro i ti i ja da je to malo kompleksnija prica.
Da bi doveo Sasu jesam, na osnovu njegovih insinuacija kada se kvalifikovao za selektora. Onda je neko od forumasa napomenuo da su njih dvojica bivse komsije iz Mostara.
Ti si covjek koji ocigledno zna mnogo o fudbalu, ali stoji sto ti je rekao bosanski kralj da si jako iskljuciv na ovoj temi koja se tice selektora.
Slazem se da da smo mi u biti reprezentacija sa limitiranim brojem igraca i ko god da je selektor ne bi mogao sa sigurnoscu garantovati uspjeh.