Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Moderator: _BataZiv_0809
- SmokingMan
#2826 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ma ako ne možeš sakupiti milion ljudi za jednu večer, ništa.
-
suspect_zero
#2827 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ni meni ovo za vodu nije jasno sto se raja ibreti, nije 2000 i koncert dzabaluka pa da poneseš piknik u ruksaku.
- iClass
#2828 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Extra, nek se zna red.
-
MinistarKulture
#2829 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Na tribinama su ljudi sjedili kako je numerisano, ja kada sam dosao dvojica momaka su sjedili na nasim mjestima i morali su se pomaci
-
suspect_zero
#2830 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Posto sam ja omatorila za ovakav vid svirki, javite kad bude ZP neustekani u BKC...brate sjedim i uživam.
-
kemoBHP
#2831 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Samo da je popljuvat. Niko da napise o stage-u, efektima... Dronovi, vatromet...nema cega nije bilo... Sreca jedino pa stalno imamo ovakvih koncerata...
Problem se desio s jednim ulazom. Greska jeste organizacije, ali nije Dino rasporedjivo redare. A istih je na tribinama bruka bilo. Nevjerovatno al se pazilo i na numerisana mjesta. Uglavnom...
Iako je bio cirkus s prodajom ovog prvog koncerta, ovo sto je ostalo je moglo i stati. Sa zapada se vidjelo da je bilo prostora na parteru ispred. Problem je sto nije izgleda ostavljen koridor. Pa se raja poceka slagati na sredini i kasnije se nabiko do ulaza. Da se neko htio pomaknuti mozda bi i moglo ali u svakom slucaju morali su ostaviti koridor... Ovako je cijeli parter ulazio iz pravca istoka...
Sto se tice ulaza na samom pocetku, potpuno neiskoristen ulaz od betanije... Dobro raja van sarajeva se ne snalazi pa se i tu moglo malo bolje preusmjeravati...
Inace sok i nevjerica za cijene pica. Mislim cudo jedno da ne moze se sta unijeti, i da sponzori gledaju da dio ulozenog vrate kroz standove i prodaju... Zaista nigdje nema. Sto ne napisete koliko je pice u domu mladih recimo za kakve manje svirke... A kamoli za koncert jednom u 10 godina...
Problem se desio s jednim ulazom. Greska jeste organizacije, ali nije Dino rasporedjivo redare. A istih je na tribinama bruka bilo. Nevjerovatno al se pazilo i na numerisana mjesta. Uglavnom...
Iako je bio cirkus s prodajom ovog prvog koncerta, ovo sto je ostalo je moglo i stati. Sa zapada se vidjelo da je bilo prostora na parteru ispred. Problem je sto nije izgleda ostavljen koridor. Pa se raja poceka slagati na sredini i kasnije se nabiko do ulaza. Da se neko htio pomaknuti mozda bi i moglo ali u svakom slucaju morali su ostaviti koridor... Ovako je cijeli parter ulazio iz pravca istoka...
Sto se tice ulaza na samom pocetku, potpuno neiskoristen ulaz od betanije... Dobro raja van sarajeva se ne snalazi pa se i tu moglo malo bolje preusmjeravati...
Inace sok i nevjerica za cijene pica. Mislim cudo jedno da ne moze se sta unijeti, i da sponzori gledaju da dio ulozenog vrate kroz standove i prodaju... Zaista nigdje nema. Sto ne napisete koliko je pice u domu mladih recimo za kakve manje svirke... A kamoli za koncert jednom u 10 godina...
- SmokingMan
#2832 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Išao sam nekada na Lavor gledati Sarajevu, sada tačno vidim da je problematična lokacija stadiona.
-
LSD
#2833 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
SmokingMan wrote: ↑01/08/2026 00:57 Išao sam nekada na Lavor gledati Sarajevu, sada tačno vidim da je problematična lokacija stadiona.
Treba istaci da svako ko ide na mjesto koje se nalazi između groblja, bolnice i zoo parka - ne moze biti normalan
- Better Man
#2834 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ne slušam Dinu Merlina tako da nisam išao na koncert I ne znam šta i kako je bilo, ali generalno znam da je organizacija ovako velikih koncerta kod nas kriminalna. Inptice na grani znaju da je za prvi koncert prodano više karata nego što može stati ljudi na stadion. Ovako nešto se vani ne može desiti. Bruce Springsteen je 2024.g imao dva koncerta na Wembley stadionu. Sestra i ja smo bili na prvom. Organizacija je bila savršena. Sve se znalo šta i kako i na koji ulaz trebaš uči. Bez i najmanjeg problema smo došli podzemnom na Wembley, ušli na stadion, kupili pive i otišli na tribine i sjeli na svoja mjesta. Onošto je važno spomenuti je to da organizator nije gledao danstsdion.budenpun da ne može šibica pasti, već da ima slobodnog prostora da ljudi na parteru mogu normalno uživati na koncertu, a da ne budu stisnuti i zgnječeni. Koncert je trebao da počne u 19:30 h, ali Springsteen and The E Street Band su izašli 15 minuta ranije i svirali su bez pauze 3 sata i 11 minuta. Jedina pauza je bila kad su završili oficijelni dio koncerta. Tad su prišli ivici bine, naklonili se publici I vratili se nazad i nastavili koncert i svirali još pola sata. Nakon toga je Springsteen predstavio svakog člana posebno i opet su se približili ivici bine i naklonili publici I otišli, a onda je sam Springsteen se vratio na scenu sa akustičnom gitarom i uskom harmonikom i izvozite zadnju pjesmu. Bez problema smo izašli sa stadiona i pravac na podzemnu koja je blizu. Jedino smo pazili da izađemo na istu stranu kuda smo ušli, tj. na ulaz koji smo ušli, kako ne bi otišli na pogrešnu stranu, jer bi onda duže hodali do podzemne. Uopće nemaš osjećaj da je 60 do 80 hiljada ljudi bilo na Wembleyu, jer je sve bilo savršeno organizovano. Osjećaj je kao da nema.nikog oko tebe, a toliki svijet je tu.
- video
#2835 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
- SmokingMan
#2836 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ma zajedno smo ograjisali i propali, pogledaj Želje, pogledaj Sarajeva. Sve li nas na marginalne ekipe koje iz stagnacije streme ka ambisu. 
-
archi_a
#2837 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Moji se vratili. Koncert za pamćenje. Videa i slike. Razglas i vatrometi. Prepričavat će se danima.
Jeste krcato bilo, ali to je za djecu pogotovo doživljaj. Ništa oni upratili nisu oko problema.
I.dalje stojim da jedan mag ovog kalibra na ovim temperaturama na vodi kao osnovnoj potrebi ne mora zaraditi bogatstvo. Ne govorim o sokovima, kokicama, alkoholu tbj., majicama, kapama i cd-ovima. Govorimo o vodi da ljudi ne kolabriraju. Nek misli šta ko hoće.
Ali znate vi da i na drugim koncertima je isto toliko. To ne mijenja činjenicu da kažem da mi je to dno. A on sebi može priuštiti da bude takav džek. Ma šta priuštiti, može sebi priuštiti da kaže besplatno voda. Snimit ću reklamu za moju vodu, zbog mojih fanova, neka njima besplatno na mom koncertu.
I.dalje stojim da jedan mag ovog kalibra na ovim temperaturama na vodi kao osnovnoj potrebi ne mora zaraditi bogatstvo. Ne govorim o sokovima, kokicama, alkoholu tbj., majicama, kapama i cd-ovima. Govorimo o vodi da ljudi ne kolabriraju. Nek misli šta ko hoće.
Ali znate vi da i na drugim koncertima je isto toliko. To ne mijenja činjenicu da kažem da mi je to dno. A on sebi može priuštiti da bude takav džek. Ma šta priuštiti, može sebi priuštiti da kaže besplatno voda. Snimit ću reklamu za moju vodu, zbog mojih fanova, neka njima besplatno na mom koncertu.
Last edited by archi_a on 01/08/2026 01:20, edited 1 time in total.
-
Dimu1927
#2838 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Jel ovako po londonu ovaj smetljar prodaje duple karte za ista mjesta ?
Mamicu ti gladnu i nesposobnu
A fijasko sa ulazom da i ne spominjem
Bolje je sve i jedna korida organizovana
Zadnje ti kosevo bilo varalico ogavna
Mamicu ti gladnu i nesposobnu
A fijasko sa ulazom da i ne spominjem
Bolje je sve i jedna korida organizovana
Zadnje ti kosevo bilo varalico ogavna
- video
#2839 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ja ti sjedio tik ispod misketa, kultura coEk a zema mu gospodja par ekselansSmokingMan wrote: ↑01/08/2026 01:06 Ma zajedno smo ograjisali i propali, pogledaj Želje, pogledaj Sarajeva. Sve li nas na marginalne ekipe koje iz stagnacije streme ka ambisu.![]()
- Better Man
#2840 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Vidi. Na koncert se ne ide zbog vatrometa, dronova, specijalnih efekata, balona i sličnog, već zbog dobre svirke. Na koncertu Springsteena ili Pearl Jama nećeš vidjeti ništa od tih scenski efekata. Samo obični light show i dva velika video zida, ali zato dobiješ paklenu svirku, vrhunsko ozvučenje i produkciju. Nick Cave and The Bad Seeds 15.10.2024.g u Zagrebačkoj areni su napravili istinski spektakl. Ozvučenje je bilo presavršeno. I najmanji šum na instrumentu se jasno čuje. Koncert je trajao 2 i pol sata. Ni jednog trenutka Cave nije okrenuo mikrkrofon prema publici da pjeva umjesto njega, već je on pjevao svih 2 i pol sata. Uz njega i bend bili su i London Gospel Choir. To je bio poj anđela kad puste svoje glasove. Organizacija je bila savršena. Arena je bila rasprodana. Koliko god Dino bio veliki o trudio se da to dovede na svjetski nivo, ipak je amater za Springsteena ili Cavea kad je u pitanju organizacija koncerta, produkcija i sve ono što prati isti.kemoBHP wrote: ↑01/08/2026 00:54 Samo da je popljuvat. Niko da napise o stage-u, efektima... Dronovi, vatromet...nema cega nije bilo... Sreca jedino pa stalno imamo ovakvih koncerata...
Last edited by Better Man on 01/08/2026 01:22, edited 1 time in total.
-
LSD
#2841 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Jedini vrijedan momenat sa ovog teferica.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2842 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Nije tacno
Toga nije bilo
Barem ne na sjeveru, nijednu zalbu nisam vidio
Bio je problematican ulaz od zetre jer su svi ulazili tu jer ovaj na sjeveru je bio slabo obiljezen i nisi ga od guzve ni vidio....
Ostalo, svjetski događaj pa nastavite sta vam volja
- rocco_siffredi
#2843 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Evo i ovog smora.Better Man wrote: ↑01/08/2026 01:04 Ne slušam Dinu Merlina tako da nisam išao na koncert I ne znam šta i kako je bilo, ali generalno znam da je organizacija ovako velikih koncerta kod nas kriminalna. Inptice na grani znaju da je za prvi koncert prodano više karata nego što može stati ljudi na stadion. Ovako nešto se vani ne može desiti. Bruce Springsteen je 2024.g imao dva koncerta na Wembley stadionu. Sestra i ja smo bili na prvom. Organizacija je bila savršena. Sve se znalo šta i kako i na koji ulaz trebaš uči. Bez i najmanjeg problema smo došli podzemnom na Wembley, ušli na stadion, kupili pive i otišli na tribine i sjeli na svoja mjesta. Onošto je važno spomenuti je to da organizator nije gledao danstsdion.budenpun da ne može šibica pasti, već da ima slobodnog prostora da ljudi na parteru mogu normalno uživati na koncertu, a da ne budu stisnuti i zgnječeni. Koncert je trebao da počne u 19:30 h, ali Springsteen and The E Street Band su izašli 15 minuta ranije i svirali su bez pauze 3 sata i 11 minuta. Jedina pauza je bila kad su završili oficijelni dio koncerta. Tad su prišli ivici bine, naklonili se publici I vratili se nazad i nastavili koncert i svirali još pola sata. Nakon toga je Springsteen predstavio svakog člana posebno i opet su se približili ivici bine i naklonili publici I otišli, a onda je sam Springsteen se vratio na scenu sa akustičnom gitarom i uskom harmonikom i izvozite zadnju pjesmu. Bez problema smo izašli sa stadiona i pravac na podzemnu koja je blizu. Jedino smo pazili da izađemo na istu stranu kuda smo ušli, tj. na ulaz koji smo ušli, kako ne bi otišli na pogrešnu stranu, jer bi onda duže hodali do podzemne. Uopće nemaš osjećaj da je 60 do 80 hiljada ljudi bilo na Wembleyu, jer je sve bilo savršeno organizovano. Osjećaj je kao da nema.nikog oko tebe, a toliki svijet je tu.
Wembley prima 80k navijaca na tribinama. Koncert sa tim brojem gledalaca od 60k, ja bih proglasio neuspješnim. Ali ne čudi me, cim si ti bio na njemu.
-
LSD
#2844 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ne zna se sta je luđe u citavom posturocco_siffredi wrote: ↑01/08/2026 01:24Evo i ovog smora.Better Man wrote: ↑01/08/2026 01:04 Ne slušam Dinu Merlina tako da nisam išao na koncert I ne znam šta i kako je bilo, ali generalno znam da je organizacija ovako velikih koncerta kod nas kriminalna. Inptice na grani znaju da je za prvi koncert prodano više karata nego što može stati ljudi na stadion. Ovako nešto se vani ne može desiti. Bruce Springsteen je 2024.g imao dva koncerta na Wembley stadionu. Sestra i ja smo bili na prvom. Organizacija je bila savršena. Sve se znalo šta i kako i na koji ulaz trebaš uči. Bez i najmanjeg problema smo došli podzemnom na Wembley, ušli na stadion, kupili pive i otišli na tribine i sjeli na svoja mjesta. Onošto je važno spomenuti je to da organizator nije gledao danstsdion.budenpun da ne može šibica pasti, već da ima slobodnog prostora da ljudi na parteru mogu normalno uživati na koncertu, a da ne budu stisnuti i zgnječeni. Koncert je trebao da počne u 19:30 h, ali Springsteen and The E Street Band su izašli 15 minuta ranije i svirali su bez pauze 3 sata i 11 minuta. Jedina pauza je bila kad su završili oficijelni dio koncerta. Tad su prišli ivici bine, naklonili se publici I vratili se nazad i nastavili koncert i svirali još pola sata. Nakon toga je Springsteen predstavio svakog člana posebno i opet su se približili ivici bine i naklonili publici I otišli, a onda je sam Springsteen se vratio na scenu sa akustičnom gitarom i uskom harmonikom i izvozite zadnju pjesmu. Bez problema smo izašli sa stadiona i pravac na podzemnu koja je blizu. Jedino smo pazili da izađemo na istu stranu kuda smo ušli, tj. na ulaz koji smo ušli, kako ne bi otišli na pogrešnu stranu, jer bi onda duže hodali do podzemne. Uopće nemaš osjećaj da je 60 do 80 hiljada ljudi bilo na Wembleyu, jer je sve bilo savršeno organizovano. Osjećaj je kao da nema.nikog oko tebe, a toliki svijet je tu.![]()
Wembley prima 80k navijaca na tribinama. Koncert sa tim brojem gledalaca od 60k, ja bih proglasio neuspješnim. Ali ne čudi me, cim si ti bio na njemu.
- zigubigule
#2845 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Top koncert. To sto je neko usao 6 sati ranije i sto mu je voda skupa, nije do organizatora.
Jedino piva falilo. Ostalo nivo.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2846 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
I za ove pare sve od efekata, ljudi, sviraca stp je bilo, organizacije...zigubigule wrote: ↑01/08/2026 01:32 Top koncert. To sto je neko usao 6 sati ranije i sto mu je voda skupa, nije do organizatora.
Vrh fkt
-
sanchopansa1
#2847 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ne sluša Merlina i nije išao na koncert a napisao roman pljuvacine.Better Man wrote: ↑01/08/2026 01:04 Ne slušam Dinu Merlina tako da nisam išao na koncert I ne znam šta i kako je bilo, ali generalno znam da je organizacija ovako velikih koncerta kod nas kriminalna. Inptice na grani znaju da je za prvi koncert prodano više karata nego što može stati ljudi na stadion. Ovako nešto se vani ne može desiti. Bruce Springsteen je 2024.g imao dva koncerta na Wembley stadionu. Sestra i ja smo bili na prvom. Organizacija je bila savršena. Sve se znalo šta i kako i na koji ulaz trebaš uči. Bez i najmanjeg problema smo došli podzemnom na Wembley, ušli na stadion, kupili pive i otišli na tribine i sjeli na svoja mjesta. Onošto je važno spomenuti je to da organizator nije gledao danstsdion.budenpun da ne može šibica pasti, već da ima slobodnog prostora da ljudi na parteru mogu normalno uživati na koncertu, a da ne budu stisnuti i zgnječeni. Koncert je trebao da počne u 19:30 h, ali Springsteen and The E Street Band su izašli 15 minuta ranije i svirali su bez pauze 3 sata i 11 minuta. Jedina pauza je bila kad su završili oficijelni dio koncerta. Tad su prišli ivici bine, naklonili se publici I vratili se nazad i nastavili koncert i svirali još pola sata. Nakon toga je Springsteen predstavio svakog člana posebno i opet su se približili ivici bine i naklonili publici I otišli, a onda je sam Springsteen se vratio na scenu sa akustičnom gitarom i uskom harmonikom i izvozite zadnju pjesmu. Bez problema smo izašli sa stadiona i pravac na podzemnu koja je blizu. Jedino smo pazili da izađemo na istu stranu kuda smo ušli, tj. na ulaz koji smo ušli, kako ne bi otišli na pogrešnu stranu, jer bi onda duže hodali do podzemne. Uopće nemaš osjećaj da je 60 do 80 hiljada ljudi bilo na Wembleyu, jer je sve bilo savršeno organizovano. Osjećaj je kao da nema.nikog oko tebe, a toliki svijet je tu.
Nisam dalje ni čitao…
- Better Man
#2848 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Rekao sam da je bilo između 60 i 80 hiljada ljudi na koncertu. Tribina iza bine nije se prodavala, jer ljudi ne bi ništa vidjeli. I bila su dva koncerta. Vani se gleda na maksimalnu sigurnost posjetilaca i nikad ti niko neće pustiti maksimalni kapacitet stadiona u prodaju iz kako sam.naveo sigurnosti posjetilaca koja je najbitnija.rocco_siffredi wrote: ↑01/08/2026 01:24Evo i ovog smora.Better Man wrote: ↑01/08/2026 01:04 Ne slušam Dinu Merlina tako da nisam išao na koncert I ne znam šta i kako je bilo, ali generalno znam da je organizacija ovako velikih koncerta kod nas kriminalna. Inptice na grani znaju da je za prvi koncert prodano više karata nego što može stati ljudi na stadion. Ovako nešto se vani ne može desiti. Bruce Springsteen je 2024.g imao dva koncerta na Wembley stadionu. Sestra i ja smo bili na prvom. Organizacija je bila savršena. Sve se znalo šta i kako i na koji ulaz trebaš uči. Bez i najmanjeg problema smo došli podzemnom na Wembley, ušli na stadion, kupili pive i otišli na tribine i sjeli na svoja mjesta. Onošto je važno spomenuti je to da organizator nije gledao danstsdion.budenpun da ne može šibica pasti, već da ima slobodnog prostora da ljudi na parteru mogu normalno uživati na koncertu, a da ne budu stisnuti i zgnječeni. Koncert je trebao da počne u 19:30 h, ali Springsteen and The E Street Band su izašli 15 minuta ranije i svirali su bez pauze 3 sata i 11 minuta. Jedina pauza je bila kad su završili oficijelni dio koncerta. Tad su prišli ivici bine, naklonili se publici I vratili se nazad i nastavili koncert i svirali još pola sata. Nakon toga je Springsteen predstavio svakog člana posebno i opet su se približili ivici bine i naklonili publici I otišli, a onda je sam Springsteen se vratio na scenu sa akustičnom gitarom i uskom harmonikom i izvozite zadnju pjesmu. Bez problema smo izašli sa stadiona i pravac na podzemnu koja je blizu. Jedino smo pazili da izađemo na istu stranu kuda smo ušli, tj. na ulaz koji smo ušli, kako ne bi otišli na pogrešnu stranu, jer bi onda duže hodali do podzemne. Uopće nemaš osjećaj da je 60 do 80 hiljada ljudi bilo na Wembleyu, jer je sve bilo savršeno organizovano. Osjećaj je kao da nema.nikog oko tebe, a toliki svijet je tu.![]()
- zigubigule
#2849 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Haj ba Springstin naberi, sta si se nakacio, nisi ni bio.
-
gold'n'brown
#2850 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Jel moguce da ljudi porede Springsteena i Dinu Merlina