Pa gdje si tiodesveuhonduras wrote:Statistika Artete ove godine je gotovo identična onoj Modrića, čak je i u dosta segmenata je bolji, a Modrić je kao najtraženija roba u Engleskoj, a Arteta našim fudbalskim velepoznavaocima koji su zahebali Fergusona, Wengera, Mourinha, Guardioulu i Manciniaeto ne valja.
Arteta - Modric
21 Games played 21
1,827 Minutes Played 1,866
20 Starts 21
1,575 Passes 1,447
90.1% Passing Accuracy 88.5%
83.9% Passing Accuracy opp. Half (%) 83.1%
109 Duels Won 106
87 Duels lost 109
55.6% Duels won (%) 49.3%
14 Aerial duels won 4
17 Aerial duels lost 6
45.2% Aerial Duels Won (%) 40.0%
112 Recoveries 122
39 Tackles Won 24
7 Tackles Lost 11
84.8% Tackles Won (%) 68.6%
12 Clearances 9
5 Blocks 8
38 Interceptions 46
0 Penalties conceded 0
37 Fouls won 33
29 Fouls conceded 12
3 Yellow Cards 1
0 Red Cards 0
5 Goals 3
1 Penalty Goals 0
365.4 Minutes Per Goal 622.0
23.8% Conversion rate (%) 8.8%
11 Total Shots on target 17
10 Total Shots off target 17
52.4% Shooting Accuracy 50.0%
2 Successful crosses 2
21 Unsuccessful Crosses 25
8.7% Successful Crosses (%) 7.4%
1 Assists 4
43 Chances Created 48
0 Penalties won 1
0 Offsides 2
Arsenal F.C.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- alijagoro
#2826 Re: Arsenal F.C.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#2827 Re: Arsenal F.C.
ma nema me upravo zbog ovakvih postova kao što su ovi o arteti... nema smisla raspravljati.
- nemam_ideje
#2828 Re: Arsenal F.C.
Zato si ti jedan veliki majstor i poznavalac. Artetina karijera, reprezentativni nastupi kao i statistika u Arsenalu kažu da je on zapravo sila od igrača koji može igrati u najboljim klubovima svijeta ala Everton, Blackburn a odnedavno i Arsenal ( šmrc zbog ovoga ).
Zatvori vrata kada budeš izlazio. Imaš mahanje
Zatvori vrata kada budeš izlazio. Imaš mahanje
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#2829 Re: Arsenal F.C.
da, u artetinom slučaju je reprezentativna karijera vrlo značajan argument. Šta ima veze što ima državljanstvo zemlje u čijoj reprezentaciji je i Fabregas uglavnom rezerva, jelte. Statistika u Arsenalu kaže da je u rangu igrača za čiji potpis je potrebno platiti 30-40 miliona, a nauka nikad ne laže ako je uzorak dovoljno velik da bude reprezentativan. Očito je doduše da se ti s naukom u putu nisi sreo
Arteta je definitivno igrač za top klubove i jedini problem koji ima su godine. Zbog tih godina bi vjerovatno i dalje bio u Evertonu da Arsenal nije upao u krizu i morao hitno kupovati. Osim toga, Everton nije nikakva kanta od kluba i prije 3-4 godine je redovito završavao na 5-6 mjestu ali je upao u financijsku krizu i zato je sad na razini na kojoj jeste.
A za mahanje - ma može bit da se u potpunosti vratim samo da tebi krv pijem, ko zna
Arteta je definitivno igrač za top klubove i jedini problem koji ima su godine. Zbog tih godina bi vjerovatno i dalje bio u Evertonu da Arsenal nije upao u krizu i morao hitno kupovati. Osim toga, Everton nije nikakva kanta od kluba i prije 3-4 godine je redovito završavao na 5-6 mjestu ali je upao u financijsku krizu i zato je sad na razini na kojoj jeste.
A za mahanje - ma može bit da se u potpunosti vratim samo da tebi krv pijem, ko zna
Last edited by odesveuhonduras on 06/02/2012 04:44, edited 1 time in total.
- nemam_ideje
#2830 Re: Arsenal F.C.
Jebe te samo činjenica da Modrića hoće/htjeli bi da plate, da je par godina mlađi i da je nosilac igre hrvatske reprezentacije dok je Arteta napravio transfer karijere u nikad slabiji Arsenal za 10 miliona i neće ga više niko. Zapravo, imaće šanse da odigra još koju sezonu u gigantu tipa QPR. Zapravo, ne bi ga ni kupili da nisu prodali Nasrija, preloše startali pa je onda bilo daj šta daš varijanta u roku od par dana.
Što se tiče vampira, bujrum, imam glogov kolac za takve
Rekoh ti da zatvoriš vrata, propuh je, takva ti je i argumentacija doduše 
Što se tiče vampira, bujrum, imam glogov kolac za takve
- nemam_ideje
#2831 Re: Arsenal F.C.
- odesveuhonduras
#2832 Re: Arsenal F.C.
Naravno da je Modrić u prednosti što se tiče godina, ali i toliko mlađi nosilac hrvatske reprezentacije nema ništa bolje statistike od "šugavog" Artete i to dovoljno govori koliko je Arteta loš igrač. I naravno da Arteta nije budućnost Arsenala sa svojih 30 godina ali je u svakom slučaju itekako kvaliteta igrača koja može igrati u Arsenalu pa čak i u boljim klubovima od Arsenala. Npr. Unitedu jedan igrač tipa Artete sigurno ne bi loše došao u ovom momentu.
Ako ti to ne kontaš jarane, "fataj" se Superbowla, valjda još nije završio, jer definitivno nemaš ideje
. Naravno da ga hebu godine, ali godine nisu uopće bile predmet tvojih ranijih postova, ti si osporavao same artetine fudbalske kvalitete i tvrdio da je igrač za bezvezne klubove što je apsolutni nonsens. Samo činjenica da na njegovoj poziciji u Španiji igraju Xavi, Iniesta i Fabregas ga je spriječila da dosad ima kamaru nastupa za furiju. U bilo kom drugom vremenu bi glatko igrao za njih jer je godinama bio nosioc igre u ekipi koja je bila na granici Lige prvaka u EPL-u i vjerovatno je ovako na prvu i ove sate,prije 2-3 godine mogao igrati u bilo kojoj reprezentaciji osim Španije.
Ako ti to ne kontaš jarane, "fataj" se Superbowla, valjda još nije završio, jer definitivno nemaš ideje
ne uopće, nisam ni vidio tvoj post, a redovito popravljam postove nakon što ih pregledam, druga misao često zna biti jača od prveŠto mijenjaš post nakon što ja napišem post. Shvatio stručnjak da Artetu, pored ostalog jebu malo i godine, pa ko biva da popravim malo to, a ?
Last edited by odesveuhonduras on 06/02/2012 04:57, edited 1 time in total.
- nemam_ideje
#2833 Re: Arsenal F.C.
Znači, 9 minuta ti je trebalo da skontaš odnosno "da ti druga misao bude jača od prve"
Nakon mog posta koji se odnosi na tvoje poređenje Modrića i Artete gdje ti ja napišem da je Modrić 3,5 godine mlađi(kao da je to bitno, par godina gore-dole). Sporo nešto pališ, zima, slabiji dizel ?
Arteta je tačno onakav nivo na kojem je Arsenal danas. Nako.
Arteta je tačno onakav nivo na kojem je Arsenal danas. Nako.
- odesveuhonduras
#2834 Re: Arsenal F.C.
ako ćeš nastaviti sa tim pubertetskim forama, možeš u ogledalo pisati
Pa ja ti dam statistike na pola sezone (i više) koje ti pokazuju da je čovjek u rangu sa mnogo mlađim igračem kojeg mnogi smatraju ponajboljim igračem lige, i ti kažeš da je Arteta "naki...
haj vozdra, bolje heklati nego takve gluposti čitati
Pa ti nisi dobar nikakoArteta je tačno onakav nivo na kojem je Arsenal danas. Nako.
haj vozdra, bolje heklati nego takve gluposti čitati
- nemam_ideje
#2835 Re: Arsenal F.C.
Luka Modrić, osim što je 3,5 godine mlađi, je mnogo pokretljiviji igrač od Artete. On faktički može igrati, a bogme i igra, na kompletnom terenu. Blizu je odbrane i zadnjih veznih igrača, brzo prenosi loptu, asistira i zabija. Koristan je i u odbrani i u napadu. Arteta je stariji, sporiji igrač, mnogo više okrenut prema napadu.
Jasno je meni da bi ti malo kontrirao, poštujem. Onda nađeš dobar razlog i argumente pa to činiš. Ovako ispadaš lakrdijaš, samoprozvani vampir
Jasno je meni da bi ti malo kontrirao, poštujem. Onda nađeš dobar razlog i argumente pa to činiš. Ovako ispadaš lakrdijaš, samoprozvani vampir
- BHF_Manijak
#2836 Re: Arsenal F.C.
Jel to majketi jos ima delegata koji tvrde da je Arteta svjetska klasa?!
Ja smijesnih ljudi...Pa bolan ne bio, da je sta valjo, kakvim ga zelite predstaviti, davno bi igro za Chelsea, United, Barcu, Real, Bayern, Milan.., a ne truhno godinama u prosjecnim klubovima! Odesveuhonduras ti Bogami ko da namjerno kontriras ljudima iako i sam znas da nije tako. I cujk godine mu problem, pa nije se rodio sa 30...
Gdje je bio prije 6-7 godina kada se mogo prodati? Nigdje, truhno u prosjecnim klubovima ko i do prije pola godine. I tacno je da Wenger nije bio u uzasnoj krizi da Arteta ne bi nigdje iz Evertona mrdno, ovo mu je vrhunac karijere, a Wenger ga je dove jer nije bio kvalitetnog a jeftinijeg igraca na trzistu. Ne kazem da je Arteta los igrac, ali ovdje ga neki predstavljaju u najmanju ruku ko malog Messia, sto je notorna laz. Ne zelite da pogledate cinjenicama u oci vec vadite nakve varljive statistike, a fudbal nije samo statisticko vadjnje podataka!
Dakle, Aretat - dolisan igrac, alidaleko od svjetske klase ili iznadprosjecnog igraca!
Ja smijesnih ljudi...Pa bolan ne bio, da je sta valjo, kakvim ga zelite predstaviti, davno bi igro za Chelsea, United, Barcu, Real, Bayern, Milan.., a ne truhno godinama u prosjecnim klubovima! Odesveuhonduras ti Bogami ko da namjerno kontriras ljudima iako i sam znas da nije tako. I cujk godine mu problem, pa nije se rodio sa 30...
Dakle, Aretat - dolisan igrac, alidaleko od svjetske klase ili iznadprosjecnog igraca!
- Whitesnake
#2837 Re: Arsenal F.C.
Ako statistika kaze da je RVP zabio najvise golova, imao bruku asistencija, tacnih pasova preko 93% i bla bla bla.. to je varljivo??????? WTF??? Licno mislim da je Arteta od kako je dosao odigrao fenomenalno, tamam da je dosao iz FC Travnika a ne iz jednog Evertona. Dalje, zavaravate se da je Everton "mali" klub.. Everton je rekorder po broju nastupa u najjačem razredu engleskog nogometa. Jedna je od pet najuspješnijih engleskih momčadi prema osvojenim trofejima (devet puta državni prvaci, pet puta osvajači FA kupa i jednom osvajači Kupa pobjednika kupova.. (Quote; Wiki) Nisu Milan, Real i bla bla niti mogu svi biti isti ali su jaki ko beton.. (mozda su zeljo i sarajevo jaci
)
nevezano za ovo, bezveze je prica odakle je ko dosao vec je poenta kako ko igra trenutno.. Da Arteta odigra jednu sezonu bolje od Messija (statisticki) uvijek ce biti ovakvih likova da ga pljuju, ne samo njega vec bilo koga.. Ne vidim poentu raspravljati se oko (trenutno) Super Fenomenalnog igraca Arsenala a ja garantujem da ga nema na sredini da bi Arsenal zavrsio oko 12-13-og mjesta.. Zamisli Artetu u Barci sa Messijem, Xavijem i Iniestom.. Drugaciji si igrac kad igras sa Remsyem pored sebe a drugaciji si pored Inieste.. Elem.. Daj upratite kako ce igrati Protiv Sunderlanda i Milana pa se vidimo ovde da malo bacamo suplju.. 
ARSENAL FOERVER
ARSENAL FOERVER
- BHF_Manijak
#2838 Re: Arsenal F.C.
A dobro ba, izvini eto molim te Everton je svjetska sila, malo jaci od Barce, ali jaci, alo trofejniji od Reala, ali trofejniji, samo eto neko ih godinama sabotira i ne da im "maket"!
Joj jebote sta neces procitati, za dvije-tri stranice docicemo do toga da je Everton najjaca svjetska ekipa!
Arteta nije igrac svjetskog kalibra, svidjelo se to nekome ili ne, a ako jos se mora dodatno objasnvjati sta je to svjetski kalibar, onda shavatm koliko je sati tj da osoba ne poznaje osnovne stvari u fudbalu!
Joj jebote sta neces procitati, za dvije-tri stranice docicemo do toga da je Everton najjaca svjetska ekipa!
Arteta nije igrac svjetskog kalibra, svidjelo se to nekome ili ne, a ako jos se mora dodatno objasnvjati sta je to svjetski kalibar, onda shavatm koliko je sati tj da osoba ne poznaje osnovne stvari u fudbalu!
- alijagoro
#2839 Re: Arsenal F.C.
Ko i gdje tvrdi da je Arteta svjetska klasa?Sta ce statistika,ja sam uvjeren da si ti pogledao svaku utakmicu Arsenala i Tottenhama,i da mozes donijeti sud,da je ova statistika totalno nebitna.BHF_Manijak wrote:Jel to majketi jos ima delegata koji tvrde da je Arteta svjetska klasa?!![]()
![]()
![]()
Ja smijesnih ljudi...Pa bolan ne bio, da je sta valjo, kakvim ga zelite predstaviti, davno bi igro za Chelsea, United, Barcu, Real, Bayern, Milan.., a ne truhno godinama u prosjecnim klubovima! Odesveuhonduras ti Bogami ko da namjerno kontriras ljudima iako i sam znas da nije tako. I cujk godine mu problem, pa nije se rodio sa 30...Gdje je bio prije 6-7 godina kada se mogo prodati? Nigdje, truhno u prosjecnim klubovima ko i do prije pola godine. I tacno je da Wenger nije bio u uzasnoj krizi da Arteta ne bi nigdje iz Evertona mrdno, ovo mu je vrhunac karijere, a Wenger ga je dove jer nije bio kvalitetnog a jeftinijeg igraca na trzistu. Ne kazem da je Arteta los igrac, ali ovdje ga neki predstavljaju u najmanju ruku ko malog Messia, sto je notorna laz. Ne zelite da pogledate cinjenicama u oci vec vadite nakve varljive statistike, a fudbal nije samo statisticko vadjnje podataka!
- alijagoro
#2840 Re: Arsenal F.C.
Bravo,to se zove sustina,a ne nekakve izlizane fraze,ta ce ArtetaWhitesnake wrote:Ako statistika kaze da je RVP zabio najvise golova, imao bruku asistencija, tacnih pasova preko 93% i bla bla bla.. to je varljivo??????? WTF??? Licno mislim da je Arteta od kako je dosao odigrao fenomenalno, tamam da je dosao iz FC Travnika a ne iz jednog Evertona. Dalje, zavaravate se da je Everton "mali" klub.. Everton je rekorder po broju nastupa u najjačem razredu engleskog nogometa. Jedna je od pet najuspješnijih engleskih momčadi prema osvojenim trofejima (devet puta državni prvaci, pet puta osvajači FA kupa i jednom osvajači Kupa pobjednika kupova.. (Quote; Wiki) Nisu Milan, Real i bla bla niti mogu svi biti isti ali su jaki ko beton.. (mozda su zeljo i sarajevo jaci)
nevezano za ovo, bezveze je prica odakle je ko dosao vec je poenta kako ko igra trenutno.. Da Arteta odigra jednu sezonu bolje od Messija (statisticki) uvijek ce biti ovakvih likova da ga pljuju, ne samo njega vec bilo koga.. Ne vidim poentu raspravljati se oko (trenutno) Super Fenomenalnog igraca Arsenala a ja garantujem da ga nema na sredini da bi Arsenal zavrsio oko 12-13-og mjesta.. Zamisli Artetu u Barci sa Messijem, Xavijem i Iniestom.. Drugaciji si igrac kad igras sa Remsyem pored sebe a drugaciji si pored Inieste.. Elem.. Daj upratite kako ce igrati Protiv Sunderlanda i Milana pa se vidimo ovde da malo bacamo suplju..
ARSENAL FOERVER
- BHF_Manijak
#2841 Re: Arsenal F.C.
Ja Modrica u ovom kontekstu Artete nisam ni spominje, ne znam odakle ga neko izvuce i uvuce u cijelu pricu...alijagoro wrote: Ko i gdje tvrdi da je Arteta svjetska klasa?Sta ce statistika,ja sam uvjeren da si ti pogledao svaku utakmicu Arsenala i Tottenhama,i da mozes donijeti sud,da je ova statistika totalno nebitna.
Ja sam sve vrijeme samo o Arteti prico, jer se pojavila prica kako je igracina kako je ovo kako je ono, a ja sam dao samo opasku da ako je tako kvalitetan bio tokom karijere onda bi vjerovatno u mnogo prestiznijim klubovima igrao a ne tu gdje vec jeste.
I da, statistika jeste itekako varljiva i nije apsolutni pokazatelj! Koliko se utakmica zavrsi gdje jedan protivnik statisticki bude duplo jaci pa izgubi utakmicu, ili gdje napadac da 10 golova u 17 utakmica a kad mu pogledas statistiku vidis da je svaki recimo 7-8 sut gol itd...Tako je npr bio slucaj sa Barriosom u Dortmundu gdje je covjek mrtve zicere masio, a kad bi pogledo broj postignutih golova reko bi ubica protivnickih golmana!
Ali hajd da vam ne offtopicarim i ne kvarim dalje temu, halalite!
- vodoprovodčik
#2842 Re: Arsenal F.C.
ni safet nije igračina bio, za jadni psg nastupo 
- alijagoro
#2843 Re: Arsenal F.C.
Ovo je vec puno bolje,izraz da je neko igracina,ne znaci da je svjetska klasa.U principu igrac koji te nece razocarat,neko ko se trudi maksimalno,odradzuje ono sto se od njega trazi.Lulic je meni igracina,jer ima konstantu kao i nekad davno Hasan.Statistika u slucaju ovih igraca,pokazuje ono sto ti ne mozes vidjeti u jednoj utakmici,sve je tu od klizecih,zracnih duela,lopti u protivnicku polovicu,asistencije,broj kreiranih sansi,presjecenih lopti,broj pasova,kao i tacnost istih,kao i golova.Kao sto sam vec pomenuo,Arteta je najkonstantniji igrac uz Robina ove sezone,on je primjer jednog igraca(uz Robina i jos neke) na kojeg bi se trebali ugledati mladi igraci.BHF_Manijak wrote:Ja Modrica u ovom kontekstu Artete nisam ni spominje, ne znam odakle ga neko izvuce i uvuce u cijelu pricu...alijagoro wrote: Ko i gdje tvrdi da je Arteta svjetska klasa?Sta ce statistika,ja sam uvjeren da si ti pogledao svaku utakmicu Arsenala i Tottenhama,i da mozes donijeti sud,da je ova statistika totalno nebitna.![]()
Ja sam sve vrijeme samo o Arteti prico, jer se pojavila prica kako je igracina kako je ovo kako je ono, a ja sam dao samo opasku da ako je tako kvalitetan bio tokom karijere onda bi vjerovatno u mnogo prestiznijim klubovima igrao a ne tu gdje vec jeste.
I da, statistika jeste itekako varljiva i nije apsolutni pokazatelj! Koliko se utakmica zavrsi gdje jedan protivnik statisticki bude duplo jaci pa izgubi utakmicu, ili gdje napadac da 10 golova u 17 utakmica a kad mu pogledas statistiku vidis da je svaki recimo 7-8 sut gol itd...Tako je npr bio slucaj sa Barriosom u Dortmundu gdje je covjek mrtve zicere masio, a kad bi pogledo broj postignutih golova reko bi ubica protivnickih golmana!![]()
Ali hajd da vam ne offtopicarim i ne kvarim dalje temu, halalite!
- bingov buraz
#2844 Re: Arsenal F.C.
Kao neko ko nema problem da hrakne po Arsenovim fulama i poluproizvodima pod punom svijescu i zdravoj pameti (manje-vise
) izjavljujem da je Arteta debelo podcijenjen igrac,u ovom momentu drugi najbolji igrac Arsenala (Ox-a ne racunam jos iako ce momak biti zvijer i samo povrede ga mogu sprijeciti da postane svjetska klasa).Koliko nedostaje pokazala je ova crna serija jer su dvije od tri utakmice izgubili kad on nije igrao.
Frimpong pokidao ligamente na posudbi u Wolvesima i nece ga biti duuuugo,Myaci je negdje prodan nemam pojma gdje a i ne interesuje me bas
Frimpong pokidao ligamente na posudbi u Wolvesima i nece ga biti duuuugo,Myaci je negdje prodan nemam pojma gdje a i ne interesuje me bas
- alijagoro
#2845 Re: Arsenal F.C.
Pa i prosli je put pokidao ligamente(sta jedu ovi u Arsenalu,haman nista),zar nije Miyachi na posudbi kod Boltona.bingov buraz wrote:Kao neko ko nema problem da hrakne po Arsenovim fulama i poluproizvodima pod punom svijescu i zdravoj pameti (manje-vise) izjavljujem da je Arteta debelo podcijenjen igrac,u ovom momentu drugi najbolji igrac Arsenala (Ox-a ne racunam jos iako ce momak biti zvijer i samo povrede ga mogu sprijeciti da postane svjetska klasa).Koliko nedostaje pokazala je ova crna serija jer su dvije od tri utakmice izgubili kad on nije igrao.
Inace dobar post,steta sto nije Arteta doveden ranije da zamijeni Denilsona.
- bingov buraz
#2846 Re: Arsenal F.C.
Moguce da je i Miyaci samo posudjen,Frimpong jeste kidao ligamente ranije ali druge noge.Denilson je bio fula svih fula def.alijagoro wrote:Pa i prosli je put pokidao ligamente(sta jedu ovi u Arsenalu,haman nista),zar nije Miyachi na posudbi kod Boltona.bingov buraz wrote:Kao neko ko nema problem da hrakne po Arsenovim fulama i poluproizvodima pod punom svijescu i zdravoj pameti (manje-vise) izjavljujem da je Arteta debelo podcijenjen igrac,u ovom momentu drugi najbolji igrac Arsenala (Ox-a ne racunam jos iako ce momak biti zvijer i samo povrede ga mogu sprijeciti da postane svjetska klasa).Koliko nedostaje pokazala je ova crna serija jer su dvije od tri utakmice izgubili kad on nije igrao.
Inace dobar post,steta sto nije Arteta doveden ranije da zamijeni Denilsona.
- alijagoro
#2847 Re: Arsenal F.C.
Steta za Frimponga,ali ima Coquelin tu ako zatreba,igra sve pozicije
.
-
Lucas Leiva
#2848 Re: Arsenal F.C.
Statistika je kao bikini, otkriva sve, a ne pokazuje nista!
- Whitesnake
#2849 Re: Arsenal F.C.
BHF_Manijak wrote:A dobro ba, izvini eto molim te Everton je svjetska sila, malo jaci od Barce, ali jaci, alo trofejniji od Reala, ali trofejniji, samo eto neko ih godinama sabotira i ne da im "maket"!![]()
![]()
Joj jebote sta neces procitati, za dvije-tri stranice docicemo do toga da je Everton najjaca svjetska ekipa!![]()
Izvini jarane sto cu ti reci ovako otvoreno i javno ali ti je post malo priglup..
(bolje za post nego za..)
- Whitesnake
#2850 Re: Arsenal F.C.
Hajde da evo pojasnim, da ne budem dzukac bas do kraja
Niko ne kaze da je Arteta igrac Svjetskog kalibra, sta ti je ba, ohladi, ali to ne znaci da ne moze igrati odlicno (ko sto i igra) i da bi ovu sezonu bez njega Arsenal bio jos losije nego sto jeste.. a poprilicno je los.. moram priznati iako pratim sve i jednu utakmicu Arsenala vec godinama, statistike i pi*ke materine..
A za Everton nisi ama bas nista skontao, tako da nemam zivaca da ti pojasnjavam sta sam htio reć'..
Halali u svakom slucaju..
Niko ne kaze da je Arteta igrac Svjetskog kalibra, sta ti je ba, ohladi, ali to ne znaci da ne moze igrati odlicno (ko sto i igra) i da bi ovu sezonu bez njega Arsenal bio jos losije nego sto jeste.. a poprilicno je los.. moram priznati iako pratim sve i jednu utakmicu Arsenala vec godinama, statistike i pi*ke materine..
A za Everton nisi ama bas nista skontao, tako da nemam zivaca da ti pojasnjavam sta sam htio reć'..
Halali u svakom slucaju..