kerima1 wrote:zlokruhovic wrote:kerima1 wrote:Kruhu i Naso
Da nema nikako religija ljudi ili narodi bi nasli razloga opet da se mrze,takvi smo mi ljudi.Mrzili bi mi balkanci Nijemce ili neke druge napredne samo zato sto su ljudi znali napraviti sebi drzavu,a mi ne itd.
E vidiš ja se sa time ne mogu pomiriti , jer kad bi tako gledali onda civilizacija i sama humanost pada u vodu , i sve što smo dosad napredovali kao sveopšti ljudski rod po pitanju ruzumevanja i tolerancije kroz istoriju ko šiša.
Priproste bliskoistočne bajke jednostavno moraju otići sa scene ljudske civilizacije i biti tako gde im je mesto , u dubokoj davnoj istoriji gde realno i pripada.
Ne mogu se ni ja pomiriti,ali realnost je drugacija i sve ukazuje na ovo sto napisah.Danas zbog korupcije i tesko dolazenja do zaposlenja vjerujem da je mrznje na kubik,a desi se i pokoje 'slucajno' ubistvo,ma bilo bi toga koliko hoces da nije ćuze.Religija je samo jos jedan razlog za mrznju medju ljudima,jer svaka knjiga pobija onu drugu i ljudi sta ce nego ne voliti druge.
Oprostite što vam se ubacujem u prepisku, ali ne mogu si pomoći, volim dijeliti mišljenje sa drugima.
Ja se mogu pomiriti, ali se ne mogu složiti sa vašim mišljenjima. Naime, sve Božije objave su došle iz ljubavi i da nas nauče da trebamo da volimo.
To što neki vjerski službenik (koje btw, ne spominje niti jedna Božija Objava, izmislili su se sami ili su ih ljudi sami sebi nametnuli), mobilizuje bezumne ljudske mase, koje ih slijepo slijede, da mrze i ubijaju drugog i drugačijeg, to nema nikakve veze sa Stvoriteljem.
U svom poimanju moraš razgraničiti religiju od vjere, koja nam je preporučena i poslana od strane Stvoritelja svega postojećeg, kako bi shvatio. Islamska zajednica, Pravoslavna crkva i Rimokatolička crkva, kao i Jevrejska zajednica su obične institucije, koje su nastale udruživanjem ljudi koji imaju neki zajednički cilj. To su samo ljudi koji se deklarišu kao vjernici, što ne mora uopšte biti tako, jer u svim tim institucijama npr. imamo dokazane pedofile. Ne možeš to pripisati vjeri ili Stvoritelju, jer On upravo to strogo zabranjuje.
Vjera je nešto drugo i mnogo uzvišenije od svega toga. To je moja lična konekcija sa Njim i to nema nikakve veze ni sa čim. Ni sa mojim roditeljima, ni sa suprugom, pa ni sa mojom djecom, a kamo li sa nekim drugim. Samo ja i On.