FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kurty

#2826 Re: FK Zeljeznicar

Post by kurty »

Jerane...da si bio na stadionu ne bi sigurno rekao da je bilo 8k ljudi...
ARmAn1i

#2827 Re: FK Zeljeznicar

Post by ARmAn1i »

Šibicar wrote:Igra tanka do bola,ali srećom trica je legla zbog borbenosti.Navijanje solidno,s obzirom da za jug,onako popunjen,trebaju barem 3-4 dobro rasporedjena momka na šipci...
ma navijanje mora mnogo bolje..
standard ekipa zna sta pjeva, a malo dalje(desno) od sredine se raspadaju pjesme, a razlog je i vise nego jednostvan

sve u svemu fino je vidjeti onoliko ljudi na stadionu
irac300

#2828 Re: FK Zeljeznicar

Post by irac300 »

cikular wrote:Defanzivno je bilo solidno, medutim, u ofanzivi smo realno limitirani.
Jedva cekam da se Rovcanin vrati.
Kad bi se to moglo desiti?

Daleko onaj Gradacac, krme ga ubolo!
Ne brini jarane, pa tu su Željine ispostave s TK i Brčko distrikta! :thumbup: Mora nas biti bar 1000 u Gradaccu!
elSaik

#2829 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Loše!
kontibih

#2830 Re: FK Zeljeznicar

Post by kontibih »

Kad se krene od nule,ne može se očekivati ljepota,uigranost a zajedno sa tim segmentima i bodovi.Bodove imamo.

Ja sam zadovoljan zalaganjem ali i atmosferom.Konačno sam se hiljadu puta naježio ali i promukao.Amar je super.Kakva izjava.Ide nas u zadnje vrijeme i to koristimo!
ARmAn1i

#2831 Re: FK Zeljeznicar

Post by ARmAn1i »

irac300 wrote:
cikular wrote:Defanzivno je bilo solidno, medutim, u ofanzivi smo realno limitirani.
Jedva cekam da se Rovcanin vrati.
Kad bi se to moglo desiti?

Daleko onaj Gradacac, krme ga ubolo!
Ne brini jarane, pa tu su Željine ispostave s TK i Brčko distrikta! :thumbup: Mora nas biti bar 1000 u Gradaccu!
ma bice nas fino.. aBd :)

miimalno pola od tvog broja :thumbup:
cikular

#2832 Re: FK Zeljeznicar

Post by cikular »

irac300 wrote: Ne brini jarane, pa tu su Željine ispostave s TK i Brčko distrikta! :thumbup: Mora nas biti bar 1000 u Gradaccu!
Ma ja se predomisljam.
Ide mi s strasno.
Volio bih malo i prosetati Gradacackom carsijom.(Valjda nisu neprijateljski raspolozeni oni gore.)
Mozda se nekakva mlada upozna.Nikad se ne zna.
Ali..........
........daleko, brate.
Ne znam n kakvi su putevi.
Koliko treba do gore?

Da se vratimo malo tekmi.
Mislim da bi se Bekric morao malo vise vracati i traziti loptu, kao i Beslija.
Oni su nam najkreativniji i vidjelo se da su to i radili malo vise u drugom poluvremen kad smo
igrali za nijansu bolje nego u prvom.
Dalje, protok lopte sa jedne na druu stranu mora biti nogo brzi.
Tu su zakazali Culum i Dino.
Dino je danas igrao relativno slabo.
Kad se oporavi Rovcanin, ja bih Dinu zrtvovao za drugog spica.
U gostima bi se moglo igrati i 4-5-1 uz cvrst odbranu i vezni red.
rado_vidjen

#2833 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

podhitno dovesti jednu pravu desetku, kreatora, jer dva zadnja vezna s kojima smo krenuli (sirovina muharemovic, koji ne zna dodat do sebe ili uzet loptu bez faula, i culum) ne mogu apulutno nista uvezat. kao kad bi ocekivali od gatussa da organizuje igru. nece ici.
kad se vrati rovcanin bicemo jaci za 20%.

takodjer se nadam da amar vise nece koristiti pickastu taktiku sa jednim pravim spicom, i da ce definitivno prekriziti muharemovica, bucana, kovacevica...zaista nemaju kvalitetu.

helem, igru brisi, bodove pisi.

mesanovic - dijamant! :thumbup: :dance:
Last edited by rado_vidjen on 10/08/2009 00:23, edited 1 time in total.
mirza tm87

#2834 Re: FK Zeljeznicar

Post by mirza tm87 »

ma mesanovic alen je zvjer, mesanovic alen je zvjer, mesanovic alen, mesanvic alen, mesanovic alen je zvjer :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#2835 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Do Gradacca ima nekih cca 170 km!
cikular

#2836 Re: FK Zeljeznicar

Post by cikular »

Plavih_11 wrote:Do Gradacca ima nekih cca 170 km!
Balzamovat se do gore.
elSaik

#2837 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

rado_vidjen wrote: takodjer se nadam da amar vise nece koristiti pickastu taktiku sa jednim pravim spicom, i da ce definitivno prekriziti muharemovica, bucana, kovacevica...zaista nemaju kvalitetu.
Ja se iskreno nadam da Amar ne planira i u budućnosti držati dvosatne treninge na dan odigravanja prvenstvene utakmice. :mrgreen:
rado_vidjen

#2838 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

elSaik wrote:
rado_vidjen wrote: takodjer se nadam da amar vise nece koristiti pickastu taktiku sa jednim pravim spicom, i da ce definitivno prekriziti muharemovica, bucana, kovacevica...zaista nemaju kvalitetu.
Ja se iskreno nadam da Amar ne planira i u budućnosti držati dvosatne treninge na dan odigravanja prvenstvene utakmice. :mrgreen:
:shock:

bic bozji!

fakat, smrtno sam ozbiljan :D ako se ne dovede istinsko POJACANJE u veznom redu, mi cemo tesko u evropu s ovakvom igrom. (mada vazda moze proci grcka varijanta s evropskog 2004 g.)

u napadu se mozemo nekako pokrpit (nek igra mehic, taj novi iz cukarickog) dok se rovcanin ne oporavi

rovcanin + mesanovic zvjer = spektakl

kako ga zabi majstor, svaka mu dala!
LSD

#2839 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

rado_vidjen wrote:
elSaik wrote:
:shock:

bic bozji!

fakat, smrtno sam ozbiljan :D ako se ne dovede istinsko POJACANJE u veznom redu, mi cemo tesko u evropu s ovakvom igrom. (mada vazda moze proci grcka varijanta s evropskog 2004 g.)

u napadu se mozemo nekako pokrpit (nek igra mehic, taj novi iz cukarickog) dok se rovcanin ne oporavi

rovcanin + mesanovic zvjer = spektakl

kako ga zabi majstor, svaka mu dala!
ma nama fali 3-4 kvalitetna igraca,tj.po jedan u svakoj liniji...Amar je sam govorio na pocetku priprema da mu treba cak 8 igraca ako se misli praviti neki ozbiljniji rezultat :roll: ...veliku je stvar napravio što je otjerao onih 10-tak panjeva (a da ih ubjedi da nisu za Želju jer si ti panjevi su imali ugovore i bila je velika mogucnost tužbi,arbitraža i ostalog sranja)...ova ekipa je tek okupljena i treba ce vremena da se uigra i još na to sve nema uopšte napadaca osim Mešanovića (Rovcanin ozlijeđen,a ovaj iz Srbije je tek neki dan došao)...Osim i Dino fakticki u hodu riješavaju te stvari oko igrackog kadra...realno,ovo je sve krpljenje i improvizacija... ali nema više zezancije na terenu,sad je to daleko ozbiljnije i disciplinovanije...nekad smo imali super talentovane igrace u Dialibi i Štiliću (tu su bili i Pelak ,Rovcanin ,Bekric) ali ništa to nije vrijedilo kad smo imali diletante bez autoriteta na klupi (Krunić i Hotić).
Žujo je obecao 3-4 prava pojacanja, ali tek na polusezoni...dakle,imamo ovo što imamo i to je to.
Arc_Angel

#2840 Re: FK Zeljeznicar

Post by Arc_Angel »

tekma je bas tvrda bila, kao sto neko rece mora to jos da se poslozi. široki osim što su im momci fizicki jaci kad se guraju nisu nista bili bolji sinoc, nije ni utakmica bila posebna ali pikaju se tri boda. pobjeda je pobjeda. ja mislim da ce zeljo puno puno bolje da izgleda od polu sezone, da ce fizicki mnogo jaci da budu , ipak treba biti realan pa reci kakva se kondicija moze nabiti za mjesec dana priprema neznam ko da je trener, ali nimalo sumnje nemam da ce ih amar osim dobro dobro posloziti u formaciju i da ce ih jos vise kondiciono pripremiti.

zelji treba dati svu podrsku treba ici na svaku utakmicu.

grbavica je puna bila , bas bila prava atmosfera, ja sam bio na sjeveru , jug ne da je bio predivan za gledati nego je to sinoc bilo nesto velicanstveno nikada nisam vidjeo ljepse navijanje, oni momci sto su zastavama mahali citavu utakmicu svaka im cast.

zeljo se voli
armin_tz

#2841 Re: FK Zeljeznicar

Post by armin_tz »

cikular wrote:
irac300 wrote: Ne brini jarane, pa tu su Željine ispostave s TK i Brčko distrikta! :thumbup: Mora nas biti bar 1000 u Gradaccu!
Ma ja se predomisljam.
Ide mi s strasno.
Volio bih malo i prosetati Gradacackom carsijom.(Valjda nisu neprijateljski raspolozeni oni gore.)
Mozda se nekakva mlada upozna.Nikad se ne zna.
Ali..........
........daleko, brate.
Ne znam n kakvi su putevi.
Koliko treba do gore?
1. Znam da ako ko u TK voli Zelju to su gradacacani
2. Put je M17 do Doboja poslije Doboja se skrene za Modricu i nastavi za Gradacac, a moze se i preko Tuzle
3. Treba neka tri sata preko Tuzle, dok je magistralom mozda nekih 15 minuta duzi put, ali je puno bolji od prevoja i sl..
elSaik

#2842 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Koliko je meni poznato ovako otprilike izgledaju planovi za bližu budućnost:

1. Osvojiti što više bodova do kraja polusezone, pa taman na guzove.
2. Maksimalno se pojačati na zimskoj pauzi.
3. Pojačati rad na marketingu i promociji.
4. Evropa, nakon sušnih 6 godina, pa taman kao četvrtoplasirani.
5. Sezona 2010/2011 - napad na sve živo.

Zasad sve ide po planu tako da nema potrebe da se brinemo. :thumbup:

edit: Izgleda da nema više ŽeljoTV :( . Bosanska posla... :roll:
Seyo_TM

#2843 Re: FK Zeljeznicar

Post by Seyo_TM »

Zeljo Tv 13 emisija
Charuga
Globalni moderator

#2844 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Ovo je ujedno i posljednja emisija ... :!:

U posljednjoj epizodi Zeljo TV prenosimo Vam samo dio atmosfere koja je sinoc vladala na stadionu Grbavica. Produkcijska kuca Source koristi ovu priliku da se zahvali na ogromnoj podrsci Manijaka prilikom realizacije ovog projekta. Zadnja epizoda je naravno u potpunosti posvecena onima koji su je i najvise zasluzili - Manijacima. Do nekog novog projekta pozdrav najboljim navijacima na svijetu.
simonese

#2845 Re: FK Zeljeznicar

Post by simonese »

Jug,Jug,Jug
Jug je samo jedan
.....

Cara opalio sovu u prvom polvremenu
pozdrav Cari(Joint Union)
Adi_vp

#2846 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

Sto se sinocnje tekme tice nije neka extra igra bila realno...ono sto igracima Zelje ne mogu osporiti a to je borbenost i pozrtvovanost,meni vise i ne treba sa ovakvim igrackim kadrom,samo to trazim od njih svaku utakmicu,pogotovo se to odnosi na tekme u gostima..Krv svoju za plavu boju :D ...
Sinocnja atmosfera prije i u toku tekme je bila stvarno odlicna,navijacki dekor za 10 :thumbup: .Pravi odmor za oci je vidit onoliku masu obojenu u plavo,prelijepo!!!
Bilo je fino vidit iza lorisove zgrade jedan mali vudstok :D i ekipice koje sjede na travi i caskaju a na licima im se vidi radost ali prije svega svojevrsna doza ponosa jer navijaju za Zelju :D .
Sinoc sam vidio dosta Zeljinih bolesnika koje ne pamtim kad sam zadnji put vidio...
Bilo je fino vidit ekipu s bistrika kako sjedi u parku u hrasnom,a svima osmijeh na licima.Zasto?Jer navijaju za Zelju :D
Bilo je fino vidit na ulazu na jug onih par mladjih momaka koji su dijelili letke o ponasanju na tribini...
Bilo je fino vidit onih 5,6.. momaka koji su 90 min. vijorili plave zastave ispred tribine...
Bilo je fino sinoc biti na juznoj tribini...
Bice jos puno toga finog osjecam to...
ja.neron

#2847 Re: FK Zeljeznicar

Post by ja.neron »

Adi_vp wrote:Sto se sinocnje tekme tice nije neka extra igra bila realno...ono sto igracima Zelje ne mogu osporiti a to je borbenost i pozrtvovanost,meni vise i ne treba sa ovakvim igrackim kadrom,samo to trazim od njih svaku utakmicu,pogotovo se to odnosi na tekme u gostima..Krv svoju za plavu boju :D ...
Sinocnja atmosfera prije i u toku tekme je bila stvarno odlicna,navijacki dekor za 10 :thumbup: .Pravi odmor za oci je vidit onoliku masu obojenu u plavo,prelijepo!!!
Bilo je fino vidit iza lorisove zgrade jedan mali vudstok :D i ekipice koje sjede na travi i caskaju a na licima im se vidi radost ali prije svega svojevrsna doza ponosa jer navijaju za Zelju :D .
Sinoc sam vidio dosta Zeljinih bolesnika koje ne pamtim kad sam zadnji put vidio...
Bilo je fino vidit ekipu s bistrika kako sjedi u parku u hrasnom,a svima osmijeh na licima.Zasto?Jer navijaju za Zelju :D
Bilo je fino vidit na ulazu na jug onih par mladjih momaka koji su dijelili letke o ponasanju na tribini...
Bilo je fino vidit onih 5,6.. momaka koji su 90 min. vijorili plave zastave ispred tribine...
Bilo je fino sinoc biti na juznoj tribini...
Bice jos puno toga finog osjecam to...

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

nakon dugo vremena sam se naježio slušajući navijanje od sinoć
elSaik

#2848 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

http://www.youtube.com/watch?v=NahIV8EqVDU

A ONDA ŽELjIN STADION GLEDAM, VIDIM PONOS TVOJ,
ŽIVOT ĆU DATI, AL' TEBE NE DAM, JER TI SI ŽIVOT MOJ...
Globus

#2849 Re: FK Zeljeznicar

Post by Globus »

Ne mogu vjerovati da mi Manijak .. valjda je manijak :lol: :lol: kaze .. u raspravi oko onog ubacivanja baklji .. kaze on da su oni navijaci ... i da to navijaci rade :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ARmAn1i

#2850 Re: FK Zeljeznicar

Post by ARmAn1i »

elSaik wrote:http://www.youtube.com/watch?v=NahIV8EqVDU

A ONDA ŽELjIN STADION GLEDAM, VIDIM PONOS TVOJ,
ŽIVOT ĆU DATI, AL' TEBE NE DAM, JER TI SI ŽIVOT MOJ...
:thumbup: :thumbup:

uvijek me ova pjesma podsjeti na onu sto se pjeva na anfildu.. you"ll never wallk alone :)

samo zamislite da se uvijek ovako pjeva i docekuje izlazak igraca na tereb ;-)
Post Reply