Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
africka dvodihalica
#2826 Re: Cijene stanova All about
Kakav je kvalitet zgrada na Sipu?
Tacnije, zanimaju me zgrade koje pravi BOOC d.o.o.
Tacnije, zanimaju me zgrade koje pravi BOOC d.o.o.
-
iamia
#2827 Re: Cijene stanova All about
hahaha,,drndalo wrote:
Kako koja... Hoces reci da u odnosu na prosjecnog stanovnika ovdje, koji ne moze skuckati para za kupovinu 50-ak m2 bez trauma, neko iz Svedske ili Norveske, koji moze te pare donijeti u dzepu odozgo, i iskesirati tako nesto od 2-3 godisnje stednje, nije bogatas?
- Comrad
#2828 Re: Cijene stanova All about
Padaju cijene itekako, samo sto sad dosta ljudi vise i ne govori po koliko je prodo. Jer ga hadzo cijenio 100000 i ceko, ceko i sad ga proda za 85000 jos se udara nogom u guzicu. I da ti na kraju kaze kolko ga je prodo. Reci aha..
Pa eno na alipasinu 1000 KM m2., Marijin dvor 2000, Ferhadija 2200 I cuj ne padaju cijene...
Prosipajte tu suplju negdje drugo, nije niko corav. To sto po piku traze cijene iz 2008 je druga stvar.
Pa eno na alipasinu 1000 KM m2., Marijin dvor 2000, Ferhadija 2200 I cuj ne padaju cijene...
- Zatamnjena stakla
#2829 Re: Cijene stanova All about
Pa na Piku, pogledajte samo stanove. Znaci Grbavica 2000 po m2. Niđe veze, prosipaju se ljudi.
-
I da imam odkud mi
#2830 Re: Cijene stanova All about
U pravu si. Trazim da kupim stan vec duze vrijeme i gledam jedan kum na pik-u se zaletio i hoce 110000 za 50 m2 na Grbavici. Stan je dugo stajao i nedavno sam saznao da je otisao za 84000. Da je odma stavio 90000 mozda bi i nasao musteriju za toliko dugo vremena posto bi vise ljudi gledalo taj oglas. Nekontam uopste kako ljudi mogu precjenjivati tako za 20-30000, ko da je to sica. Sam sam dao 2 ponude koje su za toliko nize i ljudi nece ni da cuju, a za nekoliko mjeseci ce to isto prihvatiti, a do tada cu sigurno kupiti nesto drugo. Ono ako su postavili cijenu 105000, kazu najniza 103000. Smijesno! Neznam, mozda se neka budala i zaleti pa kupi ali sumljam da takvih ima puno (mislim sa tom lovom) Uglavnom oni koji prate stanove po oglasima mogu vidjeti da se samo vrte jedni te isti. Onda kada cijena spadne 20-30% odu prilicno brzo. Oni koji imaju realne cijene nemoraju cak ni stavljati na oglase. Dovoljno da razglase po mahali i nadje se uvijek neko (rodbina, prijatelj, poznanik.. i to je najsigurnoje). Posto nisam trenutno u SA nemam tu alternativu.Comrad wrote:Padaju cijene itekako, samo sto sad dosta ljudi vise i ne govori po koliko je prodo. Jer ga hadzo cijenio 100000 i ceko, ceko i sad ga proda za 85000 jos se udara nogom u guzicu. I da ti na kraju kaze kolko ga je prodo. Reci aha..
Pa eno na alipasinu 1000 KM m2., Marijin dvor 2000, Ferhadija 2200 I cuj ne padaju cijene...Prosipajte tu suplju negdje drugo, nije niko corav. To sto po piku traze cijene iz 2008 je druga stvar.
- illuminated
#2831 Re: Cijene stanova All about
I da imam odkud mi wrote:U pravu si. Trazim da kupim stan vec duze vrijeme i gledam jedan kum na pik-u se zaletio i hoce 110000 za 50 m2 na Grbavici. Stan je dugo stajao i nedavno sam saznao da je otisao za 84000. Da je odma stavio 90000 mozda bi i nasao musteriju za toliko dugo vremena posto bi vise ljudi gledalo taj oglas. Nekontam uopste kako ljudi mogu precjenjivati tako za 20-30000, ko da je to sica. Sam sam dao 2 ponude koje su za toliko nize i ljudi nece ni da cuju, a za nekoliko mjeseci ce to isto prihvatiti, a do tada cu sigurno kupiti nesto drugo. Ono ako su postavili cijenu 105000, kazu najniza 103000. Smijesno! Neznam, mozda se neka budala i zaleti pa kupi ali sumljam da takvih ima puno (mislim sa tom lovom) Uglavnom oni koji prate stanove po oglasima mogu vidjeti da se samo vrte jedni te isti. Onda kada cijena spadne 20-30% odu prilicno brzo. Oni koji imaju realne cijene nemoraju cak ni stavljati na oglase. Dovoljno da razglase po mahali i nadje se uvijek neko (rodbina, prijatelj, poznanik.. i to je najsigurnoje). Posto nisam trenutno u SA nemam tu alternativu.Comrad wrote:Padaju cijene itekako, samo sto sad dosta ljudi vise i ne govori po koliko je prodo. Jer ga hadzo cijenio 100000 i ceko, ceko i sad ga proda za 85000 jos se udara nogom u guzicu. I da ti na kraju kaze kolko ga je prodo. Reci aha..
Pa eno na alipasinu 1000 KM m2., Marijin dvor 2000, Ferhadija 2200 I cuj ne padaju cijene...Prosipajte tu suplju negdje drugo, nije niko corav. To sto po piku traze cijene iz 2008 je druga stvar.
Pitanje je samo ..hoce li neko da proda stan ili nece. Ako hoce, stavi i realnu cijenu a realna je ona koju neko hoce da plati. Trziste.
-
filter74
#2832 Re: Cijene stanova All about
Ovi što čekaju da još padnu cijene stanova - dobro će se načekati... 
Euro može propasti - stan ne može... Hebeš pare... pogotovo sitne ...
-
neki
#2833 Re: Cijene stanova All about
Mogucnost da euro propadne je jednaka mogucnosti da se za koju godinu ovdje opet zarati i da ti vbr opali u stan..filter74 wrote:Ovi što čekaju da još padnu cijene stanova - dobro će se načekati...
rizik je jednak samo mnogi toga nisu svjesni
- valter.ba
#2834 Re: Cijene stanova All about
Drug spustio prosle sedmice sa 130 na ravno 100.000
. Kvadrata 71, Grbavica
. Da, treba ga renovirati ali postignuta cjena je realna za stanje. Dakle vracamo se polako u realne okvire. Ovi nadrealisti sto po forumima sanjaju o ciframa jer su emotivno vezani za stanove pa naplacuju i emocije ce prodavati godinama bez zurbe
.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- illuminated
#2835 Re: Cijene stanova All about
Pa ti ulozi u stanove.filter74 wrote:Ovi što čekaju da još padnu cijene stanova - dobro će se načekati...
I nadaj se propasti Eura.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2836 Re: Cijene stanova All about
vraćamo se u realne okvire samo je prije bilo lakše dignuti kredit nego sada
tako da smo mislim na istom
-
filter74
#2837 Re: Cijene stanova All about
Joj što ne mogu ovih što priželjkuju rat, jer nemaju para da kupe stan... "bolje nam je bilo u ratu"Mogucnost da euro propadne je jednaka mogucnosti da se za koju godinu ovdje opet zarati i da ti vbr opali u stan..
rizik je jednak samo mnogi toga nisu svjesni
Prvo - pričaš neprovjerene stvari. Drugo - zahvali Bogu da je politička situacija nestabilna, cijene stanova su ispod svakog nivoa. Sad nije trenutak za prodaju. Treće - da imam stan, nikada ga sad, a pogotovo takvim nakupcima ne bih prodao i četvrto - pare nisu emocije. Stan nije žvakaća guma, imaju parametri kad se nešto isplati, a kada ne. Možeš stan prodati na dobitak, na gubitak ili da si na istom. Tu emocija nema... Samo interes ...Drug spustio prosle sedmice sa 130 na ravno 100.000. Kvadrata 71, Grbavica
. Da, treba ga renovirati ali postignuta cjena je realna za stanje. Dakle vracamo se polako u realne okvire. Ovi nadrealisti sto po forumima sanjaju o ciframa jer su emotivno vezani za stanove pa naplacuju i emocije ce prodavati godinama bez zurbe
Cijene npr. hrane i energenata rastu, što znači da euro ima inflaciju i gubi na vrijednosti. Šta si za euro mogao kupiti prije deset godina i danas, nije isto. S druge strane, nekretnina ima svoju stalnu vrijednost, koja može da varira, ali glavnica ostaje glavnica te sume. Drugo je što bi neki da hvataju ljude u nevolji i obaraju im nekretnine u bescijenje. Većina ipak izvuče svoju glavnicu pri prodaji, i još bolje od toga ...Pa ti ulozi u stanove.
I nadaj se propasti Eura.
How yes no !vraćamo se u realne okvire samo je prije bilo lakše dignuti kredit nego sada
-
filter74
#2838 Re: Cijene stanova All about
Problem sa nama je taj što smo zlobni i zluradi i što bi za šaku maraka prodali mater rođenu. Ovdje niko ne razmišlja da pad cijena stanova upropaštava i obezvrjeđuje društvo i grad u cjelini, i da danas-sutra kupac može biti i prodavac. Meni ni iz džepa ni u džep, ali neću da kvadrat u Sarajevu bude na nivou neke vukojebine u BiH, jer ipak nije isto glavni grad i međedgrad ili međedselo.
Ovdje ljudi dok ne naprave Bliski Istok ili Afriku neće se okaniti. Cijene hrane i energenata nikada neće biti male, pa što bi kvadrat stana bio džaba ? Gdje to na svijetu ima besplatnih stanova i guzovače ?
Jel to neki misle da u prijeratnom sistemu stanovi nisu koštali ništa ...
Meni je jasno, da proleteri i seljaci žele da unište i obezvrijede Sarajevo, ali ćeraćemo se još ... Game is not yet over ...
Ovdje ljudi dok ne naprave Bliski Istok ili Afriku neće se okaniti. Cijene hrane i energenata nikada neće biti male, pa što bi kvadrat stana bio džaba ? Gdje to na svijetu ima besplatnih stanova i guzovače ?
Meni je jasno, da proleteri i seljaci žele da unište i obezvrijede Sarajevo, ali ćeraćemo se još ... Game is not yet over ...
- illuminated
#2839 Re: Cijene stanova All about
Bice na Mojmilu stanova jos malo za 1000KM/m2.filter74 wrote:Problem sa nama je taj što smo zlobni i zluradi i što bi za šaku maraka prodali mater rođenu. Ovdje niko ne razmišlja da pad cijena stanova upropaštava i obezvrjeđuje društvo i grad u cjelini, i da danas-sutra kupac može biti i prodavac. Meni ni iz džepa ni u džep, ali neću da kvadrat u Sarajevu bude na nivou neke vukojebine u BiH, jer ipak nije isto glavni grad i međedgrad ili međedselo.
Cijene padaju li padaju.
-
I da imam odkud mi
#2840 Re: Cijene stanova All about
Svako ima pravo postavljati koje cijene hoce, a i neodustajati od trazene. A kao sto kazes, svaka nekretnina je vrijedna onoliko koliko je neko voljan platiti za nju. Cini mi se da u ovom vremenu sve vece krize i neimastine sve se teze i teze nekretnine prodaju iako cijene idu dole. Pitanje je koda ili hoce ce li ikad biti povratka na stare cijene nekretnina kada su najskuplje bile.illuminated wrote:I da imam odkud mi wrote:U pravu si. Trazim da kupim stan vec duze vrijeme i gledam jedan kum na pik-u se zaletio i hoce 110000 za 50 m2 na Grbavici. Stan je dugo stajao i nedavno sam saznao da je otisao za 84000. Da je odma stavio 90000 mozda bi i nasao musteriju za toliko dugo vremena posto bi vise ljudi gledalo taj oglas. Nekontam uopste kako ljudi mogu precjenjivati tako za 20-30000, ko da je to sica. Sam sam dao 2 ponude koje su za toliko nize i ljudi nece ni da cuju, a za nekoliko mjeseci ce to isto prihvatiti, a do tada cu sigurno kupiti nesto drugo. Ono ako su postavili cijenu 105000, kazu najniza 103000. Smijesno! Neznam, mozda se neka budala i zaleti pa kupi ali sumljam da takvih ima puno (mislim sa tom lovom) Uglavnom oni koji prate stanove po oglasima mogu vidjeti da se samo vrte jedni te isti. Onda kada cijena spadne 20-30% odu prilicno brzo. Oni koji imaju realne cijene nemoraju cak ni stavljati na oglase. Dovoljno da razglase po mahali i nadje se uvijek neko (rodbina, prijatelj, poznanik.. i to je najsigurnoje). Posto nisam trenutno u SA nemam tu alternativu.Comrad wrote:Padaju cijene itekako, samo sto sad dosta ljudi vise i ne govori po koliko je prodo. Jer ga hadzo cijenio 100000 i ceko, ceko i sad ga proda za 85000 jos se udara nogom u guzicu. I da ti na kraju kaze kolko ga je prodo. Reci aha..
Pitanje je samo ..hoce li neko da proda stan ili nece. Ako hoce, stavi i realnu cijenu a realna je ona koju neko hoce da plati. Trziste.
- illuminated
#2841 Re: Cijene stanova All about
Pa tesko da ce se brzo vratiti na stare cijene, vjerovatno ulaskom u EU.I da imam odkud mi wrote:Svako ima pravo postavljati koje cijene hoce, a i neodustajati od trazene. A kao sto kazes, svaka nekretnina je vrijedna onoliko koliko je neko voljan platiti za nju. Cini mi se da u ovom vremenu sve vece krize i neimastine sve se teze i teze nekretnine prodaju iako cijene idu dole. Pitanje je koda ili hoce ce li ikad biti povratka na stare cijene nekretnina kada su najskuplje bile.illuminated wrote:
Zabiljezeni su znacajni skokovi cijena recimo u Sofiji, Bukurestu, ulaskom u EU.
Kad dodje neka normalna vlast koja ce da radi a ne samo da pljacka, kad bude vise radnih mjesta i kad se bude bolje zaradjivalo bice i veca potraznja. Svi bismo bili sretniji da imamo dobre poslove, da se dobro zaradjuje i da su kamate na stambene kredite 3% kao u NJemackoj.
-
neki
#2842 Re: Cijene stanova All about
Filteru bi neko trebao objasniti da cijenu stanova odredjuje kupovna moc stanovnistva a ne cijene hrane i energenata.
Rat je ovdje sasvim realna opcija i nesto sto ce se nazalost u buducnosti sigurno dogoditi, tad ce nekretnine postati bezvrijedne a takvi kao ti ce zaliti za eurima..
Rat niko ne zeli osim budala ali takvi nam nazalost vode drzavu a i sire..
Rat je ovdje sasvim realna opcija i nesto sto ce se nazalost u buducnosti sigurno dogoditi, tad ce nekretnine postati bezvrijedne a takvi kao ti ce zaliti za eurima..
-
filter74
#2843 Re: Cijene stanova All about
Širiš neprovjerene informacije, ja npr. imam druge informacije o Mojmilu.Bice na Mojmilu stanova jos malo za 1000KM/m2.
Cijene padaju li padaju.
Rješenje stambenog pitanja nije socijalna kategorija. Većina stanovnika jedne zemlje pa bila to i neka zapadna zemlja, jednostavno ne može sebi priuštiti stan, a pogotovo kuću u glavnom gradu. Što to sada Sarajevo mora biti izuzetak ? Pa nismo Kuba ili Sjeverna Korea, pa i tamo je stanovanje u glavnom gradu privilegija, a ne nešto što se podrazumijeva.Jes
jebo ti tu realnost cijena kad za stancic na periferiji moras izvaliti sto prosjecnih plata
Ujedno to je i društveni filter, da loš ljudi ne dolaze u glavni grad. Plati, pa klati ...
-
Frankyee
#2844 Re: Cijene stanova All about
Kao sto je vec napisano,
Cijena stanova u trzisnim ekonomijama ( sto je valjda teznja BiH ) ovisi od nekoliko elemenata:
Cijene kapitala - koji sluzi da se stan kupi ( ili napravi) , sto je cijena kapitala niza cijene stana obicno rastu jer kupci mogu da servisiraju veci kredit.
Potraznje - ovo je valjda svima jasno, najvazniji razlog promjene vrijednosti bilo koje robe
Ponude - Da li postoji veliki izbor kupcima, koliko je lako napraviti novi stan i slicno
Kirije - Ako se stan od 100,000 KM trzisne vrijednosti moze izdati za 10,000 kirije godisnje omda taj kapital donosi 10% prihod, ako nakod odbijanja troskova odrzavanja, prihod je veci nego da se isti kapital od 100,000 drzi na banci recimo tada kapitalni investitori ulazu u stanove i stan ima realnu vrijednost. ( po meni ovo je najvazniijij pokazatelj vrijednosti stana )
Ekonomske prilike u gradu, drzavi - naravno ovo je jasno, nezaposleni ne kupuju stanove, dijaspora se vec snasla.
Poreske i zakonske politike - kakvi su porezi, troskovi i slicno, koliko tesko je prodati i kupiti stan preko Notara i kolika je sigurnost de ti neko nesto ne uvalja kao trosak odrzavanja i renoviranja zgrade i slicno
Sigurnost nekretnina - U slucaju BiH nema grada koji nije na dometu artiljerije is RS a cetnici su javna i realna pojava,.... na zalost. Rat, etnicki ili socijalni nemiri su realni rizik, mislim po tom pitanju BiH je na najnizen nivou u Evropi, gore je nego na Kosovu. Mozda jedino dijelovi Makedonije imaju slicni rizik ili Moldova. Izvan Evrope mislim da smo negdje na nivou Gruzije, Kurdistana ili juznih dijelova Iraka gdje je rat zavrsen ali ne i etnicki sukob i podjela.
Demografije - u BiH dolazi do ogromnog i nepovratnog odliva stanovnistva , znaci ovaj pokazatelj je veoma negativan. Posto je slicno u okruzenju u Slovenijij Hrvatskoj i Srbiji , BiH ce jos vise da se isprazni jer ce ove susjedne jace i organizovanije drzave da privuku radnu snagu iz BiH.
Kad sve saberes i oduzmes ja mislim da cijene nekretnina ce padati u BiH jos uveliko, narocito u Federaciji, Tuzla , Zenica, Sarajevo, Travnik i slicno. Najvece padove ocekivati u Krajini koja je prazna . U RS slicna prica padovi cijena su neminovni narocito podrinje.
Jedino ocekujem donekle blazi pad u Banjaluci , Bijeljini ili zapadnom Mostaru ali to je vise zbog politickih i nekih drugih razloga. Ako doduse dodje do nekih nemira i ovi krajevi ce da padnu.
Cijena stanova u trzisnim ekonomijama ( sto je valjda teznja BiH ) ovisi od nekoliko elemenata:
Cijene kapitala - koji sluzi da se stan kupi ( ili napravi) , sto je cijena kapitala niza cijene stana obicno rastu jer kupci mogu da servisiraju veci kredit.
Potraznje - ovo je valjda svima jasno, najvazniji razlog promjene vrijednosti bilo koje robe
Ponude - Da li postoji veliki izbor kupcima, koliko je lako napraviti novi stan i slicno
Kirije - Ako se stan od 100,000 KM trzisne vrijednosti moze izdati za 10,000 kirije godisnje omda taj kapital donosi 10% prihod, ako nakod odbijanja troskova odrzavanja, prihod je veci nego da se isti kapital od 100,000 drzi na banci recimo tada kapitalni investitori ulazu u stanove i stan ima realnu vrijednost. ( po meni ovo je najvazniijij pokazatelj vrijednosti stana )
Ekonomske prilike u gradu, drzavi - naravno ovo je jasno, nezaposleni ne kupuju stanove, dijaspora se vec snasla.
Poreske i zakonske politike - kakvi su porezi, troskovi i slicno, koliko tesko je prodati i kupiti stan preko Notara i kolika je sigurnost de ti neko nesto ne uvalja kao trosak odrzavanja i renoviranja zgrade i slicno
Sigurnost nekretnina - U slucaju BiH nema grada koji nije na dometu artiljerije is RS a cetnici su javna i realna pojava,.... na zalost. Rat, etnicki ili socijalni nemiri su realni rizik, mislim po tom pitanju BiH je na najnizen nivou u Evropi, gore je nego na Kosovu. Mozda jedino dijelovi Makedonije imaju slicni rizik ili Moldova. Izvan Evrope mislim da smo negdje na nivou Gruzije, Kurdistana ili juznih dijelova Iraka gdje je rat zavrsen ali ne i etnicki sukob i podjela.
Demografije - u BiH dolazi do ogromnog i nepovratnog odliva stanovnistva , znaci ovaj pokazatelj je veoma negativan. Posto je slicno u okruzenju u Slovenijij Hrvatskoj i Srbiji , BiH ce jos vise da se isprazni jer ce ove susjedne jace i organizovanije drzave da privuku radnu snagu iz BiH.
Kad sve saberes i oduzmes ja mislim da cijene nekretnina ce padati u BiH jos uveliko, narocito u Federaciji, Tuzla , Zenica, Sarajevo, Travnik i slicno. Najvece padove ocekivati u Krajini koja je prazna . U RS slicna prica padovi cijena su neminovni narocito podrinje.
Jedino ocekujem donekle blazi pad u Banjaluci , Bijeljini ili zapadnom Mostaru ali to je vise zbog politickih i nekih drugih razloga. Ako doduse dodje do nekih nemira i ovi krajevi ce da padnu.
- illuminated
#2845 Re: Cijene stanova All about
filter74 wrote:Širiš neprovjerene informacije, ja npr. imam druge informacije o Mojmilu.Bice na Mojmilu stanova jos malo za 1000KM/m2.
Cijene padaju li padaju.
Gosn Wajar, ovaj filter74,
dajte nam napisite te informacije da se i mi uputimo....
-
filter74
#2846 Re: Cijene stanova All about
Ako BiH uđe u EU i NATO - cijene nekretnina će višestruko skočiti, a ako bude rat pasti. Ima veze sa politikom i isključivo politikom.Svako ima pravo postavljati koje cijene hoce, a i neodustajati od trazene. A kao sto kazes, svaka nekretnina je vrijedna onoliko koliko je neko voljan platiti za nju. Cini mi se da u ovom vremenu sve vece krize i neimastine sve se teze i teze nekretnine prodaju iako cijene idu dole. Pitanje je koda ili hoce ce li ikad biti povratka na stare cijene nekretnina kada su najskuplje bile.
Rješenje stambenog pitanja nije socijalna kategorija, već privilegija. Nisu to stvari za mase.Pa tesko da ce se brzo vratiti na stare cijene, vjerovatno ulaskom u EU.
Zabiljezeni su znacajni skokovi cijena recimo u Sofiji, Bukurestu, ulaskom u EU.
Kad dodje neka normalna vlast koja ce da radi a ne samo da pljacka, kad bude vise radnih mjesta i kad se bude bolje zaradjivalo bice i veca potraznja. Svi bismo bili sretniji da imamo dobre poslove, da se dobro zaradjuje i da su kamate na stambene kredite 3% kao u NJemackoj.
- charrrmed
#2847 Re: Cijene stanova All about
Sta mislite vrijedi li kupovati ovo:
http://www.prostor.ba/nekretnina/mejtas ... alu-a-ikma
Cini mi se interesantnim, zaljubljenik sam u potkrovlja, a ovaj bas ima potencijala. A i ne cini mi se preskupim s obzirom da je lijepo adaptirano i s obzirom na lokaciju? Ne bih da se zaletim, pa molim nekoga ko se razumije da podijeli misljenje?
Cini mi se interesantnim, zaljubljenik sam u potkrovlja, a ovaj bas ima potencijala. A i ne cini mi se preskupim s obzirom da je lijepo adaptirano i s obzirom na lokaciju? Ne bih da se zaletim, pa molim nekoga ko se razumije da podijeli misljenje?
-
filter74
#2848 Re: Cijene stanova All about
E jbg, sad. Sad bi ti hranu i energente zlatom da plaćaš, a da ti neko džaba dadne stan ili kuću. E ne može ... Opet se ovdje zaziva rat. "u ratu nam je bilo bolje" - poznata uzrečica sarajevskih šibicara i bagre koja je popljačkala grad 1992. Pusti ti mene, ja sam skroman čovjek, i preživio sam onaj rat, pa mogu i novi. Ali ... na kraju, nekretnine će dobiti vrijednost koju zaslužuju, čak i u Sarajevu. Za 5, 10, 20 godina... Sve će doći na svoje...Filteru bi neko trebao objasniti da cijenu stanova odredjuje kupovna moc stanovnistva a ne cijene hrane i energenata.
Ljudi u BiH samo na bankama čuvaju 7 milijardi KM. Nema se para... Pogledaj samo auta ... Kako da ne !!!Cijena stanova u trzisnim ekonomijama ( sto je valjda teznja BiH ) ovisi od nekoliko elemenata:
Potražnja je zbog politike slaba, a bila bi ogromna da je stabilnija politička situacija.
Ima i ponude - uglavnom Tibra Pacifik... Smeće od nekretnina.
Kirije su slabe, jer je politika zablokirala razvoj. Čim otkoči biće bolje.
Odakle ti znaš da se dijaspora snašla. Istraživanja, linkovi, statistike molim
Politička nestabilnost je tačno najveći problem, ali interesantno da se o ratu priča samo kad se stanovi kupuju, inače ni traga ni glasa od rata
Hoće kako neće padati cijene nekrtenina, jel ti to vidovita džemila rekla ? Gdje su pokazatelji, gdje su činjenice ... Najlakše je lupati ko Martin po diviziji da nekome umanjiš cijenu stana. Malo je budala na ovom svijetu ostalo... Samo možeš uhvatiti ljude u velikoj nevolji, svi ostali cijene svoju teško stečenu imovinu ...
- illuminated
#2849 Re: Cijene stanova All about
Nekretnine imaju i sad vrijednost koju zasluzuju imale su ih juce i imace ih i sutra. Samo sto ti u svojoj glavi imas neke cifre do kojih si samo ti dosao i tebi je ovo prejeftino. Cekaj bolja i vremena i zdravo.
Jesi li ti ikad zaradio 100.000KM svojim rukama, ili si od onih sto su naslijedili stanarsko pravo/stanove iz bivseg sistema, a pojma nemaju kako je zaraditi kintu, nego pucaju neke cifre po piku a pojma nemaju ni kako izgleda 500KM na jednom mjestu. Pa i 1000KM/m2 je previse za ove stanove. Pakleno skupo.
Pa pogledaj kad je zadnja cesta uradjena kroz bilo koje naselje. Samo vise auta, vise ljudi a nigdje infrastrukture. Na Alipasinom je uradjeno desetine novih zgrada, ljudima su prozore zatvorili a niko nije uradio novi parking, cestu, rasvjetu....
Traze ljudi za betosnki kokosinjac 100.000KM, u koji ja govedo ne bih privezao i u koji je zadnji put marka ulozena kad je Abba pobijedila na Evroviziji.
De ba otvori oci.
Toliko od mene na ovu temu.
Jesi li ti ikad zaradio 100.000KM svojim rukama, ili si od onih sto su naslijedili stanarsko pravo/stanove iz bivseg sistema, a pojma nemaju kako je zaraditi kintu, nego pucaju neke cifre po piku a pojma nemaju ni kako izgleda 500KM na jednom mjestu. Pa i 1000KM/m2 je previse za ove stanove. Pakleno skupo.
Pa pogledaj kad je zadnja cesta uradjena kroz bilo koje naselje. Samo vise auta, vise ljudi a nigdje infrastrukture. Na Alipasinom je uradjeno desetine novih zgrada, ljudima su prozore zatvorili a niko nije uradio novi parking, cestu, rasvjetu....
Traze ljudi za betosnki kokosinjac 100.000KM, u koji ja govedo ne bih privezao i u koji je zadnji put marka ulozena kad je Abba pobijedila na Evroviziji.
De ba otvori oci.
Toliko od mene na ovu temu.
-
terremoto
#2850 Re: Cijene stanova All about
Jesi li primijetio-la fleku na plafonu pored prozora na prvoj slici,to je problem potkrovlja,ali sredjen je svaka cast.charrrmed wrote:Sta mislite vrijedi li kupovati ovo: