Biciklom kroz Sarajevo
- irvinx1
#2826 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Dobar ti je ovaj dres... ne strse boje.
- kokuz_sa
#2827 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma vise bih volio d aje jednobojan,al vise manje boje mi ni vazne nisu..glavno da se ne znojim u njemu..razlika velika je imat dres ili obicnu majicu..sada kad dodjem kuci budem suh a sa obicnom majicom uvijek je mogu cijeditiirvinx1 wrote:Dobar ti je ovaj dres... ne strse boje.
- kurty
#2828 Re: Biciklom kroz Sarajevo
imal zainteresovanih za ova dva dresa... L velicine

- hakazvaka
#2829 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Svaka cast, drago mi je procitati da ima jos neko ko prati ova pravila. Voznja desnom stranom i preticanje s lijeve obavezno!semso_bonaparte wrote:Molim vas da mi odgovorite, da li dobro postupam pri "bicikletanju".
- Uvijek se drzim krajne desne strane pa bila to cesta, biciklisticka ili trotoar.
Da li postupam ispravno, jer vidim da mnogi voze bicikla gdje god i kako god pa tako smetaju ostalim biciklistima, pa kada dodje do mimoilazenja na usikm biciklistickim stazama dolazi do panicnog trzanja ruckama i kocenja, sto moze dovesti do pada ili ne daj Boze do povrede.
-Kada preticem sporijeg uvijek to radim sa lijeve strane, kao sto bi to i sa autom ucinio. Isto i ja ocekujem preticanje lijevim stranom, jer se vec drzim kajne desne strane.
Primjetio sam da ako sam ja sporiji, da me nekada copor biciklista opkoli i pretice sa svih strana, tako da ja stisnem zube pocnem kociti i ocekujem udarac.
-Kada nas je vise uvijek insistiram da se vozi u koloni, tak ostavljamo mjesta za brze od nas da nas preteknu a smanjujemo rizik sudara izmejdu nas ili sudar sa pjesakom ili da nas neko ne "pokupi".
Najvise volim kada ljudi izajdu da voze bicikla i da bace suplju i tako voze jedan pored drugog i zauzmu ili tortoar il i komplet biciklisticku, ili ako stanu da porazgovaraju na jedinom izlazu sa biciklisticke pa ste vi prisiljeni kociti i provlaciti se izmedju njih. Zar za tako nesta, bacanje suplje, ne postoji kafana, ili nedaj Boze pomaci se u stranu ne smetati ostalima.
Ovo su samo neki primjeri koji mi nisu jasni. Znaci ja se pitam da li postupam ispravno, vidim da ovdje ima iskusnijih biciklista od mene pa bi vas molio da mi pomognete sa svjetima. Hvala
O pjesacima i njihovom ignorisanju zvonceta, trube, brodske sirene ne bi ovom prilikom jer bi nam trebalo vise stranica.
A sto se musica tice sjetim se Bear Gryllsa i skontam da su to proteini i nekako mi bude lakse, pogotovu kada su u pitanju mutanti pored miljacke, mljac.
Sto se tice ovih mahalaca, pokusavam maximalno izbjegavati vilsonovo i slicna setalista koja im odgovaraju (mnoze se), iznerviram se samo kada se to desi na biciklistickoj stazi, ali kako je ista jako uska, rijetko kada se desi. Najvise i vozim tranzitom / glavnom cestom, najbrze dodjem gdje trebam i najmanje unistavam bicikl.
A ako nekim slucajem idem biciklistickom stazom, zaobilazim kolege bicikliste (skoro uvijek brzo vozim), pustim starije i manje spretne na biciklu da prodju (sklonim se skroz sa staze)... Ali kada na pjesaka naidjem, pravim se da ga uopste ne vidim, pa ko izvuce deblji kraj
-
maximilijana
#2830 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kuda vodi ona staza desno od kozje cuprije?
koliko je velik uspon (koliko je teska?)
fajaaaa
fajaaaa
- kokuz_sa
#2831 Re: Biciklom kroz Sarajevo
tezina od 1 do 10 je 1maximilijana wrote:kuda vodi ona staza desno od kozje cuprije?
fajaaaa
http://www.mtb.ba/?p=69
-
maximilijana
#2832 Re: Biciklom kroz Sarajevo
hvalaaa
za ljude koji imaju cir herniju i probleme sa slezenom ovo je ipak mal teze
)))
za ljude koji imaju cir herniju i probleme sa slezenom ovo je ipak mal teze
- kokuz_sa
#2833 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pa prvi onaj dio gdje je malo veca uzbrdica sidje s epogura bajk i onda se na ravnom i to je to..maximilijana wrote:hvalaaa
za ljude koji imaju cir herniju i probleme sa slezenom ovo je ipak mal teze)))
-
maximilijana
#2834 Re: Biciklom kroz Sarajevo
zahvaljujem
probat cemo i to naravno gurat cu ak treba do pruge
hahah
..vec mi je dojadilo do kozje samo i do dobrinje...
(kad osvojim svoj drugi milion pravim biciklisticku stazu do Trnova
)
(kad osvojim svoj drugi milion pravim biciklisticku stazu do Trnova
- kokuz_sa
#2835 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pa sto samo do dobrinje :Dimas i vrelo bosne,stojcevac,rimski mostmaximilijana wrote:zahvaljujemprobat cemo i to naravno gurat cu ak treba do pruge
hahah
(kad osvojim svoj drugi milion pravim biciklisticku stazu do Trnova)
sve ravno i lako za ljude bez kondicije i sa zdravstvenim problemima
-
maximilijana
#2836 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma laganini ja to..ne znam dobro rute..nit sam iskusan vozac..i jos idem sama
pa sve laganini..dok otkrijem sve to
hvaalaaa 
- kokuz_sa
#2837 Re: Biciklom kroz Sarajevo
maximilijana wrote:ma laganini ja to..ne znam dobro rute..nit sam iskusan vozac..i jos idem samapa sve laganini..dok otkrijem sve to
hvaalaaa
isti takav sam bio prije koju sezonu dok nisam sam odlucio istraziti kud se moze kud ne..
za vrelo bosne ti je najlakse od nedjarica desnom stranom dole do energoinvesta onog pa preko parkinga pa ispod podvoznjaka,predjes tramvajske sine i do kruznog toka..smotaj desno pored doma zdravlja i eto te do onog mosta i na aleji si i samo pravo
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#2838 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Biciklisti imam pitanje koliko bi otprilike kostala popravka(postavljanje) prednje masinice i postavljanje zadnje kocnice
- muz66
#2839 Re: Biciklom kroz Sarajevo
prednja masinica kosta oko 20 km+3km za postavljanje, postavljanje zadnje kocnice 3 km.rashtiman wrote:Biciklisti imam pitanje koliko bi otprilike kostala popravka(postavljanje) prednje masinice i postavljanje zadnje kocnice
- FreeSol
#2840 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ma nije ti to tesko, mozes i sam. Otprilike 30-ak min posla dok sve ustimas.rashtiman wrote:Biciklisti imam pitanje koliko bi otprilike kostala popravka(postavljanje) prednje masinice i postavljanje zadnje kocnice
- bordo gandalf
#2841 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Problem je sto nemam potrebni alat a kocnicu i prednju masinicu imam...i sad jedno glupo pitanje prednji disk moze li se prebaciti nazad?
- kokuz_sa
#2842 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ako se ne varam za masinicu prednju ti trebaju samo imbus kljucevi i obicni kljucevi..i šarafciger mali..rashtiman wrote:Problem je sto nemam potrebni alat a kocnicu i prednju masinicu imam...i sad jedno glupo pitanje prednji disk moze li se prebaciti nazad?
a sto se diska tice ja bih skinuo i taj prednji i stavio obicne kocnice..diskovi su ok al na bajkovima preko 500KM koji dodju..ovi na bajkovima ispod tih para sto dodju su jako nepouzdani..pogotovo ako su na zadnjem tocku a ide s eniz neku nizbrdicu
meni kad je niz dalmatinsku disk otkazao zamalo nije bilo svega
neka tebi na zadnjem tocku V brake
- bordo gandalf
#2843 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Znaci mogao bi i ja majstorisati bar to alata imam
a disk cu ostaviti naprijed
-
maximilijana
#2844 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pitanjeeeee treba mi zvonce, svjetlo, reflektor, ruksak, blatobran..
gdje kako sta kupit?
i jel ima nesto posebno na sto treba obratit paznju ili ono blatobran ko blatobran, svjetlo ko svjetlo ili

gdje kako sta kupit?
i jel ima nesto posebno na sto treba obratit paznju ili ono blatobran ko blatobran, svjetlo ko svjetlo ili
- bordo gandalf
#2845 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ponovo ja...uzeo neki bike pa pomalo sređujem 
Zadnja felga malo kriva moze se ispravljati ili novu uzeti koliko je ispravljanje koliko nova, sta je isplatnije?
Zadnja felga malo kriva moze se ispravljati ili novu uzeti koliko je ispravljanje koliko nova, sta je isplatnije?
- muz66
#2846 Re: Biciklom kroz Sarajevo
centriranje felge 5 km, nova felga ti je oko 35-40km, neka srednja zalost. imas u Giru, kod Vannija prodaju i servis.rashtiman wrote:Ponovo ja...uzeo neki bike pa pomalo sređujem
- muz66
#2847 Re: Biciklom kroz Sarajevo
to ce ti prodavac sve fino objasniti i naci odgovarajuce komponente za tvoj bajk. kao sto rekoh u prethodnom komentaru, raja u radnji pored Vannija je super, pomoci ce ti oko svegamaximilijana wrote:pitanjeeeee treba mi zvonce, svjetlo, reflektor, ruksak, blatobran..
gdje kako sta kupit?
i jel ima nesto posebno na sto treba obratit paznju ili ono blatobran ko blatobran, svjetlo ko svjetlo ili![]()
- bordo gandalf
#2848 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Daleko mi gore, rade li to u ciklo centru na Ilidzimuz66 wrote:centriranje felge 5 km, nova felga ti je oko 35-40km, neka srednja zalost. imas u Giru, kod Vannija prodaju i servis.rashtiman wrote:Ponovo ja...uzeo neki bike pa pomalo sređujem
- muz66
#2849 Re: Biciklom kroz Sarajevo
mislim da rade, meni je to daleko pa ne znam 
-
AS_sa
#2850 Re: Biciklom kroz Sarajevo
rade u ciklo centru sve za pare ...