N.K. Čelik Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mustang1

#2826 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Pa podloga nova .. grijanje i ona sranja sto idu uz to :D
Eborg

#2827 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

A je li 1.5 milion KM ili EUR?

Moze nam se, mi za godinu ulozimo u stadion i infrastrukturu k'o drugi za 20. I tako svake godine. Lomi im kicmu! :mrgreen:
motorola01

#2828 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by motorola01 »

Eborg wrote:A je li 1.5 milion KM ili EUR?

Moze nam se, mi za godinu ulozimo u stadion i infrastrukturu k'o drugi za 20. I tako svake godine. Lomi im kicmu! :mrgreen:
Lome oni nama kicmu godinama i sad ce priuceni majstori da rade ovako ozbiljne stvari.Hebem ti ovakvu drzavu.Seljacina ce da uzme pare i svi dobri,osim naravno travnjaka BP-a...
Eborg

#2829 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

I to je tacno. :mrgreen:
bosnovizija

#2830 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

Robijaši: "Glavaš nije dostojan klupe NK Čelik"
http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=37956
snaga_znanja

#2831 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by snaga_znanja »

Ciro majstore Robija je uz tebe. :lol:
splend

#2832 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by splend »

mozda nam dovede ibricica :mrgreen:
Eborg

#2833 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Tiho oko kluba pravo, nadajmo se da se nešto sprema.
Mustang1

#2834 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Gdje je tiho sve se diglo zbog Cire :oops:
Gandalf

#2835 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

mah, nema ništa od kluba - desetak različitih struja u klubu ruši radi svojih pilićarskih interesa sve što se srušit' može - ne bi nama pomog'o ni Gvardiola s čitavom ovogodišnjom generacijom La Masije
Eborg

#2836 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

A meni nikako nije jasno od čega oni više izvlače pare kad smo sve prodali, potrošili i uništili... :roll:
Ajatolah_

#2837 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Administrator jedne od ovih FB grupa tvrdi kako je Perčo potvrdio da Ćiro stiže!

Ne znam, bez obzira na sve, Ćiro je jedan sjajan marketinški potez, a taj povratak Zeničana na stadion je upravo nešto što Čeliku treba više od bilo čega drugog... naravno, osim otplate duga, ali o tom možemo samo sanjati. :D
Sada, ako stvarno dođe, razglasiti priču na početku sezone o prodaji sezonskih ulaznica, pa i kad Ćiro ode da ostane ta navika dolaska.

Ćirin dolazak može itekako pozitivno odraziti na atmosferu u i oko kluba. ;-)
Mustang1

#2838 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Ma trebala bi citava liga izdvajati pare za platu Ciri kada bi dosao :D :oops: Govorim to sa gledista marketinga i svega .. A da ne govorimo o sponzorima koji bi dolazili ovamo kod nas zbog njega .. Eh sad kako bi to bilo sa sportske/takmicarske strane Bog sami zna :D
Ali sa obzirom da je na prosloj pauzi bilo govoreno da ce Muslimovic doci .. A sada Ciro .. Mislim da nema nista od toga ali eto nek se prica :D
Ajatolah_

#2839 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Taktika na stranu, motivacija koju donosi Ćiro, ali i publika koju on nosi sa sobom je sigurno dovoljna da budemo jaki barem na Bilinom Polju. Ipak dosta toga zavisi i od igrača koji se dovedu, ne može pita od govana, da prostiš...
Eborg

#2840 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Realno, mogli smo dovesti Muslimovića ali se nije isplatio. On nije golgeter nego više kao pomoćni napadač tako da je i meni drago što nismo krhnuli pare na njega. Sjajan je igrač, ali novac za njega bi bio bačen kada nema s kim da igra.

Što se tiče toga ostalog, slažem se. Trebalo bi odmah raju nafurati na sezonske ulaznice zbog novca a i dolaska na utakmice.

Stoga, ne vidim problem da se plati Ćiro. Imao je platu od 10 000 KM u reprezentaciji, a i Jackson je donedavno igrao za 5000 KM mjesečno. Moglo bi se nešto iskalkulisati.

Druga strana medalje je da je on nikakav trener. Ako je ikako moguće ja bih na klupi volio vidjeti Jagodića ako ne ostane u Kozari, to je već čovjek za duže staze.
missko

#2841 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by missko »

EdoI wrote:Administrator jedne od ovih FB grupa tvrdi kako je Perčo potvrdio da Ćiro stiže!

Ne znam, bez obzira na sve, Ćiro je jedan sjajan marketinški potez, a taj povratak Zeničana na stadion je upravo nešto što Čeliku treba više od bilo čega drugog... naravno, osim otplate duga, ali o tom možemo samo sanjati. :D
Sada, ako stvarno dođe, razglasiti priču na početku sezone o prodaji sezonskih ulaznica, pa i kad Ćiro ode da ostane ta navika dolaska.

Ćirin dolazak može itekako pozitivno odraziti na atmosferu u i oko kluba. ;-)
:D :D :D
Dobar marketinski potez ali samo Ciro uzima lovu od marketinga ko u reprezentaciji, tako da Celiku dodje isto :-?
Veliki Tudjmanovac i gnjida od covjeka
Ajatolah_

#2842 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Eborg wrote:Druga strana medalje je da je on nikakav trener. Ako je ikako moguće ja bih na klupi volio vidjeti Jagodića ako ne ostane u Kozari, to je već čovjek za duže staze.
Nema veze što kao trener i nije neka klasa, kad pogledaš koga smo imali i koga imamo kao opciju - dakle premijerligaški prosjeci tipa Glavaš, Gavran, Beganović, koji su sjeli na klupu samo zato što su eto nekad igrali lopte, Ćiro je za njih Mourinho. Ustvari možda i nije, ali može overclockirati ekipu, ako me razumiješ, :D svojim imenom, svojim loženjem, i činjenicom da će igrati ispred 5-10 hiljada umjesto 500tinjak ljudi.
Zato ja mislim da bi dovođenje bio sjajan potez, lova bi bila tu negdje (kad se ponište visoka plata i povećani prihodi), ali bi sigurno sljedeći trener došao raditi u zdravijoj atmosferi... Dakle ja sam prvo za to da privučemo narod na Bilino Polje Ćirom jednu sezonu, a tek onda, kako ti kažeš, dovesti neko ozbiljnije trenersko ime koji će ostati tu na duži period. Mada tu baš nemamo neki širok spektar ozbiljnih trenera da biramo, ali o tome kad bude vrijeme...
splend

#2843 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by splend »

realno, ciro je vrhunsko ime za nasu ligu. vjerovatno i najbolji trener koji je vodio klub u istoj. sa marketinske strane, bio bi to vjerovatno dobar potez.
s druge strane, one realnije, ovo su neka mutna posla. klub koji je duzan 9 miliona, dovodi ubjedljivo najskupljeg trenera u historiji lige. uz sve to, taj trener lopov svoje vrste. znaci lopovska uprava + lopovski trener = lopovksa posla. garant ce neke pare oprati, kao u slucaju laudrupa, onda ce ciro lupit neku glupost (kao u slucaju misketa) i otici vrlo brzo.
Eborg

#2844 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Pa sad najskupljeg, ne znam nešto. Ako se ne varam ovdje je na forumu nedavno pisalo da Jović u FKS ima oko 6.000 KM a čisto sumnjam i da Osim u FKŽ ima manje od njega, prije da ima više. Tako da bi se i Ćiro uklopio u to, ne vjerujem da bi bio nešto užasno puno plaćen, u rangu njih dvojice do 10.000 KM vjerovatno.
motorola01

#2845 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by motorola01 »

Sta vam je ljudi, pa nece Ciro ovdje doci da trenira invalide! Prvo treba stvoriti uslove da se Ciro moze dovesti, a to su prije svega kvalitetni igraci.

Otkud sad da je klub opet lopovski? Otjerali su navodno lopovsku bagru i doveli navodno postene ljude i sad opet nakon jedne polusezone ili sezone i ovi lopovi! Nikad vam ugodit :roll:
Eborg

#2846 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Eto baš su po Kini i Iranu igračine a Ćiro je tamo haman pa redovan gost. Boli njega hašim kakvi su igrači, samo dok je on plaćen koliko traži.

Glede uprave, skupštine i nekih pozicija, zaboravljaš da su tu još uvijek neka imena iz stare garde. Dolazak ovih ljudi na čelo kluba je više neka vrsta kompromisa nego pobjede nakon one famozne skupštine kod "Rudara".
Partijaner

#2847 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Partijaner »

Obuca9

#2848 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Obuca9 »

http://sportsport.ba/bh_fudbal/jagodicu ... lika/83077

Čelik izgleda baš u ozbiljnom belaju...
Gandalf

#2849 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

Ništa se u Čeliku nije promijenilo - sivih eminencija u klubu koliko hoćeš - da imamo Barcelonine skaute i Mourinha na klupi, opet bi se mi borili za opstanak, prodavale bi se tekme, neki babini sinovi bi se godinama smucali po prvom timu, a svakog iole kvalitetnog igrača bi prodali za po' marke - Jagodiću je noga poslije sedmog kola, smijenjene će tada biti i neke smiješne ikebane iz vrha kluba, koji zapravo nemaju nikakvu pravu vlast, ali su oni k'o fol, loše radili i slični će popuniti njihove pozicije - suština je, da klubom upravljaju sitni mahalaši pilićarskih interesa, koji malo para u svoj džep strpaju prodajom obraza kluba, malo love namaknu na švercu kartama kada igra A selekcija, nešto se promuti i na rekonstrukcijama stadiona, još ako se sinčić nekog kontroverznog biznismena malo progura, ihhhh, puna šaka brade.
Arteta

#2850 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Arteta »

Mešanovića samo potpis dijeli od Čelika

http://sportsport.ba/bh_fudbal/mesanovi ... lika/83313
Post Reply