F1 2008, 2009, 2010 and counting

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
beco

#2826 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by beco »

johntra wrote:Kazne za Alonsa i Hamiltona zbog nepoštivanja prilikom preticanja...po 20 sekundi svakome, Alonso ostao šesti, Hamo završio na osmom mjestu...opet katastrofa u boksu Ferrarija, prvi put zeznuli Massu, drugi i treći put, Alonso imao po tri sekunde viška...zato i nije mogao do podijuma...Ferrari me pozitivno iznenadio tokom drugog stinta i do kraja su bil ok...Vettel standardno dobar, iako im ne radi KERS, opet su brzi...Heidfeld super ispao, iako je imao dugu pauzu, dokazao da se može nositi sa najboljima, a ima i slabiji bolid...Button bolji od Hame u ovoj trci, pametno je odvozio i čuvao gume do kraja...Hamo je kloc, bio i ostao... :D
Ja postajem sve vise paranoican po pitanju Masse i boksa Ferrarija, suska se da je Massa vjerovatno kad je produzavao ugovor sa Ferrarijom potpisao i da ce se sklanjati Alonsu. Objektivno u prvom stintu te i sam start Massa mnogo bolji od Alonsa koji slagacu bio mozda +2 sekunde iza Masse, ode Massa u boks "problemi" i izalzi daleko iza Alonsa, ne znam prevelika mi je to bas slucajnost, mislim da cemo ovakvih fazona od Ferrarija vidati sve vise.

Ona polemika od maloprije ko je bolji Alonso ili Hamo, treba biti realan Alonso je mnogo iskusniji i kompletniji vozac od Hame, recimo samo da je Hamo mesarski noz a Alonso skalpel. Danas je izgledalo kao da je Alonso napravio pocetnicku gresku, ali upravo sto je greska bila tako banalna a i cinjenica da je i Hamo dobio kaznu vjerovatnu govori da je i Hamo malo popustio gas :mrgreen: sto bi inace dobijao kaznu, sta je Schumi radio Barichelu pa nikome nista, ili Kubica koji je reli vozio prosle godine u Kanadi pa niko nista, morao je Hamo skinuti nogu sa gasa. A i sjetimo se Haminih izleta Monza 2010.A sada sto je Alonso nesimpatican, cmizdravac i prepotentan to je druga stvar....
ah Kimi ICE MAN we miss you! :mrgreen:

Kad smo kod vozaca ja stvarno ne vidim fascinaciju ljudi sa Vettelom, covjek ima ubjedljivo najbolji bolid i pobjeduje sa pole pozicije. To isto zna uraditi i Button i Massa i mnogi drugi, za mene Vettel pravo dobar bio u Monzi prije 2-3 godini kad je na kisi pobjedio. Kad uspije da pobjedi da se kvalifikuje u sredini polja i da pretekne sve pa hajde inace jos je zelen.

Mislim i da se FIA glupira sa DRS, treba brate dati da ga vozac moze koristi kad hoce osim kad se brani, dalje sto zadnji pravac prije startne ciljne ravnine nije bila takoder DRS zona.?!

johntra ne mislim da je Lotus Renault tako slabiji mozda malo slabiji od Ferrarija ali opet brzi od MB GP. Mene je iznenadio Sauber i posebno Sergio Perez (ferajer je rookie a bori se ko veliki, definitivno najbolji vazacki par Kobayashi/Perez bez kalkulacije glavom kroz zid), bila bi ludnica kad bi recimo Sauber bude brzi od Ferrarija a sva mehanika u Sauberu Ferrari. :mrgreen:
Last edited by beco on 10/04/2011 17:46, edited 1 time in total.
beco

#2827 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by beco »

:D double post, fakat ko skloni ono dugme za brisanje postova :?
Last edited by beco on 13/04/2011 22:15, edited 2 times in total.
helpdesk

#2828 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by helpdesk »

Danas sam gledao trku na BBC-u i stavrno su ljudi majstori. Analiza poslije trke je bila jako zanimljiva. Evo samo par stvari koje je iznio Eddy Jordan: skoro je siguran da je Weber imao setup za 'kišnu' utrku :? , te je naveo duel Weber-Heidefeld kako se jasno vidi da Lotus na pravcima odmiče, dok je Weber mnogo bolji bio u krivinama. Također nedostatka kersa Webera je osudio na propast, pa je kao dobro prošao sa četvrtim mjestom.
Ono što je posebno naglasio za iduću trku u Kini jeste upotreba kersa i biće jako zanimljivo kako će se RB ekipa nositi sa tim, obzirom da Adrian Newey ima 'odbojnost prema kersu' i da vjerovatno isti neće biti opcija u njihovim bolidima.
Alonso je u izjavi poslije trke rekao da nije bilo druge opcije za preteći Hamiltona, osim u krivinima i na kraju se eto dogodilo da je odvalio krilce.
I da ono što su iznijeli kao veliki problem to je brzo trošenje guma, ali ne zbog čestih ulazaka u box, nego zbog izrazito slikske podloge van idealne putanje. To će stvarati probleme na svim trkama. (A fakat lik istrese iz čaše te komade gume, pa jbt komadi ko jabuke ) :-D .
Rezime, odsad gledam BBC pa makar kod nas i Baho prenosio trku :thumbup:
helpdesk

#2829 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by helpdesk »

Malo je off, ali moram ...
Sad gledam trku Indy car i takmiči se lik sa dijabetesom tip 1-nevjerovatno.
Kaže komentator da mu mjere konstano nivo šećera i u slučaju pada istog ima bocu sa nekom tekućinom koja će mu pomoć da se 'pribere'.
Ludi Ameri :lol:
Gost1515

#2830 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Gost1515 »

beco wrote: Ona polemika od maloprije ko je bolji Alonso ili Hamo, treba biti realan Alonso je mnogo iskusniji i kompletniji vozac od Hame, recimo samo da je Hamo mesarski noz a Alonso skalpel. Danas je izgledalo kao da je Alonso napravio pocetnicku gresku, ali upravo sto je greska bila tako banalna a i cinjenica da je i Hamo dobio kaznu vjerovatnu govori da je i Hamo malo popustio gas :mrgreen: sto bi inace dobijao kaznu, sta je Schumi radio Barichelu pa nikome nista, ili Kubica koji je reli vozio prosle godine u Kanadi pa niko nista, morao je Hamo skinuti nogu sa gasa. A i sjetimo se Haminih izleta Monza 2010.A sada sto je Alonso nesimpatican, cmizdravac i prepotentan to je druga stvar....
osim što se ne slažem glede Hameta, moram i da te ispravim ... naime nije Hamo uopšte dobio kaznu za incident u kome je pakaš ostao bez krilca ... nego za nešto drugo, a pošto to vidim niko nije ni uočio vidi se koliko je besmislena kazna.
helpdesk

#2831 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by helpdesk »

Gost1515 wrote:
beco wrote: Ona polemika od maloprije ko je bolji Alonso ili Hamo, treba biti realan Alonso je mnogo iskusniji i kompletniji vozac od Hame, recimo samo da je Hamo mesarski noz a Alonso skalpel. Danas je izgledalo kao da je Alonso napravio pocetnicku gresku, ali upravo sto je greska bila tako banalna a i cinjenica da je i Hamo dobio kaznu vjerovatnu govori da je i Hamo malo popustio gas :mrgreen: sto bi inace dobijao kaznu, sta je Schumi radio Barichelu pa nikome nista, ili Kubica koji je reli vozio prosle godine u Kanadi pa niko nista, morao je Hamo skinuti nogu sa gasa. A i sjetimo se Haminih izleta Monza 2010.A sada sto je Alonso nesimpatican, cmizdravac i prepotentan to je druga stvar....
osim što se ne slažem glede Hameta, moram i da te ispravim ... naime nije Hamo uopšte dobio kaznu za incident u kome je pakaš ostao bez krilca ... nego za nešto drugo, a pošto to vidim niko nije ni uočio vidi se koliko je besmislena kazna.
Zar ima kazna za više od jednog defanzivnog manevra ? :lol:
BSn

#2832 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by BSn »

Utrka dosta dobra, komentatori sasvim nelosi. :)

Dobro, bilo je gresaka (na mahove opasnih, poput one sa Vettelom - sjetih se laznog Valtera :D , ili sa DRS-om). Ova greska sa DRS-om me posebno cudi, jer je lik jos jucer na kvalama govorio kako se DRS ne smije paliti u prva dva kruga i onda jutros komentarise kako pale DRS :lol: , pa kad prodje obavjestenje da je opet dozvoljen, on onako ladno izvali "od sad je dozvoljen". Tako da je to ipak bio lapsuz, a ne neznanje.
Denis (je l' se tako zove?) je onako fin za komentarisanja desavanja na stazi (fali mu isksustva - sto je normalno), dok onaj drugi ocito barata odredjenim znanjem, ali eto, proleti pokoja greska - valjda ce se i to uhodati.
Cini mi se da je ovaj drugi i prosle godine komentarisao na BHT-u, ali mi je ova varijanta na TV1 bolja od proslogodisnje. :thumbup:

Sad citam da je Hamo fasov'o kaznu zbog mijenjanja pravca (ono sto je komentator pricao).

I ova furka sa DRS-om i zabrana blokiranja vise od jednom, cini mi se da su podigle nivo preticanja.

Pirelli je cudo! :lol: Buttonu se isplati riskiranje, a cini mi se da je Petrova i kostao Pirelli.

Drago mi je da su Sauber i Renault potvrdili da mogu da konkurisu za pozicije 2.-5. :thumbup:
fukushima

#2833 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by fukushima »

Gost1515 wrote:
čuj pakas, pa zar ima veceg pakasa od hame :lol:
beco

#2834 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by beco »

Gost1515 wrote:
Ma hoce to za Haminu kaznu kad se informisem na forumu :mrgreen:

Bas je poslo Mocu ove godine sa kaznama, ako ne pokupe jednu svaku utrku nista od njih :mrgreen:

Ne sada fakat ko je zadnji put dobio kaznu za vise od 1 defanzivnog manevra :?
simonese

#2835 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by simonese »

moj Schumi,sto tebi treba ovo sranje

http://www.bild.de/sport/motorsport/mic ... .bild.html

ni vrijeme ne mogu pogoditi
fukushima

#2836 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by fukushima »

kad je neko pogodio vremensku u maleziji :-)
johntra

#2837 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by johntra »

kazne za više defanzivnih manevara su uvedene ove godine...
patriotkl

#2838 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by patriotkl »

johntra wrote:kazne za više defanzivnih manevara su uvedene ove godine...
Uvedene su ranije, samo sto su proslih godina puno vise upozoravali vozace, a od ove ce ici kazne ...

Za ovo je Hamilton upozoren bio prosle godine ...

fukushima

#2839 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by fukushima »

ovo ne treba zabraniti niti kaznjavati vozace zbog ovakvih poteza. bas je zabavno gledati ih kako letaju po stazi :D
Thug...

#2840 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Thug... »

fukushima wrote:
Gost1515 wrote:
čuj pakas, pa zar ima veceg pakasa od hame :lol:
Pa naravno da ima i zna se koji je najveci...onaj sto je plakao ko pickica kad ga je Hamilton otresao u svojoj rookie sezoni u istom bolidu :D
fukushima

#2841 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by fukushima »

Thug... wrote: Pa naravno da ima i zna se koji je najveci...onaj sto je plakao ko pickica kad ga je Hamilton otresao u svojoj rookie sezoni u istom bolidu :D
to si ti nesto sanjao, imas iluzije :lol:
udarilo te nesto u vugla.
vec odrzana dva treninga za VN Kine i vetel to ubijedljivo dere :-)
Thug...

#2842 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Thug... »

fukushima wrote:
Thug... wrote: Pa naravno da ima i zna se koji je najveci...onaj sto je plakao ko pickica kad ga je Hamilton otresao u svojoj rookie sezoni u istom bolidu :D
Budi realan i prihvati stvari kako su se i desile jedino u tvojim snovima i iluzijama moze biti drugacije jer ljudi znaju ste se desilo u stvarnosti...
fukushima

#2843 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by fukushima »

Thug... wrote:
fukushima wrote:
Budi realan i prihvati stvari kako su se i desile jedino u tvojim snovima i iluzijama moze biti drugacije jer ljudi znaju ste se desilo u stvarnosti...
hajd razligu :run:
Thug...

#2844 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Thug... »

fukushima wrote: hajd razligu :run:
Sijde opasni, Znam istina boli jebiga :D
fukushima

#2845 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by fukushima »

Thug... wrote:
fukushima wrote: hajd razligu :run:
Sijde opasni, Znam istina boli jebiga :D
pazi da ne umrem od te silne istine, a i ti glavu da ne udaris u plafon kad budes dizo hamiltona gdje mu nije mjesto :lol: :lol: :lol: :lol:
Vernes_AMG

#2846 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Vernes_AMG »

Za dobrim konjOm se prasina dize , jesi cuo za tu poslovicu moj fukushima ? :-D

McM-u vrlo malo fali da stignu RB , nadam se da ce kroz mjesec dana biti ravnopravni sto se tice bolida , da se onda vidi Vettelova "superiornost" u odnosu na ludog HEngleza :dance:
fukushima

#2847 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by fukushima »

Vernes_AMG wrote:Za dobrim konjOm se prasina dize , jesi cuo za tu poslovicu moj fukushima ? :-D

McM-u vrlo malo fali da stignu RB , nadam se da ce kroz mjesec dana biti ravnopravni sto se tice bolida , da se onda vidi Vettelova "superiornost" u odnosu na ludog HEngleza :dance:
dizu se dijelovi tudijh bolida, nikakva prasina. i dijelovi guma :lol:
fukushima

#2848 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by fukushima »

sto se weber obruka :lol:
mentalist

#2849 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

Nemogu da vjerujem sta RB radi skoro sekunda zaostatka ostalih :-) Ako ovako nastave bice gora sezona od 2004
Vernes_AMG

#2850 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Vernes_AMG »

Najgore je sto moraju toliko paziti na gume da je to nevjerovatno :x Ako se na startu ne desi nesto neocekivano , Vettel ce lahko odbraniti prvu poziciju , pogotovo sto ima Buttona iza sebe koji ce prije umrijeti nego napasti nekoga :roll:
Post Reply