Ja postajem sve vise paranoican po pitanju Masse i boksa Ferrarija, suska se da je Massa vjerovatno kad je produzavao ugovor sa Ferrarijom potpisao i da ce se sklanjati Alonsu. Objektivno u prvom stintu te i sam start Massa mnogo bolji od Alonsa koji slagacu bio mozda +2 sekunde iza Masse, ode Massa u boks "problemi" i izalzi daleko iza Alonsa, ne znam prevelika mi je to bas slucajnost, mislim da cemo ovakvih fazona od Ferrarija vidati sve vise.johntra wrote:Kazne za Alonsa i Hamiltona zbog nepoštivanja prilikom preticanja...po 20 sekundi svakome, Alonso ostao šesti, Hamo završio na osmom mjestu...opet katastrofa u boksu Ferrarija, prvi put zeznuli Massu, drugi i treći put, Alonso imao po tri sekunde viška...zato i nije mogao do podijuma...Ferrari me pozitivno iznenadio tokom drugog stinta i do kraja su bil ok...Vettel standardno dobar, iako im ne radi KERS, opet su brzi...Heidfeld super ispao, iako je imao dugu pauzu, dokazao da se može nositi sa najboljima, a ima i slabiji bolid...Button bolji od Hame u ovoj trci, pametno je odvozio i čuvao gume do kraja...Hamo je kloc, bio i ostao...
Ona polemika od maloprije ko je bolji Alonso ili Hamo, treba biti realan Alonso je mnogo iskusniji i kompletniji vozac od Hame, recimo samo da je Hamo mesarski noz a Alonso skalpel. Danas je izgledalo kao da je Alonso napravio pocetnicku gresku, ali upravo sto je greska bila tako banalna a i cinjenica da je i Hamo dobio kaznu vjerovatnu govori da je i Hamo malo popustio gas
ah Kimi ICE MAN we miss you!
Kad smo kod vozaca ja stvarno ne vidim fascinaciju ljudi sa Vettelom, covjek ima ubjedljivo najbolji bolid i pobjeduje sa pole pozicije. To isto zna uraditi i Button i Massa i mnogi drugi, za mene Vettel pravo dobar bio u Monzi prije 2-3 godini kad je na kisi pobjedio. Kad uspije da pobjedi da se kvalifikuje u sredini polja i da pretekne sve pa hajde inace jos je zelen.
Mislim i da se FIA glupira sa DRS, treba brate dati da ga vozac moze koristi kad hoce osim kad se brani, dalje sto zadnji pravac prije startne ciljne ravnine nije bila takoder DRS zona.?!
johntra ne mislim da je Lotus Renault tako slabiji mozda malo slabiji od Ferrarija ali opet brzi od MB GP. Mene je iznenadio Sauber i posebno Sergio Perez (ferajer je rookie a bori se ko veliki, definitivno najbolji vazacki par Kobayashi/Perez bez kalkulacije glavom kroz zid), bila bi ludnica kad bi recimo Sauber bude brzi od Ferrarija a sva mehanika u Sauberu Ferrari.