Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
5 0 5

#2826 Re: Manchester United FC

Post by 5 0 5 »

hz__semir wrote:
505sCrtom wrote:
hz__semir wrote:... kako pet nekakvih Indijaca, plus ona dva Kineza iznad, sjede na Old Traffordu i prave budale od sebe, a on mora sjediti kući i gledati utakmicu na televiziji.
Fašist!
O lažni Katalonac, dugo te nije bilo. Vidim ja fali mi nešto, kad ono nema nikoga da piše kad je Messi zadnji put prno, koliko je metaka ispalio Pique u Shakiru i šta je Puyol večerao.

Ne dolazim da ne bih morao citati rasisticko smece poput tvoga. Pozdrav iz Barcelone.
necu

#2827 Re: Manchester United FC

Post by necu »

Koji je promašaj ovaj Valencia . :lol:
SaPnA

#2828 Re: Manchester United FC

Post by SaPnA »

dzontra varteni navijac :lol:
neo7

#2829 Re: Manchester United FC

Post by neo7 »

Zadnje dvije utakmice jedva...cak se ni fergusnon nije radovao kao sto zna...
LSD

#2830 Re: Manchester United FC

Post by LSD »

Norwich opasna ekipa pravo, ludaci došli da se nadigravaju na Old Trafordu :shock: :? i još imali 2-3 odlicne šanse.
Riddle

#2831 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Uh... Teska utakmica, ali na muci se poznaju junaci. Treba pobjeđivati i kad ne ide. Jones je danas na kilometre bio ispred svih. Koja igracina. Ostali su me razocarali. Najbitnija su 3 boda, ali igra nimalo nije dobra u zadnje 3 utakmice. Fale Vidic i Cleverley. Pred derbi ce svi biti spremni (nadam se) i onda cemo tek vidjeti kako United stvarno stoji.

P.S. Welbeck opasno ugrozava Hernandeza.
art vandeley

#2832 Re: Manchester United FC

Post by art vandeley »

Nimalo lagana ut.
Vezni red dosta los, Anderson i Fletcher u napadu dosta slabi, puno gresaka a u odbrani skoro i da ih nema...
I naravno da u takvoj situaciji protivnik dobija dosta prostora za igru...Nekoliko dobrih kontri su danas imali gosti iz Norwicha, sreca pa nisu iskoristili, odnosno odbrana je i danas bila na nivou s obzirom na dva stopera koji ostaju sami nazad, Valencia i nije navikao igrati pozada, te uvijek ofanzivni Evra, tako da su njih dvojica vise u napadu nego u odbrani...

Sto se tice Chicharita:
Frajer je rodjeni igrac pred golom, zna zabiti i postaviti se kada je u gol sansi ali ocito puno mora uciti igrati sa loptom, upucivati brze i kvalitetnije pasove, oslobadjati se lopte kad je dalje od gola ...
Teufik

#2833 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Neka se malo pate...dobro ce im ovo doci.Imam osjecaj da su se malo uljuljali.Imaju dosta povreda i ipak mislim da ce ovo doci na svoje kada se vrate povrijedjeni igraci.
Svaka cast Norwichu.Fina ekipa koja ce vjerovatno otkinuti koji bod velikanima.
Obuca9

#2834 Re: Manchester United FC

Post by Obuca9 »

505sCrtom wrote:
hz__semir wrote:
505sCrtom wrote:Fašist!
O lažni Katalonac, dugo te nije bilo. Vidim ja fali mi nešto, kad ono nema nikoga da piše kad je Messi zadnji put prno, koliko je metaka ispalio Pique u Shakiru i šta je Puyol večerao.

Ne dolazim da ne bih morao citati rasisticko smece poput tvoga. Pozdrav iz Barcelone.
Razumijem te sto ti izgleda kao fasisticko i rasisticko. Ipak ti nisi imao priliku da odrasteš uz ljubav prema jednom Klubu, Klubu za koji ti navija otac, za koji ti je navijao dedo, a drugi dedo čak i igrao u njemu, za kojeg navijaju svi clanovi uze, a Boga mi i većina šire familije. Klub na čiju te utakmicu otac odveo prvi put kad si bio star 40 dana. Klub zbog kojeg ti je otac u ratu, dok je gorila kuca, uletio da izvadi albume sa novinskim člancima o njemu, skupljanim od 50. i neke pa sve do te nesretne 1993. godine. Klub na čiju te utakmicu otac morao odvesti, iako je još bilo ratno stanje, jer si ga toliko gnjavio da te odvede. Klub zbog kojeg ti djevojka/žena danima zvoca, jer nećeš da planiraš odlazak na more, dok se ne održi izvlačenje parova za Evropu ili zbog kojeg djevojka/žena unaprijed zna da svaki drugi vikend mora provesti u kući, jer subota je dan rezervisan samo za taj Klub.

Eh onda, zamisli slicnu situaciju (samo bez ovih ratnih situacija), nekoga u Manchesteru, pa ga zamisli kako sjedi kuci i gleda ove sto prave budalu od sebe, a do prije deset godina nisu njegov grad znali naci na karti Velike Britanije, a kamoli na globusu, a samo zato što su njihove pare i ljubav od jučer, vrijednije nego njegova ljubav koju osjeća prema tom Klubu od malih nogu.

Ako je to fašistički i rasistički, onda eto neka sam ja fašista i rasista. Uostalom, čak i Klub koji ti simpatišeš, nedavno je, ako se ne varam, uveo pravilo da članovi Skupštine, onih 100.000 i više, mogu biti samo rođeni Katalonci, što je potez vrijedan svake hvale. Pretpostavljam da je to za tebe fašistički i rasistički potez?
5 0 5

#2835 Re: Manchester United FC

Post by 5 0 5 »

hz__semir wrote:
Razumijem te sto ti izgleda kao fasisticko i rasisticko. Ipak ti nisi imao priliku da odrasteš uz ljubav prema jednom Klubu, Klubu za koji ti navija otac, za koji ti je navijao dedo, a drugi dedo čak i igrao u njemu, za kojeg navijaju svi clanovi uze, a Boga mi i većina šire familije. Klub na čiju te utakmicu otac odveo prvi put kad si bio star 40 dana. Klub zbog kojeg ti je otac u ratu, dok je gorila kuca, uletio da izvadi albume sa novinskim člancima o njemu, skupljanim od 50. i neke pa sve do te nesretne 1993. godine. Klub na čiju te utakmicu otac morao odvesti, iako je još bilo ratno stanje, jer si ga toliko gnjavio da te odvede. Klub zbog kojeg ti djevojka/žena danima zvoca, jer nećeš da planiraš odlazak na more, dok se ne održi izvlačenje parova za Evropu ili zbog kojeg djevojka/žena unaprijed zna da svaki drugi vikend mora provesti u kući, jer subota je dan rezervisan samo za taj Klub.

Eh onda, zamisli slicnu situaciju (samo bez ovih ratnih situacija), nekoga u Manchesteru, pa ga zamisli kako sjedi kuci i gleda ove sto prave budalu od sebe, a do prije deset godina nisu njegov grad znali naci na karti Velike Britanije, a kamoli na globusu, a samo zato što su njihove pare i ljubav od jučer, vrijednije nego njegova ljubav koju osjeća prema tom Klubu od malih nogu.

Ako je to fašistički i rasistički, onda eto neka sam ja fašista i rasista. Uostalom, čak i Klub koji ti simpatišeš, nedavno je, ako se ne varam, uveo pravilo da članovi Skupštine, onih 100.000 i više, mogu biti samo rođeni Katalonci, što je potez vrijedan svake hvale. Pretpostavljam da je to za tebe fašistički i rasistički potez?
Dude. Get the life. Ali, odgovorit cu ti.

I FKSarajevo. Odakle Ti znas kakvu sam ja imao priliku ili nisam. Mene je otac odveo na utakmicu 1979. prvi put. Sarajevo-Crvena Zvezda. To mi je urezano u pamcenje kao da je juce bilo. Cak se sjecam kako mi je objasnjavao ko je koji igrac. ("Sine, onaj sa brojem 7 je Susic, onaj sa brojem 11 je Pasic"). Cijeli svoj zivot (do rata) sam isao na utakmice FKS. Odrastao sam nedaleko od stadiona (tadasnjeg) Kosevo, sada AFH (moj nadimak je bio Hase, tad nekad).

II ManU. Velika je vjerovatnoca da je onaj indijac rodjen u Manchesteru a jos veca da je njegov otac ili dedo gradio taj isti stadion. Zasto njemu ManU ne bi bio to sto je tebi FKS? Sta treba da navija za MombaiUnited?! A i bez obzira na to. Pa sta ako zivi samo 10 godina u GB? Sta ti to govori? Svako ko ima pare moze kupiti kartu (od kojih Rooney voza svog Bentleyja). i raditi sta god hoce. Ako taj "bijeli" Manchesterac voli svoj klub kao ti svoj neka izdvoji par hiljada funti za godisnju kartu i sve ce biti ok (kao sto je i "indijac").

III FCBarcelona. Ne mogu ja biti odgovoran za upravu kluba. Tamo nisam niti imam ikakvog uticaja. Katalonci jesu nacionalisti. Ali koliko se ja sjecam u upravi a i u predsjednistvu kluba (a i u skoli) ima puno nekatalonaca. Podpredsjednik je bio (mislim da je i sad, Jemenac). Ne razumjem zasto je to potez vrijedan hvale, da nema katalonaca. Zivim u Barceloni i ne vidim razlog zasto jednog dana ne bih mogao biti u upravi kluba. Sto se mene tice, ja sam prije neki dan isao gledati utakmicu sa Atleticom i platio sam kartu €120 - dvije karte €240. Stid me je dati tolike pare, (i imam clansku kartu za ovu godinu). To je za mene puno para za jednu utakmicu. Ne znam za tebe. Ne mogu si to priustiti svake sedmice. Cesto dobijem karte od prijatelja koji ima odlicna mjesta (iza klupe). BTW. On ne ide na utakmice niti ga to zanima bas, ali njegova porodica je ulozila puno para u klub i uticajni su pa su dobili ta sjedista. Nisu katalonci. Pratim isto i rukomet. Tu su cijene dosta pristojnije €10 (€70 sezonska). U subotu sam bio. Sala je uvijek poluprazna iako je utakmica bila liga sampiona. Pratim i kosarku. Nisam imao vremena da odem gledati zadnju utakmicu. Gdje su osvojili kup.

IV Pises o meni kao da me znas. O tome koliko ja volim sport ili koji klub. Nisam nikad pisao o Shakiri. (Stavljao sam linkove za streaming i golove, zanimljive clanke o Barci). Sve vezano za klub. Nikad traceve i triviju. Pa i to je vecini smetalo. Dosta mi je niskih vrijedjanja i podjebavanja. Zato sam prestao to raditi. Ja ih jos uvijek citam, samo sto sad ostavljam one koje FCB zanima da sami traze. Mislim da je FCB postigla bar 10 golova od zadnjeg posta na FCB temi. Toliko o tome.
Ja volim svoju curu i s njom i idem na utakmice. Ali ne bih je mjenjao ni za 100 FKS i 100 FCB. Tvoja je stvar kako se ti odnosis prema svojoj ljubavi. I ako ti je FKS veca ljubav od cure ti, that's just sad.
Obuca9

#2836 Re: Manchester United FC

Post by Obuca9 »

Pa upravo si se dotakao dosta toga, što sam i ja rekao. Kažeš šta ako Indijac ima pare, ko je kriv ovom englezu što nema. Upravo o tome ti ja i govorim, o astronomskim cijenama karata, koje sebi ne mogu priuštiti obični ljudi, koji su do prije 10-15 godina visli na utakmicama Uniteda, a sada iste moraju gledati na televiziji, jer su na tom stadionu pozeljni samo oni koji imaju pare. Pa čak i ne moraju navijati za klub, mogu doći u turbanima i glupirati se ili doći sa fotoaparatom od sto kila i slikati svako tri sekunde šta se dešava na terenu.

Uostalom zar ti samo postajanje kluba FC United of Manchester, ne govori dovoljno koliko stvarne i istinske navijače Manchester Uniteda boli i vrijeđa to što danas više prava na Klub polažu nekakvi koji do jučer nisu znali gdje je Manchester, ali imaju pare, nego oni koji su se rodili i odrasli uz taj Klub.

I opet te pitam, ako si mene tako hladnokrvno proglasio fašistom i rasistom, zašto onda nećeš da priznaš i da kažeš i da je Barcelona fašistički i rasistički klub, jer na izborima za Predsjednika kluba mogu glasati samo Katalonci?

Ovo zadnje ne znam ni da li se isplati komentarisati. Nigdje ja nisam rekao koga ja više volim, samo sam rekao da ću radije pomjeriti more za sedam dana, kako bih bio u Sarajevu za vrijeme utakmice ili odgoditi neki izlet ili nešto slično, sedam dana prije ili poslije, jer te subote Sarajevo igra na Koševu. Prema tome, nemoj ni ti da pričaš o mom životu, jer me ne znaš ni ko sam, ni šta sam, niti koliko koga volim.
5 0 5

#2837 Re: Manchester United FC

Post by 5 0 5 »

hz__semir:

Pa jeste. Nisu samo u FCB nacionalisti. U cijeloj Kataloniji. Napisao sam to. Vidi, sad dolaze izbori ovdje i svaki dan su neke demonbstracije. Politika igra veliku ulogu i u klubu FCB. Pare sve vrte. Ovaj decko od kojeg dobijam karte za utakmice cak i ne navija za FCB. A ima 4 stolice iza klupe. Gdje bukvalno mozes cuti Guardiolu kad galami na igrace. Ali ono sto je meni zasmetalo kod tvog posta je da ti ocjenjujes da je neki bijelac veci navijac od covjeka sa turbanom. Po cemu to zakljucujes? Ima Barcelonaca koji navijaju za Espanol (a boga mi i za RM). A Katalonci su. Ali sam ja veci navijac FCB od njih sigurno. Pa vecina navijaca FKS (na utakmicama) su sandzaklije. Zar ne? Ne vidim nista lose u tome. Ako vole klub neka i navijaju. Bio sam ljetos na dvije utakmice na Kosevu. Nemam ja nikakvog razloga nesto priznavati i ne priznavati. Boli me ona stvar. Ja volim klub iz grada u kojem zivim. Politika kluba me ne zanima. Jeli trebam prestati voljeti BiH zato jer vladaju nacionalisti vec dvije decenije? Ma bjezi ba. Odoh na plazu. Prodje mi dan. Cao.
LSD

#2838 Re: Manchester United FC

Post by LSD »

Nidje veze sa temom :-) ali kad ste se vec raspisali da pitam: Kako to da su toliki katalonski nacionalisti, fašisti, rasisiti itd a igraju za Španiju (i u fudbalu, rukometu, košarci i ostalim sportovima) i još su glavni igrac tih španskih selekcija....pa kako to sve pored tolikog katalonskog nacionalizma?? mislim, malo pretjerujete ;-) ne malo vec dobro.
Cuj fašisti što se sami pitaju o sudbini svog kluba :shock: i to je pravilo od ove godine, jer su bili glupani pa dozvoljavali clanstvo ostatku svijeta...jel vama normalno da indonežanin, pakistanac ili libijac odlucuje o sudbini Barce??
Malo se zapitajte prvo, pa onda pišite.
slusaj vamo

#2839 Re: Manchester United FC

Post by slusaj vamo »

bez veze vam je ova prica, a ti se, semire bez veze vadis na cijene karata. zasmetalo ti je i ucinilo ti se cudnim sto ovaj nosi turban i nekakav je indijac, budi iskren. nije ti zasmetalo to sto oni oko njih koji izgledaju kao nekakvi englezi, mozda isto tako nemaju lafo "pedigre" praiskonskih navijaca utda, a mogu si priustiti te karte. 505 je u pravu, to jeste rasizam i fasizam, a ti slobodno kako hoces.
5 0 5

#2840 Re: Manchester United FC

Post by 5 0 5 »

@LSD:

Uredu je da bilo ko bude u upravi ako zivi ovdje. To je moje misljenje. A sto se tice Katalonaca. Pa ja sam gledao utakmice SP sa Kataloncima prosle godine gdje sam ja navijao za Spaniju a oni za Njemacku. Pored 10 igraca iz Katalonije. (Isto kao sto onaj iz Trebinja navija za Francusku kad igra protiv BiH). Toliko o nacionalizmu.
LSD

#2841 Re: Manchester United FC

Post by LSD »

505sCrtom wrote:@LSD:

Uredu je da bilo ko bude u upravi ako zivi ovdje. To je moje misljenje. A sto se tice Katalonaca. Pa ja sam gledao utakmice SP sa Kataloncima prosle godine gdje sam ja navijao za Spaniju a oni za Njemacku. Pored 10 igraca iz Katalonije. (Isto kao sto onaj iz Trebinja navija za Francusku kad igra protiv BiH). Toliko o nacionalizmu.
E ne znam šta da ti kažem, fakat....ti sjedio sa 10 nekih zatucanih bolesnika, a vamo milion ljudi na ulicama Barcelone feštalo i slavilo pobjede Španije.

missko

#2842 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Od.ebite s nase teme upropastiste nam je glupostima. Katalonci jesu separatisti i oni su Spanska Republika Srpska ali o tome se handrite na temi o Barci, ManU je planetarni klub kome je samo dom i istorija na Old Trafordu, a trziste diktira cijene karata i zapad nudi mogucnost zarade pa jarane ako ti je ljubav prema klubu tolika idi pa zaradi uz neki dodatni posao za karte ako vec nemas dovoljno ovako. Fudbal je postao odavno puno vise od samog fudbala tako da je tema pomalo izvakana.
LSD

#2843 Re: Manchester United FC

Post by LSD »

missko wrote:Od.ebite s nase teme upropastiste nam je glupostima. Katalonci jesu separatisti i oni su Spanska Republika Srpska ali o tome se handrite na temi o Barci, ManU je planetarni klub kome je samo dom i istorija na Old Trafordu, a trziste diktira cijene karata i zapad nudi mogucnost zarade pa jarane ako ti je ljubav prema klubu tolika idi pa zaradi uz neki dodatni posao za karte ako vec nemas dovoljno ovako. Fudbal je postao odavno puno vise od samog fudbala tako da je tema pomalo izvakana.
Nemoj ti svojatati ovu temu i odjebavati nekoga, nemaš na to pravo ;-)
Pogledaj malo klipove iznad, pa razmisli slave li se pobjede BiH po RS- u na ovakav nacin kao što se slave pobjede Španije u Barceloni i širom Katalonije ;-)
quasar

#2844 Re: Manchester United FC

Post by quasar »

LSD wrote:
missko wrote:Od.ebite s nase teme upropastiste nam je glupostima. Katalonci jesu separatisti i oni su Spanska Republika Srpska ali o tome se handrite na temi o Barci, ManU je planetarni klub kome je samo dom i istorija na Old Trafordu, a trziste diktira cijene karata i zapad nudi mogucnost zarade pa jarane ako ti je ljubav prema klubu tolika idi pa zaradi uz neki dodatni posao za karte ako vec nemas dovoljno ovako. Fudbal je postao odavno puno vise od samog fudbala tako da je tema pomalo izvakana.
Pogledaj malo klipove iznad, pa razmisli slave li se pobjede BiH po RS- u na ovakav nacin kao što se slave pobjede Španije u Barceloni i širom Katalonije ;-)
Slavice se i u BL pobjede BiH kad bude normalno da igrac rodjen na Palama ili Bos.Brodu, B.Luci, igra u reprezentaciji BiH, a ne u reprezentaciji Srbije, pa kad bude takvih 4-5 na spisku ili u prvom timu.
missko

#2845 Re: Manchester United FC

Post by missko »

LSD wrote:
Ma oni imaju 7 miliona stanovnika od kojih pola zivi u Barceloni i zamisli da je od tih 7 mil. trecina Spanaca ili juznoamerikanaca ili drugih stranaca, i eto rulje koja se ne moze porediti sa nama i RS-om gdje je situacija po etnickom principu gotovo pa cista.
LSD

#2846 Re: Manchester United FC

Post by LSD »

missko wrote:
LSD wrote:
Ma oni imaju 7 miliona stanovnika od kojih pola zivi u Barceloni i zamisli da je od tih 7 mil. trecina Spanaca ili juznoamerikanaca ili drugih stranaca, i eto rulje koja se ne moze porediti sa nama i RS-om gdje je situacija po etnickom principu gotovo pa cista.
Ja cu ti reci ovako.
Kad sam bio u Barceloni (ekskurzija majka :D ) upoznao sam katalonca, građanina Barcelone (doduše navijac Espanyola :mrgreen: ) s kojim sam se i kasnije malo dopisivao...normala covjek koji uopšte nije opterecen tim regionalnim podjelama...covjek mi je poslao klipove svih derneka nakon svake pobjede reprezentacije Španije (a ne Barce ili Espanyola) po ulicama grada Barcelone...sad bi ti postavio, ali ne znam to fromatirati i konvertirati na Youtube format...to je ludnica bila i danima trajala dok je trajalo SP (ima klipova i sa EURA 2008)...nigdje katalonske zastave, vec samo španske....pola miliona ljudi izašlo na ulice Barcelone, goli se skidali i bacali u fontane :shock: :shock: ako je to mržnja i speratizam, onda OK ;-) ....ni policija sa konjima to nije mogla rastjerati...i sad citam price tipa : Katalonci mrze Španiju,Katalonija je španska RS, navijaju za Njemacku u polufinalu i slicne nebuloze
Pa to je presmiješno ;-) vjeruj.
Last edited by LSD on 03/10/2011 13:09, edited 1 time in total.
slusaj vamo

#2847 Re: Manchester United FC

Post by slusaj vamo »

Je li ti dojavio i sta je preostalih nekoliko miliona radilo, dok se tih pola miliona kao bacalo u fontane?
LSD

#2848 Re: Manchester United FC

Post by LSD »

slusaj vamo wrote:Je li ti dojavio i sta je preostalih nekoliko miliona radilo, dok se tih pola miliona kao bacalo u fontane?
Nije ih bilo da tuku ove druge ;-) ...samo španske zastave na ulicima dok je trajala fešta, niti jedne katalonske ;-)
Sam zakljuci dalje.
Last edited by LSD on 03/10/2011 13:12, edited 1 time in total.
Obuca9

#2849 Re: Manchester United FC

Post by Obuca9 »

505sCrtom wrote:hz__semir:

Pa jeste. Nisu samo u FCB nacionalisti. U cijeloj Kataloniji. Napisao sam to. Vidi, sad dolaze izbori ovdje i svaki dan su neke demonbstracije. Politika igra veliku ulogu i u klubu FCB. Pare sve vrte. Ovaj decko od kojeg dobijam karte za utakmice cak i ne navija za FCB. A ima 4 stolice iza klupe. Gdje bukvalno mozes cuti Guardiolu kad galami na igrace. Ali ono sto je meni zasmetalo kod tvog posta je da ti ocjenjujes da je neki bijelac veci navijac od covjeka sa turbanom. Po cemu to zakljucujes? Ima Barcelonaca koji navijaju za Espanol (a boga mi i za RM). A Katalonci su. Ali sam ja veci navijac FCB od njih sigurno. Pa vecina navijaca FKS (na utakmicama) su sandzaklije. Zar ne? Ne vidim nista lose u tome. Ako vole klub neka i navijaju. Bio sam ljetos na dvije utakmice na Kosevu. Nemam ja nikakvog razloga nesto priznavati i ne priznavati. Boli me ona stvar. Ja volim klub iz grada u kojem zivim. Politika kluba me ne zanima. Jeli trebam prestati voljeti BiH zato jer vladaju nacionalisti vec dvije decenije? Ma bjezi ba. Odoh na plazu. Prodje mi dan. Cao.
Poslije ove gluposti, ja više nemam šta raspravljati s tobom. A ionako smo već odavno u off topicu.
Post Reply