Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
rangoj

#2826 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

marti wrote:Pozdrav,
ako bi neko mogao odgovoriti koji broj se s kartice koristi prilikom registracije na Paypal 16-cifreni ili 11-cifreni :?.U pitanju je unicredit kartica.
16-cifreni! Taj 11-cifreni broj je tvoj transakcijski račun (TRN broj) koji šalješ onome ko ti novac uplaćuje preko banke...

google Hammerhead
marti

#2827 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by marti »

rangoj wrote:
marti wrote:Pozdrav,
ako bi neko mogao odgovoriti koji broj se s kartice koristi prilikom registracije na Paypal 16-cifreni ili 11-cifreni :?.U pitanju je unicredit kartica.
16-cifreni! Taj 11-cifreni broj je tvoj transakcijski račun (TRN broj) koji šalješ onome ko ti novac uplaćuje preko banke...

google Hammerhead
zahvaljujem na odgovoru
valjuga

#2828 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by valjuga »

Bio sam danas u sparkasse i kaže seka da nema više Visa elektron debitnih uopšte kod njih.
Ali da imaju mastercard (master ne maestro) koja se navodno može uvezat sa paypal.
Iskustva ??
Last December

#2829 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Last December »

Ja planiram uzeti mastercard u Sparkasse, neki kazu da je mastercard povoljniji od vise jer ima bolji kurs za dolar. Ja se bas ne razumijem ali mislim da je manje vise svejedno koju ces karticu uzeti (visa ili MC) dok god radi ono sto tebi treba.

Maestro navodno ne moze na internet, neki kazu da moze, ja bih se drzao mastercarda...
rangoj

#2830 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

Last December wrote:Ja planiram uzeti mastercard u Sparkasse, neki kazu da je mastercard povoljniji od vise jer ima bolji kurs za dolar. Ja se bas ne razumijem ali mislim da je manje vise svejedno koju ces karticu uzeti (visa ili MC) dok god radi ono sto tebi treba.

Maestro navodno ne moze na internet, neki kazu da moze, ja bih se drzao mastercarda...
I ja mislim da Maestro ne može Online, bar ovaj koji daju naše banke, familija mi ima par tih kartica i ni jedna ne može na NET.

Master je druga priča.

google Hammerhead
Scopio

#2831 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Scopio »

E ovako pokušao se večeras registrirati na paypal i moja kartica od unicredit maestro neće, onda sam pokušao na bratov račun iz hypo banke visa... neće! Jel ima tko savjet da mogu negdje otvoriti studentski račun koji nema oni sitni taksi od marku dvije tri a da mogu imati paypal? Hvala
supercali

#2832 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by supercali »

otvori racun u unicredit banci i odmah predaj da se izradi visa electron
nista ne naplacuju
1,5 mjesecno skinu jedino kad imas transakciju i to je to
quarterback

#2833 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

quarterback wrote: 1. otidji u unicredit/raiffieisen, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal
3. paypal ce skinuti nesto manje od 2$ sa kartice
4. trazi od banke 4 zadnja broja te transakcije, mozes i telefonom
5. unesi te brojeve u paypal da karticu verifikujes
6. paypal ce vratiti skinuti iznos nazad tebi

od tog momenta mozes placati za usluge preko weba

za sve kojima je bilo mrsko da citaju stare postove jos jednom, valjda su slova ovaj put dovoljno velika
dinooh

#2834 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

quarterback wrote:
quarterback wrote: 1. otidji u unicredit/raiffieisen, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal

za sve kojima je bilo mrsko da citaju stare postove jos jednom, valjda su slova ovaj put dovoljno velika
haha, imao sam osjecaj da ce trebati, ali dzaba. Ne vide ni kad je na istoj stranici :roll:
PS. Cim vidim da pises na ovoj temi, 99% znam sta si napisao :D
dobar osjecaj

#2835 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dobar osjecaj »

:)
Ja sam slijedila ovaj post iznad i sve rijesila u par dana. Znala sam da moja Maestro nije prihvatljiva pa sam od banke trazila da mi daju i Visa electron. Registrovala se kako je opisano u postu iznad, otisla u banku po kod traksakcije, upisala kod i sad normalno koristim svoj nalog na Paypal-u.
quarterback

#2836 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

dinooh wrote:
quarterback wrote:
quarterback wrote:
PS. Cim vidim da pises na ovoj temi, 99% znam sta si napisao :D
a sta cu drugo pisati kad mi niko ne salje pare preko paypala :lol:
quarterback

#2837 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

dobar osjecaj wrote: Ja sam slijedila ovaj post iznad i sve rijesila u par dana. Znala sam da moja Maestro nije prihvatljiva pa sam od banke trazila da mi daju i Visa electron. Registrovala se kako je opisano u postu iznad, otisla u banku po kod traksakcije, upisala kod i sad normalno koristim svoj nalog na Paypal-u.
aha, a gdje je lijepa rijec u tome svemu?
:D
dobar osjecaj

#2838 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dobar osjecaj »

quarterback wrote:
dobar osjecaj wrote: Ja sam slijedila ovaj post iznad i sve rijesila u par dana. Znala sam da moja Maestro nije prihvatljiva pa sam od banke trazila da mi daju i Visa electron. Registrovala se kako je opisano u postu iznad, otisla u banku po kod traksakcije, upisala kod i sad normalno koristim svoj nalog na Paypal-u.
aha, a gdje je lijepa rijec u tome svemu?
Pa to je bio nacin da kazem hvala :).
Da li je bilo nuzno da otvorim business account da bih uglavnom primala uplate, ili je to moglo uredno funkcionisati preko onog obicnog premium ili kako se vec zove?
quarterback

#2839 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

mislim da mozes i preko obicnog
dzemaludin007

#2840 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dzemaludin007 »

Svaka cast @dobar osjecaj :thumbup:

Mogli ste @Quarteru makar simbolicne donacije za buduce rad preneti preko tog PayPala :mrgreen:

Imam i ja jedno pitanje. Koliko treba vremena da se PayPal "sinhronizuje" sa racunom u banci, tj. da prikaze ukupno stanje :) Trenutno mi je sad dostupno samo 1.95$, ono sto su refundirali :izet:
Saka

#2841 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

dzemaludin007 wrote:Imam i ja jedno pitanje. Koliko treba vremena da se PayPal "sinhronizuje" sa racunom u banci, tj. da prikaze ukupno stanje :) Trenutno mi je sad dostupno samo 1.95$, ono sto su refundirali :izet:
Vidim mnogi pogrešno pretpostavljaju ovo, ne znam zbog čega pa da objasnim ponovo:
PayPal se nikad ne "sinhronizuje" sa tvojim stanjem u banci. PayPal ne zna koliko ti para imaš u banci. Tek kad plaćaš nešto preko PayPal-a on će ti s kartice povući potrebnu sumu, ako nemaš dovoljno novca transakcija će biti odbijena i to je to. A to $1,95 će ti se prebaciti na račun.
dzemaludin007

#2842 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dzemaludin007 »

Tako reci sad je jasno kao dan. :thumbup:

Sent from my Nexus 4
MrShadow

#2843 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

nesto su promjenili u zadnje vrijeme sto se transfera tice, cim povucem novac na karticu iste sekunde je "Completed" i za sat vremena kad odem na bankomat novac je vec na kartici. To je zadnje 3 transakcije, a prije je uvijek trajalo 4-5 dana.
saric900

#2844 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by saric900 »

Image

Evo ja sam napravio karticu u unicredit banci. Unio sam broj kartice na paypal i sada trebam potvrditi. Isao sam u banku al su mi rekli da nista nije skinuto sa racuna da samo ima zahtjev za isplatu koji je na cekanju od oko 2$. Nisam znao sta trebam traziti . Znali netko jeli sada ja trebam otici i pitati tko je predao taj zahtjev za tansakcijom i traziti zadnja 4 broja ?
dzemaludin007

#2845 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dzemaludin007 »

saric900 wrote:Image

Evo ja sam napravio karticu u unicredit banci. Unio sam broj kartice na paypal i sada trebam potvrditi. Isao sam u banku al su mi rekli da nista nije skinuto sa racuna da samo ima zahtjev za isplatu koji je na cekanju od oko 2$. Nisam znao sta trebam traziti . Znali netko jeli sada ja trebam otici i pitati tko je predao taj zahtjev za tansakcijom i traziti zadnja 4 broja ?
Cudo ti ne dolazi na email ili sms. Obicno to banke proslijede odma' na telefon. Da, to se zovu holdovi, rezervisano je 1.95$ ali jos nije uknjizeno. Ne znam koliko treba da uknjize. Imas li kontrolu preko Weba.

Meni skidaju i "provlacenje" kartice na POS terminalu da vide valjda je l' validna pa skinu potreban novac, i kad sve prodje OK vrate taj provjere kartice. Konrektno za PayPal je iznosio 1.59KM. Sve zavisi gdje se provjerava kartica, ako je kod nas pretpstavljam da je provjera besplatna. :)
IcedMFEarth

#2846 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by IcedMFEarth »

Ne znam je li već bilo, ne da mi se čitati sve: Je li trebam otvoriti devizni račun ili može i obični tekući ?
dinooh

#2847 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

IcedMFEarth wrote:Ne znam je li već bilo, ne da mi se čitati sve: Je li trebam otvoriti devizni račun ili može i obični tekući ?
1.Ne
2.Da
dzemaludin007

#2848 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dzemaludin007 »

Koji su ovo lopovi majku im :D PayPal skine tih 1.95 usd, uracuna banka proviziju, i opet kad ti vrati paypal banka uracuna proviziju :D. Prakticno nista uradio nisi a ostao zakinut. Ovo je raspad sistema sta rade bednom narodu. I jos ti nakalemi 4 sms poruke kao obavestenje i svaku naplati po 0.15km. Pljacka

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
rangoj

#2849 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

Hajmo napraviti google grupu sa osnovnim pitanjima i odgovorima vezanim uz paypal, mislim na ova ponavljajuća pitanja koja uništavaju temu.
Ako postoji par zainteresovanih, da odvoje malo vremena i budu administratori, svi bi mogli nešto dopisati, svako onoliko koliko može i ima vremena.

Lista pitanja i odgovora bi pomogla početnicima, a mogli bi i postavljati osnovna pitanja koja ovdje samo smetaju. Neka tema ostane za paypal obavještenja, probleme i važnije diskusije.
dzemaludin007

#2850 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dzemaludin007 »

rangoj wrote:Hajmo napraviti google grupu sa osnovnim pitanjima i odgovorima vezanim uz paypal, mislim na ova ponavljajuća pitanja koja uništavaju temu.
Ako postoji par zainteresovanih, da odvoje malo vremena i budu administratori, svi bi mogli nešto dopisati, svako onoliko koliko može i ima vremena.

Lista pitanja i odgovora bi pomogla početnicima, a mogli bi i postavljati osnovna pitanja koja ovdje samo smetaju. Neka tema ostane za paypal obavještenja, probleme i važnije diskusije.
I ja sam primjetio da je neuredno sve ispalo (s' brda s' dola). Ima milion tema slicnih na forumu, ne znam ni u kojoj postati, koju da pratim, trebalo je to fino srediti. Iskreno pao je kvalitet ovog foruma, administracija zakazala, vidim da se nista ne ulaze. :)

Otovri se jedna tema, prva strana s eupdateuje samo, i to je to. Tako se radi na rpavim mjestima, a ne glavinjati na 1000 strana pa ponavljati i nista ne postici. Za neke stvari postoje i lepljive teme.
Post Reply