Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
alidedo

#2826 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by alidedo »

nisu svi u "Sa tahi" loši,pohvala za broj 432,fin i kulturan
dzeno123

#2827 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

johntra wrote:Prema nekim informacijama, a koje su relevantne, čeka se odobrenje Ministarstva saobraćaja KS Žutom taksiju o ubacivanju dva kombija na liniji od aerodroma ka centru grada...ako ovo bude odobreno, kombiji sigurno voze...nemam više informacija o cijenama, ali bit će vjerovatno dva kombija sa po 16 mjesta i vozit će naizmjenično u oba pravca...
Ja koliko sam upoznat, zuti taxi je izgubio sve i jednu licencu zbog neizmirenih obaveza prema drzavi i kazni. Tako da ako se ta informacija ispostavi tacnom, to je bruka ziva.
Jon Spencer

#2828 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

dzeno123 wrote:
johntra wrote:Prema nekim informacijama, a koje su relevantne, čeka se odobrenje Ministarstva saobraćaja KS Žutom taksiju o ubacivanju dva kombija na liniji od aerodroma ka centru grada...ako ovo bude odobreno, kombiji sigurno voze...nemam više informacija o cijenama, ali bit će vjerovatno dva kombija sa po 16 mjesta i vozit će naizmjenično u oba pravca...
Ja koliko sam upoznat, zuti taxi je izgubio sve i jednu licencu zbog neizmirenih obaveza prema drzavi i kazni. Tako da ako se ta informacija ispostavi tacnom, to je bruka ziva.
Ja sam čuo da je poslao vozače na kurs letenja (a može bit i pletenja) i da otvara avio kompaniju "Žuti air rent a car" ili "Žuti rent a wings" nisam siguran. Pošto je rent a car nemora plaćati aerodromske taxe tako da će mu biti 1km=1KM bez starta i naplaćivanja prtljaga. Planira i izgradnju aerodroma u Buća potoku pod nazivom međunarodni aerodrom Vahid Zajko Bucha potok.
P308

#2829 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by P308 »

Jon Spencer wrote:
dzeno123 wrote:
Ja sam čuo da je poslao vozače na kurs letenja (a može bit i pletenja) i da otvara avio kompaniju "Žuti air rent a car" ili "Žuti rent a wings" nisam siguran. Pošto je rent a car nemora plaćati aerodromske taxe tako da će mu biti 1km=1KM bez starta i naplaćivanja prtljaga. Planira i izgradnju aerodroma u Buća potoku pod nazivom međunarodni aerodrom Vahid Zajko Bucha potok.
Vrlo duhovito
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2830 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

:-) :-) :-) :-) nasao se postenjacina pricati...pometi ispred svog' praga pa ce ti onda ta priica piti vodu...
Jon Spencer

#2831 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

un1ted wrote::-) :-) :-) :-) nasao se postenjacina pricati...pometi ispred svog' praga pa ce ti onda ta priica piti vodu...
Uredno pometeno ispred moje radnje. Moj dug 0 KM, dug Vahida Zajke 2 miliona.
Miki123

#2832 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Miki123 »

Jon Spencer wrote:
un1ted wrote::-) :-) :-) :-) nasao se postenjacina pricati...pometi ispred svog' praga pa ce ti onda ta priica piti vodu...
Uredno pometeno ispred moje radnje. Moj dug 0 KM, dug Vahida Zajke 2 miliona.
pa dobro, može li se izaći iz tog Udruženja? kako ste se udružili, što ti ne bi izašao? ja to ovako kontam, notorna činjenica je da je udruženje kompromitovano, sad, pošto sam samostalni taksista, zašto ne bih izašao iz udruženja i sačuvao obraz?

opet ponavljam, kako nisi sa udruženjem u belaju (a to SVAKI PUT ističeš), nemoj biti ni u dobru..
johntra

#2833 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by johntra »

dzeno123 wrote: Ja koliko sam upoznat, zuti taxi je izgubio sve i jednu licencu zbog neizmirenih obaveza prema drzavi i kazni. Tako da ako se ta informacija ispostavi tacnom, to je bruka ziva.
što ga ne spriječava da otvori drugu firmu na drugo ime, koja će se baviti kombi prevozom...meni ni iz džepa, ni u džep, ali tako nešto fali ovom gradu...GRAS-u je bila nuđena linija i išla je, ali niko nije htio plaćati visoku cijenu karte, koja je bila 6 KM...zato je to i obustavljeno...
xamp

#2834 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by xamp »

Koliko znam ima svaki sat autobus Aerodrom - Hotel Evropa... 6KM je karta.
Edin H.

#2835 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

xamp wrote:Koliko znam ima svaki sat autobus Aerodrom - Hotel Evropa... 6KM je karta.
U kom gradu? :oops:
zdruzdjo

#2836 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

Miki123 wrote: pa dobro, može li se izaći iz tog Udruženja? kako ste se udružili, što ti ne bi izašao? ja to ovako kontam, notorna činjenica je da je udruženje kompromitovano, sad, pošto sam samostalni taksista, zašto ne bih izašao iz udruženja i sačuvao obraz?

opet ponavljam, kako nisi sa udruženjem u belaju (a to SVAKI PUT ističeš), nemoj biti ni u dobru..
ma ovi SA TAXI forumasi odgovaraju na postove samo kad pohvalis konkurenciju ili kad treba da popljuju istu. cim ih pitas nesto skakiljavo, odjednom "ni slike ni tona". ostanu bez texta i opet samo sute i cekaju da nabace koju sa strane. ocigledno je da je u toj fir...uh opet ja "Udruzenju", jedan strasno mali broj "udruzenjasa" koji radi po pravilima i bore se za svaku marku koju zarade. sve ostalo strpati u isti kos.

prije puuuuno godina jedan od udruzenjasa je napravio belaj jednom albancu i izvukao se na sudu. albanci kakvi vec jesu su dosli u sarajevo i na standu regularno usli u vozilo otisli sa tim sreckovicem negdje i objasnili istom "strategiju ilegalnog rada". ilustracije radi, izmedju ostalog zavrsio je sa crnogoricnom sisarikom u rektalnom otvoru.

sto ce reci:
dok neko u ovom gradu ne pocne fasivati zbog fursata nevinom narodu, dok neki doktor ne popije metak u koljeno na sred klinike zbog zanemarivanja nekog bolesnika sa ciljem "trpanja u dzep", dok ne se ne olupa glava od sto saltera nekoj kuji u administraciji koja te zavrti od nemila do nedraga po salterima zato sto joj se moze, dok ne nabijes supak nekom taxi vozacu na auspuh njegovog licnog vozila zato sto nije upalio taximetar i poceo fursatiti kad si mu rekao da voznja od 4 kilometra ne moze kostati 20 km.......nece biti ni napredka u uslugama za koje su ljudi placeni da obavljaju.

sjetite se samo scene od prije par godina kad je u istocnom sarajevu vlasnik golfa izranjavao iz automatske puske lopove koji su mu pokusali ukrasti istog. garantujem da je mjesec dana kasnije svaki lopov koji je htio ili ukrao nego vozilo sigurno dva-tri puta razmislio prije djela. sigurno su mnogi i odustali. e znaci natjeras pocinioca da prije "djela" bilo kakvog, razmisli o posljedicama po sebe. to je kriticna masa koja ce da pokrene sve.

do tad.....suti i trpi
dresdener78

#2837 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dresdener78 »

Još jednom se zahvaljujem kolegama forumašima koji su meni naveli broj dispečinka za Crveni taxi!!!
Danas u 14,30 sletio u Sarajevo. Ispred zgrade aerodroma milion vozača i vozila Sarajevotaxi. Pola od njih je imalo samo rupu od taximetara u armaturi. Pitao sam jednog pošto bi bila vožnja na Čaršiju, htio je NAJMANJE 25 KM. Pa sam fino nazvao Crveni taxi. Ljubazan dispečer, obećao je taxi za maks. 15 minuta. Taxi je došao nakon 5 minuta. Vozač - gospodin Huso - fin, solidan, ljubazan čovjek, cijena je bila 13,90 KM tačno po cjenovniku. Naravno je bilo kusura za njega. Ocjena 5+!!! :thumbup:

Samo mi je žao posjetioca Sarajeva koji nemaju ugovoren prevoz preko hotela itd. i ne govore bosanski jezik... :( ih hvataju ti 25-markaši...
AfterEight

#2838 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by AfterEight »

[quote="dresdener78"]Ispred zgrade aerodroma milion vozača i vozila Sarajevotaxi. Pola od njih je imalo samo rupu od taximetara u armaturi.quote]

Sve u postu stoji, samo su se modernizovali pa nemaju vise one stare taksimetre nego kao sto su njihove "nelojalno-ilegalne" kolege integrisano u retrovizor i slicno.
dresdener78

#2839 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dresdener78 »

AfterEight wrote:
Sve u postu stoji, samo su se modernizovali pa nemaju vise one stare taksimetre nego kao sto su njihove "nelojalno-ilegalne" kolege integrisano u retrovizor i slicno.
Pa kolega ja sam ispao kao idiot nedavno u Njemačkoj kada sam sjeo u taxi i tokom vožnje sam stalno razmišljao na osnovi čega će meni ćiko navesti cijenu... pa sam primjetio digitalne brojke u retrovizoru :D :D :D prava sam seljačina bio!

Svakako ako promijenim taximetar, staviću komad plastike umjesto te rupe, da meni auto ne izgleda kao da je u fazi izgradnje... kablovi vani... meni se više čini da za neke vožnje taximetar ugrade, i za druge vožnje ga izvuknu...
vrbas1979

#2840 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

un1ted wrote:
Edin H. wrote: Vidis to je dobra ideja, uci u taksi i snimati kada odbijaju kratku relaciju ili proizvoljno odredjuju cijenu voznje i postaviti na internet.
Ja ne znam zasto neka televizija to nije uraidla :)
Jer bi vjerovatno ostali bez kamere i zuba.
Zatamnjena stakla

#2841 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Zatamnjena stakla »

vrbas1979 wrote:
un1ted wrote:
Edin H. wrote: Vidis to je dobra ideja, uci u taksi i snimati kada odbijaju kratku relaciju ili proizvoljno odredjuju cijenu voznje i postaviti na internet.
Ja ne znam zasto neka televizija to nije uraidla :)
Jer bi vjerovatno ostali bez kamere i zuba.
Bi' al' aha, to oni lafo opasni.. E jesi levat!
aduka11

#2842 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

dresdener78 wrote:
AfterEight wrote:
Pa kolega ja sam ispao kao idiot nedavno u Njemačkoj kada sam sjeo u taxi i tokom vožnje sam stalno razmišljao na osnovi čega će meni ćiko navesti cijenu... pa sam primjetio digitalne brojke u retrovizoru :D :D :D prava sam seljačina bio!

Svakako ako promijenim taximetar, staviću komad plastike umjesto te rupe, da meni auto ne izgleda kao da je u fazi izgradnje... kablovi vani... meni se više čini da za neke vožnje taximetar ugrade, i za druge vožnje ga izvuknu...
OTALEN jelde?
vrbas1979

#2843 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

Sorel wrote: Bi' al' aha, to oni lafo opasni.. E jesi levat!
Pripazi malo na rjecnik. Nisam mislio doslovno (mada ni gore navedeno nije iskljuceno), ali sam uvjeren da bi imali nezaboravno i veoma neugodno iskustvo.
vrbas1979

#2844 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

aduka11 wrote:
dresdener78 wrote:
AfterEight wrote:

OTALEN jelde?
Ne zamjerite ako grijesim, ali koliko sam u toku kolega dresdener78 je iz Češke.

I našao mu pametovati, ispravljati greške i citirati sitnice jedan sa štanda koji se zajedno sa kolegama tako i prema turistima odnose: "hahaha jesi ti ono bolan otalen iz Brna, sad sletjo iz avijona... ocam ovo će te doČi trijest ojra... haha koji si ti pa ni bosamski nezadeš piĆat... kaparu na sunce pa ti pokažem đe su dombri Čevapi u čaršiji... ali prvo ono koliko ti ono reče - 40 eura... pa te vozim, tu smo za koji minut... a znam ja da ti nisi ciicija i da ćeš dati i 50 ojra... sider i izvukni der taj sjedište..."
aduka11

#2845 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Strašan smisao za humor. Ja mislim da se Nele zajeb'o što tebe nije u nadrealiste zvao. :D
Edin H.

#2846 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

aduka11, covjek je Ceh koji voli nasu zemlju, pa naucio nas jezik.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2847 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by plain vanilla »

u mom selu taksi pojeftinio prije dva dana
sad se opet vozamo za 1,5 KM
aduka11

#2848 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Edin H. wrote:aduka11, covjek je Ceh koji voli nasu zemlju, pa naucio nas jezik.
Znam ko je, namjerno sam ovo napisao zbog ovih lokalnih dušebrižnika. :)

@ Vanilla

Zar to nije uobičajena cijena?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2849 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by plain vanilla »

aduka11 wrote:
Edin H. wrote:aduka11, covjek je Ceh koji voli nasu zemlju, pa naucio nas jezik.

@ Vanilla

Nije, prije mozda pola godine je taksi poskupio na 2 KM, ali su prije neki dan vratili cijenu na 1,5.
aduka11

#2850 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

plain vanilla wrote:
aduka11 wrote:

@ Vanilla

Nije, prije mozda pola godine je taksi poskupio na 2 KM, ali su prije neki dan vratili cijenu na 1,5.

Ti onda nisi u SA pretpostavljam.. ? :D

To je TZ.. jelde?
Post Reply