SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nadinka

#2826 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

swirl wrote:
Nadinka wrote:
swirl wrote:A je li iko majke vam bio na tretmanu u kozmetickom salonu u BBI? Gledam juce cjenovnik kod jedne kolegice, to je strasno. Pa obicna bikini depilacija 40KM :? :run:
Hm..ja sam bila u PLazi u BBI na tretmanima, bikini depilacija cini mi se da je bila 10-15 km, obrve 5 km, brkovi 5 km, manikir i pedikir isto klasicne cijene, tipa 25 km
U LA meru su me jednom cini mi se zavalili za obrve pravo
Hajde me molim te prosvijetli, znam da je La Mer gore na petom spratu, gdje je Plaza? Znam gdje je parfimerija Plaza, nije to valjda tu?
Kao sto rece Michun i Plaza je na 5.spratu, kad krenes prema torte i to na desnoj strani,preko puta onog salona s kuhinjama i namjestajem, i kao sto napisah kod njih su icjene ovih tretman anormalne, kod njih su visoke cijene strasno za sminkanje i neke terapije lica
Partizzanka

#2827 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

lk - nisam rekla i da imam tus - prvo sam stavila obicnu smedju olovku pa sjene pa tus pa maskaru :)

i imam oko ociju samo malo tonirane kreme - zato imam podocnjake
ali jos se nisam okurazila kupiti korektor

juce sam probala onaj neki lorealov puder koji je ovdje bio postavljen kao pjenasti ili moose ili kako je bilo
--- vala mi nije na licu bio nesto (probala u radnji pa izasla vani ) nekako sam bila bijela ... :) ali neprirodno
i ovdje kosta 50km ona bocica :x
respo

#2828 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by respo »

svima partizanka odgovori a bosku buhi nije
hoces onda sa nekim drugim partizanom na kafu :D
Partizzanka

#2829 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

pa rekla sam bosko hvala za kompliment - ne pratis na casu bosko!
hvala za kompliment popij ti kafu i za mene
respo

#2830 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by respo »

vidio sam samo zadnji taj nisam gdje si pisala do mene

al mozemo na caj onda
od trava koje sam nabrao na igmanskom marsu
baby24

#2831 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

swirl wrote:Ako vam treba ova aparatura za depilaciju, ima firma iz Banja Luke koja se bavi svim tim djidjama, nije samo za salone, moze ih svako nazvati i kupiti. Ako vam je hitno, mogu vam poslati brzom postom, a ako mozete malo pricekati svako malo neko iz te firme dolazi u Sarajevo, i donesu vam na kucnu adresu. Meni hitno trebale trake za depilaciju, danas narucila, sutra dobila. Ako neko zeli broj neka se javi na PP. Moje drugarice narucuju vosak za depilaciju brkova :-) te trake za depilaciju, vosak za obicnu depilaciju itd.
znaci ima topilica, vosam, trake? valjda je to sve sto treba?:-) a koliko to cudo kosta... ja silne pare dadoh da depilacije i fotoepilaciju....... posalji web adresu ili neki kontakt te firme na pp ako neces da reklamiras.... tnx :-)
Zelena Carapa

#2832 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

pozdrav cure :)

prvo da vam se pohvalim da sam kupila ove Bourjois sjene jucer (u bezuspjesnoj potrazi sa podlogom za sjene na dva mjesta) i da su sjene fenomenalne.
Image

kupila sam i artdeco cetkicu za blendanje (poskupa je ali mi se svidjela) nju jos nisam probala (to mi je danasnja kupovina ;)

Sjene preporucujem, odrzive su :)
saga

#2833 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by saga »

tih djidja za depilaciju ima na dobrinji 4 u onoj nekoj prodavnici
Zapravo za topilice nisam sigurna, nesto mislim da sam ih vidjela, ali trenutno ne mogu otvoriti katalog, ako ko moze nek vidi:
http://www.flash-beauty.com/cjenovnik.html

ja se tu snadbijem onim voskovima u patronama (oko 2.5KM jedan), i trakama... i onda grijem u mikrovalnoj :-D
Zelena Carapa

#2834 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

I da cure, samo da konstatujem da sve vi koje ste postavile slike zaista imate prelijepe oci :)
Nadinka

#2835 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Čarapice, sjene su super, ja imam u (naravno) smedjoj verziji ;) za podlogu sam vam napisala, ako treba jos nekome da kupim u martimexu pa navratite mi do posla da preuzmete :) 4,25 KM
Zelena Carapa

#2836 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Nadinka wrote:Čarapice, sjene su super, ja imam u (naravno) smedjoj verziji ;) za podlogu sam vam napisala, ako treba jos nekome da kupim u martimexu pa navratite mi do posla da preuzmete :) 4,25 KM
Hvala ti :) samo ja ti radim do pola sest, ne znam kako da navratim do grada (skontah da si negdje blizu titove)
Partizzanka

#2837 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

jaooo pa ti nadinka si u saaa??

pa moze mi onda i mama kupiti podlogu :)
gdj esi to kupila==
Nadinka

#2838 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Zelena Carapa wrote:
Nadinka wrote:Čarapice, sjene su super, ja imam u (naravno) smedjoj verziji ;) za podlogu sam vam napisala, ako treba jos nekome da kupim u martimexu pa navratite mi do posla da preuzmete :) 4,25 KM
Hvala ti :) samo ja ti radim do pola sest, ne znam kako da navratim do grada (skontah da si negdje blizu titove)
hm..da, ja sam ti u Danijela Ozme i budem do 5 otprilike, ako sta skontas javi meni je najmanji problem to kupiti i ponijeti u Sa.
edit---ja sam ti na relaicji zenica-sar, podloge sam nasla u zenici u martimexu
Zelena Carapa

#2839 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Nadinka wrote:
Zelena Carapa wrote:
hm..da, ja sam ti u Danijela Ozme i budem do 5 otprilike, ako sta skontas javi meni je najmanji problem to kupiti i ponijeti u Sa.
Hvala ti Nadinka, dusa si prava. Ne kupuj nista dok ne skontam koga bih mogla poslati po to :)
baby24

#2840 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

Nadinka wrote:
Zelena Carapa wrote:
nadinka draga.... danijela ozme, banka.... pa komsinice, a mozda i kolegice :-) eto, mozemo zajedno narucivati sa e-bay-a :-D
Gospoda Ministarka

#2841 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

Nadinka, pa i ja bih tu podlogu jer po komentarima vidim da to zivot cini potpunim. :D
Nadinka

#2842 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Hej baby pa mozda i jesmo,ko zna, jvi se na pp :)
Ministarko, partizanko i carapko, vi sam javite sta skontate za podlogu a ja kad stignem odem vam po nju pa onda preuzmite kad se potrefimo :)
Zelena Carapa

#2843 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Nadinka wrote:Hej baby pa mozda i jesmo,ko zna, jvi se na pp :)
Ministarko, partizanko i carapko, vi sam javite sta skontate za podlogu a ja kad stignem odem vam po nju pa onda preuzmite kad se potrefimo :)
dogovoreno, meni rekose jucer u robotu da ce doci danas. danas na alipasinu mi rekose doci ce sutra. ganjam ih po gradu :)
Nadinka

#2844 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Zelena Carapa wrote:
Nadinka wrote:Hej baby pa mozda i jesmo,ko zna, jvi se na pp :)
dogovoreno, meni rekose jucer u robotu da ce doci danas. danas na alipasinu mi rekose doci ce sutra. ganjam ih po gradu :)
Ma ja sam tu podlogu nekad pred more kupila slucajno bas u robotu :) a koja je sad pomamam za njom :) u svakom slucaju ti samo javni, ovdje ti je 4,25 KM
Zelena Carapa

#2845 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Pitanje za forumasice,

koristite li umjetne trepavice?

Ja licno imam averziju (tj. ne podnosim na sebi) na sve sto je vjestacko bila kosa, nokti ili trepuse. Lijepo mi je vidjeti na drugima, pod uslovom da je dobro uradjeno. Sta vi mislite o umjetnim trepusama?
bez_ideje

#2846 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Razmisljam da sebi uzmem onaj komplet pramencica....za izlaske da natakarim po jedan na coskove,ono cat eyes folovi
Ako neko ima bas nevidljive trepavice,zasto ne.....uzeti one jednostavne za dnevni look
Ili za izlazak,malo jace ili sa nekim detaljem
Poenta je ,kao i u svemu,ne pretjerivati ,gledati da je odmjereno i sa ukusom !
Nadinka

#2847 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

I ja sam razmisljala da probam, za novu cak htjela uzeti ali bilo nestalo u dm-u a bilo mi usput naumpalo :) jesul one jednostavne za postavljat, ne bih ja to ono nesto lijepila da mi moje unisti.
Zelena Carapa

#2848 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

moj osnovni strah je da se vidi da je nesto nestrucno postavljeno, nesto mislim da se ne bih mogla opustiti misleci da ce nesto da se otkaci ;)
yellow cat

#2849 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

Što se tiče trepuški, ja se bojim da će mi otpasti pa da to neko vidi, pa da se obrukam. :-) :lol:
Zelena Carapa wrote:kupila sam i artdeco cetkicu za blendanje
Koliko košta?
yellow cat

#2850 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

Dio mog šopinga za danas (dekorativni)

Image

Image

Catrice ruževi u CM-u su na sniženju.
Post Reply