Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
- Macuser
"Prije 11,500 godina Zemlja je prolazila kroz bolan period. Velike civilizacije Atlantide i Mu (Lemurije), koje su zivjele u miru i blagostanju preko 20,000 godina, pocele su sa sukobom. Mrznja i ratna razaranja bila su posvuda prisutna. Uskoro ce okeani prokljucati u krvi sa nadolaskom oruzja masovnog unistavanja. Dugogodisnji mir postace samo izbledjela memorija, a historija ce izbrisati skoro sve tragove dvije mocne civilizacije.
Daleko u kosmosu, na Plejadama, spiriutalne vodje su gledale i slusale o nevoljama svoje mlade brace na Zemlji. Visoko razvijena cula svijesti Plejadanaca kretala su se s lakocom kroz prostor i vrijeme... i vidjela da Zemlja tone u doba ocaja, destrukcije, beznadja... a oni koji prezive ce biti na Planeti bez duhovnog vodjstva.
Odluka je donesena da im se posalje bice vise svijesti koje ce im sluziti kao prorok...
Brod je poslan na udaljeni planet Lahson. Tamo su zivjela bica koja su prosla kroz milione godina evolucije i prerasla u duhovnu rasu... kojoj vise nije trebalo materijalno tijelo. Njihovo znanje o materijalnoj egzistenciji bilo je potpuno... i oslobodjeno potrebe ciklusa zivot-smrt-zivot... Sada su oni egzistirali u razvojnom stanju karakteristicnom za vise zivotne forme... poznatom kao kolektivna svijest. Svaka od kolektivnih grupa se sastojala od sedam razlicitih duhovnih formi... u kojoj je svaka sadrzavala odredjenu mjeru memorije o vlastitoj prosloj individualnosti... ali su mogli misliti kao jedinka... koja dijeli zajednicku mudrost..."
Sva ta prica, da bi se prodavalo ovo:

Semirova proizvodnja iz Houstona.

Daleko u kosmosu, na Plejadama, spiriutalne vodje su gledale i slusale o nevoljama svoje mlade brace na Zemlji. Visoko razvijena cula svijesti Plejadanaca kretala su se s lakocom kroz prostor i vrijeme... i vidjela da Zemlja tone u doba ocaja, destrukcije, beznadja... a oni koji prezive ce biti na Planeti bez duhovnog vodjstva.
Odluka je donesena da im se posalje bice vise svijesti koje ce im sluziti kao prorok...
Brod je poslan na udaljeni planet Lahson. Tamo su zivjela bica koja su prosla kroz milione godina evolucije i prerasla u duhovnu rasu... kojoj vise nije trebalo materijalno tijelo. Njihovo znanje o materijalnoj egzistenciji bilo je potpuno... i oslobodjeno potrebe ciklusa zivot-smrt-zivot... Sada su oni egzistirali u razvojnom stanju karakteristicnom za vise zivotne forme... poznatom kao kolektivna svijest. Svaka od kolektivnih grupa se sastojala od sedam razlicitih duhovnih formi... u kojoj je svaka sadrzavala odredjenu mjeru memorije o vlastitoj prosloj individualnosti... ali su mogli misliti kao jedinka... koja dijeli zajednicku mudrost..."
Sva ta prica, da bi se prodavalo ovo:
Semirova proizvodnja iz Houstona.
-
cernica
Ma nisi bolan ti meni podmetao, nego Fondaciji, a ja sam tvoja podmetanja demantovao. Ipak, posteno pa si priznao da si podmetac, tj. falsifikator, tj. lazov. Pa kad si priznao da si takav, sta ocekujes? Da ti ljudi vise vjeruju? Sve je jasno kao dan. Htio si funkciju, nisi je dobio, povrijedjena ti je sujeta, I sada podmeces.Rudolf=nur=falsifikator wrote: Jeste Cernice, jesam podmetao i tebi i Ludaku,
Ma nisu bolan naucni krugovi izvrsili verifikaciju, nego se pristupilo predmetu istrazivanja I dokazalo naucnim priznatim sredstvima. Geoloski izvjestaj Nadjije Nukic je profesionalan.Prenj wrote:
Ako bi nam, molim te, mogao reci koji su to naucni krugovi i kadaizvrsili verifikaciju Semirovog otkrica?
Odlicno terapija!terapija wrote: A sto je jos nevjerovatnije, kazu da ce biti jos hladnije! -18 stepeni C!!!
(Cernice rekao sam stepeni)
Ha, haludost wrote:
I tebi i Cernici - koji je, kako ga već upozoravah, totalno izgubio živce…
Pa dobro, ludosti (kakv si to sebi nadimak dao, ne moze te covjek normalno ni osloviti) smiri se malo, smiri. be coolludost wrote:
S vrlo valjanim argumentima obrazovanja, stručne literature i terenskog arheološkog iskustva ismijavam i tebe i Osmanagića i Cernicu - ne kao amatere i zanesenjake, već kao opasne idiote i manipulatore koji su spremni uništavati kulturnu baštinu ove zemlje za vlastiti ego-trip i profit….
…opasni i proračunati razvaljivači kulturne baštine Bosne i Hercegovine.
A sto se mene tice, nemoj me bolan vise ismijavati, molim te.
Stvarno sad zaozbiljno. Ja sam iskreno, I vise nego ubjedjen da postoje piramide. Ne morate mi vjerovati ali nije mi ni na kraj pameti da unistavam kulturnu bastinu svoje zemlje. Niti glumim, niti lazem. Moje namjere su stvarno iskrene, rodoljubive I sa izazovom I avanturizmom u nauci. Pa gledajte jednu stvar, da je uistinu u pitanju nekakva smisljena pljacka, zasto bi barem unistavali arheoloske I kulturne vrijednosti vlastitte zemlje?! Nema logike. Izabrali bi bilo koje drugo “cisto mjesto”, gdje nam niko, ni iz zemaljskog muzeja, niti obican narod ne bi prigovarao da unistavamo kulturnu bastinu. Barem bi sa te strane bili mirni. Prigovarali bi nam ali ne bi to uzimali kao argumente. Razmislite malo.
-
mačak u čizmama
za, kako neko reče "rijeku dolara", reći će da vjeruju bilo štaludost wrote:e to je to.Propast1 wrote:KAKO MEDIJI MOGU ŠUTITI O TOME
DA PREMIJER BIH I NJEGOVI SAVJETNICI VJERUJU U TAKVE GLUPOSTI KAO STO SU PIRAMIDA U VISOKOM, ATLANTIDA, VANZEMALJCI I NA OSNOVU TIH VJEROVANJA PREDLAZU ODLUKE U DRZAVNOM PARLAMENTU
-
Prenj
Prije no sto razmotrimo i same rezultate geoloskog istrazivanja koje je radila Nadjija Nukic, da li je moguce dobiti odgovor na sljedeca pitanja:cernica wrote:Ma nisu bolan naucni krugovi izvrsili verifikaciju, nego se pristupilo predmetu istrazivanja I dokazalo naucnim priznatim sredstvima. Geoloski izvjestaj Nadjije Nukic je profesionalan.Prenj wrote:
Ako bi nam, molim te, mogao reci koji su to naucni krugovi i kadaizvrsili verifikaciju Semirovog otkrica?
Ko je platio izradu izvjestaja kojeg je napravila Nadjija Nukic?
Da li je pravljena nezavisna verifikacija rezultata izvjestaja i ako jeste, kako?
Sta se desilo sa pronadjenim kosturima?
Zasto pronadjeni grobovi nisu ogradjeni i zasticeni od daljeg unistavanja?
-
pravimjernik
mediji šute jer je ovo zajednički projekat SDA i SDP mafije - tačnije, Terzićeve struje u SDA i Skenderagićeve struje u SDP. Avaz i Oslobođenje se naprosto utrkuju ko će objavit gluplji članak o piramidi. niko ne javlja o uništavanju nekropolje!mačak u čizmama wrote:za, kako neko reče "rijeku dolara", reći će da vjeruju bilo štaludost wrote:e to je to.Propast1 wrote:KAKO MEDIJI MOGU ŠUTITI O TOME
ljudi hajmo PETICIJU organizovat, za zaštitu nekropole Visočica, ima li neko iskustava u tome?!
FAKAT JE KRAJNJE VRIJEME DA SE NEŠTO URADI, a pošto nam je vlast korumpirana do bola nema druge nego SAMI PREUZET STVAR U SVOJE RUKE !!!!! mislim da peticiju u obliku krivične prijave možemo predat na policiju il tužilaštvo... ideje?
-
pravimjernik
-
cernica
prenj wrote:
Semir i drustvo, u potrazi za piramidom, u kojoj ocito ne biraju sredstva, upravo unistavaju jos jedan takav spomenik.
Propast1 wrote:
Prvo, ovi sektasi ocigledno rade po planu, svjesni da od piramide nema nista i da narod u Bosni nema veze o arheologiji.
ha, ha, ha,ludost wrote:
već kao opasne idiote i manipulatore koji su spremni uništavati kulturnu baštinu ove zemlje za vlastiti ego-trip i profit. U nekoj drugoj, normalnijoj državi, do sad bi vas već pohapsili po nekoliko osnova: davanja lažnih informacija javnosti, uništavanja kulturne baštine, lažnog predstavljanja organizacije, itd.
Ha, ha, ha.pravimjernik wrote:
mediji šute jer je ovo zajednički projekat SDA i SDP mafije - tačnije, Terzićeve struje u SDA i Skenderagićeve struje u SDP. Avaz i Oslobođenje se naprosto utrkuju ko će objavit gluplji članak o piramidi. niko ne javlja o uništavanju nekropolje!
ljudi hajmo PETICIJU organizovat, za zaštitu nekropole Visočica, ima li neko iskustava u tome?!
FAKAT JE KRAJNJE VRIJEME DA SE NEŠTO URADI, a pošto nam je vlast korumpirana do bola nema druge nego SAMI PREUZET STVAR U SVOJE RUKE !!!!! mislim da peticiju u obliku krivične prijave možemo predat na policiju il tužilaštvo... ideje?
Uzgred receno, zar vi ne rekoste da iza podvale stoje Talibani? Otkud vam sad u prici I komunisti, ha, ha.
“SAMI PREUZET STVAR U SVOJE RUKE”
da li mislis na desanku sakic ili na lopatu pa otkopaji piramide , ha ,ha, ha
- taxi_driver
cernice koji si ti glupison.
ajmo ovako.ako nadjete piramidu,ja cu ga tebi popusiti a ako ne nadjete ti ces meni supak polizati.vazi?
ajmo ovako.ako nadjete piramidu,ja cu ga tebi popusiti a ako ne nadjete ti ces meni supak polizati.vazi?
- taxi_driver
ne, ja kao taxi_driver navikao sam da mi lizu supak.ali jarane ne smijes.znas i ti da je to sa piramidom najveca ubleha.ali kontas i ti sebi koju marku staviti na konto od fondacije.cernica wrote:Ne vazi. Nikad mi muskarci nisu niti ce pusiti.![]()
![]()
Ti to ko taxi-driver naviko na takve stvari
-
cernica
Imam ja jednu. Hajmo se prvo slikati svi skupa, ona grupno I prijateljski…za uspomenu.blento na kvadra wrote:
mediji šute jer je ovo zajednički projekat SDA i SDP mafije - tačnije, Terzićeve struje u SDA i Skenderagićeve struje u SDP. Avaz i Oslobođenje se naprosto utrkuju ko će objavit gluplji članak o piramidi. niko ne javlja o uništavanju nekropolje!
FAKAT JE KRAJNJE VRIJEME DA SE NEŠTO URADI, a pošto nam je vlast korumpirana do bola nema druge nego SAMI PREUZET STVAR U SVOJE RUKE !!!!! mislim da peticiju u obliku krivične prijave možemo predat na policiju il tužilaštvo...
ideje?
- taxi_driver
cernica wrote:blento na kvadra wrote:
FAKAT JE KRAJNJE VRIJEME DA SE NEŠTO URADI, a pošto nam je vlast korumpirana do bola nema druge nego SAMI PREUZET STVAR U SVOJE RUKE !!!!! mislim da peticiju u obliku krivične prijave možemo predat na policiju il tužilaštvo...
ideje?
Imam ja jednu. Hajmo se prvo slikati svi skupa, ona grupno I prijateljski…za uspomenu.![]()
cernice jos ces svrsiti?polako ,vrijeme polako odmice a piramide ni na vidiku.samo lako se kriti iza nika.napisi ime i prezime da vidimo ko je taj sto toliko vjeruje u tu ublehu.a i da kad je ne otkriju da znamo kome se rugati i na racun koga cemo viceve praviti.
-
pravimjernik
@PrenjPrenj wrote:Prije no sto razmotrimo i same rezultate geoloskog istrazivanja koje je radila Nadjija Nukic, da li je moguce dobiti odgovor na sljedeca pitanja:cernica wrote:Ma nisu bolan naucni krugovi izvrsili verifikaciju, nego se pristupilo predmetu istrazivanja I dokazalo naucnim priznatim sredstvima. Geoloski izvjestaj Nadjije Nukic je profesionalan.Prenj wrote:
Ko je platio izradu izvjestaja kojeg je napravila Nadjija Nukic?
Da li je pravljena nezavisna verifikacija rezultata izvjestaja i ako jeste, kako?
Sta se desilo sa pronadjenim kosturima?
Zasto pronadjeni grobovi nisu ogradjeni i zasticeni od daljeg unistavanja?
nema potrebe za tim. prosto zato jer iako profesionaln njen izvještaj je nenaučan. razlika je ogromna- da bi neki izvještaj bio profesionalan dovoljno je da bude tehnički uređen, međutim da bi bio naučan on mora još i - govoriti istinu ! neko ko u svom izvještaju nalupa da par ploča nekropole nađenih u podnožu brda znače da je čitavo brdo vještačka struktura, očito ne govori istinu.
PETICIJA ?
Last edited by pravimjernik on 24/01/2006 17:48, edited 1 time in total.
-
pravimjernik
ma on zna samo za podle metode- ko što je ovo odavanje identiteta Rudolfa Bošnjaka gore... podlo da podlije ne može bit. a čova im iskreno htio pomoćitaxi_driver wrote:cernice jos ces svrsiti?polako ,vrijeme polako odmice a piramide ni na vidiku.samo lako se kriti iza nika.napisi ime i prezime da vidimo ko je taj sto toliko vjeruje u tu ublehu.a i da kad je ne otkriju da znamo kome se rugati i na racun koga cemo viceve praviti.
al šta se moglo očekivat od varalica? to ti je po onom- jedan manje u bandi=manje ruku za podjelit plijen. vidiš da su počeli međusobni sukobi i prepucavanja - hahaha ipak će se za bosansku ublehu pobrinut priroda - makar bila i BOSANSKA: još malo pa će počet ...metak u leđa jedni drugima