Premier Liga BiH 2006/2007

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
faka

Post by faka »

A isto samo da kazem da je ono juce na Koševu, spektakl primitivizma i svega ostalog što krasi našu PL :x
lugavina

Post by lugavina »

mostarac wrote:Ono sto su juce demonstrirali navijaci FCS na tribinama je sramota ne samo za njih, nego i za cijeli grad sarajevo. proslavljai su titulu, a najmanje se pjevalo sarajevo, a klicalo se mnogo cemu sto nema veze sa fudbalom, a cijeli stadion je bazdio na nacionalizam. Do juce ako sam i imao neke dileme i nade sa FCS, od juce ih nemam. To je jedan balijsko-nacionalisticki klub isto kao sto je borac cetnicki a zrinjski ustaski. Ono juce je bila sramota i fuj i koji kurac je FTV prenosila utakmicu Sarajeva i radnika. Zbog cega? Moze li neko to da mi objasni? Zbog osvojene titule Sarajeva? Pa sto nije prenosila onda Sirokog prosle godine i Zrinjskog pretprosle u posljednjem kolu? Nekad Hrvati imaju pravo sto se tice FTV-a, a ono sto su navijaci Sarajeva uradili juce je sramota za svakog casnog navijaca i stanovnika sarajeva. najmanje su pjevali sarajevu, ali je zato nacional-sovinisticki balijski repertorar bio raskosan. Ako me je bilo stid onoga sto su igraci veleza radili u Mostaru kad ste igrali i ako sam bio za to da vam se daju sva tri boda, danas mislim da vam je trebalo ubacit pet komada i docekat vas na jos veci noz. Nikakve razlike nema izmedju vas i ultrasa. Samo ste dvije strane iste medalje, a trebali bi biti kao obraz ove zemlje. jebes zemlju kojoj bi vi trebali biti obraz.
Balijetine, fuj.
A jesi li ti sigurno Mostarac? Smanji malo s ovim vrijedjanjem balije, balijetine i to. Meni se sve cini da si ti nekako Perisicev mostarac. Ono jedino je JNA jugoslovenski ispravno orjentisana. Kome cete vi ista davat jadu jedan. Koga cete docekat na noz kako kazes mazgove. Sljedeci i svaki naredni put kad dodjete na Kosevo odracemo vas do bola. I one stolice sto smo vam iz sevapa kupovali za vrapcice sljedeci put cemo pocupat.
mostarac

Post by mostarac »

lugavina wrote:
mostarac wrote:Ono sto su juce demonstrirali navijaci FCS na tribinama je sramota ne samo za njih, nego i za cijeli grad sarajevo. proslavljai su titulu, a najmanje se pjevalo sarajevo, a klicalo se mnogo cemu sto nema veze sa fudbalom, a cijeli stadion je bazdio na nacionalizam. Do juce ako sam i imao neke dileme i nade sa FCS, od juce ih nemam. To je jedan balijsko-nacionalisticki klub isto kao sto je borac cetnicki a zrinjski ustaski. Ono juce je bila sramota i fuj i koji kurac je FTV prenosila utakmicu Sarajeva i radnika. Zbog cega? Moze li neko to da mi objasni? Zbog osvojene titule Sarajeva? Pa sto nije prenosila onda Sirokog prosle godine i Zrinjskog pretprosle u posljednjem kolu? Nekad Hrvati imaju pravo sto se tice FTV-a, a ono sto su navijaci Sarajeva uradili juce je sramota za svakog casnog navijaca i stanovnika sarajeva. najmanje su pjevali sarajevu, ali je zato nacional-sovinisticki balijski repertorar bio raskosan. Ako me je bilo stid onoga sto su igraci veleza radili u Mostaru kad ste igrali i ako sam bio za to da vam se daju sva tri boda, danas mislim da vam je trebalo ubacit pet komada i docekat vas na jos veci noz. Nikakve razlike nema izmedju vas i ultrasa. Samo ste dvije strane iste medalje, a trebali bi biti kao obraz ove zemlje. jebes zemlju kojoj bi vi trebali biti obraz.
Balijetine, fuj.
A jesi li ti sigurno Mostarac? Smanji malo s ovim vrijedjanjem balije, balijetine i to. Meni se sve cini da si ti nekako Perisicev mostarac. Ono jedino je JNA jugoslovenski ispravno orjentisana. Kome cete vi ista davat jadu jedan. Koga cete docekat na noz kako kazes mazgove. Sljedeci i svaki naredni put kad dodjete na Kosevo odracemo vas do bola. I one stolice sto smo vam iz sevapa kupovali za vrapcice sljedeci put cemo pocupat.
ma ja. Boja fesa - boja dresa :D
lugavina

Post by lugavina »

mostarac wrote:
lugavina wrote:
Balijetine, fuj.
ma ja. Boja fesa - boja dresa :D
uvijek boja fesa nikad boja smb sajkace. Nisi ti vidio Mostara ili ako jesi onda si ga gledo iz vojnih nebodera
Zavatoni

Post by Zavatoni »

karanana wrote:Slazem se s mostarcem u mnogim stvarima u onom postu koji je dolio ulje na vatru. Za ove transparente ne znam koliko su nacionalisticki vrijedljivi. ovi zrinjskog definitivno jesu ali ne znam dovoljno istoriju pa ne mogu da kazem sta znace ovi transparenti sa begovima i kmetovima ili sa udarnim divizijama ili sa medjugorjem....

ali definitivno jucer sam cuo tekbiranje puno puta, cuo sam je..mo vam mater cetnicku, vidio nekoliko turskih zastava..... pa sta da ocekujes od onih u lukavici, bijeljini, banjaluci?

a i stvarno zasto FTV nije prenosila posljednje utakmice kada su "hrvatski" timovi postajali sampioni? Imaju hrvati pravo za neke stvari.
Samo cu vas podsjetiti da malo pogledate sastav SARAJEVO ŠAMPION fudbalskog kluba, pa da se onda razbacujete tim tezama o ultranacionalizmu.
Neki nacionalisticki incidenti se desavaju, ali i to polako dolazi na svoje. Sve su glasniji navijaci Sarajeva koji protiv toga protestvuju. Ali to je u nasem slucaju i do sada bila minimalna pojava u poredjenju sa svakim drugim klubom, pa i Velezom.

Sto se tice jucerasnje utakmice, sramota je sto ste se toga zakacili i niste uopste u pravu. Jucer je nacionalizma bilo toliko malo da to apsolutno ne bi smjela biti tema diskusije.

Ja mislim da se kod ovih prigovora kod vas vise radi o ksenofobiji i provinijalizmu, nego o zaista nekoj vasoj borbi protiv nacionalizma. Na kraju krajeva, iz vasih se diskusija vidi ko je opterecen nacionalistickim vrijedjanjem.

Sto se tice prenosa, mislim da je FTV tek sad zauzela stav prenosa vaznih utakmica. Podsjecam vas da je sve ostale tekme Sarajeva (osim Slavije i Radnika) prenosila komercijalna TV, tako da tu niko nema prava prigovora. Ja potpuno podrzavam da FTV prenosi utakmice svakog derbija koji nesto znaci u borbi za titulu. Mislim da ce tako biti narednih godina.

Necu dalje o ovim temama, jer necu da se opterecavam ovakvim suludim diskusijama na dan nakon što je SARAJEVO postalo:
Š A M P I O N
mostarac

Post by mostarac »

Zavatoni wrote:
karanana wrote:Slazem se s mostarcem u mnogim stvarima u onom postu koji je dolio ulje na vatru. Za ove transparente ne znam koliko su nacionalisticki vrijedljivi. ovi zrinjskog definitivno jesu ali ne znam dovoljno istoriju pa ne mogu da kazem sta znace ovi transparenti sa begovima i kmetovima ili sa udarnim divizijama ili sa medjugorjem....

ali definitivno jucer sam cuo tekbiranje puno puta, cuo sam je..mo vam mater cetnicku, vidio nekoliko turskih zastava..... pa sta da ocekujes od onih u lukavici, bijeljini, banjaluci?

a i stvarno zasto FTV nije prenosila posljednje utakmice kada su "hrvatski" timovi postajali sampioni? Imaju hrvati pravo za neke stvari.
Samo cu vas podsjetiti da malo pogledate sastav SARAJEVO ŠAMPION fudbalskog kluba, pa da se onda razbacujete tim tezama o ultranacionalizmu.
Neki nacionalisticki incidenti se desavaju, ali i to polako dolazi na svoje. Sve su glasniji navijaci Sarajeva koji protiv toga protestvuju. Ali to je u nasem slucaju i do sada bila minimalna pojava u poredjenju sa svakim drugim klubom, pa i Velezom.

Sto se tice jucerasnje utakmice, sramota je sto ste se toga zakacili i niste uopste u pravu. Jucer je nacionalizma bilo toliko malo da to apsolutno ne bi smjela biti tema diskusije.

Ja mislim da se kod ovih prigovora kod vas vise radi o ksenofobiji i provinijalizmu, nego o zaista nekoj vasoj borbi protiv nacionalizma. Na kraju krajeva, iz vasih se diskusija vidi ko je opterecen nacionalistickim vrijedjanjem.

Sto se tice prenosa, mislim da je FTV tek sad zauzela stav prenosa vaznih utakmica. Podsjecam vas da je sve ostale tekme Sarajeva (osim Slavije i Radnika) prenosila komercijalna TV, tako da tu niko nema prava prigovora. Ja potpuno podrzavam da FTV prenosi utakmice svakog derbija koji nesto znaci u borbi za titulu. Mislim da ce tako biti narednih godina.

Necu dalje o ovim temama, jer necu da se opterecavam ovakvim suludim diskusijama na dan nakon što je SARAJEVO postalo:
Š A M P I O N
Ne smijem ni pomisliti onda kako to izgleda kako je to kad ga je puno :(
A sto se tice nekakve ksenofobije, mi smo zadnji koji bi to ispoljili prema vama ali sto nije OK, nije OK. Meni je zao sto FCS lici na sta lici, a lici na filijalu jedne stranke (i velez lici, ali se bar navijaci odupiru tome), a FCS je veliki klub u nasim okvirima i to sebi ne bi smjelo da dozvoli.
Ja ne kazem da je meni zao sto ste vi na kraju zavrsili prvi, ali ono juce vam nije trebalo, a kako kazes da je to juce bilo minimalno onda se stvarno pitam sta se desava kad je maksimalno :(
funaki

Post by funaki »

Halo SVINJSKI..... :lol: :lol: :lol:

Danas je divan dan... :D
Zavatoni

Post by Zavatoni »

mostarac wrote:
Ne smijem ni pomisliti onda kako to izgleda kako je to kad ga je puno :(
A sto se tice nekakve ksenofobije, mi smo zadnji koji bi to ispoljili prema vama ali sto nije OK, nije OK. Meni je zao sto FCS lici na sta lici, a lici na filijalu jedne stranke (i velez lici, ali se bar navijaci odupiru tome), a FCS je veliki klub u nasim okvirima i to sebi ne bi smjelo da dozvoli.
Ja ne kazem da je meni zao sto ste vi na kraju zavrsili prvi, ali ono juce vam nije trebalo, a kako kazes da je to juce bilo minimalno onda se stvarno pitam sta se desava kad je maksimalno :(
Samo ne znam koje stranke.
A vjeruj mi ne znas ni ti i ako sad pocnes da pretpostavljas, vjeruj mi da ces se zaj**ati.
Sto se tice tekbira, smatram isto da to nije primjereno stadionu, a vjerujem da bi se i reis slozio sa tim :)
I opet ponavljam, mostarac, ja ne znam sta si ti cuo i sta si ti slusao i na sta si obracao paznju.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

2mostarac
ti jednom cuo tekbir i odmah ko slobodna bosna napravio slona od muhe

eno ti youtube, imas milion snimaka
osim jebavanja tate dodika nema niti jedan jedini snimak koji potvrdjuje tvoju teoriju
dokumentuj pa pricaj
snimi, nadji snimak, dovedi svjedoke

to tad odjebi u skokovima i pusti nas da slavimo
lugavina

Post by lugavina »

Faruk wrote:2mostarac
ti jednom cuo tekbir i odmah ko slobodna bosna napravio slona od muhe

eno ti youtube, imas milion snimaka
osim jebavanja tate dodika nema niti jedan jedini snimak koji potvrdjuje tvoju teoriju
dokumentuj pa pricaj
snimi, nadji snimak, dovedi svjedoke

to tad odjebi u skokovima i pusti nas da slavimo
Ma nema potrebe s njim polemisat. Evidentno je da je rijec o kenjcu ali ne i Mostarcu.

Vrjedja, prijeti a onda se poziva ne nekakvu toleranciju. Vidis da je ovom frajeru, navijacu Zrinjskog napisao da je potpuno legitimno i da to nema bas nikakve veze sa nacionalizmom kad ih prozivaju da su kmetovi. A onda dodje pa drzi pridike o toleranciji i borbi protiv nacionalizma.

Obican kenjac i lazni Mostarac
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Sarajevo NIJE stranacki ni nacionalisticki klub,ma kol'ko god se vi trudili da ga tako predstavite.
pogledajte malo sastav sarajeva pa pricajte o tome,prodjite malo tribinama pa pricajte o tome..to sto neki pojedinci(derbi navijaci)furaju neke stvari nije parola ni't politika navijaca vec individualno.
smijesno je o tome uopste i polemisati,jer takve stvari se mogu naci na svim tribinama u bh.
pjevalo se *ebemo vam tatu dodika,iskljucivo radi svih prica u vezi davanja para i forsiranja nekih klubova ako je to fasizam onda OK
od hiljade i hiljade ljudi jedan nek je imao neku zastavu tursku il slicno,odma smo svi koji disu za ovaj klub fasisti,nacionalisti???
u Titovoj ulici nije bilo tekbiranja nit slicnih stvari ja ne znam ko je bio tamo ja ili Vi ?

Sarajevo je gradski klub kojeg vole gradjani ovog grada i sire bez obzira na ime,i obojenost bilo koje strane..zalosno je kako zelite da predstavite ovaj klub.
da,pravi smo fasisti hiljade ljudi sa ovacijama je docekalo sve do jednog igraca sarajeva bez obzira na njegovo ime..
zalosno,zalosno

a to da ce nas neko "docekati na noz" ili nece,nije nam problem,nikad ni bio,mi smo svakako svijesni kako nas mrzi vecina drzave ,al dzaba im sve,jer mi Ga volimo toliko da nam nije ni bitno :oops:

SAMPIONEEEEEEEEE
SAMPIONEEEEEEEEE
OLEEE
OLEEE
OLEEEE
karanana

Post by karanana »

Pa eno i Ultrasi su dali Sulji Smajicu nagradu najomiljenijeg igraca, "hrvatsko cvijece". I znaci li to da Ultrasi i Zrinjski nisu nacionalno opredijeljen tim? Nema nikakve veze ko vam igra kad se navijaci tako ponasaju. Jos je to gore ustvari, zamislite kako se osjecaju Milosevic, Grujic i ostali kad vi tekbirate i govorite je..mo vam mater cetnicku ili ubij srbina....
karanana

Post by karanana »

PITARKA_SA wrote:......jer mi Ga volimo toliko da nam nije ni bitno :oops:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Neelix

Post by Neelix »

karanana wrote:

ups :oops: :D
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

ma daj svi ste se uhvatili utakmice u Lukavici ..jbg zalosno..ali tako to ide..kada te jedna strana provocira i udara gdje te najvise boli..ljudi reaguju tako kako reaguju..ali ne svi,opet kazem.

ja sam bila u Lukavici i nisam tekbirala i skandirala ubij cetnika i slicno..kao i mnogi oko mene..
ali nemojte mi pricati te price kako smo mi vakvi,nakvi.lako je suditi sa strane opet kaze,,nek dodje svak na utakmicu prodje medju normalnu raju,normalne navijace pa nek onda sudi..pusti te price djecije

ima svega na svim tribinama i niko nece pricati kako je Sarajevo nacionalisticki klub,jer NIJE

i sta se to osim ..tatu dodika..skandiralo na jucerasnoj tekmi ili na proslavi??????

onda sam ja il luda il gluha,bice da je onda do mene
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Neelix wrote:
karanana wrote:

ups :oops: :D
znala sam svega mi :lol: :lol:
jos kontam bi'l editovala,kad eno..odma oni :x :lol: :lol: :D
fak of ba :D :D
funaki

Post by funaki »

Evo @mostarac i ostali, objesite se...

Saran - 2
Gruja - 2 :D

Danas je divan dan!

Image
karanana

Post by karanana »

Tita ti jesi mogao kakvu manju sliku uzeta naci? Imam super fast internet a sat mi uzelo da se slika skine. Kontamo poentu. kakvo je ovo nekakvo jadno uze? Pa ovo me ne bi zadrzalo
Last edited by karanana on 24/05/2007 14:37, edited 1 time in total.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

karanana wrote:Pa eno i Ultrasi su dali Sulji Smajicu nagradu najomiljenijeg igraca, "hrvatsko cvijece". I znaci li to da Ultrasi i Zrinjski nisu nacionalno opredijeljen tim? Nema nikakve veze ko vam igra kad se navijaci tako ponasaju. Jos je to gore ustvari, zamislite kako se osjecaju Milosevic, Grujic i ostali kad vi tekbirate i govorite je..mo vam mater cetnicku ili ubij srbina....
a zato ste vi fini i kod vas nema plavih zastava sa polumjesecom i zvjezdom
nema onih sto se loze na lazio sa fasistickim forama, dok vam afro-amerikanci igraju
de ne seri kao vi ste ultra fini
karanana

Post by karanana »

Faruk wrote:
karanana wrote:Pa eno i Ultrasi su dali Sulji Smajicu nagradu najomiljenijeg igraca, "hrvatsko cvijece". I znaci li to da Ultrasi i Zrinjski nisu nacionalno opredijeljen tim? Nema nikakve veze ko vam igra kad se navijaci tako ponasaju. Jos je to gore ustvari, zamislite kako se osjecaju Milosevic, Grujic i ostali kad vi tekbirate i govorite je..mo vam mater cetnicku ili ubij srbina....
nema onih sto se loze na lazio sa fasistickim forama, dok vam afro-amerikanci igraju
Legendo, citaj malo moju historiju postova pa ces vidjeti da nisam ni Strumf. Ja za Velez navijam.
funaki

Post by funaki »

karanana wrote:Tita ti jesi mogao kakvu manju sliku uzeta naci? Imam super fast internet a sat mi uzelo da se slika skine. Kontamo poentu. kakvo je ovo nekakvo jadno uze? Pa ovo me ne bi zadrzalo

Sporije je bolnije... :)

Danas je divan dan! :D
lugavina

Post by lugavina »

karanana wrote:
Faruk wrote:
Legendo, citaj malo moju historiju postova pa ces vidjeti da nisam ni Strumf. Ja za Velez navijam.
Znaci jos jedan kenjac?
kvic

Post by kvic »

Image

ma vidi ovoga nacionaliste...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Nema potrebe zaista stvari prebacivati na neki nacionalni naboj. Nema se sta prigovoriti sampionskoj tituli Sarajeva bar sto se tice igranja. Sarajevo jeste dugo vremena bilo jednonacionalni tim i miljenik SDA ali sada to nije niti jedno niti drugo i zato i jesu postali sampioni. O nikome se ne moze davato globalna ocjena na osnovu pojedinh ekcesa tako da iz mog vidjenja jucerasnje utakmice nacionalizma skoro i da nije bilo. Jest pred kraj bilo malo Tekbira i prozivanja Dodika i to je sve. Ne zaboravite da je ovo ipak liga BiH i u odnosu na ostale nacionalizme ovo je nevidljivo.
Mnogi ovdje zaista bi trebali da idu u skolu gdje se uci zajebancija i da uce kako komentarisati stvari da iznerviras onoga sa druge strane ali da ga nikako ne uvrijedis.
Sve se stvari vrte u krug danas si gore sutra si dole ali u svakom slucaju bar sto se mene tice sta god dodje u moj grad i natjera ljude da se raduju ja nisam zavistan. Sinoc je Titova bila u bordo boji, ko zna, mozda sljedeca bude opet u plavoj i tako to ide godinama. Fudbal ne treba biti ona stvar koja ce nas natjerati da se mrzimo.
Uzgred ko je maznuo medalje igracima, ako je istina ?:))))
lugavina

Post by lugavina »

kvic wrote:Image

ma vidi ovoga nacionaliste...
Jest, treba ga izbacit iz partije. Jel tako ljubomorni kenjac?
Post Reply