Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hajvan

#2826 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hajvan »

“Za jednog popijenog Omera, treba 100 Tomislava popit!"

Image

Tomahawk11 wrote:
Nema Omera kod nas, bar ga ja nisam vidio.
Dobro izgleda :thumbup:

ima Omera u nas, niste dobro gledali. ;)
Last edited by Hajvan on 16/01/2019 11:12, edited 1 time in total.
nepoznati988

#2827 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nepoznati988 »

Humljanin wrote:
Bodkin wrote:
Jer ovo nije tema kupujmo domace nego ne kupujmo nista sto nije “bosnjacko”
Najtočnije rečeno! :thumbup:
pa kupuj i ti svoje, ko ti brani?
djkurt

#2828 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by djkurt »

Zaboravi naspomenuti, meni je najružnije crno pivo ikad guiness crno pivo. Probao u ljubljani na beer festu (kolegica uzela nisam ja, ja sam naravno Union crno) ma isto pišaka brate, ko kurac pivo. Sjebala se i ona kad je probala crni union. :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2829 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Nivelacija wrote:Za kupovinu domacih proizvoda evo ima i neka kampanja prica se, vrti se nesto, a ono sto cini propast probosanskog drustva se rijetko gdje spomene, milijardu i 400 miliona ode za UZP preko kladionica, nema apsolutno nikakve reakcije ni pojedinaca ni lidera, ni politike.

Vecinom u kladionicama su siromasni ljudi koji jedva skuckaju nesto za pojest, medjutim i to izgube jer samo je 20% sretnika koji dobiju nesto dok 80% aparata(BINGO) uzima sebi kladionica.

Pazi cifre 1 400 000 000 :roll:
Pa godinama se radi na populaciji koja će biti podobna za biznis sa kladionicama.
Ko je podobniji od raje koja dobija crkavicu za teški posao, pa onda uleti da se malo razonodi, a bogme i uzme koji dinar sa strane, jer ono što je gazda dao, ne može biti ni njemu, a gdje je žena, djeca, još ako ima i roditelje na grbači, piši propalo.

Da se razumijemo, taj dušmanski poduhvat udruženo izvršavaju kako hrvatski, tako i bošnjački politički predstavnici.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2830 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Hajvan wrote:
Gdje ima, sreća te srela? Ima li u Šamonu?
nepoznati988

#2831 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nepoznati988 »

Tomahawk11 wrote:[q

Pa godinama se radi na populaciji koja će biti podobna za biznis sa kladionicama.
Ko je podobniji od raje koja dobija crkavicu za teški posao, pa onda uleti da se malo razonodi, a bogme i uzme koji dinar sa strane, jer ono što je gazda dao, ne može biti ni njemu, a gdje je žena, djeca, još ako ima i roditelje na grbači, piši propalo.

Da se razumijemo, taj dušmanski poduhvat udruženo izvršavaju kako hrvatski, tako i bošnjački politički predstavnici.
:lol: :lol: :lol:

uzme ili ostavi gazdi da mu se nađe?
Hajvan

#2832 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hajvan »

Tomahawk11 wrote:
Hajvan wrote:
Gdje ima, sreća te srela? Ima li u Šamonu?

U British Pubu sam ga ja pio u vise navrata.
Bodkin

#2833 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Nivelacija wrote:Za kupovinu domacih proizvoda evo ima i neka kampanja prica se, vrti se nesto, a ono sto cini propast probosanskog drustva se rijetko gdje spomene, milijardu i 400 miliona ode za UZP preko kladionica, nema apsolutno nikakve reakcije ni pojedinaca ni lidera, ni politike.

Vecinom u kladionicama su siromasni ljudi koji jedva skuckaju nesto za pojest, medjutim i to izgube jer samo je 20% sretnika koji dobiju nesto dok 80% aparata(BINGO) uzima sebi kladionica.

Pazi cifre 1 400 000 000 :roll:

Kladionice treba masovno regulisati. Niko nema pojma kakve matematicke modele koriste za racunanje vjerovatnoce dobitka. A i treba ih oporezovati sa 50% jer stvaraju socijalne slucajeve
DaffyDuck

#2834 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by DaffyDuck »

Humljanin wrote:
Bodkin wrote:
Najtočnije rečeno! :thumbup:
Nije tacno, pa nismo Ercegovci pa da kupujemo iskljucivo "od svojih" ;-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2835 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

nepoznati988 wrote: :lol: :lol: :lol:

uzme ili ostavi gazdi da mu se nađe?
To je ideja s kojom se ide tamo. Naravno da ne uzme. Uglavnom se izlazi praznih džepova i sa dodatnim teretom brige šta sad i kako djeci hljeba uzeti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2836 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Hajvan wrote:
U British Pubu sam ga ja pio u vise navrata.
Falavi :thumbup:
Sanjarko

#2837 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Sanjarko »

Tako je. U vezi kladionica. :thumbup:
DaffyDuck

#2838 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by DaffyDuck »

Bodkin wrote:
Al ajde ti meni objasni kako da zamijenis 80% stvari iz uvodnog posta. Viljuskare ej. I sta ako nekad hocu da promijenim pa uzmem npr strano pivo :D o vinima necemo. Il su iz hercegovine ako su nasa sto automatski znaci uzp/genocid ili hrvatska. Crnogorska ne znam imaju li neku etiketu. Slovenacka ne znam ko uvozi

Evo da ti pomognem:
http://www.toyota-viljuskari.ba/
http://finavina.ba/bs_BA/
Bodkin

#2839 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

DaffyDuck wrote:
Bodkin wrote:
Al ajde ti meni objasni kako da zamijenis 80% stvari iz uvodnog posta. Viljuskare ej. I sta ako nekad hocu da promijenim pa uzmem npr strano pivo :D o vinima necemo. Il su iz hercegovine ako su nasa sto automatski znaci uzp/genocid ili hrvatska. Crnogorska ne znam imaju li neku etiketu. Slovenacka ne znam ko uvozi

Evo da ti pomognem:
Prvo, ovi finavina nemaju ni 20% ponude na trzistu. Eventualno scurek sivi pinot bih uzeo. Drugo, ovdje gore nema viljuskar koji meni treba. I trece i najbitnije, dok mi ne odgovoris koji je kriterij da neku od domacih firmi stavis na tvoju bojkot listu, ne treba mi tvoja pomoc. Onog momenta kad to obrazlozis, spreman sam cak prestati kupovati os te firme kao sto sam prestao od one aleksandrija jer sam negdje citao da je pravio sranja u ratu
Hajvan

#2840 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hajvan »

samo od shnjaka!

Image

Image
CPT

#2841 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

Bodkin wrote:
DaffyDuck wrote:
Bodkin wrote:

Evo da ti pomognem:
Prvo, ovi finavina nemaju ni 20% ponude na trzistu. Eventualno scurek sivi pinot bih uzeo. Drugo, ovdje gore nema viljuskar koji meni treba. I trece i najbitnije, dok mi ne odgovoris koji je kriterij da neku od domacih firmi stavis na tvoju bojkot listu, ne treba mi tvoja pomoc. Onog momenta kad to obrazlozis, spreman sam cak prestati kupovati os te firme kao sto sam prestao od one aleksandrija jer sam negdje citao da je pravio sranja u ratu
Trazis pomoc i kad dobijes konkretan odgovor onda ti "ne treba pomoc". Koji argumenti :-) Ne moras bojkotovati 80, 60, 50, ili 20%. Bojkotujes koliko mozes i zelis. Svaki % uvoznika boli. Ne postoji zakon ili pravilo po kojem moras bojktovati sve ili nista jer bi to bilo glupo. Ako bojkotujes proizvode iz Izraela ne znaci da moras zapaliti PC je je dio iz Izraela. Kupovina iz Izraela svakako mozes zamijeniti... Zar ne? Nema nikakvog racionalnog izgovora (karikiram) da neko uzme nesto iz Takova pored Vispaka (ili jednog od ostalih mio substituta).
DaffyDuck

#2842 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by DaffyDuck »

Bodkin wrote:
DaffyDuck wrote:
Bodkin wrote:

Evo da ti pomognem:
Posto HDZ ne prijavljuje svoje donacije- il mozda vjerujes da iznose 35.000KM za godinu dana, onda cemo slusat mahalu i, recimo, Zurnal i izvuci zakljucke. Jedino je Primorac uplatio donaciju sa svog imena i prezimena: Primorka d.o.o. Ciji li je, recimo, Mepas? :-)
Bas kao sto je Pađeni iz Bilece otvoreni finasnsijer SNSD-a. Google je makar free.
A ti bi nekog da pokriva 100% ponue na trzistu :-)
I bolji ti je Vranac od Dueta? Il mozda Zilavka od Opoke jednog Marjana :roll:
A sto se tice viljuskara, evo izguglah ja za tebe, kaze broj jedan https://www.mhlnews.com/technology-auto ... y?slide=10, al jadnici, nemaju ono sto tebi treba :-)
Hajvan

#2843 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hajvan »

samo od shnjaka, shpanjola, talijaneza- kad ochu kvalitetno vino pit:

Image

al more proch "Malac Plavi”, s Peljesca- ipak je to Bosna bila. :mrgreen:
MarlboroGold

#2844 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Carska žilavka je beton... one brlje od 4-5 maraka se ne broje.
Bodkin

#2845 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

DaffyDuck wrote:
Bodkin wrote:
Posto HDZ ne prijavljuje svoje donacije- il mozda vjerujes da iznose 35.000KM za godinu dana, onda cemo slusat mahalu i, recimo, Zurnal i izvuci zakljucke. Jedino je Primorac uplatio donaciju sa svog imena i prezimena: Primorka d.o.o. Ciji li je, recimo, Mepas? :-)
Bas kao sto je Pađeni iz Bilece otvoreni finasnsijer SNSD-a. Google je makar free.
A ti bi nekog da pokriva 100% ponue na trzistu :-)
I bolji ti je Vranac od Dueta? Il mozda Zilavka od Opoke jednog Marjana :roll:
A sto se tice viljuskara, evo izguglah ja za tebe, kaze broj jedan https://www.mhlnews.com/technology-auto ... y?slide=10, al jadnici, nemaju ono sto tebi treba :-)
Slusaceno mahalu? Grohotom se smijem. Navela si jedno ime za 50 firmi gore. Otvoreni finansijer? Imas li neki dokaz? Da, ne zelim da se ogranicim na 5 proizvodjaca vina. Ti bujrum. I ima odlicnih hercegovackih vina, a ja trebam slovencima pare sa dajem. I da, mahala kaze da vispak finansira sda. Otpadaju i oni jelde?

Uzaludna rasprava. Ti nastavi kupovati sta hoces za svoje pare i ogranici se, ja cu za dvoje sta hocu i to je to
DaffyDuck

#2846 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by DaffyDuck »

Bodkin wrote:
Slusaceno mahalu? Grohotom se smijem. Navela si jedno ime za 50 firmi gore. Otvoreni finansijer? Imas li neki dokaz? Da, ne zelim da se ogranicim na 5 proizvodjaca vina. Ti bujrum. I ima odlicnih hercegovackih vina, a ja trebam slovencima pare sa dajem. I da, mahala kaze da vispak finansira sda. Otpadaju i oni jelde?

Uzaludna rasprava. Ti nastavi kupovati sta hoces za svoje pare i ogranici se, ja cu za dvoje sta hocu i to je to
Za razliku od ovih ranije spomenutih, drugi par rukava koje spominjes (meni isto mrski) su prijavili preko 750.000 donacija. Eno ti dokument online pa procackaj. Receno ti je 10 puta, dodaj slobodno koga hoces.
Boli me briga, firme iz ZHK trebaju same da se javno ograde od ovakve politike.
DaffyDuck

#2847 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by DaffyDuck »

Hajvan wrote:samo od shnjaka, shpanjola, talijaneza- kad ochu kvalitetno vino pit:

Image

al more proch "Malac Plavi”, s Peljesca- ipak je to Bosna bila. :mrgreen:
Ja sam za ova arapska, hepok :D
Nivelacija

#2848 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

Mujo ubjedjuje Antu da kupuje probasanki proizvod :lol:
DaffyDuck

#2849 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by DaffyDuck »

Nivelacija wrote:Mujo ubjedjuje Antu da kupuje probasanki proizvod :lol:
;krtola: :D
Hajvan

#2850 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hajvan »

DaffyDuck wrote: Ja sam za ova arapska, hepok :D
Tobe dzarabi
Locked