Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ukoliko imas Spiderman, prvu igru jer ona ima verzija za PS4 i PS5, pokusaj je pokrenuti sa internog diska pa to isto uradi sa eksternog i tu ces vidjeti prave rezultate.
Fazon je sto PS4 i PS5 verzije igre nisu iste tako da se ne mogu porediti.
Takodje ko ima obje verzije igre na PS% konzoli moze vidjeti koliko je to navodno superijornija brzina internog SSD-a kada loada PS5 verziju igre.
Ja sam imao PS4 FIFU 21 i PS5 verziju i nista narocito brzi load nije kada je u pitanju PS5 verzija.
Da mozes prebaciti PS5 verziju na externi disk i pokrenuti onda bi uporedba bila validn avs interni SSD.
Svejedno ocekivao sam da interni SSD cisto na osnovu misica (citaj propusnosti na papiru) bude debelo brzi u loadu PS5 igara u poredjenju sa osakacenim USB 3.1 diskom.
Last edited by KingTee on 16/12/2020 17:02, edited 1 time in total.
Ukoliko imas Spiderman, prvu igru jer ona ima verzija za PS4 i PS5, pokusaj je pokrenuti sa internog diska pa to isto uradi sa eksternog i tu ces vidjeti prave rezultate.
Fazon je sto PS4 i PS5 verzije igre nisu iste tako da se ne mogu porediti.
Da mozes prebaciti PS5 verziju na externi disk i pokrenuti onda bi uporedba bila validn avs interni SSD.
Svejedno ocekivao sam da interni SSD cisto na osnovu misica (citaj propusnosti na papiru) bude debelo brzi u loadu PS5 igara u poredjenju sa osakacenim USB 3.1 diskom.
Pa da, upravo o tome i pricam o optimizaciji softvera i tome kako nije isto kada koristis softver koji nije za to pisan i onaj sto jeste. Ne moze se cistom snagom/brzinom postici ni blizu kao uz kombinaciju tog i adekvatne optimizacije softvera.
Pa da, upravo o tome i pricam o optimizaciji softvera i tome kako nije isto kada koristis softver koji nije za to pisan i onaj sto jeste. Ne moze se cistom snagom/brzinom postici ni blizu kao uz kombinaciju tog i adekvatne optimizacije softvera.
Druze ali interni 5.5GB/s (deklarisano teoretski) vs 0.35GB/s na USB 3.1 stvarno koliku ja imam i da load igre bude brzi na USB SSD-u je smijesno.
Takodje imao sam PS4 FIFU 21 instaliranu i PS5 verziju i nista narocito brzi load nije kada je u pitanju PS5 verzija.
Druze ali interni 5.5GB/s (deklarisano teoretski) vs 0.35GB/s na USB 3.1 stvarno koliku ja imam i da load igre bude brzi na USB SSD-u je smijesno.
Takodje imao sam PS4 FIFU 21 instaliranu i PS5 verziju i nista narocito brzi load nije kada je u pitanju PS5 verzija.
Ne znam sta je tu cudno, samo je prednost sto moze tako brzo sa eksternog diska ucitati. Ne mogu stare igre iskoristiti ni blizu tih 5,5GB/s i u tome je fazon, dok nove igre mogu. Sony sam preporucuje da se PS4 igre prebace na eksterni disk jer znaju da nece puno profitirati od brzine internog.
@mc-twin Ruke cistim redovno i van igranja a isto tako ne uzimam kontrolere nikad prljavih ruku. Problem je sto je bijelo sa teksturama pa se svaka sitnica primjeti, nek ti se ruke pocnu znojiti ostat ce trag. Oni koji imaju djecu ili prijatelje koji povremeno igraju na tim kontrolerima znaju da je lahko za sebe ali ne i za druge.
[/quote]
Malo sam se nasalio nisam ozbiljno mislio.Jasno da se ne moze izbjeci prljanje,pogotovo sa onom teksturom.Jedino ostaje da se redovno cisti da ne "zapekne" prljavstina.
@mc-twin Ruke cistim redovno i van igranja a isto tako ne uzimam kontrolere nikad prljavih ruku. Problem je sto je bijelo sa teksturama pa se svaka sitnica primjeti, nek ti se ruke pocnu znojiti ostat ce trag. Oni koji imaju djecu ili prijatelje koji povremeno igraju na tim kontrolerima znaju da je lahko za sebe ali ne i za druge.
Malo sam se nasalio nisam ozbiljno mislio.Jasno da se ne moze izbjeci prljanje,pogotovo sa onom teksturom.Jedino ostaje da se redovno cisti da ne "zapekne" prljavstina.
[/quote]
Pa imaces valjda 2 joysticka, svoj nedas nikom, uvijek mi je razjebaniji drugi joystick bio koji se koristi 10% vremena, jer ga drugi koriste.
Jel nekom zabagovo dualsense ijednom? Sinoc i danas bukvalno ne diram nista sam mi salta lijevo desno. Probo ga ugasit upalit, restart ps al nista. Svasta
Gledaj ti cijena.. Dao bi im k***** a ne 2000. Pošto ne žurim sa novom konzolom a sve i da je o glavu, u inat ne bi uzeo ništa iznad normalne
cijene, eto 100 KM i ne bi bio problem a opet možda.