To nije ruzno to je cinjenicapustopoljina wrote:ova tema je toliko nepovezana.Tomahawk11 wrote:Većini jeste, sigurno.512MB wrote:Bolan ljudi nece se niko vracat jer je zivot na zapadu jednostavno kvalitetniji i bolji, sta vam je.
Pazi, većini je ovaj rat, koliko god ružno zvučalo, omogućio da odu iz vukojebina u metropole.
Ko će se od njih vratiti u neka sela oko Foče, Drvara ili uzmi proizvoljno neko mjesto....a i danas masovno idu ljudi iz neperspektivnih sredina.
svako ovdje ima neku svoju "vecinu".
meni je "vecina" tih sto su otisli istraumirana beyond repair.
htjela sam napisati pricu, ali pobrisala sam...ne zelim prostituirati neke stvari. ovo sto si napisao ne da zvuci ruzno, nego jeste ruzno.
bili iz vukojebina ili ne, bez rata bi imali priliku sami odluciti da li ce napustiti svoje vukojebine, a ovako nisu imali izbora.
ima jedna prica, znas, zove se jezeva kucica. od jednog tamo... branka copica. procitaj... ili poslusaj na youtube ako imas vremena.
druga "vecina" su gastarbeiteri i njihova djeca i to je sasvim druga kategorija. to je sasvim drugo osnovno raspolozenje sa kojim pakujes stvari i uzimas pasos.
kao sto je "vecina" onih koji danas odlaze u vrijeme globalnog sela opet neka sasvim treca prica.
Povod njihovog odlaska je druga prica