Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
last mohicans

#2826 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

Opet je vodio klubove u boljim ligama. Pape je jedini trener koji nas je odveo, pored svih nedostataka i to ce ostati zlatnim slovima zapisano. Sad sa laksim sistemom kvalifikacija se patimo.
alipasijaner

#2827 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by alipasijaner »

Ne bi Pape da obuce kopacke i igra s njima nista mogao uraditi isto k'o sto Pep ni Murinjo ne bi mogli..jednostavno balvan do balvana koje mozes jedino naslagat, a nikako poslozit'
dječak sa šibicama

#2828 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by dječak sa šibicama »

Ne bih da branim ili glumim advokata Prosineckom, ali ovo sto on danas ima na raspolaganju nije ni blizu rosteru koji su imali Ciro i kasnije Susic.

Tada su odbranu pokrivali Spahic, Papac, oba cijenjena igraca u europskim okvirima, Papac u Rangersima Spahic ne treba ni govoriti, desni bek Mujdza takodje bundesligas, Pandza kao solidan igrac u odbrani i jos par solidnih kao Jahic.
Sredina Lulic koji je kroz reprezentaciju dogurao do kapitena Lacija, Rahimic kao standardni clan uvijek jakog CSKA Moskva, Pjanic i Misimovic igrac kakvog BiH danas nema ni izbliza. Medunjanin takodje u najboljim godinama, Salihovic i tako dalje.
Napad Ibisevic i Dzeko u najboljoj formi.

Danasnji izbor igraca nije na tom nivou.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2829 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by izvrsni direktor »

hrasno38 wrote:
Logovan wrote:
Melbourne_Australia wrote:Pricas o kompleksima? Jesi li ikad vidio ovdje da je neko nesto od Zeljovaca napisao za Husrefa? Nisi i neces, jer mi nemamo komplekse od njega.Nije on nama djetinstvo sjebao , Amar vama jeste.Niko nikad od nas nista nije lose napisao za Husrefa.I ako realno Husref nije kvalitet Amara..Ali ga ljudi cijene.
A ko je nama djetinjstvo sjebao? Amar? :? Vidiš kako ti razmišljaš, vidiš na kojem si nivou, samo dno. Nema dalje, majke mi.

A koliko navijača FK Sarajevo traži Musemića za selektora? Nema ih ni 10, dok sa druge strane vi skačete za vratove što bi se reklo ne bi li Amar postao selektor. Niste džaba navijači Amara Osima. :-) :oops:

Stvar je u tome da ohladite sa Amarom. Konstantno povlačite priču bordo - plavi, Sarajevo - Željezničar i nervirate nas ostale.
Cuj kolio navijaca trazi??? I tebe zna nekada bas onako prebaciti. Pa nisu navijaci Zelje trazili Osima pa im ispunjena zelja nego se Amar prijavio kao kandidat sto je mogao i Husref i ja bih ga licno prije podrzao nego Prosineckog. Amar Osim je najuspjesniji BH selektor po broju osvojenih titula, kupova, duplih kruna, superkupova i zasluzio je da dobije priliku kao selektor prije nego Prosinecki i u tome je poenta. Mi dovodimo selktore na osnovu fudbalskog imena a ne trenerskog imena ako izuzmemo Ciru. Osim Cire ni jedan prijasnji selektor nije imao trenerske rezultate kao sto nema ni ovaj.
Nisam znao da reprezentacija sluzi za pruzanje prilika..

Back to topic:
Prosinecki pozvao hajrovica, radi isto sto i bazdarevic, zove one koje navijaci zele kako bi se dodvoravao. Nema veze sto hajrovic nema mjesta ni u dinamu
Artest

#2830 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Artest »

Tek kad Zuka i Saric dodju u Mladost Doboj Kakanj, moglo bi se nazrijeti - mozda cak uz veliku hrabrost i konstatovati, da su propali. Do tada su jebitacan kvalitet; kao recimo Zahirovic i Panjdza.

Idemo po taj peti sesir...
Point.

#2831 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Jebo vas Zuka i Sarić niko se ne pita kako nema Asmira na spisku iako se vratio na gol. Zašto laže da nema sa njim problema?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2832 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Point. wrote:Jebo vas Zuka i Sarić niko se ne pita kako nema Asmira na spisku iako se vratio na gol. Zašto laže da nema sa njim problema?
Nisam bas siguran da bi Asmir pristao da sjedi na klupi
hrasno38

#2833 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

izvrsni direktor wrote:Nisam znao da reprezentacija sluzi za pruzanje prilika..

Back to topic:
Prosinecki pozvao hajrovica, radi isto sto i bazdarevic, zove one koje navijaci zele kako bi se dodvoravao. Nema veze sto hajrovic nema mjesta ni u dinamu
Naravno da ne znas kada je u pitanju Osim ali si vjerovatno znao kada je bio u pitanju Musovic, Hadzibegic, Muzurovic i na kraju Susic. Svi oni ni u mislima nisu zasluzili da sjednu na klupi da su im se gledali trenerski uspjesi jer ih nisu ni imali. Cak Muzurovic i odskace od svih ovih jer je u bivsoj drzavi vodio Sarajevo, Pristinu i Adanu i najveci uspjeh mu je drugo mjesto u YU prvenstvu.
Dalje...sta je Baka kao trener uradio da bi sjeo na klupu reprezentacije, pa i Miso Smajlovic. Mesa Bazdarevic je sa Istersom bio prvak druge lige Francuske a kasnije je to isto uradio sa Grenoblom sto je kada se gledaju klupski trenerski uspjesi najveci uspjeh svih nasih dosadasnjih trenera. Statisticki on i jeste bio najuspjesniji selektor. Dakle svi dosadasnji selektori su osim Cire u pet deka, trenerski anonimusi pa nije bio problem da sjednu ali je problem da to bude Amar.
On ce sjesti na klupu reprezentacije 100% kad tad jer to je neki prirodni put.... da li ce smjeniti Zutog ili ce nakon sto osvoji jos koji trofej vidjet cemo
Last edited by hrasno38 on 23/09/2019 22:13, edited 2 times in total.
Point.

#2834 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

hrasno38 wrote:
Point. wrote:Jebo vas Zuka i Sarić niko se ne pita kako nema Asmira na spisku iako se vratio na gol. Zašto laže da nema sa njim problema?
Vjerujem da bi. Nije baš u poziciji da zahtjeva stvari. Drugo, i Šehiću će biti bolje kad mu Asmir puše za vratom s ne Pirić ili ovaj iz Sarajeva za koje zna da neće braniti ni pod razno. Zdrava konkurencija je uvijek zdrava.
cyprus

#2835 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Nego, nikako da čujem koji su to igrači zakinuti, tj. kome to Zukanović i Sarić uzimaju mjesto? Ko je to nepravedno izostavljen, a donio bi prevagu? :D
Artest

#2836 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Artest »

cyprus wrote:Nego, nikako da čujem koji su to igrači zakinuti, tj. kome to Zukanović i Sarić uzimaju mjesto? Ko je to nepravedno izostavljen, a donio bi prevagu? :D
Svaki profesionalni fudbaler.
Logovan

#2837 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

A zar se mora zvati neko ko će biti prevaga? Može se i neko novi mlađi pozvati. Uvesti svježu krv.

Zašto zvati nekoga od koga uopšte nemaš nikakve koristi?
izvrsni direktor

#2838 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

hrasno38 wrote:
izvrsni direktor wrote:Nisam znao da reprezentacija sluzi za pruzanje prilika..

Back to topic:
Naravno da ne znas kada je u pitanju Osim ali si vjerovatno znao kada je bio u pitanju Musovic, Hadzibegic, Muzurovic i na kraju Susic. Svi oni ni u mislima nisu zasluzili da sjednu na klupi da su im se gledali trenerski uspjesi jer ih nisu ni imali. Cak Muzurovic i odskace od svih ovih jer je u bivsoj drzavi vodio Sarajevo, Pristinu i Adanu i najveci uspjeh mu je drugo mjesto u YU prvenstvu.
Dalje...sta je Baka kao trener uradio da bi sjeo na klupu reprezentacije, pa i Miso Smajlovic. Mesa Bazdarevic je sa Istersom bio prvak druge lige Francuske a kasnije je to isto uradio sa Grenoblom sto je kada se gledaju klupski trenerski uspjesi najveci uspjeh svih nasih dosadasnjih trenera. Statisticki on i jeste bio najuspjesniji selektor. Dakle svi dosadasnji selektori su osim Cire u pet deka, trenerski anonimusi pa nije bio problem da sjednu ali je problem da to bude Amar.
On ce sjesti na klupu reprezentacije 100% kad tad jer to je neki prirodni put.... da li ce smjeniti Zutog ili ce nakon sto osvoji jos koji trofej vidjet cemo
Nisam znao da postoji prirodno predodredjenje za dolazak na selektorsku poziciju...

Sta ja znam, ja sam ti cudan covjek, ja sam za to da na selektorsku poziciju dodje neko ko je dokazao da moze uspjehe dostizati na vrhunskom nivou..ne gotivim ti ja one sto treniraju po katru, drugorazrednim evropskim ligama, japanu...a niti smatram da je selektorska pozicija mjesto koje se daje onako radi sadake, da se nekome pruzi sansa...
izvrsni direktor

#2839 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Logovan wrote:A zar se mora zvati neko ko će biti prevaga? Može se i neko novi mlađi pozvati. Uvesti svježu krv.

Slazem se da ne treba zvati nekog od koga nema koristi. Pri tome smatram da saric i zukanovic mogu reprezentaciju saamo na tv-u gledati.
Ali to sto je neko mladji ne znaci da cemo automatski imati koristi od njeg.
Logovan

#2840 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

izvrsni direktor wrote: Ali to sto je neko mladji ne znaci da cemo automatski imati koristi od njeg.
Normalno da ne znači, ali pokušaš barem, uvedeš ga 5, 10, 15 utakmica ili zavisi koliko treba, ako vidiš da nije za reprezentacije, prestaneš ga zvati i kraj priče. I nisu samo Zukanović i Sarić problem, ima u ekipi još zalutalih, istrošenih, beskorisnih, itd.

Ne znam što mi bježimo od pravljenja nove reprezentacije. :-)
cyprus

#2841 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Logovan wrote:A zar se mora zvati neko ko će biti prevaga? Može se i neko novi mlađi pozvati. Uvesti svježu krv.

Pa jedan značajan dio moje poente je i to - koji se qrac svaki put žuč prosipa oko igrača koji neće biti prevaga... UVIJEK se diskutuje o igračima koji zapravo i mogu, a i ne moraju biti pozvani... Ja evo tvrdim da ima logike da i Zuka i Sarić budu pozvani... Isto tako, i da nisu pozvani, ne bi bio neki skandal - postoje argumenti i za to...

Kao i obično narodne mase se bave perifernim stvarima, ništa milije nego kad spisak izađe, pa udri po imenima koja ti se najmanje sviđaju... A na spisku od 20-30 igrača, takvih imena jednostavno mora biti... Sastaviti spisak kome niko neće naći manu je apsolutno nemoguće...

Btw, ko kaže da nema mlađih igrača na spisku?
izvrsni direktor

#2842 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Logovan wrote:
izvrsni direktor wrote: Ali to sto je neko mladji ne znaci da cemo automatski imati koristi od njeg.
Normalno da ne znači, ali pokušaš barem, uvedeš ga 5, 10, 15 utakmica ili zavisi koliko treba, ako vidiš da nije za reprezentacije, prestaneš ga zvati i kraj priče. I nisu samo Zukanović i Sarić problem, ima u ekipi još zalutalih, istrošenih, beskorisnih, itd.

Ama zovi onog koji je najbolji na datoj poziciji u datom momentu ba. Ahmetovic godinama rastura u nasoj ligi, krpic isto tako. Niko ni u sali da spomene da se oni pozovu, jer pobogu stari su. Koliko je imao napadac italije kad su igrali protiv nas? 36!!!

Cilj je pobjeda i cilj je plasman. U svakom momentu taj cilj mora biti. Kao ddaj da pravimo novu ekipu, da mislimo na buducnost, a nemamo sadasnjosti nikakve. Jos kad cujem kao zrtvovati ove kvalifikacije radi sljedecih. Jednom smo se samo uspjeli kvalifikovati na prvenstvo i kao sad imamo luksuz da zrtvujemo svjesno sansu za plasman!
izvrsni direktor

#2843 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Eto primjer rijada bajica, koji je kao mlad pa ga se poziva u reprezentaciju. 25 mu godina ba, ko je mlad? Uspio ove sezone jedan gol postici u turskoj ligi, prosle ukupno 6.
Ganjas gol, trebas uvesti jos jednog napadaca koji ce donijeti prevagu, a ti na raspolaganju imas napadaca koji je u zadnje tri godine postigao ukupno 10 golova!
luckylaka

#2844 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Imam osjecaj da se ovaj zuti kloc dosao zajebavati sa ovom reprezentacijom.Ovaj prelazi sve granice normalnog ponasanja.Evo da se slozim i sa @Point u vezi Asmira.Pa kloc je jos juce izjavio kad Bega pocne braniti dobice poziv sta je sad,Hajrovic je pozvan samo zbog prozivanja novinara.Ostali pozvani Civic,Mihojevic,Kovacevic,Kvrzic,LoncarSaric,Zukanovic,Bajic su trenutno u rangu premijer ligaskih BiH igraca.
hrasno38

#2845 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

izvrsni direktor wrote:Nisam znao da postoji prirodno predodredjenje za dolazak na selektorsku poziciju...

Sta ja znam, ja sam ti cudan covjek, ja sam za to da na selektorsku poziciju dodje neko ko je dokazao da moze uspjehe dostizati na vrhunskom nivou..ne gotivim ti ja one sto treniraju po katru, drugorazrednim evropskim ligama, japanu...a niti smatram da je selektorska pozicija mjesto koje se daje onako radi sadake, da se nekome pruzi sansa...
Normalno da postoji i da si se nekada aktivno bavio sportom ili bio u sportu znao bi kakav je taj put. Svi bi mi voljeli da sjedne na klupi neki trenerski macak ali s obzirom da su osim Cire do sada bili svi selektori kojima je bukvalno pruzana sansa i jedini ju je Pape iskoristio ne vidim razloga zasto se ne bi ta sansa dala i najuspjesnijem BH treneru. Ti ne gotivis zato sto je osim iz Zelje a ne lige kurci i palci....pusti tu suplju. Da saberemo koliko su nam selektori koji poticu sa Koseva do sada oduzeli godina zivota od 1992 godine i koliko ih je bilo sa katastrofalnim uspjesima. Cisto sumnjam da je umjesto osima u pitanju Husref da bi ovako pisao....cisto sumnjam....
hrasno38

#2846 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

izvrsni direktor wrote:
Logovan wrote:

Ama zovi onog koji je najbolji na datoj poziciji u datom momentu ba. Ahmetovic godinama rastura u nasoj ligi, krpic isto tako. Niko ni u sali da spomene da se oni pozovu, jer pobogu stari su. Koliko je imao napadac italije kad su igrali protiv nas? 36!!!

Cilj je pobjeda i cilj je plasman. U svakom momentu taj cilj mora biti. Kao ddaj da pravimo novu ekipu, da mislimo na buducnost, a nemamo sadasnjosti nikakve. Jos kad cujem kao zrtvovati ove kvalifikacije radi sljedecih. Jednom smo se samo uspjeli kvalifikovati na prvenstvo i kao sad imamo luksuz da zrtvujemo svjesno sansu za plasman!
Aha ovdje sad ide druga prica....mogu nasi igraci iz kako ti kazes iz drugorazrednih evropksih ekipa ali ne mogu selektori! Nista sladje nego kad neko sam sebe demantira!
Edin H.

#2847 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Artest wrote:
cyprus wrote:Nego, nikako da čujem koji su to igrači zakinuti, tj. kome to Zukanović i Sarić uzimaju mjesto? Ko je to nepravedno izostavljen, a donio bi prevagu? :D
Svaki profesionalni fudbaler.
:lol:
hrasno38

#2848 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

luckylaka wrote:Imam osjecaj da se ovaj zuti kloc dosao zajebavati sa ovom reprezentacijom.Ovaj prelazi sve granice normalnog ponasanja.Evo da se slozim i sa @Point u vezi Asmira.Pa kloc je jos juce izjavio kad Bega pocne braniti dobice poziv sta je sad,Hajrovic je pozvan samo zbog prozivanja novinara.Ostali pozvani Civic,Mihojevic,Kovacevic,Kvrzic,LoncarSaric,Zukanovic,Bajic su trenutno u rangu premijer ligaskih BiH igraca.
Civic, Mihojevic, Kovacevic i ja bih pozvao i Mujakica trebaju da budu u reprezentaciji prije nego ovi ostali.
Edin H.

#2849 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:
A zasto bi sjedio?

Asmir je osim za Hasagica ostao No 1

Prosinecki ionako veze nema, jer garant prije sjedanja na stolicu nije nikada ni gledao utakmice reprezentacije.

Realno fali dosta i Djuicev obozavalac
hrasno38

#2850 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Edin H. wrote:
hrasno38 wrote:
A zasto bi sjedio?

Asmir je osim za Hasagica ostao No 1

Prosinecki ionako veze nema, jer garant prije sjedanja na stolicu nije nikada ni gledao utakmice reprezentacije.

Realno fali dosta i Djuicev obozavalac
Asmir je losiji golman od Sehica i zarto bi trebao da sjedi na klupi a u repreznetaciji nije ni jednom pokazao da je veliki golman
Locked