Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#2826 Re: Crna hronika BH cesta
Poslije 20 sekundi jedva...
20 sekundi za bol koji nije na nivou gubitka svijesti...
20 sekundi za bol koji nije na nivou gubitka svijesti...
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#2827 Re: Crna hronika BH cesta
Neka je tebi legenda lik koji se cereka poginulom, lik koji zivi za "to je taj snimak legendo" momenat, lik kojem nije palo na pamet nesto uciniti da se sprijeci nesreca, lik kojem nihe palo na pamet provjeriti je li treba nekom u busu pomoc, je li ima povrijedjenih, lik koji nije nazvao policiju niti hitnu posle udesa vecje pozurio da napravi "lajv"....freelancerusk wrote:Čitam i ne mogu da vjerujem, da je kojim slučajem ova pijanica udarila umjesto autobus auto sa ženom i troje djece, drugačiji bi postovi bili!
Neka mu se lola smije, draži mi je snimatelj ovaj 1000 puta od njega koji je izgubio glavu.
Što se mene tiče, može svaka alkoholizirana ubica, seljačina čuner i slični ostati bez glOve!![]()
Ovdje neki komentarišu kao da smo na miss svijeta i instagramu, svi nešto politički korektni, samo razmislite da se ovakav mogao zabiti i vama u auto ili vama srcu dragoj osobi!
EDIT: Vidim sada da nije alkohol u pitanju, povlačim rečeno za dotičnog a stoji za lole koje piju i voze i slično.
Od ovakih ko ovaj sa snimka su mi samo gori oni kojima je to zabavno i koji takve spodobe nszivaju legendama...
- Laplace
#2828 Re: Crna hronika BH cesta
Komentar iznad:splinter wrote:Lik u sedmoj deceniji života vozi Hundai coupe u koji je natovario ormar veći od gabarita samog auta, pjan ko kugla, haman da je iz BL a zagine negdje oko Mo. Đe je bio, kud je pošao, kako je u onakvom stanju mislio doći do Bl ili gdje li već, kad mu je svaki kilometar ko vječnost i hod po liniji koja razdvaja život i smrt.
U autu iza njega ide lik te snima i komentariše live sve što se dešava(lik očito ne obiliuje pretjeranom empatijom i istančanim vokabularom) a svojim komentarima momentalno nas vraća u surovu realu podneblja u kojem zapravo živimo.
U jednom kadru nailazi autobus i u djeliću sekunde postavlja stvari gdje im je mjesto: vozača Hundai-ja šalje u vječna lovišta, Hundai na otpad a ormar vraća na polaznu adresu. U slijedećem kadru lik koji snima (iz auta koje je bilo iza) izlazi i vozača Hundai-ja a koji momentalno rastavljen od života, pomalo ciničnim glasom pita: Jaro jesi li živ? Neko kome je glava doslovce rastavljena od tijela nije u mogućnosti da mu odgovori na postavljeno pitanje.
Da nije bilo tragično bilo bi smiješno, nešto poput onog klipa negdje iz Rusije kad oni likovi iz crtanog istrče iz onog kombija i nalupaju lika u drugom autu ni krivog ni dužnog.
Ovo je Bosna i nemoguće je ovdje pokušati shvatiti šta se zapravo desilo, samo nek se ne puca.
"Kada se bavite jednim od najopasnijih poslova na svetu, onda je jedini lek biti pozitivan svakodnevno.
Takav je upravo bio i Milenko, imao je lek za sve, osim za svoju šećernu bolest.
Ostvarila su se njegova najgora očekivanja i dobio je Milenko juče napad u sred vožnje na putu smrti između Jablanice i Mostara, simptomi ove bolesti su sušenje usta, uspavanost i zamućen vid."
- Laplace
#2829 Re: Crna hronika BH cesta
Ja (srećom) nemam šećeraša u porodici, ali znam kolegu koji ima tu bolest. Uvijek u džepu ima nešto slatko, obično čokoladice, koje izvadi i pojede čim osjeti da mu pada šećer. Koliko sam shvatio, šećer mu se vrlo brzo popravi dovoljno da normalno funkcionira.Bakir1 wrote:To Nedime legendo to![]()
Bio je pijan Jel de, a sad je isto kao da je bio pijan
Jesi li kada imao secerasa?
Znas li kako izgledaju napadi?
Rekao bih da je i vozač kupea mogao staviti čokoladicu na instrument tablu, ali lako je biti general poslije bitke.
Također, nije bila dobra ideja u onom kupeu voziti onoliki ormar. Ali, opet general i bitka.
Kako god, za snimača nema opravdanja.
Edit: Ovo je u slučaju da padne šećer. Sad mi pade na pamet da mu je možda skočio šećer, a što se vjerovatno ne može tako brzo zakrpiti. Loša sreća.
- diablobih
#2830 Re: Crna hronika BH cesta
A sto nema opravdanja za snimaca? Svi moraju imati empatiju nenormalnu i ako nemas istu, onda si debil ? Covjek je i prisao, i pomogao bi vjerovatno, ali vidi da je gotov od strane udara i ormara.
Po mom misljenju, nema opravdanja da vozis ormar u autu koji nije predvidjen za to, a posebno da vozis ako imas secer, a ne lijek pored sebe ako ti bude lose.
Po mom misljenju, nema opravdanja da vozis ormar u autu koji nije predvidjen za to, a posebno da vozis ako imas secer, a ne lijek pored sebe ako ti bude lose.
-
Naslovnica
#2831 Re: Crna hronika BH cesta
Jesi li gledao snimak i čuo šta je sve debil izgovorio?!diablobih wrote:A sto nema opravdanja za snimaca? Svi moraju imati empatiju nenormalnu i ako nemas istu, onda si debil ? Covjek je i prisao, i pomogao bi vjerovatno, ali vidi da je gotov od strane udara i ormara.
- nepass1
#2832 Re: Crna hronika BH cesta
kako ti znas jesu li mu rekli ili ne? jebote ovdje svi sve znaju. i znas da mu na ljekarskom ne pise da ima diabetes?530i wrote:Ovdje je jedini krivac doktor ili doktori kod kojih se liječio. Nit su njemu rekli o mogućim posljedicama takvog zdravstvenog stanja, nit su obavijestili MUP u kome je izdata vozačka dozvola. Da se pravila poštuju sutra bi ti doktori bili pohapšeni i odgovarali bi.celava_dlaka wrote:Ovo je Milenko Pudar, banjalučanin koji je juče nastradao u saobraćajnoj nesreći kod Mostara.
Deminer, koji je većinu svog života proveo gledajući smrti direktno u oči.
Kada se bavite jednim od najopasnijih poslova na svetu, onda je jedini lek biti pozitivan svakodnevno.
Takav je upravo bio i Milenko, imao je lek za sve, osim za svoju šećernu bolest.
Ostvarila su se njegova najgora očekivanja i dobio je Milenko juče napad u sred vožnje na putu smrti između Jablanice i Mostara, simptomi ove bolesti su sušenje usta, uspavanost i zamućen vid.
(da ne ulazim na to da je valjda prva stvar koju uradiš kad ti se nešto desi za volanom staješ momentalno, ali kasno je sad)
- nepass1
#2833 Re: Crna hronika BH cesta
pa snimacu debilu da je ko rekao smanjicemo ti preglede za 10% a da ovoj zaginuli ozivi snimac ne bi dopustio.diablobih wrote:A sto nema opravdanja za snimaca? Svi moraju imati empatiju nenormalnu i ako nemas istu, onda si debil ? Covjek je i prisao, i pomogao bi vjerovatno, ali vidi da je gotov od strane udara i ormara.
znaci "jaro" je seljacina prve kategorije
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2834 Re: Crna hronika BH cesta
Ma ovdje se sve zna, a u stvari ništa ne zna.... 
- relax11
#2835 Re: Crna hronika BH cesta
Vidio bi vas na komentarima da je u slucaju autobusa bilo vozilo u kojoj je vasa porodica, pa bil onda reko da treba stat il bi nastavio ko sto sad pricas
-
Nivelacija
#2836 Re: Crna hronika BH cesta
bila bi prica dabogda izgorio itd ..klasicna supljarelax11 wrote:Vidio bi vas na komentarima da je u slucaju autobusa bilo vozilo u kojoj je vasa porodica, pa bil onda reko da treba stat il bi nastavio ko sto sad pricas
- vjeshalica
#2837 Re: Crna hronika BH cesta
Kad sam pročitala da je imao šećer,bilo mi je jasno,da onakve reakcije i gubljenje kontrole nad sobom mogu dovesti do sranja.Iskustvo imala sa jednom osobom koja je tako naglo počela da cvrlja kad smo bili na putu.To su neke zakašnjele reakcije,uglavnom isto pjana osoba.Sreća pa smo imali u autu torbicu sa inzulinima i hranom.To su strašne borbe,pogotovo kad nekome oscilira šećer pa ga je teško i kontrolisati sa inzulinima.Žao mi je.Laplace wrote:Ja (srećom) nemam šećeraša u porodici, ali znam kolegu koji ima tu bolest. Uvijek u džepu ima nešto slatko, obično čokoladice, koje izvadi i pojede čim osjeti da mu pada šećer. Koliko sam shvatio, šećer mu se vrlo brzo popravi dovoljno da normalno funkcionira.Bakir1 wrote:To Nedime legendo to![]()
Bio je pijan Jel de, a sad je isto kao da je bio pijan
Jesi li kada imao secerasa?
Znas li kako izgledaju napadi?
Rekao bih da je i vozač kupea mogao staviti čokoladicu na instrument tablu, ali lako je biti general poslije bitke.
Također, nije bila dobra ideja u onom kupeu voziti onoliki ormar. Ali, opet general i bitka.
Kako god, za snimača nema opravdanja.
Edit: Ovo je u slučaju da padne šećer. Sad mi pade na pamet da mu je možda skočio šećer, a što se vjerovatno ne može tako brzo zakrpiti. Loša sreća.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2838 Re: Crna hronika BH cesta
Kad je čovjek podletio pod autobus, tu je sva zajebancija trebala prestati, ali...
- diablobih
#2839 Re: Crna hronika BH cesta
Da, i ? Jesi vidio vozaca, svera i ne pomislja da stane?Naslovnica wrote:Jesi li gledao snimak i čuo šta je sve debil izgovorio?!diablobih wrote:A sto nema opravdanja za snimaca? Svi moraju imati empatiju nenormalnu i ako nemas istu, onda si debil ? Covjek je i prisao, i pomogao bi vjerovatno, ali vidi da je gotov od strane udara i ormara.
-
Naslovnica
#2840 Re: Crna hronika BH cesta
Jesam, vidio sam vozača, a upravo se i priča o mogućim razlozima onakve vožnje.diablobih wrote:Da, i ? Jesi vidio vozaca, svera i ne pomislja da stane?Naslovnica wrote:Jesi li gledao snimak i čuo šta je sve debil izgovorio?!diablobih wrote:A sto nema opravdanja za snimaca? Svi moraju imati empatiju nenormalnu i ako nemas istu, onda si debil ? Covjek je i prisao, i pomogao bi vjerovatno, ali vidi da je gotov od strane udara i ormara.
Pretpostavljam da ti i dalje stojiš pri svojoj konstataciji da je 'snimač' bio korektan i ispravno postupio?
-
NediM17
#2841 Re: Crna hronika BH cesta
Bakire, Vjesalice, i ostali koji ste se primili na srceparajucu pricu Milenkovog havera Deana Savicica. Uhvatili ste se na tu romansiranu biografiju kao da je nalaz sluzbenog vjestaka medicinske struke. Ovaj opisuje situaciju kao da je bio s njim u autu, kao sto je ovaj pisao o simptomima secerne bolesti, to isto bi se dalo napisati i o delirium tremensu.
"Ostvarila su se njegova najgora očekivanja i dobio je Milenko juče napad u sred vožnje na putu smrti između Jablanice i Mostara, simptomi ove bolesti su sušenje usta, uspavanost i zamućen vid."
E sad, je li diabetes mellitus ili delirium tremens to ne mijenja mnogo na stvari. Opet cu ponoviti, mozes voziti minimalno 2 minute, to je ono sto se vidi na snimku, a ne mozes pristisnuti kocnicu?
Vjesalica jucer vazdan sere, o srcanom, o mozdanom, o ormaru koji ga je pritisnuo, a danas se primila na pricu o secernoj bolesti.
Bakire, ja nisam rekao da je ta smrt opravdana, nego kad je vec doslo do tragicnog dogadjaja, jedino sto se bolje moglo desiti jeste da je opalio u stijenu, bez kolaterala ikakvog.
I sta da je ubio neduzne ljude, djecu? Imali bi vi dalje empatiju prema njemu ali u kurcu, puni ste duplih standarda.
I Bakire, ja cu tebi sad pokusati "suflirati" da ti izvor bas i nije kredibilan, klasicni spin u maniru najboljih KOS-ovaca, o mrtvima sve najbolje...
Evo vam stivo od istog pisca pa "uzivajte".
https://katera.news/dean-savicic-prica-o-kojoj-se-cuti/
"Ostvarila su se njegova najgora očekivanja i dobio je Milenko juče napad u sred vožnje na putu smrti između Jablanice i Mostara, simptomi ove bolesti su sušenje usta, uspavanost i zamućen vid."
E sad, je li diabetes mellitus ili delirium tremens to ne mijenja mnogo na stvari. Opet cu ponoviti, mozes voziti minimalno 2 minute, to je ono sto se vidi na snimku, a ne mozes pristisnuti kocnicu?
Vjesalica jucer vazdan sere, o srcanom, o mozdanom, o ormaru koji ga je pritisnuo, a danas se primila na pricu o secernoj bolesti.
Bakire, ja nisam rekao da je ta smrt opravdana, nego kad je vec doslo do tragicnog dogadjaja, jedino sto se bolje moglo desiti jeste da je opalio u stijenu, bez kolaterala ikakvog.
I sta da je ubio neduzne ljude, djecu? Imali bi vi dalje empatiju prema njemu ali u kurcu, puni ste duplih standarda.
I Bakire, ja cu tebi sad pokusati "suflirati" da ti izvor bas i nije kredibilan, klasicni spin u maniru najboljih KOS-ovaca, o mrtvima sve najbolje...
Evo vam stivo od istog pisca pa "uzivajte".
https://katera.news/dean-savicic-prica-o-kojoj-se-cuti/
- diablobih
#2842 Re: Crna hronika BH cesta
Danas nista nije korektno, nije korektno ni da ga je izvukao iz auta, rekli bi, trebao je cekati hitnu. Ne bi bilo korektno ni da je cekao hitnu kao sto vjerovatno jeste. Ne bi bilo korektno ni da je sutio dok je snimao. Sta je danas korektno?Naslovnica wrote: Pretpostavljam da ti i dalje stojiš pri svojoj konstataciji da je 'snimač' bio korektan i ispravno postupio?
Njemu je korektno kako se ponasa, a nista lose nije uradio realno. Jedino sto po meni nije korektno je vozac auta, jer uopste vozio. Ostalo sto nije opasnost po nekoga mi je sve korektno.
- vjeshalica
#2843 Re: Crna hronika BH cesta
i ti si se uhvatio teze da je pjan ko kugla bez ikakvog nalazaNediM17 wrote:Bakire, Vjesalice, i ostali koji ste se primili na srceparajucu pricu Milenkovog havera Deana Savicica. Uhvatili ste se na tu romansiranu biografiju kao da je nalaz sluzbenog vjestaka medicinske struke. Ovaj opisuje situaciju kao da je bio s njim u autu, kao sto je ovaj pisao o simptomima secerne bolesti, to isto bi se dalo napisati i o delirium tremensu.
-
NediM17
#2844 Re: Crna hronika BH cesta
vjeshalica wrote:A ti vladas nalazom, od dr. Deana Savicica.NediM17 wrote:Bakire, Vjesalice, i ostali koji ste se primili na srceparajucu pricu Milenkovog havera Deana Savicica. Uhvatili ste se na tu romansiranu biografiju kao da je nalaz sluzbenog vjestaka medicinske struke. Ovaj opisuje situaciju kao da je bio s njim u autu, kao sto je ovaj pisao o simptomima secerne bolesti, to isto bi se dalo napisati i o delirium tremensu.![]()
NediM17 wrote: E sad, je li diabetes mellitus ili delirium tremens to ne mijenja mnogo na stvari. Opet cu ponoviti, mozes voziti minimalno 2 minute, to je ono sto se vidi na snimku, a ne mozes pristisnuti kocnicu?
- KB9
#2845 Re: Crna hronika BH cesta
pokusat nac nacin za ismijavanje mrtvog insana par trenutaka nakon same smrti je za ludnice
ende
ende
-
Naslovnica
#2846 Re: Crna hronika BH cesta
Nije tačno da danas ništa nije korektno.diablobih wrote:Danas nista nije korektno, nije korektno ni da ga je izvukao iz auta, rekli bi, trebao je cekati hitnu. Ne bi bilo korektno ni da je cekao hitnu kao sto vjerovatno jeste. Ne bi bilo korektno ni da je sutio dok je snimao. Sta je danas korektno?Naslovnica wrote: Pretpostavljam da ti i dalje stojiš pri svojoj konstataciji da je 'snimač' bio korektan i ispravno postupio?
Njemu je korektno kako se ponasa, a nista lose nije uradio realno. Jedino sto po meni nije korektno je vozac auta, jer uopste vozio. Ostalo sto nije opasnost po nekoga mi je sve korektno.
Umjesto da je prekinuo snimanje kada se desio udes i pozvao hitnu i policiju, đikan se smije, drago mu što je uspio snimiti to što je snimio, čak s ushićenjem prilazi automobilu, smije se,jesi li živ jaro...i ne prestaje da snima...i ne zove hitnu.
Debil. I nije jedini.
FUJ!
- muha_sa
#2847 Re: Crna hronika BH cesta
KB9 wrote:pokusat nac nacin za ismijavanje mrtvog insana par trenutaka nakon same smrti je za ludnice
ende
- JThomas
#2848 Re: Crna hronika BH cesta
znači sad je "empatija nenormalna" ne sprdati se dok ti neko gine pred očima. a normalno je sprdati se, jel. pička si ako se ne sprdaš. jes' se to prep'o. vid' ga prep'o se a samo čovjek poginuo.
- muha_sa
#2849 Re: Crna hronika BH cesta
idiotizamJThomas wrote:znači sad je "empatija nenormalna" ne sprdati se dok ti neko gine pred očima. a normalno je sprdati se, jel. pička si ako se ne sprdaš. jes' se to prep'o. vid' ga prep'o se a samo čovjek poginuo.
veci sam ja idiot koji je pregledo onaj snimak, koji mi kurac to treba, stomak me zabolio
- Bakir1
#2850 Re: Crna hronika BH cesta
Imal te konfirmacije prisustva alkohola u krvi Nedime?
Mogao je i Milorad Dodik napisati da je bio šečeraš, ako je bio to uopste ne mijenjanja cinjenica ko je napisao....
Ali jok, pijan je
Mogao je i Milorad Dodik napisati da je bio šečeraš, ako je bio to uopste ne mijenjanja cinjenica ko je napisao....
Ali jok, pijan je