REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
belfy

#2826 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by belfy »

LBVIEW wrote:
Ripicipi wrote:
Ova revizija nije u korist Bosne i Hercegovine, nego u korist Bosnjaka i njihove politike, tacka, kraj.
Da, prije cu biti picka, nego ugrozavati jedinu zemlju koju imam.
Znaci istina i pravda ugrozava zemlju?
Ma ti si isti k'o ovi sto se bune zbog revizije,ne kontam zasto se bunis kad ti to forumasi otvoreno kazu.
ma nije, nego covjeku glupo da Bosnjaci traze pravdu za pobijene Bosnjake (presudjenim genocidom), sve dok se Srbi koji su to pocinili ne sloze sa tim. i sve to samo zato sto se brine za jedinu zemlju koju ima...
kamen spoticanja

#2827 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kamen spoticanja »

madner wrote:Sreca da su Srbi dosad bili konstruktivni pa mogu ucjenjivati :D
Ramiz salkic popisha svu inteligenciju nebeskog naroda
heeeej ramiz salkic
spreca

#2828 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

muha_sa wrote:kud ovo procitah :-)

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/vu ... ina-unazad

necu moc tekmu gledat kolko se nasekirah
Jao dodoiga samo ga pogledaj te neke grimase o Dr.Bin :lol: :lol:
Biene Maya

#2829 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Biene Maya »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
DonieBrasco wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Lično smatram da je izabran pogrešan istorijski i politički trenutak za reviziju a vrijeme samo što nije iscurilo.
Kakva je razlika sto se to sada radi, sto nije prije godinu, tri, ili sta hoces da kazes ? Srbi se kao ne bi bunili da je bilo kasnije ili prije ?
Velika je razlika. Danas EU i cijeli zapadni svijet nisu blagonakloni prema muslimanima, desni politički blok je danas u uspuno u odnosu na recimo 2012. godinu ili ranije. Dodik ne govori bez razloga da je RS branio kršćanske vrijednosti, ne upotrebljava bez razloga riječ muslimani umjesto Bošnjaci.
Dodik moze vrijedjati Bosnjake, svrstavajuci ih u bezlicnu vjersku skupinu, jer ti isti Bosnjaci nisu nikada javno istupili i poslali mu jasnu poruku! Ni jedan bosnjacki politicar do sada to nije uradio, a kamo li netko iz naroda.
Mene je stid kada slusam ili citam ono govedo iz Laktasa, jer on obavezno naglasava muslimani, a posebno za strane medije, a sa druge strane nigdje bosnjacke reakcije. Ja imam osjecaj da im odgovara vise naziv musliman nego narodno ime Bosnjak, inace bi se bunili! Ili mozda grijesim ja?!
Last edited by Biene Maya on 22/02/2017 21:15, edited 1 time in total.
insomnia78

#2830 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by insomnia78 »

Kako ovo otkri prava lica. Sto na forumu, sto uzivo
Stra'ota :D :D :D
Banksy

#2831 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

nikad_vise wrote:

Prema mišljenju prof. Vetlesena, do pomirenja u BiH istinski ne može doći ukoliko počinioci ne priznaju ono što su počinili i ne iskažu javno kajanje za ono što su uradili.I tada, ako se to desi, niko nema pravo natjerati žrtvu da izvinjenje i prihvati. Oprost i zaborav nisu obaveza žrtve, kategoričan je Vetlesen. “Poznato mi je koliko se javlja poricanja i upravo ušutkivanje žrtve da govore o svemu onome što se dešavalo često može samo pogoršavati stvari, narušavati mogući postupak pomirenja. Razumljivo je da je veliki broj žrtava spreman zaboraviti sve što im se dešavalo zbog budućnosti. Ljudi su često svjesni da podsjećanje na te patnje može uzrokovati nove sukobe, nemir u društvu. Reći žrtvama da šute jednako je kao da se ponavlja iskustvo koje je proživjela. Moralno je sumnjivo, psihološki neizdrživo da se to ostavi kao odgovornost samo žrtve, a ne samo zločinca, i to nikako ne može pomoći žrtvama”, prokomentirao je Vetlesen.

On smatra šokantnom činjenicu da se ništa od onoga što se dešavalo ne uči u školama i da nije dio nastavnog programa. “Ako je to tako, onda je zaista sumorna budućnost jer historija nam pokazuje da negiranje, poricanje i zaborav nemaju posljednju riječ. U kulturi življenja gdje je negiranje i poricanje uobičajeno, ukoliko ljudi i dalje žele poricati, društvo dovodi do lažnog morala i jednog će momenta izaći na vidjelo, a reakcije mogu biti veoma burne i mogu biti opasne za budućnost tog naroda”, upozorio je Vetlesen. On je iznio i stav da zaista ne može doći do oprosta ukoliko počinilac sam ne prizna sve ono što je počinio i ne pokaže iskreno žaljenje. Ali i tada, ukoliko taj počinilac iskreno pokaže kajanje, ne može imati nikakva prava, ni u pravnom ni u moralnom smislu. Žrtva ne može biti prisiljena da oprosti, mora biti spremna da dobrovoljno da oprost, a počinilac ga mora prihvatiti samo kao poklon koji nije zaslužen. Norveški filozof Vetlesen kategoričan je u ocjeni da ne postoji niko ko bi imao pravo prisiliti žrtvu na oprost, pa ni vjerski ili politički lider. “Niko nema pravo ni davati bilo kakvo uputstvo u tom smislu. To je isključivo pravo žrtve. Oprost nije obaveza žrtve niti je pravo počinioca. To je, dakle, jedna ličan stav. Šta god ta žrtva odlučila, niko je nema pravo osuđivati ili hvaliti za to što je učinila”, kategoričan je Vetlesen.

To je to.
bh.tornjak

#2832 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

insomnia78 wrote:Kako ovo otkri prava lica. Sto na forumu, sto uzivo
Stra'ota :D :D :D

je*bo onaj detektor iz TLN-a :lol: :lol: :lol:
bosan

#2833 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bosan »

Velike su stvari Srbi uradili za pomirenje sa Bosnjacima pa eto vracamo se nazad u 92-gu . Nisu Srbi nikad ni izasli iz rovova u koje su usli 92-ge , samo smo mi blesani pa se nadali necemu .A ovaj Ivanic buldog jos prijeti eto vidjecemo mi uskoro sta ce oni preduzeti . Ma mogu se napusiti debili . Sve moguce su ucinili da ovu zemlju rasture . Ne znam sta su nase calovine cekale i zasto nisu tuzili i Sumsku republiku .
strong69

#2834 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by strong69 »

Ja ne shvatam ljude koji su protiv revizije presude. Koji argumenti govore u prilog tome da se od toga trebalo odustati? Nista RS i Srbija nisu uradili kako bi poboljsali odnose unutar BiH. Naprotiv, sve vrijeme negiraju genocid i to su negiranja koja dolaze i iz RS i iz Srbije, u RS rehabilituju ratne zlocince i dodjeljuju im ordene, sprovode neustavan referendum i ne postuju odluke Ustavnog suda BiH, dolazak srpskog predsjednika na "proslavu" NEUSTAVNOG 9. januara, najava novih referenduma o otcjepljenju, negiranje odluka Haskog suda...

Zlocinci setaju slobodni i u Vlasenici i u Visegradu i u Prijedoru i u ostatku RS i u Srbiji. Ratni zlocinci odrzavaju javne tribine, studentskim domovima daju imena po Karadzicu.

Da je Dodik odustao od referenduma, da ignorisu ratne zlocince i da im ne pomazu, da hapse one zlocince koji slobodno setaju, da prihvataju dan bijelih traka u Prijedoru, da je skupstina Srbije donijela rezoluciju o Srebrenici i da tamo stoji da je pocinjen GENOCID te da nisu pokusavali uhapsiti Divjaka, Ganica i druge, da je usvojena britanska rezolucija u Vijecu sigurnosti UN-a o Srebrenici gdje je Srbija preko Rusije ulozila veto, da Nikolic ne najavljuje i podrzava referendum i novi referendum ja bih bio protiv ove revizije presude.

Ovako, mnogo zla je ucinjeno, mnogo zla se cini da se pocinjeno zlo negira, zaboravi i ponisti, promovisu se zlocinci... Danas kazu da je situacija vracena na vrijeme od prije 25 godina? A na sta se vracamo davanjem imena ratnog zlocinca studentskom domu, na sta i u koje vrijeme se vracamo rehabilitacijom cetnickog pokreta, na sta se vracamo davanjem pocasti Plavsicki i Krajisniku, osudjenim ratnim zlocincima... Sta je referendum, je li bilo konsenzusa u BiH u vezi toga? Sta je sa bosanskim jezikom u skolama u RS?

BiH je morala uraditi ovo. To je obaveza i nikada se stvari nece popraviti i promijeniti dok god se stvari ne nazovu pravim imenom a Vucic i Nikolic bi trebalo da razmisljaju sta su radili u BiH za vrijeme rata.
bh.tornjak

#2835 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

sta mislite...dali je ovaj Fikret Bacic za reviziju ili je protiv...???
a takvih ima na desetine hiljada...!!!

Image
statixx

#2836 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by statixx »

strong69 wrote:Ja ne shvatam ljude koji su protiv revizije presude. Koji argumenti govore u prilog tome da se od toga trebalo odustati? Nista RS i Srbija nisu uradili kako bi poboljsali odnose unutar BiH. Naprotiv, sve vrijeme negiraju genocid i to su negiranja koja dolaze i iz RS i iz Srbije, u RS rehabilituju ratne zlocince i dodjeljuju im ordene, sprovode neustavan referendum i ne postuju odluke Ustavnog suda BiH, dolazak srpskog predsjednika na "proslavu" NEUSTAVNOG 9. januara, najava novih referenduma o otcjepljenju, negiranje odluka Haskog suda...

Zlocinci setaju slobodni i u Vlasenici i u Visegradu i u Prijedoru i u ostatku RS i u Srbiji. Ratni zlocinci odrzavaju javne tribine, studentskim domovima daju imena po Karadzicu.

Da je Dodik odustao od referenduma, da ignorisu ratne zlocince i da im ne pomazu, da hapse one zlocince koji slobodno setaju, da prihvataju dan bijelih traka u Prijedoru, da je skupstina Srbije donijela rezoluciju o Srebrenici i da tamo stoji da je pocinjen GENOCID te da nisu pokusavali uhapsiti Divjaka, Ganica i druge, da je usvojena britanska rezolucija u Vijecu sigurnosti UN-a o Srebrenici gdje je Srbija preko Rusije ulozila veto, da Nikolic ne najavljuje i podrzava referendum i novi referendum ja bih bio protiv ove revizije presude.

Ovako, mnogo zla je ucinjeno, mnogo zla se cini da se pocinjeno zlo negira, zaboravi i ponisti, promovisu se zlocinci... Danas kazu da je situacija vracena na vrijeme od prije 25 godina? A na sta se vracamo davanjem imena ratnog zlocinca studentskom domu, na sta i u koje vrijeme se vracamo rehabilitacijom cetnickog pokreta, na sta se vracamo davanjem pocasti Plavsicki i Krajisniku, osudjenim ratnim zlocincima... Sta je referendum, je li bilo konsenzusa u BiH u vezi toga? Sta je sa bosanskim jezikom u skolama u RS?

BiH je morala uraditi ovo. To je obaveza i nikada se stvari nece popraviti i promijeniti dok god se stvari ne nazovu pravim imenom a Vucic i Nikolic bi trebalo da razmisljaju sta su radili u BiH za vrijeme rata.
:thumbup:

#netalasaj
Acid25

#2837 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

bh.tornjak wrote:sta mislite...dali je ovaj Fikret Bacic za reviziju ili je protiv...???

Image
Ovo postavljati na svaku stranicu!
insomnia78

#2838 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by insomnia78 »

Ma nagoni vodu na Dodikov mlin.
mario001

#2839 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mario001 »

bosan wrote:Velike su stvari Srbi uradili za pomirenje sa Bosnjacima pa eto vracamo se nazad u 92-gu . Nisu Srbi nikad ni izasli iz rovova u koje su usli 92-ge , samo smo mi blesani pa se nadali necemu .A ovaj Ivanic buldog jos prijeti eto vidjecemo mi uskoro sta ce oni preduzeti . Ma mogu se napusiti debili . Sve moguce su ucinili da ovu zemlju rasture . Ne znam sta su nase calovine cekale i zasto nisu tuzili i Sumsku republiku .
Nikada genocid nisu priznali, dalje ne treba
detroit-mercy

#2840 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by detroit-mercy »

strong69 wrote:Ja ne shvatam ljude koji su protiv revizije presude. Koji argumenti govore u prilog tome da se od toga trebalo odustati? Nista RS i Srbija nisu uradili kako bi poboljsali odnose unutar BiH. Naprotiv, sve vrijeme negiraju genocid i to su negiranja koja dolaze i iz RS i iz Srbije, u RS rehabilituju ratne zlocince i dodjeljuju im ordene, sprovode neustavan referendum i ne postuju odluke Ustavnog suda BiH, dolazak srpskog predsjednika na "proslavu" NEUSTAVNOG 9. januara, najava novih referenduma o otcjepljenju, negiranje odluka Haskog suda...

Dosta raje nije protiv revizije ali se boji da ce biti traljavo odradjeno (kako samo mi znamo) i da opet nakon velikih ocekivanja nece uslijediti razocarenje.
Sanjarko

#2841 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sanjarko »

Acid25 wrote:
bh.tornjak wrote:sta mislite...dali je ovaj Fikret Bacic za reviziju ili je protiv...???

http://fs5.directupload.net/images/170222/xcn43vn7.jpg
Ovo postavljati na svaku stranicu!
Mladzi od mene. :(
'86, '87 i '89 godiste. :(

I Ja sam mogo bit na nekom tom spisku.
Vako su i moje u Rogatici u 2 svjetskom ratu pobili.
Samo rahmetli pratetka i nana, majka taj zlocin prezivjele.
DonieBrasco

#2842 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by DonieBrasco »

Sutra na ovoj vanrednoj predsijednickoj sjednici ocekujem jedan dvolican ispad Covica kvazi hrvata i saradnika u rusenju BiH zajedno sa onim smradom Ivanicem. Bakir vjerovatno nece doci.

Sta je njemu Dodik obecao i sta ce on raditi po pitanju treceg to Bog zna.
Last edited by DonieBrasco on 22/02/2017 21:48, edited 1 time in total.
strong69

#2843 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by strong69 »

detroit-mercy wrote:

Dosta raje nije protiv revizije ali se boji da ce biti traljavo odradjeno (kako samo mi znamo) i da opet nakon velikih ocekivanja nece uslijediti razocarenje.
I ja se bojim toga. Ali nije bilo druge opcije. Revizija presuda je bila neminovna zbog gore nabrojanih stvari koje Srbi sistematski rade godinama. Ja sam cekam da negdje u medijima izadje kako je u Sarajevu pobijeno 100.000 Srba i da smo mi bili agresori.
bosan

#2844 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bosan »

DonieBrasco wrote:Sutra na ovoj vanrednoj predsjednickoj sjednici ocekujme jedan dvolican ispad Covica kvazi hrvata i saradnika u rusenju BiH zajedno sa onim smradom Ivanicem. Bakir vjerovatno nece doci.
Hrvati imaju dvije razlicite politike prema Srbima . U Hrvatskoj ih mrze da se to ne moze ni opisati a u Bosni je to partnerska politika .
bh.tornjak

#2845 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

Zelenika o ‘reviziji presude’: Ne mogu prihvatiti šutnju hrvatskih političara iz BiH

Zastupnica HDZ-a 1990 u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputilo je otvoreno pismo u kojem pita predstavnike hrvatskih političkih stranaka u BiH zašto šute kada je u pitanju revizija presude po tužbi BiH za genocid protiv Srbije.

“Najbliža sam onim komentarima, koji kažu da će sudska presuda, kakva god da bude, biti uvod u kvalitetniji i trajniji mir. Osobno sam spremna prihvatiti svaku presudu Međunarodnog suda, ali šutnju hrvatskih političara iz BiH, nisam nikako u stanju shvatiti”, piše Zelenika.
Zastupnica HDZ-a 1990 poručuje kako netko tko predstavlja hrvatski narod u BiH, kada su aktualne teme vezane za Domovinski rat u pitanju, nikako ne smije ostati bez komentara i mišljenja.
“Gospodo, prijatelji, poštovani branitelji, kako zaboraviti dolazak Nikšićkog i Užičkog korpusa u Mostar, kako zaboraviti napad na hrvatsko selo Ravno, kako zaboraviti prekomjerna granatiranja Mostara i drugih hrvatskih općina, kako zaboraviti progon Posavljaka iz naše, njihove Posavine, kako zaboraviti preko 150 stratišta Hrvata u BiH?”, navodi u svom otvorenom pismu zastupnica Diana Zelenika.
detroit-mercy

#2846 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by detroit-mercy »

strong69 wrote:
detroit-mercy wrote:

I ja se bojim toga. Ali nije bilo druge opcije. Revizija presuda je bila neminovna zbog gore nabrojanih stvari koje Srbi sistematski rade godinama. Ja sam cekam da negdje u medijima izadje kako je u Sarajevu pobijeno 100.000 Srba i da smo mi bili agresori.
Da si ziv i zdrav, kad sam ja cuo tu pricu o 100k pobijenih u Sarajevu, jos 98e :mrgreen:
InvalidUsername

#2847 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by InvalidUsername »

tandmand wrote:
InvalidUsername wrote:Pripojiti Bosnu velikoj srbiji, uvesti srpski jezik, ostaviti po 1 džamiju (samo u većim gradovima) i širiti bratstvo i jedinstvo. Jedina solucija koja bi odgovarala dušebrižnicima. :izet:
To je to pomirenje po srpskoj meri ...
A Bgm i po građansko-bosansko-balijskoj. Dobro je, samo nek ne puca :|
swanfilter

#2848 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by swanfilter »

Kada je u pitanju moguca traljavost pri argumentaciji tuzbe, cega se svi boje, ja bas u to i ne vjerujem. Ne vjerujem da bi Bakir dizao ovoliku prasinu samo tako, jer i on sam puno rizikuje. Uvjeren sam da se ovo duze vremena pripremalo, u tisini. Mozda bas zato oni tamo ovoliko pjene ...

Mada je Bakir levat teski, mora se priznati da je potezanjem ovih ustavno zakonskih pitanja potresao Mileta i njihovu politiku, dosla je ta vijest i u svijet. I jos jednom, Srbi samo sebe nanisanili ...
statixx

#2849 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by statixx »

swanfilter wrote:Kada je u pitanju moguca traljavost pri argumentaciji tuzbe, cega se svi boje, ja bas u to i ne vjerujem. Ne vjerujem da bi Bakir dizao ovoliku prasinu samo tako, jer i on sam puno rizikuje. Uvjeren sam da se ovo duze vremena pripremalo, u tisini. Mozda bas zato oni tamo ovoliko pjene ...

Mada je Bakir levat teski, mora se priznati da je potezanjem ovih ustavno zakonskih pitanja potresao Mileta i njihovu politiku, dosla je ta vijest i u svijet. I jos jednom, Srbi samo sebe nanisanili ...
Oni pjene u svakoj situaciji u kojo mogu pokazati kako je ova zemlja neodrziva i kako su Srbi u njoj ugrozeni. Dodik je npr. iskoristio priliku da, po ko zna koji put, pozove na vracanje "izvornom Dejtonu". :D
vivaldi

#2850 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

statixx wrote:Oni pjene u svakoj situaciji u kojo mogu pokazati kako je ova zemlja neodrziva i kako su Srbi u njoj ugrozeni. Dodik je npr. iskoristio priliku da, po ko zna koji put, pozove na vracanje "izvornom Dejtonu".
ma apsolutno. pjena na usta nije indikator trenutne uznemirenosti vec jedan od politickih alata za dokazivanje neodrzivosti drzave.
Post Reply