Tipični Zirdum.dragan.s wrote:http://--- NO LINKS ---/wp/jesu-li-srbi-u-bih-uopce-ljudi/Ne znam što će biti s referendumom. Al znam što svaki dan proklinje Bakir Izetbegović. Ne Srpsku. Nego trenutak kad je predao zahtijev Ustavnom sudu BIH da poništi taj dan. I time Dodiku dao nevjerojatnu moć. Da postoji vremenski kotač, ili da iz Miljacke iskoči zlatna ribica, jasno je što bi g. Izetbegović prvo poželio. Ja čak razumijem emociju g. Izetbegovića kada je predao taj podnesak Ustavnom sudu BIH. Al emocionalci ne bi trebali ići u politiku. Emocija je za umjetnike, pjesnike, ljubitelje lijepog. Politika je isuviše pragmatična stvar. I ne ostavlja prostora romantizmu. Pa i onom nacionalnom.
Toliko truda da se dokaže i nametne kao ozbiljan javni djelatnik koji barata osnovnim informacijama, a onda mrtav-hladan izjavi kako je referendum bio kršenje Ustava tadašnje SR BiH, dok, eto, prije samog izlaska na referendum u mart 92. godine, proglašenje nekakve Srpske Republike BiH 9. januara iste godine, prilikom čije je "inaguracije" Radovan Karadžić javno iznio i onih nekoliko zahtjeva od kojih Srbima pripada 75% BiH, nije bio direktan udar kako na SR BiH, već i na Ustav Jugoslavije!?
Paradoksalnost ovakvih raspudićko-zirdumovski, totalno šuplji, zaključaka i teza se da uporediti sa tadašnjim zaključcima međunarodne komisije za Jugoslaviju, koja je potvrdila da svaka od republika ima pravo na referendum, pa tako i BiH.
Sa druge strane, Zirdum nikada neće dovesti u pitanje isti takav referendum u Hrvatskoj, jer su ondašnjoj Hrvatskoj Srbi bili konstitutivan narod, a kamo li onaj u Crnoj Gori ili, pak, proglašenje nezavisnosti Makedonije, koji su po istim međunarodnim pravnim kriterijima postale nezavisne države, vać, naravno, samo ovaj u BiH.