Academics claims = Akademici tvrde. Da li je tvrdnja = dokaz bilo cega? Mogu i ja tvrditi da je tvoja glava u obliku oktagona, ali to je samo moja tvrdnja, ne i dokaz da to zaista jeste tako, zar ne? A, i ja sam akademski gradjanin
Zapravo, "vjerovace" u "visu silu" na identican nacin kao i ljudi prije 5-10.000+ godina, a to podrazumijeva strah od svega nepoznatog, u sta spadaju vremenske nepogode, vatra nastala od gromova i munja, cunamiji, itd. itd.
To nije vjera u boga, nego samo strah od nepoznatog i neobjasnjivog tom mozgu "oslobodjenom", ili preciznije - nikada napunjenom znanjem o svemu tome. Takav mozak ce sve te stvari sebi "prevoditi" kao "bijes" nekog nevidljivog bica, a onda ce krenuti u potragu za nacinima na koje ce taj "bijes" umanjiti.
Tako su, uostalom, nekada nastajali kultovi zrtvovanja svega i svacega tom "nevidljivom i ljutom bicu", pa su kroz njih zaplatile hiljade i hiljade zivotinja, ali i ljudi.
I odatle, zapravo, sve religije i vuku svoje korijene, tj. vjerovanje u to neko natprirodno bice, koje se vec par hiljada godina naziva "bog".
U nekom momentu je neko konacno shvatio da su to nebuloze, pa je to, u skladu sa svojim tadasnjim znanjem i sposobnostima, pretvorio u objedinjeno "uputstvo" preko kojeg je kontrolisao ostatak neuke mase.
Ovo je jasno i iz cinjenice o "postojanju" stotina, pa i hiljada "bogova" tokom ljudske istorije. Gdje su svi ti bogovi nestali?
Drugim rijecima, to ljudsko neznanje i strahovi su iskoristeni da se sebe izdigne iznad ostalih tako sto je/su prikupio/li dostupna znanja o svemu i svacemu i odakle god se moglo, zatim ih je pretocio/li u slova i na papir, i rekao/li da se, eto, bas njemu, jednom, (obicno u snu) "javilo" to strasno bice i reklo sve i svasta.
"Bice" je dobilo i naziv - bog.
I onda je isla objava prve knjige (Tora), pa par hiljada godina kasnije, s rastom populacije, i njenog copy/change/paste update-a (Biblija), a onda par stotina godina kasnije i jos jednog copy/change/paste update-a (Kur'an). I, gle cuda, sve se desavalo na istom prostoru...
Tora > Biblija > Kur'an = Win 95 > Win 8 > Win 10

I svaka nova je bila "naprednija" od prethodne, sto je, jel'te, bio najnoviji "dokaz postojanja" boga. A, u stvari, desavale su se samo kozmeticke promjene sadrzaja, uz nadopunu novim saznanjima stecenim u medjuvremenu. Win 95 > Win 8 > Win 10...
Kako je tada 99% ljudi bilo nepismeno, a samim tim i neuko, nije pretesko pretpostaviti o kojem nivou manipulacije se radilo. Sve ovo, takodjer, potvrdjuju i raznorazne "dadzbine" koje su se morale placati crkvama, prisilno naravno, a onda i dzamijama, navodno dobrovoljno, a u stvari takodjer prisilno jer - ako ne platis, onda ce te stici bozija kazna na onom svijetu

Kada na sve to dodamo i vjekovne zabrane knjiga, ucenja, tlacenja zena kao "nize vrste", itd., slika je kristalno jasna.
Cak si i sam to potvrdio kroz "primjer" zenske i muske sjemene tekucine. Nazalost, u tom primjeru si nedvosmisleno pokazao i dokazao upravo ono sto ti je vec receno - da je taj jevrej vec znao odgovor na pitanje koje je postavio Muhammedu

Samim tim je jasno da je Muhammed "govorio" nesto sto se vec znalo, i to puno prije njega. Da li je jevrej bio potplacen da kaze sta je "rekao" za Muhammeda?