omar little wrote: ↑13/12/2019 01:47
cyprus wrote: ↑13/12/2019 01:28
omar little wrote: ↑13/12/2019 01:23
demokrate nista nisu uradile da to sprijece. status quo i
centristicki korporatizam vise nisu opcija. impeachment cirkus + ako biden bude kandidat, trump 2020 easy.
Pa evo, Corbyn nije centristički korporatista... Šta sada jeste opcija, osim maloumnog populizma?
ja gore govorim za ameriku i trump 2020.
corbyna u uk ne podnose. da je ne znam kakvu platformu imao, ne bi za njega glasali. a, i nisu anti-brexitovci bili skupljeni oko laburista, rasprseni su bili.
Meni je fascinantna ta mržnja prema njemu koja nije utemeljena ni u čemu drugome osim u činjenici da ga suparnički tabor prikazuje
bukvalno kao komunjaru. Što je glupost, lik je socijalista što je bitna distinkcija koju haman niko o Engleskoj ne razlikuje.
Jebo majku, imam osjećaj da su ljudi stvarno mislili da će Corbyn od Engleske napraviti komunističku utopiju.
Po meni, njegova jedina greška je što je odbio da se jasno izjasni, na ovaj ili na onaj način, o Brexitu. Ispao je neodlučan i slab.
Ali nakon ovoga definitivno treba da ode i prepusti nekome drugome da pokuša da sastavi laburiste koji su totalno razbijeni.
Ovi koji su glasali za BoJo-a i Torijevce zaslužuju sve što im se bude desilo u sljedećih par godina.