Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Maraschino

#2826 Re: Blokada puteva

Post by Maraschino »

Ja kazem da nase probleme ne moze ni jedna stranka rijesiti. Svi su isti.
Nase probleme mogu rjesavati samo posteni pojedinci koji bi se okupili u neku stranku i oko tih problema.
Najogavniji su mi ovi preletaci.
kmirsad

#2827 Re: Blokada puteva

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:Pa znam ja takvih prica koliko hoces, ali ovdje kad izneses takve istine, kazu da si patetican. Mene dusa boli zbog ovog naroda, a posebno jer ne vidim rjesenje nijednog problema. Lopovluk je u svakoj pori drustva, lopovi su svim strukturama vlasti, pocev od mjesne zajednice pa dalje.
Koliko sam razumjela, mirni protesti, strajkovi gladju i sl ne piju vode. Ali stvarno ne znam sta uciniti, kako pomoci tim ljudima.
Zanimljivo da tu riječ... patetika ... gotovo svi protivnici protesta i pristalice javnog reda i mira kontinuirano koriste... ko da su svi prošli istu obuku i učili iz istih skripti... :D
mali jomu

#2828 Re: Blokada puteva

Post by mali jomu »

kmirsad wrote: Zanimljivo da tu riječ... patetika ... gotovo svi protivnici protesta i pristalice javnog reda i mira kontinuirano koriste... ko da su svi prošli istu obuku i učili iz istih skripti... :D

Sva ce se ta suplja patetika izgubiti kad krene sve nizbrdo tamo gdje treba krenut....... :mrgreen:

Nije jos krenulo, a i ne krece se ovako.....

Sve sebe huskam evo ga ide, evoga, evo ga.... a ono..... jebem mu sve, zajeb... :lol:
_thedude

#2829 Re: Blokada puteva

Post by _thedude »

astala_vistala wrote:
Haj mi nađi Sudiju ili tuzioca da nema veze sa SDA i HDZ ? Na stranu kakav je on covjek ovo sto si rekao kabadahija je najjadniji moguci nacin da nekoga diskreditujes,poenta price je da je covjek krenuo u obracun sa glasackim tijelom SDA-HDZ i laznim uzivaocima naknada.

iz rata konacni sipsak 230 hiljada boraca Armije i 30 hiljada boraca HVO,trenutna brojka 570 hiljada,sa ovom brojom se Beograd mogao zauzeti.

Ali ja napominjem najveci uspijeh bi bio ukidanje bilo kojeg nacina finasiranja 1640 boračkih udruzenja i da se novac od cirka 450 do 500 miliona maraka usmjeri na demobilisane borce i pravilno raspodjeli njih trenutno zivih nema vise od 40 do 50 hiljada.

Najveci problem i stetu ovim promjenam imaju samo SDA i HDZ,i na kraju krajeva ti ljudi su to zasluzili da dobiju maksimalna prava i naknade,da nije njih bilo nebi bilo Bosne ni Bosnjaka.
Nemoj mi Helezove price. Sa ovim stavom on izlazi u medije. Daj mi svoj stav.
Posebno se odnosi na cifre a koje ti ovdje spominjes.Sa ovim ciframa se manipulise i ja necu da ulazim u to.
Neka izadje spisak boraca

Sta zeli postici ? Da sjedne u bolju stolicu malo mu 2500Km.

Znas li ti covjece u kojoj je mjeri on stavio sudove na traskove.
90 % rvi-a kojima je ukinuta naknada je tuzbu pokrenulo i cekaju odgovor suda.
Sa tobom se slazem u dijelu "ti ljudi su to zasluzili da dobiju maksimalna prava i naknade,da nije njih bilo nebi bilo Bosne ni Bosnjaka"
kmirsad

#2830 Re: Blokada puteva

Post by kmirsad »

mali jomu wrote:
kmirsad wrote: Zanimljivo da tu riječ... patetika ... gotovo svi protivnici protesta i pristalice javnog reda i mira kontinuirano koriste... ko da su svi prošli istu obuku i učili iz istih skripti... :D

Sva ce se ta suplja patetika izgubiti kad krene sve nizbrdo tamo gdje treba krenut....... :mrgreen:

Nije jos krenulo, a i ne krece se ovako.....

Sve sebe huskam evo ga ide, evoga, evo ga.... a ono..... jebem mu sve, zajeb... :lol:
Dat će Bog... da i mi konačno postanemo zemlja srečnih i zadovoljnih ljudi... vako ili nako... :-D
mali jomu

#2831 Re: Blokada puteva

Post by mali jomu »

kmirsad wrote: Dat će Bog... da i mi konačno postanemo zemlja srečnih i zadovoljnih ljudi... vako ili nako... :-D

Uh, dobro mi svi prolazimo cim nas Bog nije sve poravno.
kmirsad

#2832 Re: Blokada puteva

Post by kmirsad »

mali jomu wrote:
kmirsad wrote: Dat će Bog... da i mi konačno postanemo zemlja srečnih i zadovoljnih ljudi... vako ili nako... :-D

Uh, dobro mi svi prolazimo cim nas Bog nije sve poravno.
Ništa se ti ne brini... imaju vremena ovi naši podBogovi da nas poravnaju... :-D Nemamo mi vremena... :D
mali jomu

#2833 Re: Blokada puteva

Post by mali jomu »

kmirsad wrote:
Ništa se ti ne brini... imaju vremena ovi naši podBogovi da nas poravnaju... :-D Nemamo mi vremena... :D

Dobro si...... a i ja ko nesto mi ne stima. :lol:
rida1976

#2834 Re: Blokada puteva

Post by rida1976 »

Nisrin

#2835 Re: Blokada puteva

Post by Nisrin »

Kada budu opet protestovali, nadam se da ce ih podrzati VANI svi forumasi kojima je bila uredu ona blokada i koji ih bezuslovno podrzavaju PREKO FORUMA!
spreca

#2836 Re: Blokada puteva

Post by spreca »

:thumbup: Bravo Seade......nedajte da vama manipulisu i imacete ogromnu podrsku naroda
jefff

#2837 Re: Blokada puteva

Post by jefff »

Gledam nesto onog Drekovica pa mislim, dal bi on pristao da se njegova primanja umanje 20. KM u korist ugrozenih boraca. Odgovor je naravno da ne.
Neko ko je sljego iz sandzacke vukojebine iz gladi i bijede jeste i mora biti toliko gladan koliko Drekovic i jeste. Drekovic je paradigma svih njih, Patkovuca, Novalica, Bukvarevica. Zamisljam njihovo bosonogo sirotinjsko djetinjstvo kada su cuvali goveda.
Koliko su to veliki kompleksi utisnuti u dusu. To se lijeci automobilima od 80.000 KM.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2838 Re: Blokada puteva

Post by Truba »

:mrgreen: pa zar nismo svi lijepo u socijalizmu živjeli i amerika nas razjeba uz domaće izdajnike :D

tako se priča na forumu

otkud sad siromaštvo ???
astala_vistala

#2839 Re: Blokada puteva

Post by astala_vistala »

_thedude wrote:
astala_vistala wrote:
Haj mi nađi Sudiju ili tuzioca da nema veze sa SDA i HDZ ? Na stranu kakav je on covjek ovo sto si rekao kabadahija je najjadniji moguci nacin da nekoga diskreditujes,poenta price je da je covjek krenuo u obracun sa glasackim tijelom SDA-HDZ i laznim uzivaocima naknada.

iz rata konacni sipsak 230 hiljada boraca Armije i 30 hiljada boraca HVO,trenutna brojka 570 hiljada,sa ovom brojom se Beograd mogao zauzeti.

Ali ja napominjem najveci uspijeh bi bio ukidanje bilo kojeg nacina finasiranja 1640 boračkih udruzenja i da se novac od cirka 450 do 500 miliona maraka usmjeri na demobilisane borce i pravilno raspodjeli njih trenutno zivih nema vise od 40 do 50 hiljada.

Najveci problem i stetu ovim promjenam imaju samo SDA i HDZ,i na kraju krajeva ti ljudi su to zasluzili da dobiju maksimalna prava i naknade,da nije njih bilo nebi bilo Bosne ni Bosnjaka.
Nemoj mi Helezove price. Sa ovim stavom on izlazi u medije. Daj mi svoj stav.
Posebno se odnosi na cifre a koje ti ovdje spominjes.Sa ovim ciframa se manipulise i ja necu da ulazim u to.
Neka izadje spisak boraca

Sta zeli postici ? Da sjedne u bolju stolicu malo mu 2500Km.

Znas li ti covjece u kojoj je mjeri on stavio sudove na traskove.
90 % rvi-a kojima je ukinuta naknada je tuzbu pokrenulo i cekaju odgovor suda.
Sa tobom se slazem u dijelu "ti ljudi su to zasluzili da dobiju maksimalna prava i naknade,da nije njih bilo nebi bilo Bosne ni Bosnjaka"
Buraz ti ako si zeleni ja mogu mahati usima da je zukan od zlata u tvojim ocima je los,al bitno je da smo se slozili oko ovog posljednjeg,samo je bitno borcima obezbjedit kakvo takvo primanje.
supercali

#2840 Re: Blokada puteva

Post by supercali »

Ovi na vlasti manje vise gledaju svoju guzicu pa tek onda tudju
Neko od njih da je to sredjivao kako treba i po ps-u sigurno bi imali proteste tih 1600 udruzenja i boraca sa tih spiskova
mali jomu

#2841 Re: Blokada puteva

Post by mali jomu »

supercali wrote: Ovi na vlasti manje vise gledaju svoju guzicu pa tek onda tudju
Neko od njih da je to sredjivao kako treba i po ps-u sigurno bi imali proteste tih 1600 udruzenja i boraca sa tih spiskova

Ovi na vlasti prvo, vazda i uvijek gledaju samo za svoju guzicu, za tudju ih bas briga......

Bilo ikakvo sredjivanje bilo cega po PS-u se ne moze desiti, jer kad bi islo po PS-u...... tad bi isla i ziva havarija zajedno sa svime sto havarija ima da ponudi, a tu ponudu niko od nas ne zeli, osim onih kojima takvo stanje odgovara da bi oni zauzeli mjesta na kojima se ovi nalaze, a to je gore od goreg nego sto je trenutno stanje.

Ljudi jesu zbunjeni i svasta nesta, stanje je ovakvo kako je, traze se promjenje, ali do tih promjena se ne moze doci na hooruk bilo kako...

Samo na normalan i regularan nacin koji obuhvata sve politicke strukture odjednom, i nikako drugacije.

Je li ovo izvodljivo.....?

Jeste kurac, nista od toga osim samo supljih navlakusa i svega sto spada u zajeb.

Tako nam je sada..... i trajat ce jos.

Dokle ce ovo trajat.....?

Pa laganini uz sve zajebancije mozda min. oko 10000 godina, ali ce tad proci, a do tada je ovako.

A imamo i sansu da nas prije spuca ona kometa sto je niko ne vidi za otprilike 120g, pa cemo vidjet sta cemo i kako cemo. :lol:
homar

#2842 Re: Blokada puteva

Post by homar »

jefff wrote:Gledam nesto onog Drekovica pa mislim, dal bi on pristao da se njegova primanja umanje 20. KM u korist ugrozenih boraca. Odgovor je naravno da ne.
Neko ko je sljego iz sandzacke vukojebine iz gladi i bijede jeste i mora biti toliko gladan koliko Drekovic i jeste. Drekovic je paradigma svih njih, Patkovuca, Novalica, Bukvarevica. Zamisljam njihovo bosonogo sirotinjsko djetinjstvo kada su cuvali goveda.
Koliko su to veliki kompleksi utisnuti u dusu. To se lijeci automobilima od 80.000 KM.
Nije mi ovdje namjera da branim Drekovića ali ću ti reći nekoliko činjenica, pa ti prosudi o čemu se radi:
Taj Dreković "koji je šljego iz sandžačke vukojebine" je, kada je to bilo veoma opasno suprostaviti se Miloševičevoj mašineriji, napustio lagodan život u JNA i došao da organizuje i brabi sve narode BIH. Taj Drekovića, kada se pojavila izdaja Fikreta Abdića, koji je otvoreno se stavio sa svojim kvislinškim formacijama na stranu Miloževića, Arkana i njima sličnim koljačima, organizovao je otpor takvim falangana i zajedno sa hrabrim krajišnicima odbranio Bihać i Krajinu. Taj Dreković je vodio dva korpusa A R BiH i da ne nabrajam dalje. O Drkoviću sada govori jedan Helez, koji je proveo u A R BiH 6 mjeseci i to nosao kafu svome komandiru voda, a zaslugom Heleza i njegovog "Helezovog zakona" po objavljivanju toga zakona, 10 boraca je doživjelo infarkt i preminulo, zbog smanjenja penzije za 60%. Za odbranu BiH, ne treba upoređivati sa generalom Drekovićem, ovakve kao Heleza, koji je skoro cijeli rat proveo na "radnoj obavezi". Za ovo sadašnje stanje oko boraca, o tome sam prije nekoliko stranica pisao, ne želim ponavljati.
invincible1921

#2843 Re: Blokada puteva

Post by invincible1921 »

Ma iskreno sve sto vise vrijeme prolazi samo na vijdelo izlazi da je ovo sve izrezirano, ali da se to i na stranu stavi ovi ljudi nece nikakve registre niti druge zakonsko administrativne stvari oni hoce PARE...sto realno nema veze s mozgom. Kad bi se rijesio taj registar onda bi opet bili portesti da se daju naknade.

Na opravdavam drzavu hiljadu i jedan kiks je napravili, ali ovaj put ipak koliko god ih raja simpatisala i sazaljevala borci nisu upravu. U pravljenju spiskova su sami ucestvovali odnosno znali su ko je i kad stavljen i eo vise od 20 godina je to sve bilo ok.

Sa druge strane treba pomenuti i onu famoznu recenicu "nisam dobio nista od drzave" sto je apsolutna laz nad lazima. Svi borci armije su dobili dupli radni staz i svak je dobio povlasticu kakvu tavku. Porodicama sehida i poginulih boraca omogucene su penzije, velika prednost za stambeno pitanje, djeci je skolovanje gotovo pa besplatno. Ranjeni i ostali borci dobijaju penziju kakvu takvu i realno mislim da je drzava uradila sasvim dovoljno u skladu sa mogucnostima, nije idealno, ali bolje se mislim nije ni moglo. Na kraju krajeva na osnovu cega bi neko imao boracki dodatak? Evo moj otac je clan Armije i prije njenog osnivanja, medju prvim ljudima u samostalnom mostarskom bataljonu. Pobjego iz JNA kad su mnoge "patriote" psovale ljiljane i aliju, bio i u IDV pola godine..pa evo covjek se malo po malo snasao, napredovo u obrazovanju, radi bori se. Od drzave dobio bezvrijedne certifikate, ostao u vojsci poslijerata i dupli staz. E sad nek mi neko objasni na osnovu cega on ne bi trebao dobiti taj boracki dodatak i ini drugi? Znaci ti se nisi snaso i sad bi trebao da neko radi za tebe zato sto si borac? ma jasta...Sto se tice teske stiuacije ok je da se daje socijalna pomoc, ali to je vec neka druga nadleznost i prica koja nema veze sa tim jesil borac ili nisi.

Iduca mitomanija koja vlada je pokusaj da se svaki borac predstavi kao junak i heroj. Svaka cast svakom borcu, ali daleko od toga da su svi bili u nekim interventnim vodovima ili SOPNovima. Istina je takva da je vecina raje bila linijas. Naravno svaka cast i za to i postovanje svkaom covjeku koji je makar jednu smjenu bio na liniji, ali ako vec hocemo da idemo u detalje treba i to da se razluci.

Sto se tice price bio u njemackoj dns ima penziju, naravno treba je svima ukinuti, ali eo smijem ruku dat da takvih na spisku ima ne vise od 5% ako i toliko, dok se u medijima predstavlja da je makar pola raje u tom registru takvog profila.

I na kraju realno sto se i borci prave ludi? Kao sto sam vec pisao, svako zna makar za svoju jedinicu ko, sta ,gdje kako je ratovao i zna odlicno koji su ljudi na spisku visak, ali naravno nikad to nece reci. Evo da ne bude lako je tudjim ku.rcem gloginje mlatit navescu primjer svoje porodice koja je dala preko 40 pripadnika ARBIH medju kojima su neki postali sehidi, a neki i dobili ljiljane. Moj otac je poceo naravno pricu kako je.be majku svima i podrzava borce na sto sam mu ja rekao sto nisi otisao i prijavio svog rodjaka da prima penziju koju nije zasluzio, a dobro znas da je u ratu bio vise u merhamteu nego na linij? Naravno bez odg...

POZDRAV DOMOVINI ! :bih: :bih:
ke_ma

#2844 Re: Blokada puteva

Post by ke_ma »

invincible1921 wrote:Ma iskreno sve sto vise vrijeme prolazi samo na vijdelo izlazi da je ovo sve izrezirano, ali da se to i na stranu stavi ovi ljudi nece nikakve registre niti druge zakonsko administrativne stvari oni hoce PARE...sto realno nema veze s mozgom. Kad bi se rijesio taj registar onda bi opet bili portesti da se daju naknade.

Na opravdavam drzavu hiljadu i jedan kiks je napravili, ali ovaj put ipak koliko god ih raja simpatisala i sazaljevala borci nisu upravu. U pravljenju spiskova su sami ucestvovali odnosno znali su ko je i kad stavljen i eo vise od 20 godina je to sve bilo ok.

Sa druge strane treba pomenuti i onu famoznu recenicu "nisam dobio nista od drzave" sto je apsolutna laz nad lazima. Svi borci armije su dobili dupli radni staz i svak je dobio povlasticu kakvu tavku. Porodicama sehida i poginulih boraca omogucene su penzije, velika prednost za stambeno pitanje, djeci je skolovanje gotovo pa besplatno. Ranjeni i ostali borci dobijaju penziju kakvu takvu i realno mislim da je drzava uradila sasvim dovoljno u skladu sa mogucnostima, nije idealno, ali bolje se mislim nije ni moglo. Na kraju krajeva na osnovu cega bi neko imao boracki dodatak? Evo moj otac je clan Armije i prije njenog osnivanja, medju prvim ljudima u samostalnom mostarskom bataljonu. Pobjego iz JNA kad su mnoge "patriote" psovale ljiljane i aliju, bio i u IDV pola godine..pa evo covjek se malo po malo snasao, napredovo u obrazovanju, radi bori se. Od drzave dobio bezvrijedne certifikate, ostao u vojsci poslijerata i dupli staz. E sad nek mi neko objasni na osnovu cega on ne bi trebao dobiti taj boracki dodatak i ini drugi? Znaci ti se nisi snaso i sad bi trebao da neko radi za tebe zato sto si borac? ma jasta...Sto se tice teske stiuacije ok je da se daje socijalna pomoc, ali to je vec neka druga nadleznost i prica koja nema veze sa tim jesil borac ili nisi.

Iduca mitomanija koja vlada je pokusaj da se svaki borac predstavi kao junak i heroj. Svaka cast svakom borcu, ali daleko od toga da su svi bili u nekim interventnim vodovima ili SOPNovima. Istina je takva da je vecina raje bila linijas. Naravno svaka cast i za to i postovanje svkaom covjeku koji je makar jednu smjenu bio na liniji, ali ako vec hocemo da idemo u detalje treba i to da se razluci.

Sto se tice price bio u njemackoj dns ima penziju, naravno treba je svima ukinuti, ali eo smijem ruku dat da takvih na spisku ima ne vise od 5% ako i toliko, dok se u medijima predstavlja da je makar pola raje u tom registru takvog profila.

I na kraju realno sto se i borci prave ludi? Kao sto sam vec pisao, svako zna makar za svoju jedinicu ko, sta ,gdje kako je ratovao i zna odlicno koji su ljudi na spisku visak, ali naravno nikad to nece reci. Evo da ne bude lako je tudjim ku.rcem gloginje mlatit navescu primjer svoje porodice koja je dala preko 40 pripadnika ARBIH medju kojima su neki postali sehidi, a neki i dobili ljiljane. Moj otac je poceo naravno pricu kako je.be majku svima i podrzava borce na sto sam mu ja rekao sto nisi otisao i prijavio svog rodjaka da prima penziju koju nije zasluzio, a dobro znas da je u ratu bio vise u merhamteu nego na linij? Naravno bez odg...

POZDRAV DOMOVINI ! :bih: :bih:
:thumbup: Odličan post,za uramiti..
Mislim da je sve rečeno,gasi mješalicu,kupi kablove
Matzan

#2845 Re: Blokada puteva

Post by Matzan »

Protesti bivših boraca
Fadil Duranović za Buku: Pozivamo i bivše borce RS da nam se pridruže

Image

Demobilisani borci u Federaciji BiH danas neće nastaviti sa protestima i blokadama saobraćajnica u ovom entitetu. Danas održavaju sastanke kako bi se koordinisali i uvezali sa drugim opštinama. Potvrdio je ovo za Buku Fadil Duranović, jedan od boraca koji je od posljednjeg dana februara na petlji Šićki Brod.

Kaže nam da masovni protesti i blokade tek slijede.

„Od protesta ne odustajem, oni su tek počeli. Ovo je izborna godina i mi moramo rješavati neka pitanja i ozvaničiti ih u federalnom, a ako treba i državnom parlamentu“, istakao je naš sagovornik, dodajući da su na društvenim mrežama dobili podršku i od nekih bivših boraca iz RS.

„Ovom prilikom bih pozvao sve bivše borce iz RS da nam se pridruže jer znam da su i oni u istim problemima. Pozvao bih ih da sjednemo, da dogovorimo koordinaciju, da se ujedinimo, da ovo bude zajednička borba za prava svih bivših boraca RS, Armije BiH i HVO“
, istakao je Duranović.

Podršku su već dobili od građana. To se posebno pokazalo na Šićkoj petlji, gdje su im masovno donosili hranu i drva za ogrijev, a u Tuzli su se juče sponatno okupili i nakratko blokirali ulice.

Političari, sa druge strane, pokazuju da ih ne zanima glas naroda i bilo kakva promjena situacije. Kako drugačije prokomentarisati, kaže Duranović, slanje specijalnih jedinica federalnog MUP-a iz Sarajeva nakon što je kantonalni MUP odbio da „rastjera“ borce.

„ Mislim da bi se i sam Hitler postidio ove fašističke vlasti. Ja druge riječi za njih nemam, jer to nije bilo nekoliko policajaca, to je bio bataljon policajaca obučenih da razbiju grupu od 3 do 4 hiljade ljudi. Oni su došlo na nas 50 promrzlih i iscrpljenih boraca u 6 sati ujutro. Bilo je brutalno i nije to bio minimum sile kako su kasnije tvrdili. Jer ako nekoga udariš palicom ili šamaraš dok je vezan, lišen slobode, kakva je to onda priča o minimumu sile“, priča za naš portal Duranović.

Podsjetimo protest nezadovoljnih bivših boraca Armije BiH i HVO je počeo posljednjeg dana februara, a njihovi zahtjevi su jedinstven javni borački registar, borački dodatak, te prestanak finansiranja mnogobrojnih boračkih udruženja u FBiH.

Prema riječima našeg sagovornika, godišnje se iz federalnog budžeta za bivše borce izdvaja 570 miliona maraka. Međutim, ti novci završavaju u rukama boraca koji nisu ni vidjeli borbu - to su postali zahvaljujući aktuelnoj političkoj garnituri. Stoga traže da im se odgovori ko je, kako i kada na budžet Federacije BiH ubacio preko 340.000 lažnih boraca, čime je izvršena sistematska pljačka Federacije BiH.

„Ja i moji drugovi, nas 90 posto, nikada nismo dobili ni jednu marku, političari to daju „svojim“ „Bošnjacima“ i „Hrvatima“. I nisu problem novci, kako kaže premijer Novalić, da je samo do novca, oni bi nam ga već sutra dali. Njima je problem jedinstveni javni registar boraca, jer niko neće da prizna da su na budžet ubacili 340.000 lažnih boraca. Oni to neće priznati i neće se odreći tih ljudi, ali isto tako ni mi nećemo odustati“, zaključuje Duranović.

Koliko je sitacija apsurdna, kaže na kraju razgovora, pokazuje i činjenica da se iz budžeta FBiH finansira 1603 boračka udruženja, kao i da je predsjednik jednog boračkog udruženja rođen 1993. godine.
http://www.6yka.com/novost/136557/fadil ... e-pridruze
mali jomu

#2846 Re: Blokada puteva

Post by mali jomu »

Matzan wrote:
Protesti bivših boraca
.....nisu problem novci, kako kaže premijer Novalić, da je samo do novca, oni bi nam ga već sutra dali. Njima je problem jedinstveni javni registar boraca, jer niko neće da prizna da su na budžet ubacili 340.000 lažnih boraca. Oni to neće priznati i neće se odreći tih ljudi, ali isto tako ni mi nećemo odustati“, zaključuje Duranović.

Koliko je sitacija apsurdna, kaže na kraju razgovora, pokazuje i činjenica da se iz budžeta FBiH finansira 1603 boračka udruženja, kao i da je predsjednik jednog boračkog udruženja rođen 1993. godine.

Ovo je ta zajebancija....... i to dobra zajebancija, pa ti ostani u ovome normala regulare. :oops:
Matzan

#2847 Re: Blokada puteva

Post by Matzan »

Eno, fino čovjek zove pripadnike VRS i HVO-a da zajedno pročiste spiskove.
jefff

#2848 Re: Blokada puteva

Post by jefff »

Pripadnici VRS vec imaju boracki dodatak bez obzira na socijalni status.
ke_ma

#2849 Re: Blokada puteva

Post by ke_ma »

dodik je kralj..on je ovo riješio na pravi način,nije ko ove pi*ke pederalne
Maraschino

#2850 Re: Blokada puteva

Post by Maraschino »

Iznos

Dražen Perendija je rekao da će, prema prvim računicama, borac prve kategorije koji treba da ima najmanje 32 mjeseca provedena u zoni borbenih dejstava mjesečno primati od 50 do 70 maraka.
pa ti sada blokiraj cestu... :oops:
Locked