ma jasno je. brkica podvio repic.Kaligula I wrote:....kurvanjaska posla...zašto onda nisu zatražili hitan sastanak sa ruskim vlastima, da im se izvine, uruče izraze sažaljenja, daju neko logično objasnjenje...ali kaaakvi oni pod hitno sazvali zasjedanje NATO pakta, vjerovatnu u strahu od ruske reakcije, kako bi se sakrili iza skuta Njemaca, Francuza i drugih?...nego, moglo bi biti i to da su dobili kritike upravo od Njemaca i Francuza, koji ionako nikad neće ući u rat s Rusima za njihov račun, pa još uz to sve i glup...tututuuuu wrote:PA MI POJMA NISMO IMALI DA JE AVION RUSKI!' Turci tvrde da su prilikom obaranja aviona samo automatski slijedili pravila
Turska vojska izdala je u srijedu priopćenje u kojem tvrdi da nisu znali da je zrakoplov kojeg su srušili na granici sa Sirijom ruski i da su spremni na "sve vrste suradnje" s ruskom vojskom u vezi incidenta, piše AFP .![]()
http://www.jutarnji.hr/turska-nastoji-u ... i/1465247/
Sirija vol. 2
- tututuuuu
#2826 Re: Sirija vol. 2
- insomnia78
#2827 Re: Sirija vol. 2
Ma po twitteru se ovi provaljujuDuckZz wrote:Šta je sad bilo, ko se gdje provalio ? Nisam citao zadnjih 35 strana .....insomnia78 wrote:Joj, bog su meni ovi internet "dokazi"
Dje MM, obris'o profil sa fejsbuka![]()
Al dohaka im Salih
- KUZNETSOV
#2828 Re: Sirija vol. 2
nego ba kako ovi prezivljavaju u deir-ez-zor-u? pa oni su od pocetka rata u obruču...
- Kikibombona
#2829 Re: Sirija vol. 2
Koji glupan grob te jebosarajevoxxxx wrote:Erdogan:Sigurna zona će se prostirati od Džarablusa pa do sredozemnog mora.
Pa to znaci da mora osvojiti kompletan kurdski kanton Efrin i uoprista SAA na Mediteranu
Doduse, vec je poslao Al Kaidu i ostale selefije na Efrin, ali su OPET dobili po njusci
-
Kaligula I
#2830 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Da bombardovali grad i vojne formacije koje se bore protiv Isila.RepublikanskaGarda wrote:Rusi uništili turski konvoj od desetak kamiona blizu pograničnog grada Azaza.
...upravo onako kao i njihov Sponzor...
- Mlohavi
#2831 Re: Sirija vol. 2
Ne znam je li samo do mene ali ovakvi pokusaji humora sa svih strana mi nisu nimalo duhoviti, ogromna vecina mi je cak skroz pateticna.mamito1 wrote:tututuuuu wrote: ma jasno je. brkica podvio repic.![]()
-
RepublikanskaGarda
#2832 Re: Sirija vol. 2
KUZNETSOV wrote:nego ba kako ovi prezivljavaju u deir-ez-zor-u? pa oni su od pocetka rata u obruču...

-
Udbas
#2833 Re: Sirija vol. 2
Hipotetički, ako bi Rusija napala Tursku, da li bi onda Hrvatska Vojska kao članica NATO saveza morala sudjelovati u odbrani Turske?
- Freamon Lester
#2834 Re: Sirija vol. 2
DaUdbas wrote:Hipotetički, ako bi Rusija napala Tursku, da li bi onda Hrvatska Vojska kao članica NATO saveza morala sudjelovati u odbrani Turske?
-
RepublikanskaGarda
#2835 Re: Sirija vol. 2
Latakia, 18+, turkmenski pobunjenici nakon današnjih okršaja sa SAA/NDF, navodno upali u klopku
http://s24.postimg.org/udazqvdgl/CUs_Kt ... Atp9_M.png
http://s24.postimg.org/udazqvdgl/CUs_Kt ... Atp9_M.png
-
RepublikanskaGarda
#2836 Re: Sirija vol. 2
To bi bilo baš ironičnoUdbas wrote:Hipotetički, ako bi Rusija napala Tursku, da li bi onda Hrvatska Vojska kao članica NATO saveza morala sudjelovati u odbrani Turske?
-
Kaligula I
#2837 Re: Sirija vol. 2
"I reminded him [Turkish foreign minister] that on Russia’s initiative a hotline between the Russian National Defense Control Center and the Turkish Defense Ministry was established. The line was established at the beginning of the Russian Aerospace Forces operation in Syria, and was used neither yesterday nor before that, which provokes serious questions," Lavrov told the press.
"Podsjetio sam ga [Turski ministar vanjskih poslova] da je ruskom inicijativom osnovan hotline između Ruske narodne odbrane kontrolnog centra i turskog ministarstva odbrane. Linija je osnovana početkom ruske Aerospace snaga operacije u Siriji, a nije korišten ni jučer, niti prije toga, što izaziva ozbiljna pitanja, " rekao je Lavrov novinarima.
...dakle i iz ovoga se vidi da su Turci zapravo sami sebi zabili nož u leđa...e sada i dalje ostaje nepoznanica da li su tako nastupili po svojoj ili tuđij savjesti...ja mislim po tuđoj i to britansko-američkoj...
"Podsjetio sam ga [Turski ministar vanjskih poslova] da je ruskom inicijativom osnovan hotline između Ruske narodne odbrane kontrolnog centra i turskog ministarstva odbrane. Linija je osnovana početkom ruske Aerospace snaga operacije u Siriji, a nije korišten ni jučer, niti prije toga, što izaziva ozbiljna pitanja, " rekao je Lavrov novinarima.
...dakle i iz ovoga se vidi da su Turci zapravo sami sebi zabili nož u leđa...e sada i dalje ostaje nepoznanica da li su tako nastupili po svojoj ili tuđij savjesti...ja mislim po tuđoj i to britansko-američkoj...
-
Udbas
#2838 Re: Sirija vol. 2
@tututuuuu budi spreman, ko zna možda fejslifting kepec poludi pa ti udari na braću Turke 
-
sarajevoxxxx
#2839 Re: Sirija vol. 2
Nije mnogo. Treba poslati poruku svima u Siriji pa neka svako izvoli i neka izabere stranu.Rusija se prekontala slabo su odigrali, mogu samo ovako udarati po civilima a rezim je izgledao stao na svim frontovima, i jedina im je vijest "uništeni kamioni sa namirnicama u Azazu" gradu koji se među prvima digao protiv Isila.Nije Erdogan ovo tek tako izjavio. Očigledno je sve ovo uvod u jedan ozbiljan rat, poslata je poruka, Turska ne odustaje, to je država koja je na njenoj granici, njen narod, a Rusi valjda je svima jasno da ih ne zanima Isil već ostanak Asada na vlasti. Ako treba i ojačat će Isil i to upravo rade bombardujuci Azaz, ali neće pustiti Asada.Mlohavi wrote:sarajevoxxxx wrote:Erdogan:Sigurna zona će se prostirati od Džarablusa pa do sredozemnog mora.
Mnogo je to odjednom prijatelju. Daj nek' prvo nekako pomogne FSA uz svoju granicu koju evo Rusi danas nemilosrdno lupaju...
- Freamon Lester
#2840 Re: Sirija vol. 2
Cuj rusofilije. Nema rascjepa u NATO savezu kada vanjski zohari napadaju.RepublikanskaGarda wrote:To bi bilo baš ironičnoUdbas wrote:Hipotetički, ako bi Rusija napala Tursku, da li bi onda Hrvatska Vojska kao članica NATO saveza morala sudjelovati u odbrani Turske?, ali odgovor je da, iako je moje osobno mišljenje da bi u tom slučaju nastao rascjep u NATO-u, slično sa EU i imigracijskom politikom
-
Kaligula I
#2841 Re: Sirija vol. 2
...ja pretpostavljam da bi morala ako bi to bila volja svih članica NATO pakta...mislim, logično je da bi morala...ali pošto sam siguran da bi makar Mađari bojkotovali tu NATO avanturu, onda bi se na to mogla pozvati i RH...naravno, to pretpostavlja samosvjesne, odvažne i hrabre političare...e sada da li RH ispunjava tu pretpostavku, prosudi sam...Udbas wrote:Hipotetički, ako bi Rusija napala Tursku, da li bi onda Hrvatska Vojska kao članica NATO saveza morala sudjelovati u odbrani Turske?
- Freamon Lester
#2842 Re: Sirija vol. 2
Kaligula I wrote:...ja pretpostavljam da bi morala ako bi to bila volja svih članica NATO pakta...mislim, logično je da bi morala...ali pošto sam siguran da bi makar Mađari bojkotovali tu NATO avanturu, onda bi se na to mogla pozvati i RH...naravno, to pretpostavlja samosvjesne, odvažne i hrabre političare...e sada da li RH ispunjava tu pretpostavku, prosudi sam...Udbas wrote:Hipotetički, ako bi Rusija napala Tursku, da li bi onda Hrvatska Vojska kao članica NATO saveza morala sudjelovati u odbrani Turske?
Samosvijesni politicari ako budu dobrovoljci za ici pod rusku cizmu. Kakve snove rusofili na ovom forumu sanjaju to je cudo... Rascjep Nato pakta....
-
Kaligula I
#2843 Re: Sirija vol. 2
...dobro, to necemo znati dok se ne dokaze u praksi...a do tada obje su varijante u igri i to podjednako...ne znam zasto bi napadali Estoniju?...Rusi imaju hiljadu Estonija...prostor im nije potreban...njima su potrebni pouzdani susjedi, dakle susjedi koji ne zabijaju nož u leđaFreamon Lester wrote:
Cuj rusofilije. Nema rascjepa u NATO savezu kada vanjski zohari napadaju.Sav smisao NATO saveza je odbrana od Rusije. I ako bi Rusija napala svaka clanica bi stala u odbranu. Da Rusi vjeruju u scenarijo rascjepa davno bi Estoniju napali. Onako jer im se moze.
- KUZNETSOV
#2844 Re: Sirija vol. 2
beli ono tigar? on je bogRepublikanskaGarda wrote:KUZNETSOV wrote:nego ba kako ovi prezivljavaju u deir-ez-zor-u? pa oni su od pocetka rata u obruču...
- Mlohavi
#2845 Re: Sirija vol. 2
ISIL ce svi koristiti za svoje ciljeve, neki uspjesnije od drugih. Najavio je Erdogan davno sigurnu zonu koju nije uspostavio dok je bio u znatno boljoj poziciji nego sad. Zasto bi bilo ko povjerovao da je ova najava drugacija od proslih? Avion je u krajnosti srusen zbog ulaska u njihov zracni prostor i to je sasvim opravdano, neka su ga i srusili. Samo po sebi je to ogromno ali Boga mi poduzeti bilo kakve vojne akcije na teritoriji Sirije, nebo i zemlja.sarajevoxxxx wrote:
Nije mnogo. Treba poslati poruku svima u Siriji pa neka svako izvoli i neka izabere stranu.Rusija se prekontala slabo su odigrali, mogu samo ovako udarati po civilima a rezim je izgledao stao na svim frontovima, i jedina im je vijest "uništeni kamioni sa namirnicama u Azazu" gradu koji se među prvima digao protiv Isila.Nije Erdogan ovo tek tako izjavio. Očigledno je sve ovo uvod u jedan ozbiljan rat, poslata je poruka, Turska ne odustaje, to je država koja je na njenoj granici, njen narod, a Rusi valjda je svima jasno da ih ne zanima Isil već ostanak Asada na vlasti. Ako treba i ojačat će Isil i to upravo rade bombardujuci Azaz, ali neće pustiti Asada.
-
RepublikanskaGarda
#2846 Re: Sirija vol. 2
Pa kozofilu sta ti mislis da bi Grcka isla branit TurskuFreamon Lester wrote:Cuj rusofilije. Nema rascjepa u NATO savezu kada vanjski zohari napadaju.RepublikanskaGarda wrote:To bi bilo baš ironičnoUdbas wrote:Hipotetički, ako bi Rusija napala Tursku, da li bi onda Hrvatska Vojska kao članica NATO saveza morala sudjelovati u odbrani Turske?, ali odgovor je da, iako je moje osobno mišljenje da bi u tom slučaju nastao rascjep u NATO-u, slično sa EU i imigracijskom politikom
Sav smisao NATO saveza je odbrana od Rusije. I ako bi Rusija napala svaka clanica bi stala u odbranu. Da Rusi vjeruju u scenarijo rascjepa davno bi Estoniju napali. Onako jer im se moze.
- Freamon Lester
#2847 Re: Sirija vol. 2
Taj susjed je davno stao na NATO stranu. Citav koncept NATO pakta je odbrana od Rusije. Da napadne Kina pa bi se neko i mislio, ali zbog Rusije nema rascjepa.Kaligula I wrote:...dobro, to necemo znati dok se ne dokaze u praksi...a do tada obje su varijante u igri i to podjednako...ne znam zasto bi napadali Estoniju?...Rusi imaju hiljadu Estonija...prostor im nije potreban...njima su potrebni pouzdani susjedi, dakle susjedi koji ne zabijaju nož u leđaFreamon Lester wrote:
Cuj rusofilije. Nema rascjepa u NATO savezu kada vanjski zohari napadaju.Sav smisao NATO saveza je odbrana od Rusije. I ako bi Rusija napala svaka clanica bi stala u odbranu. Da Rusi vjeruju u scenarijo rascjepa davno bi Estoniju napali. Onako jer im se moze.
...
-
zrakomlat
#2848 Re: Sirija vol. 2
Jok, ovo je Brko. Tigar su druga dvojicaKUZNETSOV wrote:beli ono tigar? on je bogRepublikanskaGarda wrote:KUZNETSOV wrote:nego ba kako ovi prezivljavaju u deir-ez-zor-u? pa oni su od pocetka rata u obruču...
- Freamon Lester
#2849 Re: Sirija vol. 2
Od ruske cizme svaki dan. Pravoslavna grcka braca su davno u gradjanskom ratu zatrli rusko sjeme razdora u svojoj zemlji. Hvala Bogu. A ovo kozofil? Smijesan si...RepublikanskaGarda wrote: Pa kozofilu sta ti mislis da bi Grcka isla branit Tursku![]()
-
Udbas
#2850 Re: Sirija vol. 2
Nemojte se svađati. Povlačim pitanje.