Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2826 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

bas me briga zivjet cu jos samo toliko
Bodkin

#2827 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Bodkin »

animals wrote:Hans Kristian Strache sinoc u jednoj emisiji kaze da je plan EU, da u
naredni 20 godina useli 30 mil ljudi..
Kojeg ti majmuna slusas..
Opetja033

#2828 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:U sirijskom zracnom prostoru guzva, ali samo Assadovi i ruski avioni izazivaju traume.

Gebels bi crko od zavisti :izet:
Pa samo Assadovi i ruski redovno orgijaju nad civilima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2829 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by _BataZiv_0809 »

Lazes
Opetja033

#2830 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:Lazes
NIsta izvjestaji HRW, Amnesty Internationala, Ljekara bez granica o tome kako Assadova avijacija cijljano i namjerno bombarduje civilne objekte, bolnice, dzamije, trgove, pijace (poznato ti ovo?) u svrhu sijana straha i terora?

Nista izvjestaji Amnesty Internationala (i drugih organizacija) o tome da je i ruska avijacija ciljano i namjerno bombardovala civile?

To je sve urota vatikansko-dzihadska, a? Jedino SANU, Srna, Tanjug i Russia Today ne lazu, a?

P.S. Laze ti onaj ko te odgojio tako zadojenog.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2831 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by _BataZiv_0809 »

Zaboravio si Sirijsku opservatoriju za ljudska prav sa sjedistem u Londonu
Opetja033

#2832 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:Zaboravio si Sirijsku opservatoriju za ljudska prav sa sjedistem u Londonu
Nisam ih htio uzeti u obzir, obzirom da su mnogo jaca imena utvrdila da ruska i Assadova avijacija sprovodi teror nad civilima Sirije. Nad ovom djecom cije sam slike postavio na ovoj temi.

Interesantno je to kako ti, kao liberalan i progresivan gradjanin ove zemlje, uvijek i na svakoj temi na kraju zavrsis braneci ratne zlocince, masovne koljace i velikosrpske saveznike te majcicu Rusiju. Bas interesantno.

Dakle dokazano je da su ruska i Assadova avijacija odgovorne za ciljano i namjerno bombardovanje civila u Siriji. Niko drugi nema tu odgovornost, iako je, kako ti goebbelovski rece, sirijsko nebo puno borbenih aviona.

Naravno ti to mozes probati opovrgnuti izvjestajima Tanjuga, Russia Today i slicnih izvora informacija.
Modus operandi je isti vise od 20 godina i na nasim prostorima:
Na jednoj strani Amnesty, HRW i Ljekari bez Granica.
Na drugoj strani ruski i srpski izvori.

Isto oni koji negiraju izvjestaje Amnestya, HRW i Ljekara bez granica kada je Sirija u pitanju, negiraju i izvjestaje tih organizacija kada je agresija na BiH u pitanju. Isti ljudi, ista matrica, ista ideologija.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2833 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by _BataZiv_0809 »

Aha, de malo paralela sa srbocetnicima i agresiju na BiH da se podeblja argumentacija :zzzz:

De ba, znam ja tebe dobro sa teme o Siriji, prodaji muda pod bubrege nekom drugom.

Sve me ovo podsjeca na Libiji i legendarnu recenicu jednog novinara ili pisca: "U Libiji svi pucaju, ali ispada da samo Gadafi ubija" :izet:
Opetja033

#2834 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:Aha, de malo paralela sa srbocetnicima i agresiju na BiH da se podeblja argumentacija :zzzz:

De ba, znam ja tebe dobro sa teme o Siriji, prodaji muda pod bubrege nekom drugom.

Sve me ovo podsjeca na Libiji i legendarnu recenicu jednog novinara ili pisca: "U Libiji svi pucaju, ali ispada da samo Gadafi ubija" :izet:
Nemam ja sta podebljavati argumentaciju kada sam i bez toga iznio argumente a ti nisi nijedan jedini. Uostalom gdje sam konkretno pogrijesio ili slagao i u vezi tih "podebljanih argumenata"? Konkretno gdje?

Ovo je cisto samo da se stvari stave u kontekst. Mada su te mnogi, koji uopce nisu aktivni na temi o Siriji, davno provalili. I tebe i cinjenicu da nekim cudom kroz svaki diskusiju zavrsis braneci neodbranjivo i braneci ratne zlocince.

Ja mozda ne mogu tebi prodavati muda pod bubrege, ali ti ne mozes vise nikome na ovom forumu. SImbolika na tvom avataru ti u potpunosti pristaje, ni sam ne bih mogao naci nesto sto tebe, kao pojavu, bolje opisuje.

Argumenti, o branioce ratnih zlocinaca i negotaru ratnih zlocina, argumente...

I da ponovim na kraju: ne lazem ja. Laze onaj ko te odgojio tako zadojenog.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2835 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by _BataZiv_0809 »

Ne valja kopirati od insomnije
animals

#2836 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

Bodkin wrote:
animals wrote:Hans Kristian Strache sinoc u jednoj emisiji kaze da je plan EU, da u
Mozda..ali jedini kaze istinu..
ostali su jos veci majmuni..i jos lazu..
Opetja033

#2837 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Opetja033 »

animals wrote:
Bodkin wrote:
Mozda..ali jedini kaze istinu..
ostali su jos veci majmuni..i jos lazu..
A istina je da EU planira useliti 30 miliona ljudi u narednih 20 godina......... zato sto on kaze?

Ima li nekih zvanicnih dokumenata ili trebamo vjerovati na rijec osobi koja je predsjednik jedne ksenofobne i islamofobne stranke ciji izborni slogani sadrzavaju bisere poput "ne minaretima", itd?
animals

#2838 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

Opetja033 wrote:
A istina je da EU planira useliti 30 miliona ljudi u narednih 20 godina......... zato sto on kaze?

Ima li nekih zvanicnih dokumenata ili trebamo vjerovati na rijec osobi koja je predsjednik jedne ksenofobne i islamofobne stranke ciji izborni slogani sadrzavaju bisere poput "ne minaretima", itd?
Covjek samo kaze ono sto drugi misle, a ne smiju reci..
u emisiji su bili prisutni i prestavnici svi ostali stranaka..
zanimljivo,da niko nije ni pokusao reci nesto protiv toga..
i jos zanimljivije , sve stranke su se slozile ,da treba reci stop izbjeglicama..
jer postoji granica..
Opetja033

#2839 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Opetja033 »

animals wrote:
Opetja033 wrote:

i jos zanimljivije , sve stranke su se slozile ,da treba reci stop izbjeglicama..
jer postoji granica..
Sacekaj malo. Sada pricas jednu stvar a maloprije si pricao drugu. Da krenemo redom:
Dosao si sa tvrdnjom jednog ksenofoba i islamofoba kako EU planira primiti 30 miliona ljudi u narednih 20 godina. Rekao si da on govori istinu.

Dokazi da govori istinu. Dakle ima li ikakvih sluzbenih dokumenata, morao je neko nekada u institucijama EU donijeti tu odluku i samim tim mora postojati trag.

Ili se malo igramo konspirativnih teorija uzimajuci kao izvor ksenofobne i islamofobicne politicare?
animals

#2840 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

Opetja033 wrote:
animals wrote:
Opetja033 wrote:

jer postoji granica..
Sacekaj malo. Sada pricas jednu stvar a maloprije si pricao drugu. Da krenemo redom:
Dosao si sa tvrdnjom jednog ksenofoba i islamofoba kako EU planira primiti 30 miliona ljudi u narednih 20 godina. Rekao si da on govori istinu.

Dokazi da govori istinu. Dakle ima li ikakvih sluzbenih dokumenata, morao je neko nekada u institucijama EU donijeti tu odluku i samim tim mora postojati trag.

Ili se malo igramo konspirativnih teorija uzimajuci kao izvor ksenofobne i islamofobicne politicare?
Jesi dosadan sa tom Islamofobijom..
to je isto ono sa rasizmom..
rasista si ako dilera droge poprijeko pogledas, jer je slucajno crnac..
tako i sa tvojom islamofobijom..
Opetja033

#2841 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Opetja033 »

animals wrote:
Opetja033 wrote:
animals wrote:
jer postoji granica..

Jesi dosadan sa tom Islamofobijom..
to je isto ono sa rasizmom..
rasista si ako dilera droge poprijeko pogledas, jer je slucajno crnac..
tako i sa tvojom islamofobijom..
:lol: :lol: :lol:

Dakle pomalo i ti pokazujes svoje pravo lice.

Naravno da je ksenofob i islamofob ako stranka koju on vodi koristi predizborne slogane poput:
"Kod kuce, ne sa Islamom!"
"Da crkvenim zvonima, ne mujezinima"

itd, itd. Mogu nastaviti do sutra.

I ti se onda bunis kada neko takvu osobu nazove islamofobom i ksenofobom? Pa upravo citirani predizborni slogani mogu biti enciklopedijski primjer islamofobije. Ako ovo nije islamofobija, onda ne znam sta jeste.

I ti takvu osobu uzimas kao referencu i izvor za bilo sta u bilo kakvoj diskusiji. :lol: :lol:
Doduse to ponajvise govori o tebi i tvojim politickim stavovima...
animals

#2842 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

Opetja033 wrote:

Naravno da je ksenofob i islamofob ako stranka koju on vodi koristi predizborne slogane poput:

I ti se onda bunis kada neko takvu osobu nazove islamofobom i ksenofobom? Pa upravo citirani predizborni slogani mogu biti enciklopedijski primjer islamofobije. Ako ovo nije islamofobija, onda ne znam sta jeste.

I ti takvu osobu uzimas kao referencu i izvor za bilo sta u bilo kakvoj diskusiji. :lol: :lol:
Za tu osobu glasa 33% Austrijanaca,vecinom mladi..
koji su nezadovoljni,razvojem situacije u EU..
na prvom mjestu nezaposlenost, na drugom nekontroliranao useljavanje, prosle godine..
sigurnosna situacija u gradovima..
ovo nisu moji stavovi..
i Strahe je najvise glasova dobio zahvlajujuci izbjeglicama..
zato su sve stranke napravile zaokret, i pocele propagirati istu politiku kao i on..
samo drugacije umotanu..
privremeni

#2843 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by privremeni »

e nek si mu rekao ... on ce da krije svoje lice... srecom, imamo tebe da nam otvoris oci. :skoljka: :lol: :lol:
Opetja033

#2844 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Opetja033 »

animals wrote:
Opetja033 wrote:

na prvom mjestu nezaposlenost, na drugom nekontroliranao useljavanje, prosle godine..
ovo nisu moji stavovi..
zato su sve stranke napravile zaokret, i pocele propagirati istu politiku kao i on..
samo drugacije umotanu..
Broj glasova ne znaci apsolutno nista u kontekstu nase diskusije. Nacisti su na izborima u Njemackoj 1933. godine dobili 43,91%. Pa to ne znaci da su bili u pravu ili da se nije radilo o ksenofobnoj, antisemitskoj i po covjecanstvo neprijateljskoj, zlocinackoj politickoj opciji.

Naravno da ostale stranke ne propagiraju istu politiku kao ovaj islamofob i ksenofob. Treba razdvojiti pitanje migranata sa pravima muslimana u Austriji.
Koja se to druga stranka zalaze za zabranu gradjenja minareta, ogranicavanje prava muslimana, itd? Nijedna. To je eksluzivno pravo ksenofobnog FPO-a i njihovog mini Fuhrera.
animals

#2845 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

Ja pricam u useljenicima, tj izbjeglicama, a ti o muslimanima..
nigdje ja nisam spomenuo njihovu religiju..
cini mi se da se ne razumijemo..
i sve religije u Austriji imaju ista prava..
za tvoju informaciju..
privremeni

#2846 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by privremeni »

animals wrote:
ovo nisu moji stavovi..
samo drugacije umotanu..
de ba, kako ti se vise da objasnjavati. Uostalom, u svojoj zemlji kao u svojoj kuci, mislis kako hoces i radis kako mislis da treba. Kome se ne svidja, ne dolazi ti u kucu niti se s tobom druzi.
A cijela igranka sa izbjeglicama je smisljena kao pritisak na Evropu i nametanje nekih drugih pravila, a to najlakse ide skretanjem u desno, posto u svakom od nas pojedinacno cuci iskonski strah od nepoznatog i neizvjesnosti. Je....i smo jeza u ledja u koliko se ne desi nesto zaista golemo, sto bi zaustavilo ovu americku azdaju i njene satelite.
Šunj

#2847 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Šunj »

Naseliti najmanje 100.000 izbjeglica iz Sirije u Bosnu I Hercegovinu!
Image
privremeni

#2848 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by privremeni »

Šunj wrote:Naseliti najmanje 100.000 izbjeglica iz Sirije u Bosnu I Hercegovinu!
Image
Za cijelih 500 imamo pripremljen smjestaj. :oops:
Opetja033

#2849 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Opetja033 »

animals wrote:Ja pricam u useljenicima, tj izbjeglicama, a ti o muslimanima..
nigdje ja nisam spomenuo njihovu religiju..
cini mi se da se ne razumijemo..
i sve religije u Austriji imaju ista prava..
za tvoju informaciju..
Ti si spomenuo umobolnu tvrdnju poznatog ksenofoba i islamofoba o planskom naseljavanju desetina miliona u EU i to pokusao pokazati kao istinu o kojoj niko drugi ne zeli da prica. Ja sam ti trazio zvanicne dokumente EU, ti nisi bio u stanju da ih nadjes i postavis. Obzirom da takvi dokumenti ne postoje, sve onda ide u pravcu sizofrenih, paranoicnih i retardiranih konspirativnih teorija. Odatle je i pocela kompletna diskusija.

Ja ne sporim cinjenicu da su u Austriji sve religije ravnopravne. Niti kritikujem Republiku Austriju.

Kritikujem ksenofobnu i islamofobnu FSO i njenog mini fuhrera.
privremeni

#2850 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by privremeni »

privremeni wrote:
Šunj wrote:Naseliti najmanje 100.000 izbjeglica iz Sirije u Bosnu I Hercegovinu!
Image
Za cijelih 500 imamo pripremljen smjestaj. :oops:
Nasa vlast nije znala niti htjela vratiti svoje izbjegle kuci, osim suplje price, nema od toga nista.
Post Reply