Republika Turska

Post Reply
Mlohavi

#2826 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Izgleda ovogodisnja berba PKK terorista ide do samog kraja.
Neke naredne godine da nam jos i bolje rode. :thumbup:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2827 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

Em2r wrote:
japin_mutapi wrote:neposlušni generali, a ponegdje i pukovnici, izvedu vojni udar, preuzmu vlast i postanu doživotni legitimni predsjednici, da bi pred kraj života ostavili državu u naslijedstvo, sinu uzoritom, demokratski legitimnom i legalnom, takođe doživotnom
Joj sto sam dobio nekih paprika sa sirom iz Sjenice prva liga!
nikad čuo ... šta ti je to
Kikibombona

#2828 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Samo da vidite protiv koga se bori super mocna turksa vojska! :lol:

Vec mjesecima gradove drze pod opsadom, ali napredovati ne mogu... :lol: :lol:

Pa kako bi ovi diletanti zauzeli grad velicine Bagdada koji brani do zuba naoruzana vojska?
Odgovor: nikako!

YDG - H! Ekipa sastavljena od mladih ljudi ugl bez ikakvog vojnog iskustva. :D :D

https://twitter.com/KekHamo/status/680458698544775168

Image
Image
Image

Ovi momci imaju muda do poda! Drze linije u gradovima protiv sto puta jaceg protivnika, koji ima sve osim srce!
Co0l

#2829 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

pjerino wrote:
Co0l wrote:
Demantiro si mal ne reko sta :-D
Pa naravno da je Kobani nebitan u odnosu na druge vece sirijske gradove,samo debil bi tvrdio drugacije.Puno vece sanse su bile da Kobani padne nego da se odbrani i to sto je Erdogan izjavio da ce pasti je vise stvar logike nego njegova zelja da se to desi jer je zaista tako i izgledalo.
Kolko bi Kurdi bili zahvalni za sleper municije (mada,obzirom na svercerski mentalitet i jednih i drugih vrlo moguce da je i toga bilo) je pokazalo to kolko su zahvalni za transport Pesmergi,prihvat izbjeglica,pustanje pripadnika FSA da sa oruzjem udju u Kobani,lijecenje ranjenih kurdskih boraca,itd. jer svaki potez su docekali na noz i sve ucinili da ga ocrne.Jos jedino da su poslali turske mladice da brane ono sto su kurdski ostavili bjezeci u Tursku i dalje prema Evropi.
A ne zavaravajmo se,vjerovatno im ni tad ne bi valjali.
Opet površno a samim time i netočno. „Točno“ je da je preko turske fsa (50 boraca) ušao u kobane, ali kada, pod kojim uvjetima, kako je to završilo i kakve je na kraju konotacije imalo?
To je tebi nebitno a upravo to pokazuje pravo stanje stvari i odnose na terenu.

Odsudni momenti u obrani grada dešavali su se oko 15.10. i u tom periodu od nekoliko dana svi akteri su pokazali svoje karte. Erdogan je kurde prodao isis-u na milost i nemilost (bar je on tako mislio) a kurdi u turskoj počinju sa demonstracijama i pobunom čiji epilog danas imamo, rat turske i kurda. Nakon mjesec ili dva i kada je bilo vidljivo da branioci ne posustaju erdogan je mogao poslati i 50 šlepera municije, ubaciti 500 fsa boraca ili propustiti 1000 pešmergi ali to ne bi promjenilo stav kurda prema turskoj koja ih je u odsudnim momentima „izdala“ i „prekrižila“. Kobane je za kurde velika prijelomnica, i tada se rodila ona fraza da kurdi prije i poslije kobane-a više nisu isti.

Činjenica je da su kurdi nakon kobanea povečali svoj prostor za 186%, da sada drže oko 400km granice prema turskoj, da su brojnost vojnog ljudstva povečali za više od 300% i da iz bitke u bitku svaki put gaze isis. Da li bi to tako bilo da je kobane pao?
Tacno je da ni sama Turska nije znala kako da reaguje u datom momentu a kriticari izbjegavaju da priznaju delikatnost situacije u kojoj se nasla.Kako god da su postupili ne bi valjalo.Da su se direktno vojno angazovali i sukobili sa ISIL-om niko ne zna kakve bi posljedice po gradjane Turske to donijelo.Da ne spominjemo da bi time zrtvovali i svoje mladice i to angazmanom u drugoj drzavi.Da su prebaciji oruzje Kurdima ko im garantuje da to isto oruzje ne bi sutra koristili protiv njih?Nije da nema osnove za taj strah.Na kraju su izabrali jedino sto su mogli a da dovedu sto manje svoje gradjane u opasnost.
Challenger__

#2830 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

walter kurtz wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/erdo ... 64491.aspx
TURSKI predsjednik Recep Tayyip Erdogan spriječio je pokušaj samoubojstva muškarca
Lijepa gesta. Istina, mogao je izaći iz kola i ostaviti telefon dok priča sa čovjekom. Kako god, vrlo pohvalna gesta.
japin_mutapi wrote:
Em2r wrote:Joj sto sam dobio nekih paprika sa sirom iz Sjenice prva liga!
nikad čuo ... šta ti je to
Ukiseljene paprike ispunjene sa sirom. Mmmmm...
sunceKOtepsija

#2831 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
Danas, tj. juce je bila godisnjica akcije protiv korupcije 25.12.2013. tragovi su vodili do Bilala Erdogana i samog Erdogana (par ministara je podnjelo ostavke zbog upletenosti sinova). Tuzioci su naprasno smjenjeni, istraga prekinuta, protiv istih podignute optuznice
Muammer Güler (Minister of the Interior) and Zafer Çağlayan (Minister of Economy), both of whose sons were arrested in the anti-corruption operation, resigned together on the morning of 25 December. That same afternoon, Erdoğan Bayraktar (Minister of Environment and Urban Planning) resigned both as minister and as a member of parliament. Bayraktar said that he did not take kindly to having been forced into resignation, and that Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan should resign as well, claiming that he had done everything with the Prime Minister's approval
25.12.2015 predsjednik Republike Erdogan vracajuci se s dzume odgovara Vezira Çatraş-a od samoubistva.
Cumhuriyet, Sozcu i dr opozicioni mediji objavili neke od objava sa facebook zida Vezira Çatraş-a, na osnovu kojih je, kako kazu "vidljivo da je pomenuti postivalac djela i lika predsjednika".
Vezira Çatraş je na svom facebook profilu objavio sliku svog glasackog listica
Image
Image
jedna od nedavnih podjeljenih objava (nakon rusenja aviona) u kojima se kritikuje opozicija i njihov stav spram poitike vlade
Image
itd ima toga jos, posebno je kritican bio prema HDP-u i CHP-u.
Licno sam i pomislio da je sve namjesteno kad sam prvi put cuo za ovo, na ovaj dan, ali cuda su moguca i sansa postoji da je sve regularno, ma kako mala bila, a imajuci u vidu da je ovaj gore spomenuti Vezir Çatraş veliki pristalica AKP-a i Erdogan-a moze se samo nagadati kako bi se ovo zavrsilo da se u tom trenutnku na mostu nasao neko iz CHP-a ili nedaj Boze HDP-a...
sunceKOtepsija

#2832 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

iako ne bi mozda bili tolko slampavi i ofirni, al opet otislo je medu svijet, dok su ovi iskopali ko je ovaj proslo je vremena, vijest je otisla, niko se osim opozicionih medija na to nece ni obazirat ice prica opanjkavaju nam sultana itd
klixo

#2833 Re: Republika Turska

Post by klixo »

sunceKOtepsija wrote:iako ne bi mozda bili tolko slampavi i ofirni, al opet otislo je medu svijet, dok su ovi iskopali ko je ovaj proslo je vremena, vijest je otisla, niko se osim opozicionih medija na to nece ni obazirat ice prica opanjkavaju nam sultana itd
Da su namjestali ne bi tako bahato uradili.
Kikibombona

#2834 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Evo zasto su Turci pokrenuli rat protiv Kurda... potezi ocajnika...

Image

Image

Najrazvijeniji dio zemlje ima katastrofalan natalitet... tako da rapidno usisava Turke sa istoka i unutrasnjosti...

Misle da ce nasiljem zaustaviti propast na koju Erdogan upozorava. Nema od toga nista. Poznato je da rat, siromastvo i nepismenost pozitivno uticu na natalitet.
KB9

#2835 Re: Republika Turska

Post by KB9 »

kakve su ono price da je erdogan ustvari zidov?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2836 Re: Republika Turska

Post by _BataZiv_0809 »

Jeste li vidjeli kako Erdogan spasava samoubicu? Nije ni izasao iz auta, ni maknuo telefon s uha 8-)
GeeTnT

#2837 Re: Republika Turska

Post by GeeTnT »

_BataZiv_0809 wrote:Jeste li vidjeli kako Erdogan spasava samoubicu? Nije ni izasao iz auta, ni maknuo telefon s uha 8-)
Sad bi trebali Bosnjaci da ga dizu u nebesa...jelde. :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2838 Re: Republika Turska

Post by _BataZiv_0809 »

GeeTnT wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Jeste li vidjeli kako Erdogan spasava samoubicu? Nije ni izasao iz auta, ni maknuo telefon s uha 8-)
Pa jesi li vidio naslov na klixu :D "Erdogan odgovorio covjeka od samoubistva". A u stvari su to uradili momci u pratnji i svaka im cast :thumbup:

Ma ne treba nikog uzdizat u nebesa, samo bit dobar sa svima :thumbup:
calculator

#2839 Re: Republika Turska

Post by calculator »

sunceKOtepsija wrote:...25.12.2015 predsjednik Republike Erdogan vracajuci se s dzume odgovara Vezira Çatraş-a od samoubistva.
......
Bolje informisani mediji u Turskoj uspjeli su dobiti transcript razgovora turskog predsjednika Erdogana sa Vezirom Çatraşom:
- Vezire, o čemu se radi, zašto si na mostu?
- Sit sam svega predsjedniče, žena me ostavila, dobio sam otkaz s posla, ne znam ni sam šta ću... Pijem predsjedniče, to je moj problem.
- Slušaj Vezire, 'vako ćemo: Kad ja odem ti reci novinarima da smo razgovarali i da sam te ja uspio odgovoriti od skoka s mosta. Reci im i da si moj obožavalac, da si za mene glasao na izborima, moji će ti ljudi dati neki stari glasački listić pa im ga pokaži... Ja ću kazati ovim mojim da ti daju milion lira, sakrij ih i odseli se negdje da možeš potrošiti te pare. OK?
- Važi predsjedniče, dogovorili smo se... Allahimanet.
- Allahimanet Vezire. I pamet u glavu, nemoj šta zajebat'.
- Neću predsjedniče.

- Halile. Zovi Şenkala Atasagüna i reci mu da završi ovo s Vezirom...
Mlohavi

#2840 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Svi PKK teroristi u okruzenju su osudeni na smrtnu kaznu. :thumbup:

Onomad u Zabadaniju Hezbollah nakon sto su im saveznici doslovno preorali grad isao mic po mic nekoliko sedmica, iskljucivo kako bi smanjio gubitke. Al' zato turska vojska ne moze meda iako vrlo vjerovatno ne koriste ni 5% svojih kapaciteta. 8)

JebO Kurde, jesu Rusi ocitali podatke iz crne kutije? Da zakljucimo da su ipak narusili vazdusni prostor Turske ili smo rusofili? :D :D
Arteta

#2841 Re: Republika Turska

Post by Arteta »

Izvoz mesa iz RS-a u Tursku, hvala Turskoj. :thumbup:

http://www.akos.ba/vijesti/ekonomija/in ... -preduzeca
calculator

#2842 Re: Republika Turska

Post by calculator »

Arteta wrote:Izvoz mesa iz RS-a u Tursku, hvala Turskoj. :thumbup:

http://www.akos.ba/vijesti/ekonomija/in ... -preduzeca
Ovo "tursko" meso je jedna od većih obmana na BiH tržištu. Turska vlada odobrila je uvoz 15.000 tona BiH mesa bez carine u Turskoj, kao "pomoć" stanovništvu poplavljenog područja BiH. BiH ni u teoriji nema goveda za 15.000 svježeg mesa, nema ni za trećinu godišnje. Korist od ovog kontigenta najviše je imala Turska jer je dobila stalno svježe meso bez carine, ne pitajući za stvarno porijeklo goveda. A živa stoka uvezena je u BiH i iz Rumunije, iz Srbije, iz Mađarske, nešto iz domaćih farmi, i sve umiksano kao BiH proizvod. Korist je najviše ostvario Šišović, nešto Piemonte, Suša, aerodrom Banja Luka koji je izvučen iz mrtvih, iako ostvaruje prihod samo od aerodromske takse, jer turski KLM prevozi meso svojim avionima, i Mesoprodukt, koji samo uslužno kolje za Šišovića, ništa više.

"Mesna farsa" osmišljena u turskom trgovačkom "podzemlju", realizirana političkim uticajem moćnika Izetbegovića i Erdogana :-) :(
Tabhana

#2843 Re: Republika Turska

Post by Tabhana »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
GeeTnT

#2844 Re: Republika Turska

Post by GeeTnT »

Na sta je spalo tursko podzemlje da se bavi sa govedinom...cccc
Kombat

#2845 Re: Republika Turska

Post by Kombat »

GeeTnT wrote:
ja i ne sumnjam da ce, ako nigdje drugo, barem u Zenici biti miting podrske i zahvalnosti sultanu muslimana - na trgu onog ko nas ostavi njemu u hamanet! :evil: :run:
GeeTnT

#2846 Re: Republika Turska

Post by GeeTnT »

Grijesis...miting podrske se ocekuje na travnjaku Picinog parka...
Mlohavi

#2847 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

calculator wrote:
Ovo "tursko" meso je jedna od većih obmana na BiH tržištu. Turska vlada odobrila je uvoz 15.000 tona BiH mesa bez carine u Turskoj, kao "pomoć" stanovništvu poplavljenog područja BiH. BiH ni u teoriji nema goveda za 15.000 svježeg mesa, nema ni za trećinu godišnje. Korist od ovog kontigenta najviše je imala Turska jer je dobila stalno svježe meso bez carine, ne pitajući za stvarno porijeklo goveda. A živa stoka uvezena je u BiH i iz Rumunije, iz Srbije, iz Mađarske, nešto iz domaćih farmi, i sve umiksano kao BiH proizvod. Korist je najviše ostvario Šišović, nešto Piemonte, Suša, aerodrom Banja Luka koji je izvučen iz mrtvih, iako ostvaruje prihod samo od aerodromske takse, jer turski KLM prevozi meso svojim avionima, i Mesoprodukt, koji samo uslužno kolje za Šišovića, ništa više.

"Mesna farsa" osmišljena u turskom trgovačkom "podzemlju", realizirana političkim uticajem moćnika Izetbegovića i Erdogana :-) :(
Kako se iz nabrojanih zemalja uvozi stoka u BiH i za laika ako ti nije mrsko, kako to profitira Turska ukidanjem carina na uvoz mesa iz BiH?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2848 Re: Republika Turska

Post by _BataZiv_0809 »

Jos kad organizatore mitinga podrske Erdoganu u Zenici pitaju kakve veze to ima sa Bosnom :D

Odgovori su za Alan Forda :lol:
Kikibombona

#2849 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Veliki prokurdski protesti u Dizeldorfu

Image
Image
Image
Image

Tu je i komunisticka Komala iz Irana. Veoma uticajna grupa. PUK u Iraku je u dobroj mjeri nastao od Komale. Nersivan Mustafa, najuticajniji osnivac PUKa je pripadnik Komale. Sada se odvojio od PUKa i osnovao stranku Gorran, koja je ekspresno postala druga najjaca stranka u irackom Kurdistanu.

Image

MLKP, jos jedna komunisticka prokurdska skupina :D

Image

PS

Dobro izgledaju slike kurdskih protesta. Kao da se radi o navijackoj skupini. Korteo sa dosta zastava, sve fino uskladjeno :D
Lincoln-Burrows

#2850 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

Ovaj komunistički imidž kod Kurda im nije nikakva olakotna okolnost kod liberalnih kapitalista
kakvi su SAD, Rusi bi ih prije mogli razumijeti. Koliko su Kurdi pozitivni u ovim sukobima jer se
bore za svoju neovisnost toliko su i naivne budale.

Ista stvar je i onaj desni sektor u Ukrajini koji više šteti Ukrajincima nego koristi (druga krajnost).
Post Reply