ne zelim dobiti ruzu od sefa koji me diskriminiramedvjed23 wrote:dakle, bataliti ruže dok svijet ne postane idealan
poklonu od muza koji me u svakom smislu postuje kao ljudsko bice uvijek se radujem
a najlakse je generalisati.
ne zelim dobiti ruzu od sefa koji me diskriminiramedvjed23 wrote:dakle, bataliti ruže dok svijet ne postane idealan
Šta bi???seln wrote:[*]piupiu wrote:
Zato što je hrabra.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma, kako da nije... poslije sufrageta, ranih feministkinja, hipika, gradjanskog pokreta, neofeministkinja, LGTB... evo, i Nejrica je skupila hrabrost da kaze sta joj lezi na srcu.
Sad, otkako je opet u modi lov na vjestice, bilo da se radi o pusacima ili zlostavljacima zena (istinskim ili navodnim).. kada su se i hala i vrana izgalamili i izmeetoovali, kada je svaki ker digao nogu da zapisa tipa koji lezi na zemlji... hrabra Nejrica je skupila snage da i ona kaze poneku.
Sa sve mahramom na glavi, uz koju bi (bar po jednoj drugoj "hrabroj" Bosanki) trebao ici i dildo.
Nemoj zamjeriti (a vala i mozes, ako hoces): bosanska pamet je kratka, ali bosanska ZENSKA pamet je kraca od zecjeg repa.
Pod "zakonske pretpostavke" mislim na mogucnost da se to mrtvo slovo na papiru pretoci u realnost.... tj. da postoje instance koje zakone mogu i smiju (po potrebi i prisilom) sprovesti u djelo.wewa wrote:ali mi te zakonske pretpostavke (mimo porodiljske naknade, tojest) vec imamo - zakonom o radu su dati jednaki okviri za sve, imamo zakon koji se bavi iskljucivo tretmanom diskriminacije, pa opet to nema prevelikog uticaja na stanje u praksi.seln wrote:
Neko je vec otvorio drugu temu o situaciji zena kod nas...
rad 6x12 za 400 maraka, nosenje pelena jer ne smiju u WC, adet sefova da svoj status iskoriste za kretensko uveljivanje... da ne govorimo o trudnickom, nedostatku vrtica, muzevima koji eskiviraju alimentaciju itd.
Daj da mi prvo stvorimo zakonske pretpostavke za PRAVNU i PROFESIONALNU jednakost zena... oko gramatike i genderisanja se mozemo i dalje svadjati.
svjetonazorski je kod nas zena manje vrijedno bice, pa se zakoni lako zaobilaze a zene diskriminiraju.
eno, dovoljno je vidjeti komentare pod clankom, doduse kretenski napisanom, o 'uspjesnim' zenama kod nas, svu silinu mrznje prema zenama koje istupaju iz okvira koji su joj tradicijom zadati. tuzno, zaista tuzno.
pa imamo i tu mogucnost - postoji i izvrsna i sudska vlast kod nas.seln wrote:
Pod "zakonske pretpostavke" mislim na mogucnost da se to mrtvo slovo na papiru pretoci u realnost.... tj. da postoje instance koje zakone mogu i smiju (po potrebi i prisilom) sprovesti u djelo.
A o ovim "uspjesnim zenama"... grohotom se smijem. Kix je ostao dosljedan sebi, ucinio je ovim zenama medvjedju uslugu. Jer, budimo realni, ni jedna od njih nije uspjesna, vec samo uhljebljena.
A mentalitet ljudi sigurno se nece mijenjati nakurcenim tweetovima i facebook statusima.
Kada "uspjesna zena" ne bude cisto retoricka fugura, vec stvarnost, onda ce se promijeniti i stav.
Ma ti si meni zakon! Nedo bog da sjedimo skupa i raspravljamo ..... bilo bi svegasheilak wrote:nije galerija cuna i komentiranje istih fucked up logika vec sasvim normalan odgovor na arogatno i smijesno ponasanje nekih muskaraca koji misle da mu je cuna glavni adut i da jedva cekam da mi ga metne. plus, uzivam u tome, u smijesnom komentiranju, jel.
onda, edo, analogija i zakljucivanje ti nije jaca strana, oprosti. kao ni prikrivanje sexizma. jer si sexista, ljutis se na zenu, koju ne znas, zbog njenog licnog stava, s kojim nemas veze ti licno nikakve, plus sto donosis jako plitke zakljucke. to sto se ti ne slazes s njenom logikom je tvoja stvar i cemu nepozvan komentar o vezi dobrog metanja i njene navodne frustracije. ili o njenom stavu da ima prsvo raditi sto hoce. ili o njenoj navodnoj mladosti i neiskustvu...po cemu si ti iskusniji od nje da joj dajes (nemusto) lekcije o tome sta ona smije misliti ner se ti na to ljutis
ona btw govori ono sto velik broj zena oduvijek misle i smijesno je da se to uopce vise mora javno govoriti i braniti u 2018.
a naravno da je nepozvano komentiranje necijih guzova i sisa nepozeljno i neugodno, dakle uznemirujuce. pogotovo kad ti dolaze od svakog klosara na ulici.
edo, sorry, ali ne mogu diskutirati s tobom vise, nemam strpljenja, oprosti![]()
. imam osjecaj kao da pricam s nekim iz 3. srednje zanatskog usmjerenja, s tradicionalnim i religioznim backgroundom.
Brawo wewo ....wewa wrote:ne zelim dobiti ruzu od sefa koji me diskriminiramedvjed23 wrote:dakle, bataliti ruže dok svijet ne postane idealan
poklonu od muza koji me u svakom smislu postuje kao ljudsko bice uvijek se radujem
Bez uvrede... ali nisi ti u prijeporu sa mnom ili nekim drugim forumasem, vec sama sa sobom.piupiu wrote:Šta bi???seln wrote:[*]piupiu wrote:
Zato što je hrabra.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma, kako da nije... poslije sufrageta, ranih feministkinja, hipika, gradjanskog pokreta, neofeministkinja, LGTB... evo, i Nejrica je skupila hrabrost da kaze sta joj lezi na srcu.
Sad, otkako je opet u modi lov na vjestice, bilo da se radi o pusacima ili zlostavljacima zena (istinskim ili navodnim).. kada su se i hala i vrana izgalamili i izmeetoovali, kada je svaki ker digao nogu da zapisa tipa koji lezi na zemlji... hrabra Nejrica je skupila snage da i ona kaze poneku.
Sa sve mahramom na glavi, uz koju bi (bar po jednoj drugoj "hrabroj" Bosanki) trebao ici i dildo.
Nemoj zamjeriti (a vala i mozes, ako hoces): bosanska pamet je kratka, ali bosanska ZENSKA pamet je kraca od zecjeg repa.Vidim da te baš pogodila afera fildžan. A i Nejrina marama na glavi.
![]()
Zar misliš da nije hrabro biti "lajava" žena u Bosni? Za ovu zadnju rečenicu se ne moraš izvinjavati, meni lično ne smetaju zečje metafore, niti mi trebaju da bih znala 'kol'ka mi je' pamet... ali me tvoji stavovi (da se ne vrijedjamo) baš iznenadjuju. Ženska prava pripadaju i ženama koje žele nositi maramu na glavi.
Tako je, Nejrica je paradni primjer.wewa wrote:ne zelim dobiti ruzu od sefa koji me diskriminiramedvjed23 wrote:dakle, bataliti ruže dok svijet ne postane idealan
Doduše, nije hodža prvi koji vas je provaliosheilak wrote:Ok, moram se vratiti na ovo, dok jos imam vremena.sheilak wrote:
aj, majko moja hahahaha
joj, ljudi, drzite me da ga ne pretucem![]()
moram sad ici tamo komentirati hahahaha
jbmti sve zivo, pa ko ga ovakvog bucmastog i ogranicenog iz sandzaka stavi da vazi? al gledajte komentarada ih dragi Allah na pravi put okrene i zene im sacuva, to pisu
i to pisu i zene. pod hitno abrahamske religije zabraniti ovdje.
Ovakve stvari zaista postaju problem. Nije meni toliko ludjacki bilo to sto ovaj hodza govori, hodza je neuk i lijen za razmisljanje i mozda cak i misli da govori istine.ali broj ljudi koji ga podrzavaju i zena prije svega, sto se ogleda u komentarima tipa, da nam dragi Allah oprosti ono sto smo u neznanju cinile (slavile 8. mart), etc. Meni nije problem sto su me muskarci tamo nazvali sotonom
ili nemoralnom, to je kompliment kad ti kazu vjerski fanatici vec broj zena koje su uhvatili u mrezu, isprali im mozak i ne dopustaju da samostalno razmisljaju. A ovdje se radi o stranici „islamska omladina“, dakle gdje vec mlade ljude (i zene i muskarce) indoktriniraju u sektaski mentalitet, braneci im da samostalno razmisljaju, da se obrazuju kako treba, van ludila religija (sekti). zaista i tuzno i strasno vec postaje.

O tome ti i govorim - jebo jalove inspekcije, treba nam efikasno provodjenje zakona.wewa wrote: pa imamo i tu mogucnost - postoji i izvrsna i sudska vlast kod nas.
postoji inspekcija rada, samo eto sto se ne bakce previse svojim poslom.
Zato sto si opisala sliku i priliku bosanskog mediokriteta.ne bih sad da polemisem nadugo i nasiroko o zenama koje su intervjuisali klixovi nazovi-novinari, ali eto, jedna od njih je profesorica na fakultetu, politicku funkciju obavlja zahvaljujuci vlastitom angazmanu, na osnovu glasova koje je osvojila kao kandidatkinja svoje stranke. zasto je ne smatrati uspjesnom?
Da imam instant recept za to, postao bih slavan i bogat.i na kraju, kako mislis da uspjesna zena bude stvarnost, kojim putem zamisljas da mozemo doci do tog cilja?
seln wrote:Bez uvrede... ali nisi ti u prijeporu sa mnom ili nekim drugim forumasem, vec sama sa sobom.
sasvim razuman stav, za razliku od nejrinog - ona, koliko upratih, ne pravi razliku između lošeg šefa i dobrog muža.. i jedan i drugi mogu zabiti ružu tamo gdje sunce ne sija, bar se tako da zaključiti iz onog što je citirano na forumu..wewa wrote:ne zelim dobiti ruzu od sefa koji me diskriminiramedvjed23 wrote:dakle, bataliti ruže dok svijet ne postane idealan
Tebi je valjda jasno koliko je OVA reakcija tipicno zenska?piupiu wrote:seln wrote:Bez uvrede... ali nisi ti u prijeporu sa mnom ili nekim drugim forumasem, vec sama sa sobom.
Izvini, poglupa sam da bih shvatila o čemu se ovdje radi, učinilo mi se da smo na forumu i da razgovaramo. Neću više.
Ovo ti je ono tipa ''Šta je bilo?!'' ..... ZNAŠ TI DOBRO ŠTA JE!!''seln wrote:Tebi je valjda jasno koliko je OVA reakcija tipicno zenska?
Tebi je valjda jasno koliko je OVA reakcija tipično šovinistička?seln wrote:Tebi je valjda jasno koliko je OVA reakcija tipicno zenska?piupiu wrote:seln wrote:Bez uvrede... ali nisi ti u prijeporu sa mnom ili nekim drugim forumasem, vec sama sa sobom.
Izvini, poglupa sam da bih shvatila o čemu se ovdje radi, učinilo mi se da smo na forumu i da razgovaramo. Neću više.
Odnosno, ne bi trebala da bude... ali mnogi je shvataju tako, i sa jedne i sa druge strane.Connaisseur Karlin wrote:Dragi moji muskarai, shvatite, da borba za ravnopravnost zena u drustvu nije borba protiv muskaraca.
I jeste i nije, zavisi na koju, od milion borbi za ravnopravnost, misliš.Connaisseur Karlin wrote:Dragi moji muskarai, shvatite, da borba za ravnopravnost zena u drustvu nije borba protiv muskaraca.
piupiu wrote:Tebi je valjda jasno koliko je OVA reakcija tipično šovinistička?seln wrote:
Tebi je valjda jasno koliko je OVA reakcija tipicno zenska?
Pazi da se ne zagrcneš od smijeha.seln wrote:piupiu wrote:Tebi je valjda jasno koliko je OVA reakcija tipično šovinistička?seln wrote:
Tebi je valjda jasno koliko je OVA reakcija tipicno zenska?![]()
![]()
![]()
Da se nasmijem od muke....
i onda se OZBILJNO pitamo sta treba za jednu uspjesnu zenu?
Jedno sigurno ne treba: tjeranje inata zbog povrijedjene sujete.
No frks... sretan ti dan zena.piupiu wrote:Pazi da se ne zagrcneš od smijeha.seln wrote:piupiu wrote:
Tebi je valjda jasno koliko je OVA reakcija tipično šovinistička?![]()
![]()
![]()
Da se nasmijem od muke....
i onda se OZBILJNO pitamo sta treba za jednu uspjesnu zenu?
Jedno sigurno ne treba: tjeranje inata zbog povrijedjene sujete.
da, ali treba pokazati primjerima iz zivota, ako i od strane aktivsitkinja, koje nemaju cilj ugorziti polozaj muskaraca, a istovremeno, muskraci jos uvijek panicno reagiraju, umjesto da se informiraju i podrze aktistkinje koje ne histerisu i n episu zlobno protiv muskraca, jer, mitrebamo jedni drugeseln wrote:Odnosno, ne bi trebala da bude... ali mnogi je shvataju tako, i sa jedne i sa druge strane.Connaisseur Karlin wrote:Dragi moji muskarai, shvatite, da borba za ravnopravnost zena u drustvu nije borba protiv muskaraca.
Ti si znači za konsenzusConnaisseur Karlin wrote:da, ali treba pokazati primjerima iz zivota, ako i od strane aktivsitkinja, koje nemaju cilj ugorziti polozaj muskaraca, a istovremeno, muskraci jos uvijek panicno reagiraju, umjesto da se informiraju i podrze aktistkinje koje ne histerisu i n episu zlobno protiv muskraca, jer, mitrebamo jedni drugeseln wrote:Odnosno, ne bi trebala da bude... ali mnogi je shvataju tako, i sa jedne i sa druge strane.Connaisseur Karlin wrote:Dragi moji muskarai, shvatite, da borba za ravnopravnost zena u drustvu nije borba protiv muskaraca.ja sam za borbu i ravnopravnost, i podrzavam suradnju svih osoba oba spola
borba jednog dijela feminstkinja koje zlobno prijete muskracima nnije nigdje prihvacena, osim u medijima i na internet mrzamaS4mpion wrote:I jeste i nije, zavisi na koju, od milion borbi za ravnopravnost, misliš.Connaisseur Karlin wrote:Dragi moji muskarai, shvatite, da borba za ravnopravnost zena u drustvu nije borba protiv muskaraca.
pod uslovom da ne panicite, ne histerisete i ne kmeciteedo_79 wrote:Ti si znači za konsenzusConnaisseur Karlin wrote:
da, ali treba pokazati primjerima iz zivota, ako i od strane aktivsitkinja, koje nemaju cilj ugorziti polozaj muskaraca, a istovremeno, muskraci jos uvijek panicno reagiraju, umjesto da se informiraju i podrze aktistkinje koje ne histerisu i n episu zlobno protiv muskraca, jer, mitrebamo jedni drugeja sam za borbu i ravnopravnost, i podrzavam suradnju svih osoba oba spola
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()