Ja znam da ljudska pisha učite na ljudsko razmišljanje na način da se često ono što je bilo prije čini boljim nego što jeste, ali kako Ladić ispred Subašića? Asanović ispred Kovačića? Boban ispred Rakitića? Štimac ispred Lovrena? Stanić - Perišić isto diskutabilno...palermo wrote:Šališ secyprus wrote:
Teško je formacijski uporediti Ćirinih 3-5-2 sa sadašnjim timom, ali evo otprilike...
Ladić (Croatia) - Subašić (Monaco) 1:0
Štimac (Derby) - Lovren (Liverpool)1:0
Šimić (Croatia) - Srna (Shakhtar) 0:1nategnuto
Bilić (Everton) - Ćorluka (Lokomotiv)1:0
Stanić (Parma) - Perišić (Inter) 1:0
Jarni (Betis) - Vrsaljko (Sassuolo)1:0
Soldo (Stuttgart) - Modrić (Real Madrid) 0:1
Asanović (Napoli) - Kovačić (Real Madrid) 1:0
Boban (Milan) - Rakitić (Barcelona)1:0
Vlaović (Valencia) - Pjaca (Dinamo) 1:0
Šuker (Real Madrid) - Mandžukić (Juventus)1:0
Ne znam, ali po meni se ovdje može izvuć bar 6-5 za sadašnji tim... ..9:2 za 98, i to uz bčlagonaklon odnos prema ovoj generaciji
Sa ove vremenske distance se možda čini da je Ladić bio OK golman, ali u ono vrijeme se obično govorilo da je rupa i najslabija karika u hrvatskoj selekciji... Sa druge strane, Subašić je pristojan golman, i za mene nema dileme po pitanju prednosti ispred Ladića...
Kovačić je izuztno perspektivan igrač, član jedne od dvije najjače ekipe na svijetu... Asanović je u to vrijeme bio nestandardni igrač ekipe koja je završila na dnu Serije A, uz to u poodmakloj fazi silazne putanje svoje karijere (nešto ala Mujdža kod nas)...
Boban jeste bio vrsni majstor i sve to, ali Rakitić je jedna od bitnijih karika u NAJJAČOJ EKIPI NA PLANETI! A Bobanov Milan je tada (1998) bio gori nego što je sada... Znam, nije sve u jačini klubova, ali Rakitić je sada bliže samom svjetskom vrhu u top eliti, nego što je Boban bio tad...
Lovren jeste imao lošu prošlu sezonu (ove godine još ne stigoh odgledat Liverpool, pa ne znam kakav je sad), ali sveukupno gledajući ne bih rekao da je lošiji od Štimca svojevremeno...
Perišić / Stanić - po meni igrači istog ili sličnog ranga... Možda bi trebalo odgledat ovu Perišićevu sezonu u Interu da se da neka konkretnija ocjena... Moguće da zbog vremenske distance, Stanić izgleda bolji, ali tu je to negdje...