Citanjem vasih komentara na temi o marami i ovdje,na temi, sam dobila utisak da vam je vlro vazna uloga serijata u BiH! Obicni muslimai u BiH vjerovatno immaju vecih briga,to razumijem,jer mnogim ziot u BiH nije lagan. IZ BiH ne moze glasno zagovarati serijat,to bi bio sulud akt,ali to ne znaci da ne postoje "serjateks" tenizije unutar iste institucije.ABH017 wrote:Navedeno je da se nikad u BiH (država se i tad tako zvala, bez obzira što je bila pod AU protektoratom) od strane muslimana nije toliko pričalo o šeriatu. Netačna konstatacija.Connaisseur Karlin wrote:BiH nije tad bila samostalna drzava kao danas! Bosna je tad bila sluga AU monarhije! Kako ces danas u nezavisnoj drzavi postavljati serijat?ABH017 wrote:
Naprotiv, u prošlosti smo čak imali šeriatski zakon na snazi i imali smo kadiju, umjesto sudije. Kažeš NIKAD. Nije valjda da misliš da muslimani nisu živjeli u BiH prije 1914. godine?
Sva tvoja pitanja više liče na konstatacije, utvrđene nekom odokativnom metodom, vjerovatno pod velikim uticajem određenog medija.
Drugo, pričom o uvođenju šeriata mnogo više su opterećeni nemuslimani. Musliman sam, pa znam koliko se obični muslimani (ne)bave tim pitanjem, a ne vidim ni da se IZ nešto plaho sturila zagovarajući šeriat. Otuda moj zaključak da si pod uticajem nekog medija.
Islam - pitanja i odgovori
- Connaisseur Karlin
#2826 Re: Islam - pitanja i odgovori
- Connaisseur Karlin
#2827 Re: Islam - pitanja i odgovori
Pa vi ste vjernici,razumljivo je da immate subjektivan stav o svome vjerovanju i religiji.ABH017 wrote:Na osnovu čega zaključuješ da bilo kome smetaju odgovor(i) pojedin(a)ca, a naše odgovore ocjenjuješ kao formalne i subjektivne?Connaisseur Karlin wrote:OK,postavili ste formalne ili vecinom subjektivne odgovore.hvala.Zasto vam smetaju odgovor/i pojedinaca na moje pitanje? Sta je probem?
Možemo li (imamo li pravo) tvoja pitanja i zaključke smatrati subjektivnim? Pa čak i odabir prihvatljivih odgovora? Subjektivni odgovori su oni koje ti subjektivno smatraš takvima.
- arzuhal
#2828 Re: Islam - pitanja i odgovori
Nisam vidio, koji su to tvoji razlozi ako za tvoja pitanja ne postoje empirijska potkrepljenja zasnovana na znanstvenim istraživanjima? Jel riječ o tvom nekom vlastitom dojmu da su mnogi muslimani za šerijatski zakon u sekularnoj BiH, bez nepobitnih činjenica? Jer ja ti, evo naprvu, odmah mogu jednako valjano, kvalitetno i tačno odgovoriti da je moj dojam suprotan tvom i da mislim da mnogi muslimani u BiH ne vide šerijatski zakon u BiH kao državni zakon, kao neko rješenje ili bilo šta na tom traguConnaisseur Karlin wrote: Odogovorila sam na tvoje pitanje,tj. razloge postavljanja mog pitanja.
Ne razumijem najbolje ovo pitanje, da budem iskren, a ne znam ni zašto je meni upućeno kada cijelo vrijeme govorim da musliman živi u skladu s okolnostima...Meni osobno nije ništa uskraćeno. Ali će uvijek postojati neke stvari koje će nekome biti uskraćene (recimo aktuelno pitanje zabrane hidžaba) ili će neke druge postojati, usprkos tome što ih ja, kao musliman, nikada ne bih podržao (recimo proizvodnja alkohola, kamata, i sl).Ali koje su islamske mogucnosti tebi uskracene kao vjerniku u BiH?
- arzuhal
#2829 Re: Islam - pitanja i odgovori
Očito je da si stekla pogrešan utisakConnaisseur Karlin wrote: Citanjem vasih komentara na temi o marami i ovdje,na temi, sam dobila utisak da vam je vlro vazna uloga serijata u BiH! Obicni muslimai u BiH vjerovatno immaju vecih briga,to razumijem,jer mnogim ziot u BiH nije lagan. IZ BiH ne moze glasno zagovarati serijat,to bi bio sulud akt,ali to ne znaci da ne postoje "serjateks" tenizije unutar iste institucije.
- Connaisseur Karlin
#2830 Re: Islam - pitanja i odgovori
Dobila sam takav utisak citanjem vasih komentara na forumu.arzuhal wrote:Nisam vidio, koji su to tvoji razlozi ako za tvoja pitanja ne postoje empirijska potkrepljenja zasnovana na znanstvenim istraživanjima? Jel riječ o tvom nekom vlastitom dojmu da su mnogi muslimani za šerijatski zakon u sekularnoj BiH, bez nepobitnih činjenica? Jer ja ti, evo naprvu, odmah mogu jednako valjano, kvalitetno i tačno odgovoriti da je moj dojam suprotan tvom i da mislim da mnogi muslimani u BiH ne vide šerijatski zakon u BiH kao državni zakon, kao neko rješenje ili bilo šta na tom traguConnaisseur Karlin wrote: Odogovorila sam na tvoje pitanje,tj. razloge postavljanja mog pitanja.![]()
Ne razumijem najbolje ovo pitanje, da budem iskren, a ne znam ni zašto je meni upućeno kada cijelo vrijeme govorim da musliman živi u skladu s okolnostima...Meni osobno nije ništa uskraćeno. Ali će uvijek postojati neke stvari koje će nekome biti uskraćene (recimo aktuelno pitanje zabrane hidžaba) ili će neke druge postojati, usprkos tome što ih ja, kao musliman, nikada ne bih podržao (recimo proizvodnja alkohola, kamata, i sl).Ali koje su islamske mogucnosti tebi uskracene kao vjerniku u BiH?
Pa da zakljucimo:ti, kao musliman, u Europi ipak mozes svijeti islasmskim zivotom punim plucima,pa tako reci! Na temi o marami si reako da mnogi muslimani nemaju takvu priliku,ali ne znam ,kako si to zakljucio,na osnovu istrazivanja!?
Zabrana marame u BiH je vezana iskljucivo za rad u Sudnici. Nosenje marame je religijski propis donesen na osnovu zakona i tradicije iz ljudskih izvora. Postavljati obicaj oblacenja na nivo islamske duonvosti je ljudska tvorevina.
Nepostojanje kamata u islamskom bankovnom sistemu,ne znaci nepostojanje obaveza,a koje su ekvivalent za zapadnjacku kamatu
Last edited by Connaisseur Karlin on 21/02/2016 23:38, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#2831 Re: Islam - pitanja i odgovori
Mozda.arzuhal wrote:Očito je da si stekla pogrešan utisakConnaisseur Karlin wrote: Citanjem vasih komentara na temi o marami i ovdje,na temi, sam dobila utisak da vam je vlro vazna uloga serijata u BiH! Obicni muslimai u BiH vjerovatno immaju vecih briga,to razumijem,jer mnogim ziot u BiH nije lagan. IZ BiH ne moze glasno zagovarati serijat,to bi bio sulud akt,ali to ne znaci da ne postoje "serjateks" tenizije unutar iste institucije.
- zagortenej
#2832 Re: Islam - pitanja i odgovori
Na primjeru kamate se najbolje vidi licemjernost predstavnika islama. BBI banka ima prefiks islamska i navodno posluje bez kamata. To je obična laž, samo je ne zovu kamata, njihovo poslovanje se ne razlikuje od ostalih banaka.Connaisseur Karlin wrote:
Dobila sam takav utisak citanjem vasih komentara na forumu.
Pa da zakljucimo:ti, kao musliman, u Europi ipak mozes svijeti islasmskim zivotom punim plucima,pa tako reci! Na temi o marami si reako da mnogi muslimani nemaju takvu priliku,ali ne znam ,kako si to zakljucio,na osnovu istrazivanja!?
Zabrana marame u BiH je vezana iskljucivo za rad u Sudnici. Nosenje marame je religijski propis donesen na osnovu zakona i tradicije iz ljudskih izvora. Postavljati obicaj oblacenja na nivo islamske duonvosti je ljudska tvorevina.
Nepostojanje kamata u islamskom bankovnom sistemu,ne znaci nepostojanje obaveza,a koje su ekvivalent za zapadnjacku kamatuInteres banke mora postojati,a koji nije nista manje halal ili haram od postojanja kamate u zapadnjackim bankama.
- Connaisseur Karlin
#2833 Re: Islam - pitanja i odgovori
Naravno, i ne razumijem,oktud je islamsko bankarstvo haram-free!zagortenej wrote:Na primjeru kamate se najbolje vidi licemjernost predstavnika islama. BBI banka ima prefiks islamska i navodno posluje bez kamata. To je obična laž, samo je ne zovu kamata, njihovo poslovanje se ne razlikuje od ostalih banaka.Connaisseur Karlin wrote:
Dobila sam takav utisak citanjem vasih komentara na forumu.
Nepostojanje kamata u islamskom bankovnom sistemu,ne znaci nepostojanje obaveza,a koje su ekvivalent za zapadnjacku kamatuInteres banke mora postojati,a koji nije nista manje halal ili haram od postojanja kamate u zapadnjackim bankama.
Islamsko bankarstvo je islamsko poput drzava koje imaju prefiks islamsko; nema nista islamskog ni u bankama ni u drzavama.
- ABH017
#2834 Re: Islam - pitanja i odgovori
Nije valjda da želiš osuditi želju muslimana da živi u Islamski uređenoj državi. Ipak je to samo želja.Connaisseur Karlin wrote:Citanjem vasih komentara na temi o marami i ovdje,na temi, sam dobila utisak da vam je vlro vazna uloga serijata u BiH! Obicni muslimai u BiH vjerovatno immaju vecih briga,to razumijem,jer mnogim ziot u BiH nije lagan. IZ BiH ne moze glasno zagovarati serijat,to bi bio sulud akt,ali to ne znaci da ne postoje "serjateks" tenizije unutar iste institucije.ABH017 wrote:Navedeno je da se nikad u BiH (država se i tad tako zvala, bez obzira što je bila pod AU protektoratom) od strane muslimana nije toliko pričalo o šeriatu. Netačna konstatacija.Connaisseur Karlin wrote: BiH nije tad bila samostalna drzava kao danas! Bosna je tad bila sluga AU monarhije! Kako ces danas u nezavisnoj drzavi postavljati serijat?
Drugo, pričom o uvođenju šeriata mnogo više su opterećeni nemuslimani. Musliman sam, pa znam koliko se obični muslimani (ne)bave tim pitanjem, a ne vidim ni da se IZ nešto plaho sturila zagovarajući šeriat. Otuda moj zaključak da si pod uticajem nekog medija.
Btw. Što se tiče teme, koje se često dotičeš, ona je instalirana na pdf politika. Mnogi se tamo pozivaju na šeriat, a uvođenjem šeriata žene bi izgubile pravo da ikako obavljaju funkciju sudije. S toga ja na proteste žena protiv odluke VSTV-a, gledam isključivo sa stanovišta ugroženosti njihovih prava po ljudskim zakonima, nikako po šeriatu.
- ABH017
#2835 Re: Islam - pitanja i odgovori
Kad kažeš mi smo vjernici, to mi sugeriše da ti nisi.Connaisseur Karlin wrote:Pa vi ste vjernici,razumljivo je da immate subjektivan stav o svome vjerovanju i religiji.ABH017 wrote:Na osnovu čega zaključuješ da bilo kome smetaju odgovor(i) pojedin(a)ca, a naše odgovore ocjenjuješ kao formalne i subjektivne?Connaisseur Karlin wrote:OK,postavili ste formalne ili vecinom subjektivne odgovore.hvala.Zasto vam smetaju odgovor/i pojedinaca na moje pitanje? Sta je probem?
Možemo li (imamo li pravo) tvoja pitanja i zaključke smatrati subjektivnim? Pa čak i odabir prihvatljivih odgovora? Subjektivni odgovori su oni koje ti subjektivno smatraš takvima.
Jel to, automatski, znači da je tvoje mišljenje objektivno?
- Connaisseur Karlin
#2836 Re: Islam - pitanja i odgovori
Pogresno zakljucujes.Tvoje vjerovanje ukljucuje emocije,a moj stav nije baziran na vjerovanju ili nevjerovanju.ABH017 wrote:Kad kažeš mi smo vjernici, to mi sugeriše da ti nisi.Connaisseur Karlin wrote:Pa vi ste vjernici,razumljivo je da immate subjektivan stav o svome vjerovanju i religiji.ABH017 wrote: Na osnovu čega zaključuješ da bilo kome smetaju odgovor(i) pojedin(a)ca, a naše odgovore ocjenjuješ kao formalne i subjektivne?
- Connaisseur Karlin
#2837 Re: Islam - pitanja i odgovori
Naravno da je samo zelja,jer islamska drzava kakvu zelite ne postoji ni danas,osim na papiru!ABH017 wrote: Nije valjda da želiš osuditi želju muslimana da živi u Islamski uređenoj državi. Ipak je to samo želja.
Btw. Što se tiče teme, koje se često dotičeš, ona je instalirana na pdf politika. Mnogi se tamo pozivaju na šeriat, a uvođenjem šeriata žene bi izgubile pravo da ikako obavljaju funkciju sudije. S toga ja na proteste žena protiv odluke VSTV-a, gledam isključivo sa stanovišta ugroženosti njihovih prava po ljudskim zakonima, nikako po šeriatu.
Serijat prisiljava zene da nose maramu,automatski ugorzava ljudka prava po ljudskim zakonima,i nikome od vas ne smeta! Serijatksi zakon je takodjer ljudski zakon baziran na intrepretaciji Kurana , tj. na osnovu ljudskog rzumijevanja Bozije rijeci,i na izboru hadisa i drugih ljudskih izvora.
- ABH017
#2838 Re: Islam - pitanja i odgovori
Kakvu želimo???Connaisseur Karlin wrote:Naravno da je samo zelja,jer islamska drzava kakvu zelite ne postoji ni danas,osim na papiru!ABH017 wrote: Nije valjda da želiš osuditi želju muslimana da živi u Islamski uređenoj državi. Ipak je to samo želja.
Serijat prisiljava zene da nose maramu,automatski ugorzava ljudka prava po ljudskim zakonima,i nikome od vas ne smeta! Serijatksi zakon je takodjer ljudski zakon baziran na intrepretaciji Kurana , tj. na osnovu ljudskog rzumijevanja Bozije rijeci,i na izboru hadisa i drugih ljudskih izvora.
Od kud ti znaš šta mi želimo?
Da nismo gdje na kafi sjedili?
Tvoj stav je baziran na PREDRASUDAMA.
- ABH017
#2839 Re: Islam - pitanja i odgovori
Moje vjerovanje uključuje emocije, ali ovdje ne diskutujemo ni o mom vjerovanju ni o mojim emocijama. Moje razmišljanje nema veze sa mojim emocijama, što se ne bi moglo reći za tvoj, jer je previše obojen. Mnogo si opterećen/a tuđim emocijama i vjerovanjem, da bi tu moglo biti i truni trezvenog razmišljanja, a kamoli nekakve objektivnosti. O nepoznavanju materije nema potrebe govoriti.Connaisseur Karlin wrote:Pogresno zakljucujes.Tvoje vjerovanje ukljucuje emocije,a moj stav nije baziran na vjerovanju ili nevjerovanju.ABH017 wrote:Kad kažeš mi smo vjernici, to mi sugeriše da ti nisi.Connaisseur Karlin wrote: Pa vi ste vjernici,razumljivo je da immate subjektivan stav o svome vjerovanju i religiji.
- Connaisseur Karlin
#2840 Re: Islam - pitanja i odgovori
ABH017,nema potrebe da se uzrujavas,a moj stav je baziran na znanju religija. 
- Towelie
#2841 Re: Islam - pitanja i odgovori
Nije bas nikome, ja smatram da nije ispravno ono sto se radi u Saudiji i Iranu, gde je nosenje hidzaba propisano zakonom, i gde ga neke zene nose ne radi Allahovog zadovoljstva, vec radi zadovoljstva vladara. Uostalom, Kur'an je jasan sto se tice slobode (ne)verovanja, a i samog prakitkovanja verskih propisa: "..i reci: "Istina dolazi od Gospodara vašeg, pa ko hoće - neka vjeruje, a ko hoće - neka ne vjeruje!" (Al-Kahf, 29)Connaisseur Karlin wrote:Naravno da je samo zelja,jer islamska drzava kakvu zelite ne postoji ni danas,osim na papiru!ABH017 wrote: Nije valjda da želiš osuditi želju muslimana da živi u Islamski uređenoj državi. Ipak je to samo želja.
- Connaisseur Karlin
#2842 Re: Islam - pitanja i odgovori
Vjerski propisi nisu iskljucivo bazirani na Kuranu,tj. oni su produkt drustva koje je postavilo propise u skladu sa vremenom vlastitog zivljenja.Naravno,nijedna osoba ne smije biti prisiljena od strane osobe ili grupe unutar religijske zajednice,ali ni grupa vjernika ne smiju nametati svoje licne moralne principe u razlicitm drustvima/drzavama.Towelie wrote:Nije bas nikome, ja smatram da nije ispravno ono sto se radi u Saudiji i Iranu, gde je nosenje hidzaba propisano zakonom, i gde ga neke zene nose ne radi Allahovog zadovoljstva, vec radi zadovoljstva vladara. Uostalom, Kur'an je jasan sto se tice slobode (ne)verovanja, a i samog prakitkovanja verskih propisa: "..i reci: "Istina dolazi od Gospodara vašeg, pa ko hoće - neka vjeruje, a ko hoće - neka ne vjeruje!" (Al-Kahf, 29)Connaisseur Karlin wrote:
Naravno da je samo zelja,jer islamska drzava kakvu zelite ne postoji ni danas,osim na papiru!
- ABH017
#2843 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ohladi malo, ja se ne uzrujavam tako lahko. Nemoj sebi da umišljaš takvo što.Connaisseur Karlin wrote:ABH017,nema potrebe da se uzrujavas,a moj stav je baziran na znanju religija.
Znati nešto, izučavati nešto, ne znači uopšte da moraš imati ispravan stav o tome. Da je tako svi bismo imali iste stavove, jer, pretežno izučavamo iste autore, ista djela.
Ono što mene "zabrinjava" (a nisam sekirli prirode) je tvoja potreba da postavljaš pitanja za, već izgrađen stav o nečemu, jer te ne zanima nečiji stav, već naprotiv, ti bi malo da ismijavaš tuđe stavove.
- Connaisseur Karlin
#2844 Re: Islam - pitanja i odgovori
Kao si TO zakljucio?ABH017 wrote:ti bi malo da ismijavaš tuđe stavove.
- Connaisseur Karlin
#2845 Re: Islam - pitanja i odgovori
Zasto mislis da je moj stav pogresan,a tvoj stav tacan?ABH017 wrote: Znati nešto, izučavati nešto, ne znači uopšte da moraš imati ispravan stav o tome. Da je tako svi bismo imali iste stavove, jer, pretežno izučavamo iste autore, ista djela.
- ABH017
#2846 Re: Islam - pitanja i odgovori
Opet se igraš pogađanja šta ja mislim, šta ja želim. Od kud znaš kakav je moj stav uopšte?Connaisseur Karlin wrote:Zasto mislis da je moj stav pogresan,a tvoj stav tacan?ABH017 wrote: Znati nešto, izučavati nešto, ne znači uopšte da moraš imati ispravan stav o tome. Da je tako svi bismo imali iste stavove, jer, pretežno izučavamo iste autore, ista djela.
Kako znaš šta mislim?
- ABH017
#2847 Re: Islam - pitanja i odgovori
Na ponuđene, iskrene, odgovore vjernika si odgovorio/la sa svojim stavom. Povezuješ odgovore sa nečim što su ranije, negdje pisali.Connaisseur Karlin wrote:Kao si TO zakljucio?ABH017 wrote:ti bi malo da ismijavaš tuđe stavove.
Znači ne tražiš odgovor, kao takav, nego hoćeš da ga komentarišeš i daš svoju kritiku. Onda nije bilo ni potrebe da pitaš.
- Connaisseur Karlin
#2848 Re: Islam - pitanja i odgovori
Podjela stavova,razmjena misljenja,kriticki osvrt su ocekivajuci u debatama,ne razumijem sto tebi konkretno smeta vezano za moje stavove!?
Odogovore sam dobila,hvala,a napisala sam svoje misljenje,i to je to,ne razumijem tvoju preosjetljivost!?
vratimo se temi!
Odogovore sam dobila,hvala,a napisala sam svoje misljenje,i to je to,ne razumijem tvoju preosjetljivost!?
vratimo se temi!
- SkyLimit
#2849 Re: Islam - pitanja i odgovori
Nesto sam pitao ovdje prije nekog vremena a niko mi nije dao konkretan odgovor, pa da pokusam ponovno, jer me stvarno kopka:
Prisustovao sam predavanju gdje islamski ucenjak koji je drzao predavanje je pricao o tome kako kad su se muslimani dogovorili da sve sure koje su se do tada prenosile samo usmeno sastave u jednu knjigu(Kur'an), nisu se uspjeli sjetiti svih sura. Bas je pricao konkretno o jednoj suri za koju su se svi sjecali samo da je bila jedna od najduzih, ali ispostavilo se da nema nikog ko je zna napamet, pa je ona izostavljena iz Kura'na. Ovaj predavac nije nagadjao o cemu se radilo u toj suri, da se razumijemo.
Da li je neko upoznat sa ovom pricom? Zbunjuje me to. Sunije izmedju ostalog prebacuju Sijama da oni tvrde da je Kur'an nekompletan, je li tako? Sto znaci da Sunije smatraju da Kur'an kompletan. Ali ako je ova prica istinita, to znaci da Kur'an nije kompletan, ali zasto bi to onda pricao zaposlenik IZ BiH(a to jeste ovaj koji je drzao predavanje), on valjda treba da Sunijama drzi stranu
Je li ima neko racionalno objasnjenje svega ovoga? Kad bolje razmislim, izmedju ostalog je ovaj predavac govorio o Aisi, nista lose osim da je jednom rekla Muhamedu a.s. da ima los zadah. I dan danas se nadam da je sve ovo lahko objasnjivo, ali uhvatila me paranoja da je on bio Sija, ali covjek je istaknuti clan IZ BiH. Nije valjda da su usli na mala vrata, Saff je imao pravo
Mada ovo o Aisi je lahko naci na internetu, stvarno mu je rekla da ima los zadah, nema to veze samo sa Sijama izgleda.
Ozbiljno, je li moguce da je covjek Sunija a da je ovo pricao?
Prisustovao sam predavanju gdje islamski ucenjak koji je drzao predavanje je pricao o tome kako kad su se muslimani dogovorili da sve sure koje su se do tada prenosile samo usmeno sastave u jednu knjigu(Kur'an), nisu se uspjeli sjetiti svih sura. Bas je pricao konkretno o jednoj suri za koju su se svi sjecali samo da je bila jedna od najduzih, ali ispostavilo se da nema nikog ko je zna napamet, pa je ona izostavljena iz Kura'na. Ovaj predavac nije nagadjao o cemu se radilo u toj suri, da se razumijemo.
Da li je neko upoznat sa ovom pricom? Zbunjuje me to. Sunije izmedju ostalog prebacuju Sijama da oni tvrde da je Kur'an nekompletan, je li tako? Sto znaci da Sunije smatraju da Kur'an kompletan. Ali ako je ova prica istinita, to znaci da Kur'an nije kompletan, ali zasto bi to onda pricao zaposlenik IZ BiH(a to jeste ovaj koji je drzao predavanje), on valjda treba da Sunijama drzi stranu
Je li ima neko racionalno objasnjenje svega ovoga? Kad bolje razmislim, izmedju ostalog je ovaj predavac govorio o Aisi, nista lose osim da je jednom rekla Muhamedu a.s. da ima los zadah. I dan danas se nadam da je sve ovo lahko objasnjivo, ali uhvatila me paranoja da je on bio Sija, ali covjek je istaknuti clan IZ BiH. Nije valjda da su usli na mala vrata, Saff je imao pravo
- Towelie
#2850 Re: Islam - pitanja i odgovori
Od koga si ovo slusao (ako nije tajna), i cime ta persona uopste argumentuje da su ashabi, ni manje ni vise, nego zaboravili celu jednu poduzu suru?SkyLimit wrote:Nesto sam pitao ovdje prije nekog vremena a niko mi nije dao konkretan odgovor, pa da pokusam ponovno, jer me stvarno kopka:
Da li je neko upoznat sa ovom pricom? Zbunjuje me to. Sunije izmedju ostalog prebacuju Sijama da oni tvrde da je Kur'an nekompletan, je li tako? Sto znaci da Sunije smatraju da Kur'an kompletan. Ali ako je ova prica istinita, to znaci da Kur'an nije kompletan, ali zasto bi to onda pricao zaposlenik IZ BiH(a to jeste ovaj koji je drzao predavanje), on valjda treba da Sunijama drzi stranu![]()
Je li ima neko racionalno objasnjenje svega ovoga? Kad bolje razmislim, izmedju ostalog je ovaj predavac govorio o Aisi, nista lose osim da je jednom rekla Muhamedu a.s. da ima los zadah. I dan danas se nadam da je sve ovo lahko objasnjivo, ali uhvatila me paranoja da je on bio Sija, ali covjek je istaknuti clan IZ BiH. Nije valjda da su usli na mala vrata, Saff je imao pravoMada ovo o Aisi je lahko naci na internetu, stvarno mu je rekla da ima los zadah, nema to veze samo sa Sijama izgleda.