PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Logovan

#2826 Re: PROTESTI!!!

Post by Logovan »

Panzer_Daddy wrote: Image
Koji je ba ovo klinac? Šta ovaj priča? :run: Bože sačuvaj.
elma89_

#2827 Re: PROTESTI!!!

Post by elma89_ »

sanjin_1 wrote:Šta ćete kad NAROD zaista izađe na ulice?
Pa izlazi
red evil

#2828 Re: PROTESTI!!!

Post by red evil »

BegA_ wrote:
red evil wrote:Za sutra protesti najavljani i u Mostari i Livnu.
Livno? Gdje si to procitao?
Fahrin sajt :D Ako on laže,. lažem i ja :D
Toffee karamela

#2829 Re: PROTESTI!!!

Post by Toffee karamela »

daxon wrote:
hAZNADAR wrote:Valjda ce ove kontrademonstracije iz Bijeljine i opca podrska Dodiku ubijediti mnoge revolucionare da prekinu upotrebljavati prazne fraze poput slozno svi u BiH, zajednicki problem i da sanjaju da nam je i barem muka zajednicka.
Kad god rodi kupus, šljiva i krompir, ovi iz RS, a naročito ovi iz Bjeljine postanu qrčeviti, kažu u narodu "zima bez snijega slaba ljetina", e pa vidjet ćemo ih dogodine u ovo doba kada budu skapavali, u koje će tambure onda udarati.
Nema ovo veze s njihovom ljetinom, strah je njih od ratobornih federalaca i da se to u nekoj ne dalekoj budućnosti ne prelije prema njima. Gora od gladi je nečista savjest.
elma89_

#2830 Re: PROTESTI!!!

Post by elma89_ »

Logovan wrote:
Koji je ba ovo klinac? Šta ovaj priča? :run: Bože sačuvaj.
Budala :D
weredsf

#2831 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

red evil wrote:Za sutra protesti najavljani i u Mostari i Livnu.
Joj kad Livno ustane na noge
Dr. Kuca

#2832 Re: PROTESTI!!!

Post by Dr. Kuca »

Sta me buraz zove sad kaze haos na grbavici likovi sa fantomkama presrecu auta i lupaju?
weredsf

#2834 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

Koji je ba ovo klinac? Šta ovaj priča? Bože sačuvaj.

Taj je sa ostalim braniteljima odbranio predsjednistvo od JNA, sta je saka huligana za specijalce.
Realno par plasticnih metaka i razbjezali bi se kao misevi sto i jesu.
Alfons Kauders

#2835 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Paranoid wrote:
Alfons Kauders wrote:
gnjev wrote:Seronja bi bio ko ne bi priznao da se ni na Aldinu a ni na ovom malom sto je pusten danas ne vidi bilo kakav vid torture. Cak sta vise moze se reci da im dlaka sa glave ne fali.
naravno da ne fale, pa nisu drotovi glupi kao iz viceva... maltretiranje mozda, ali ozbiljne povrede jok

aldin na pressici pokazuje da ima "ovoliku" modricu na ledjima, siri ruke... i onda kaze da je u pitanju modrica od 10cm...

to je problem s omladinom... meni je jednom prilikom milicija palila samare, i posljedice su se dale primjetiti :D nije se krilo :D

dakle prije je bilo - mali napravi belaj, murija ga samara, otac ga prebije kad dodje kuci... a danas roditelji brane djecu i kad nekog zakolju (ko ona kurvetina kad su ubili denisa), ili kad zapale jebeno predsjednistvo... jer je nekako kriv neko drugi sto nisu znali odgojiti svoju djecu... isto tako napadaju i profesore po skolama... prije su roditelji propalitetima palili samare, a sad tuku profesore koji ih se usude oboriti... :D

dakle ili lazu, ili se strasno brzo oporavljaju (od spida mozda?)... eto vidite aldina... slomljene mu obje noge, zgazeno lice, skakalo po njemu 9 specijalaca, a ima samo modricu od 10cm i drzi pressicu s advokatom, kojeg je kaze izabrao zato jer je dobar advokat a ne politicar (svako ko misli da je ajanovic dobar advokat bi se kod mene u sudnici po defaultu smatrao bitno umanjeno uracunljivim)
Postalo je degutantno čitati tvoje postove..ali stvarno.. Znaš jako dobro da drotovi znaju kako da te izmlate, a da na sudu ne možeš pokazati ni jednu mofricu.. Znaš jako dobro da su djeca poput ovog momka, kao i onog koji je ubio Danisa i hiljade drugih PRODUKT sistema i da svoje nezadovoljstvo pokazuju na način na koji to nismo činili u naše vrijeme.

Ono što si zaboravio da na ovim protestima nisu bila samo djeca, ali me zanima kako ćeš se izvaditi na račun dogadjaja koja slijede i u kojima ćeš vjerovatno vidjeti sve uzraste zakrvavljenih očiju.. ili ćeš kao i do sad nači razlog da si pametniji zato što je osvanuo novi dan..

Zapamti, nove generacije nisu KRIVE što im je život sjeban, nego nametnuti Ustav, rat, sistem i naravno ti i ja...
ponavljam, to jednostavno nije izgovor niti ikad moze biti u civilizovanom drustvu

dakle i onaj sto mi je ukro auto, i onaj sto mi je obio stan, i onaj sto je potegao pistolj na mene - oni su zapravo zrtve, a ne ja?

dobro, ako je tako ja sutra kupujem pistolj i nosim ga sa sobom... jer kao sto vidimo policija nije u stanju garantovati sigurnost, a ako me kakav balavac zakolje za cenera, naci ce se dusebriznici poput tebe koji ce reci "jadno dijete, produkt sistema"...

jel i benjo delalic produkt tog sistema? il ono malo govno sto je ubilo denisa? ili ona trojica sto su spalili staricu?

hocemo li onda tako? u anarhiju malo?
channel10

#2836 Re: PROTESTI!!!

Post by channel10 »

Dr. Kuca wrote:Sta me buraz zove sad kaze haos na grbavici likovi sa fantomkama presrecu auta i lupaju?
Cuj haos. Pa sto ih ne pregaze? Mogao bi jednom udariti i tu bi mu bio kraj!
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2837 Re: PROTESTI!!!

Post by sabina1 »

Fantassin wrote:
Kako tuzno je viditi kako nisko ljudi padaju....
:thumbup:
Odavno su nisko pali a sa ovakvim izjavama to samo potvrđuju..... :roll:
charrrmed

#2838 Re: PROTESTI!!!

Post by charrrmed »

Dr. Kuca wrote:Sta me buraz zove sad kaze haos na grbavici likovi sa fantomkama presrecu auta i lupaju?
:run:
sanjin_1

#2839 Re: PROTESTI!!!

Post by sanjin_1 »

elma89_ wrote:
Pa izlazi
još uvjek je prerano za takvo nešto.
channel10

#2840 Re: PROTESTI!!!

Post by channel10 »

sanjin_1 wrote:
elma89_ wrote:
Pa izlazi
još uvjek je prerano za takvo nešto.
Bojim se da se niste razumjeli :D
Dr. Kuca

#2841 Re: PROTESTI!!!

Post by Dr. Kuca »

channel10 wrote:
Govori jedva izbjego.. Totalna anarhija je nastupila... Otislo je u 3 PM, isti oni likovi sto seru da policija ne radi svoj poso, a kad radi i mlati onda su brutalni. :skoljka:
Baba_Droga

#2842 Re: PROTESTI!!!

Post by Baba_Droga »

Huhh toliko lažnih tekstova...toliko propagande...toliko govora mržnje...toliko huškanja odavno nisam pročitala. Svaki medij svoju politiku vodi, od toga jel' ili nije zapaljena arhiva, do toga da je Ambasada BiH u HR zapaljena, pa do onih jadnih slika sa nekih ŽNJ protesta, a baška svako normalan može vidjeti da to nisu slike sa naših protesta (ženska koja u minjaku i štiklama hoda ispred policije, do onog tipa kojeg nosi policija ,a on nasmijan....pa do one ženske što plače nad specijalcima itd). I naša raja aminuje...lajka..uzdiže likove sa slika u zvijezde i bodri :)

Onda stvarno, borimo se protiv kriminala i ZA PRAVDU. Kako onda da tražimo da se puste iz pritvora osobe koje su palile, rušile, krale i bacale kamenice. Koju poruku šaljemo? (msg: Mogu zapaliti predsjedništvo, ali opet će narod biti uz mene)
Mislim da se stvara domino efekt nasilja, i ako se puste....pustićeš mlade momke ali I NJIHOV BJES U NJIMA.
Btw: premlaćeni...izudarani....ali ja stvarno ne vidjeh modrice i po glavi ni po tijelu...

Znači opet sve sve svodi na to...Odlučih da ne vjerujem nikom ništa, jer previše se doljeva ulje na vatru :(
Jedima je ovo rat, drugima brat. Neko ruši, neko kupi bodove. Znam samo da je izgleda našem narodu teško prihvatiti da mi u našoj zemlji imamo hluigane, iste one koji uništavaju tramvaje, ruše spomenike, razbijaju i haraju po kvartovima.

Opet ko sam ja da sudim o svemu. Ja spadam u grupu forumaša koja sjedi kući i komentariše... BAR PRIZNAM!
Ja sam neko ko ima VSS i nema posla već 7 godina jer nisam ni u jednoj stranci. ( a i neću tim putem )
Sad za sad, sjedim za kompom i pratim sve to.
Strah me izaći da ne platim glavom.
A opet, kako god da se okrene, da Bog da pa da nam bude išta bolje :(
weredsf

#2843 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

Dr. Kuca wrote:
channel10 wrote:
Govori jedva izbjego.. Totalna anarhija je nastupila... Otislo je u 3 PM, isti oni likovi sto seru da policija ne radi svoj poso, a kad radi i mlati onda su brutalni. :skoljka:
Zato sam ja danas stavio pistolj u auto, za svaki slucaj,ni jedne sekunde se nebi libio da ga koristim
channel10

#2844 Re: PROTESTI!!!

Post by channel10 »

Dr. Kuca wrote:
channel10 wrote:
To sve govori koliko uhljupa imamo na ulicama. To nije bijeda, tacnije jeste, moralna i kulturna bijeda.
hAZNADAR

#2845 Re: PROTESTI!!!

Post by hAZNADAR »

Toffee karamela wrote:
daxon wrote:
hAZNADAR wrote:Valjda ce ove kontrademonstracije iz Bijeljine i opca podrska Dodiku ubijediti mnoge revolucionare da prekinu upotrebljavati prazne fraze poput slozno svi u BiH, zajednicki problem i da sanjaju da nam je i barem muka zajednicka.
Kad god rodi kupus, šljiva i krompir, ovi iz RS, a naročito ovi iz Bjeljine postanu qrčeviti, kažu u narodu "zima bez snijega slaba ljetina", e pa vidjet ćemo ih dogodine u ovo doba kada budu skapavali, u koje će tambure onda udarati.
Nema ovo veze s njihovom ljetinom, strah je njih od ratobornih federalaca i da se to u nekoj ne dalekoj budućnosti ne prelije prema njima. Gora od gladi je nečista savjest.
Sumnjam da ce se preliti. Bosnjo radije udara na svoje,.. neki i u Siriju idu zaginut pored ravnogorskih skupova pred nosom.
A sto se tice njihovog skapavanja u to nisam siguran,.. prezivjeli su i gore kada su im bile sankcije a nama pokradene donacije.

Muka mi je od poziva na Facebooku za podrske i multietnicnih poruka o zajednistvu i opcem radnickom bundu. U kojoj bajci zive ovi revolucionari?
Paranoid

#2846 Re: PROTESTI!!!

Post by Paranoid »

Alfons Kauders wrote: ponavljam, to jednostavno nije izgovor niti ikad moze biti u civilizovanom drustvu

dakle i onaj sto mi je ukro auto, i onaj sto mi je obio stan, i onaj sto je potegao pistolj na mene - oni su zapravo zrtve, a ne ja?

dobro, ako je tako ja sutra kupujem pistolj i nosim ga sa sobom... jer kao sto vidimo policija nije u stanju garantovati sigurnost, a ako me kakav balavac zakolje za cenera, naci ce se dusebriznici poput tebe koji ce reci "jadno dijete, produkt sistema"...

jel i benjo delalic produkt tog sistema? il ono malo govno sto je ubilo denisa? ili ona trojica sto su spalili staricu?

hocemo li onda tako? u anarhiju malo?
Srljaš iz krajnosti u krajnost jer svi ti navedeni događaji su poznati, a počinitelji privedeni. Zašto su ponovo na slobodi i zašto se ništa ne mijenja je upravo razlog kojeg vidiš na ulicama. Razumijem tvoj strah i vapaj da se naoružaš, ali zar nije lakše promijeniti sistem i dati im do znanja ako oni ne rade onda će narod uzeti stvar u svoje ruke..kao što to imamo priliku da vidimo.

SVI ti počinitelji krivičnih djela jesu PRODUKT sistema, kojeg imamo šansu promijeniti!.. kontaš..
Filter

#2848 Re: PROTESTI!!!

Post by Filter »

"Spreman sam, ukoliko dobijem zapovijed, raščistiti ovu situaciju za nekoliko minuta. Znamo ko su ovi ljudi, neke od njih sam i procesuirao, znamo i ko su im nalogodavci, ko ih plaća i ko im daje naredbe preko telefona. Tužan sam i žalostan zbog ovoga što se događa", rekao je Čegar, inače zadužen za policijsko osiguranje prosvjeda.

:? pa sto ne kazete!!

jbte koje ublehe bacaju :-) kako koji zine, tako se jos vise uvali u govno. fkt im je sila udarila u glavu
VjecitiStudent

#2849 Re: PROTESTI!!!

Post by VjecitiStudent »

Hamdi je u međuvremenu još narasla glava.
zeljeznicar1921

#2850 Re: PROTESTI!!!

Post by zeljeznicar1921 »

...
Last edited by zeljeznicar1921 on 12/02/2023 13:11, edited 1 time in total.
Post Reply