Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Dozer

#2826 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrle, jarane... da rezimiramo mi ovo do sada...?

Dakle, iz svega sto ste ti i tvoji pajdasi ovdje iznijeli, jasno je sljedece:
- Religije su krcate nebulozama
- Krcate su predrasudama
- Krcate su prijetnjama (vec ranije ti povadih neke termine samo iz Kur'ana)
- Logika im je nesto nepoznato
- Odavno razjasnjena "cuda" se jos uvijek smatraju cudima
- Bajke za malu djecu se uzimaju kao najozbiljnije naucne disertacije

I sta dalje da pricamo, ziv bio... :roll:
Smrcak15

#2827 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote:
Smrcak15 wrote:nemas popravnog imas sansu ovdje i gotovbo je, a test na buducem svijetu je samo za one koji nisu bili na testu ovdje , kao lud covjek, ljudi do kojih nije dosla objava recimo u prasumama itd oni ce imati opravdanje i biti podlozni testu na buducem svijetu.
pa ako je on the almighty, the graceful, alfa i omega, meni nije jasno kako njegova objava nije dostigla do tih ljudi, kako kad je on sve.....
znam vracam se na @zforumas-ovo pitanje ali mi to nema logike kako nije mogao to njima objaviti :-)
a sta mislis ovo

mozda ima tamo neka skrivena svrha , mudra odluka zasto im nije poslao poslanika

sta mislis mozda ovo, sad nagadjam, konta ako im posaljem poslanika odbit ce ga jer razumski nisu dorasli da razmisle o njegovim poukama, jer su primitivni ljudi jos uvijek, pa ako im posaljem a oni svi odbiju mogu da zsluze moju kaznu jer znam da nemaju kapacitet da razmisljaju dobro, bilo bi isto kao kad bi poslao poslanika djeci od 3 do 5 Godina :-)

ti znas da djeca nemogu razmisljati dobro ali im opet posaljes pa djeca se ogluse od test i cim se neko oglusi zasluzuje kaznu, pa zato djeca idu u Raj jer nisu pod testom ako umru mladi.

sta mislis mozda bas zbog toga Bog nije htio da im posalje poslanika kako nebi otisli u Dzehenem zbog niskog nivoa razmisljanja. a vidim ti vec osuo paljbu o Bogu , mozda bog nije htio nemoze da im posalje nece so ovo ono, jednostavno u dusi kao da pokusavas da Boga ocrnis na ovaj ili onaj nacin, i sta ti onda mozes da ocekujes na sudnejm danu

Mozda te pita, ti si govorio da mi je bilo tesko poslati poslanika tim ljudima, okrivio si me za nesposobnost da nisam kadar to uciniti, pa si tako laz iznio na mene, a ja im nisam slao samo iz razloga sto nisu bili u stanju da razumio jer nisu intelektualno bili razvijeni, pa ih nisam htio nepravedno odvuci u Pakao. A ti onako slusa kao popisan, pa Boze , ako je tako, dobro ja nisam znao to.

Ahaaa nisi znao kaze, a znao si pokusavati da me ocrnis dok si zivio na svijetu izmisljajuci lazi na mene.

osjecao bi se gore nego kad bi zatekao zaklane ovce u toru i vidio svoga ovcara psa krvavih usta pa ga ubio misleci ih ih je tvoj pas ovcar preklao, a poslije iza tora vidio 2 vuka mrtva sto ih je tvoj ovcar preklao dok je branio tvoje stado ovaca. osjecao bi se bas popisan u toj situaciji, griznja savjesti koja bi te pojela iznutra.
Dozer

#2828 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: a sta mislis ovo

mozda ima tamo neka skrivena svrha , mudra odluka zasto im nije poslao poslanika

sta mislis mozda ovo, sad nagadjam, konta ako im posaljem poslanika odbit ce ga jer razumski nisu dorasli da razmisle o njegovim poukama, jer su primitivni ljudi jos uvijek, pa ako im posaljem a oni svi odbiju mogu da zsluze moju kaznu jer znam da nemaju kapacitet da razmisljaju dobro, bilo bi isto kao kad bi poslao poslanika djeci od 3 do 5 Godina :-)
:lol: :lol: :lol: :lol:
Smrle, mojne vise nagadjati, ziv bio...
Pa - ON ih je "napravio" takvima, ON te ne ubio :D
ti znas da djeca nemogu razmisljati dobro ali im opet posaljes pa djeca se ogluse od test i cim se neko oglusi zasluzuje kaznu, pa zato djeca idu u Raj jer nisu pod testom ako umru mladi.
I njih je ON napravio takvima :D
sta mislis mozda bas zbog toga Bog nije htio da im posalje poslanika kako nebi otisli u Dzehenem zbog niskog nivoa razmisljanja. a vidim ti vec osuo paljbu o Bogu , mozda bog nije htio nemoze da im posalje nece so ovo ono, jednostavno u dusi kao da pokusavas da Boga ocrnis na ovaj ili onaj nacin, i sta ti onda mozes da ocekujes na sudnejm danu
Dakle - bog je najklasicniji moguci sadista :D
Mozda te pita, ti si govorio da mi je bilo tesko poslati poslanika tim ljudima, okrivio si me za nesposobnost da nisam kadar to uciniti, pa si tako laz iznio na mene, a ja im nisam slao samo iz razloga sto nisu bili u stanju da razumio jer nisu intelektualno bili razvijeni, pa ih nisam htio nepravedno odvuci u Pakao. A ti onako slusa kao popisan, pa Boze , ako je tako, dobro ja nisam znao to.
I opet - ko ih je napravio takvima, intelektualno nerazvijenima? :D

Mati mila :roll:
Dope_Man

#2829 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Naravno da polazis Smrle. Isto tako katolici polaze od pretpostavke da je njihova vjera/knjiga apsolutna istina, pravoslavci da je njihova, jevreji, hindusi... svi polaze od te pretpostavke i svijet interpretiraju u okviru iste.

Jedini je problem sto nije nijedna. Da jeste, valjda bi do sada uspjeli uvjeriti druge u istinitost. Ali s obzirom da su vam jedini dokazi: ''Moj bog kaze ovako'', a drugi odgovara sa ''A ne, MOJ bog kaze ovako'', jasno je da niti postoje dokazi, niti istina u svemu tome. Sve to sto ti napises kao ''dokaz'' za svoju vjeru, osim brljnja po brojevima u Kur'anu, jednako moze iskoristiti i pripadnik bilo koje druge religije.
Dozer

#2830 Re: Ateizam

Post by Dozer »

NE MOZE!
Zadnja objava je JEDINA istina :lol:
zforumas

#2831 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
zforumas wrote: Ma znam ja Smrle da mu nije tesko, ali eto covjek bi onda pomislio da nije htio namjerno. Ili da ih je zaboravio mozda...Ili da nije ni znao za njih.

U svakom slucaju najbolja opcija je da mu je bilo tesko.
a sta mislis ovo

Ahaaa nisi znao kaze, a znao si pokusavati da me ocrnis dok si zivio na svijetu izmisljajuci lazi na mene.

osjecao bi se gore nego kad bi zatekao zaklane ovce u toru i vidio svoga ovcara psa krvavih usta pa ga ubio misleci ih ih je tvoj pas ovcar preklao, a poslije iza tora vidio 2 vuka mrtva sto ih je tvoj ovcar preklao dok je branio tvoje stado ovaca. osjecao bi se bas popisan u toj situaciji, griznja savjesti koja bi te pojela iznutra.
Smrle ja nisam osuo paznju na boga niti na bilo koga, ja samo postavljam pitanja.

Ti ljudi tamo nisu imbecili, ti ljudi su jako inteligentni i pametni. To sto ne nose smartphone ili ne voze se avionom ne znaci da su imbecili (cak sta vise, vise imbecila ima medju ovim prvim).
Ti ljudi koriste razno bilje kao lijek, koriste bilje kao oruzje i orudje. Zive zdraviji zivot od vecine nas, ne unistavaju planetu i ne ubijaju se zbog religija.
Pa ti sad meni reci ko je na nivou djeteta ot 3 do 5 godina?

A ta prica, namjerno nije htio samo da vidi reakciju je u rangu one kad profesor nesto pogrijesi pa ga ucenici isprave a on kaze to sam ja namjerno da vidim pratite li.
beni-bu-man

#2832 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:a sta mislis ovo

to je tvoja teorija......
kazem opet on je sve kako ti tvrdis, sto tim judima nije ugradio malo vise razuma pa da ga sljede kako treba, jednostavno mi nema logike
Smrcak15

#2833 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:--
Da... I zbog toga su danasnje religije stare jedva 5.000 godina, a mi postojimo, kao vrsta, oko 250.000 godina. Interesantno... Tebi tu nista ne smrdi?
niko od muslimana to netvrdi ni Kuran ni hadis, to sto ti nalazis kod krscana nemoj nama prebacivati.

mene nebi cudilo da je ljudski rod stariji vise od 250 000 Godina.

Bas pogodno :D
A, zasto nam onda nije nista o tome rekao u "svojim" knjigama? Da bar znamo da postoje ljudi i tamo negdje, u nekom zabijenom cosku planete, a ne da ih otkrivamo u 21. vijeku :D
trazis da ti Kuran bude enciklopedija, gedje ce biti svega i svacega :-) Kuran je manual za zivot a ne enciklopedija svega i svacega.

Da...vidimo po ovim masama arapa koje nam dolaze... Prve i osnovne stvari koje traze i gledaju su zene (nije im mrsko ni platiti da budu s njima, sto se valjda, ne ubraja u bludnicenje). Vjerovao ti ili ne, ove nase ponovo "ugradjuju" himen (nadam se da znas sta je to) kako bi ga masno unovcile s nekim od arapa u krevetu (cifre za skidanje frze se kod njih krecu oko 20-30 milja KM za noc, pa ti vidi...). Ima ih cak i koje odu do Saudije da bi legle s nekim od njih i da im on bude "prvi" :D
Sljedeca stvar je da malo i cugaju, valjda jer ne smiju tamo odakle dolaze (ovo gledam redovno vlastitim ocima).
Cigare im nisu nesto drage, ali i to sam gledao i gledam.
Dakle, sve sto si nabrojao je = prdimahovina. Ne zaboravimo da ovi dolaze iz kolijevke islama...
neko ko se grijesi od BOga njegova ce guzica ispastati na sudnjem danu, pa makar se zvao Muhammed ibn Muhammed ibn Muhammed

Vjera je stvar upute od Boga, Bog je daje ome hoce, on pusti da bude teski nevjernik u srcu islama cak i sada u meki, ljudi koji i neklanjaju, a isto tako moze da dadne da negdje u sibiru bude njegov istinski vjernik par excellence

nemoj da te odvodi u zabludu sveranje danasnjih arapa kad znamo hadis gdje se kaze da ce prvi u dzehennem ici licemjerni muslimani pa tek onda dolaze na red ostali narodi.

A svi vjernici i boje se boga :lol:
Ne, jarane...nego su skontali da ce im taj novi oteti komad kolaca
ma jasta , to ti mislis kad ih vidis da se tresu od droge da kontas jao sto su ovo bogobojazni, da osjecaju boziji strah pa se Ovako na nujima ispoljava :-)

Super... I, koji ce nam onda klinac religije i vjera kad ionako svi rade sve mimo toga?
Bozija vjera je put sa kojim je Bog zadovoljan gdje ce covjek kao pojedinac dobiti srecu na ovom svijetu a jos i nagradu na buducem, vjera gdje ce i drustvo biti sretno ako se radi po uputama bozijim.

to sto neko radi mimo toga je iz neznanja i iz strasti , a to moze itekako da steti i pojednicu i drustvu. Bozija vjera je poslata za nasu korist a ne zxa boziju korist, Bogu to netreba.
Smrcak15

#2834 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Smrle, jarane... da rezimiramo mi ovo do sada...?

Dakle, iz svega sto ste ti i tvoji pajdasi ovdje iznijeli, jasno je sljedece:
- Religije su krcate nebulozama
- Krcate su predrasudama
- Krcate su prijetnjama (vec ranije ti povadih neke termine samo iz Kur'ana)
- Logika im je nesto nepoznato
- Odavno razjasnjena "cuda" se jos uvijek smatraju cudima
- Bajke za malu djecu se uzimaju kao najozbiljnije naucne disertacije

I sta dalje da pricamo, ziv bio... :roll:
daj primjer
Smrcak15

#2835 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote: I opet - ko ih je napravio takvima, intelektualno nerazvijenima? :D

Mati mila :roll:
nije tacno, sami imaju izbor dal ida zive u sumi i samo se fokusiraju na prezivljavanje , gdje nece doci do intelektualno razvijanja, kao ti je samo u glavi kako pogoditi zivotinji i donijetu hranu kuci.

ako bi adoptirao jedno dijete od od njih koje je tek novorodjeno i dalo mu se normalan odgovoj gdje ce ici u skolu, pa bi vidio koja bi razlika bila tu.
Smrcak15

#2836 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dope_Man wrote:Naravno da polazis Smrle. Isto tako katolici polaze od pretpostavke da je njihova vjera/knjiga apsolutna istina, pravoslavci da je njihova, jevreji, hindusi... svi polaze od te pretpostavke i svijet interpretiraju u okviru iste.

Jedini je problem sto nije nijedna. Da jeste, valjda bi do sada uspjeli uvjeriti druge u istinitost. Ali s obzirom da su vam jedini dokazi: ''Moj bog kaze ovako'', a drugi odgovara sa ''A ne, MOJ bog kaze ovako'', jasno je da niti postoje dokazi, niti istina u svemu tome. Sve to sto ti napises kao ''dokaz'' za svoju vjeru, osim brljnja po brojevima u Kur'anu, jednako moze iskoristiti i pripadnik bilo koje druge religije.
da oni svi mogu da kazu tako, ali gdje su dokazi, ja barem mogu tone i tone dokaza donositi zasto vjerujem da je ovo od Boga, cak sam detaljno argumentovao i to matematicki, kako matematicki tako i sa naucne strane , uglavnom daleko jaci dokazi nego sto ga druge vjere mogu ponuditi.
jednako moze iskoristiti i pripadnik bilo koje druge religije
nemoze.
Smrcak15

#2837 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote: Smrle ja nisam osuo paznju na boga niti na bilo koga, ja samo postavljam pitanja.

Ti ljudi tamo nisu imbecili, ti ljudi su jako inteligentni i pametni. To sto ne nose smartphone ili ne voze se avionom ne znaci da su imbecili (cak sta vise, vise imbecila ima medju ovim prvim).
Ti ljudi koriste razno bilje kao lijek, koriste bilje kao oruzje i orudje. Zive zdraviji zivot od vecine nas, ne unistavaju planetu i ne ubijaju se zbog religija.

A ta prica, namjerno nije htio samo da vidi reakciju je u rangu one kad profesor nesto pogrijesi pa ga ucenici isprave a on kaze to sam ja namjerno da vidim pratite li.
ti ljudi su jako inteligentni i pametni
neka molim te, ovo pleme kad su im se priblizili helikopterom gadjali su ih strijelama :-)
Image
Image
Dope_Man

#2838 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Vidjeli smo Smrle cini mi se upravo ''sukob titana'' prije par mjeseci. Mozda se varam, al bijase to ti i patriota. Dvije vjere, iste vjere.. pa ne nadjoste zajednicki jezik jer on kaze ''Moj bog kaze da je stvorio svemir i da mu se treba molit ovako'', a ti kazes ''Moj bog kaze da je stvorio svemir i da mu se treba molit ovako''.. i eto, ''dokazaste'' jedan drugom ko je upravu.

Izvinjavam se ako sam aktere price pogresno naveo, svakako se ovo odnosi na svaku situaciju gdje vjernici dvije religije pocnu sa ''dokazima'' jedan protiv drugog.

I opet kontradiktiras samom sebi. Prvo te indijance nazoves mentalno nesposobnim za shvatiti, pa onda kazes da su isti, samo odgojeni u drugacijim uvjetima (sto zapravo i jeste tacno), ali to onda ne rjesava originalno pitanje zasto oni nisu ''prosvijetljeni'' jednim poslanikom. Nije morao ici Muha, mogao je jedan od njih dobiti inspiraciju u pecini.. oh pa da, vjerovatno i jeste. Samo je vidio drugacije bogove, kojima se oni mole :D
Smrcak15

#2839 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote: to je tvoja teorija......
kazem opet on je sve kako ti tvrdis, sto tim judima nije ugradio malo vise razuma pa da ga sljede kako treba, jednostavno mi nema logike
da to je moja teorija, i nemora biti tacna, al isam dao samo primjer , pazi primjer gdje je moguce tako nesto gdje mi sad neznamo mudrost ali u tom trenutku kad bi nam objasnio mudrost ne slanja poslanika njima , mi bi se pomorili sa tim poslije, u tome je poenta da mozda ssad neznamo mudrost toga ali kad bi nam objasnio na sudnjem danu znali bi.

Pa zato je problem ako se Bog optuzuje za nesto samo zato sto mi mudrost njegovih odluka nemozemo dokuciti, je cisto laganje na boga izmisljajuci stvari kako bi se ocrnio na ovaj ili onaj nacin.
Dozer

#2840 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: niko od muslimana to netvrdi ni Kuran ni hadis, to sto ti nalazis kod krscana nemoj nama prebacivati.

mene nebi cudilo da je ljudski rod stariji vise od 250 000 Godina
Ko sta ne tvrdi....?
A 250.000 - tu je to negdje. Naravno, i dalje stoji isto pitanje na koje mi nikada nisi odgovorio - zasto se prva objava nije pojavila prije 10-20-50.000 godina, nego prije 5.000, tj. 2.000, odnosno 1.500?
trazis da ti Kuran bude enciklopedija, gedje ce biti svega i svacega :-) Kuran je manual za zivot a ne enciklopedija svega i svacega.
Ne trazim ja nista. Procitao, za mene licno gomila nebuloza, i to je to. Pa, opet isto pitanje - zasto ga onda nije "spustio" i onima u prasumi? :D
neko ko se grijesi od BOga njegova ce guzica ispastati na sudnjem danu, pa makar se zvao Muhammed ibn Muhammed ibn Muhammed

Vjera je stvar upute od Boga, Bog je daje ome hoce, on pusti da bude teski nevjernik u srcu islama cak i sada u meki, ljudi koji i neklanjaju, a isto tako moze da dadne da negdje u sibiru bude njegov istinski vjernik par excellence

nemoj da te odvodi u zabludu sveranje danasnjih arapa kad znamo hadis gdje se kaze da ce prvi u dzehennem ici licemjerni muslimani pa tek onda dolaze na red ostali narodi.
Drugim rijecima - te religije se ne pridrzavaju cak ni oni s njenog izvora... Sta dalje reci, moj Smrle...
ma jasta , to ti mislis kad ih vidis da se tresu od droge da kontas jao sto su ovo bogobojazni, da osjecaju boziji strah pa se Ovako na nujima ispoljava :-)
Pa, i droga je od boga, zar ne :D
Mada, ne vidim kakve veze imaju droga i bogobojaznost s onim sto ja rekoh...
Bozija vjera je put sa kojim je Bog zadovoljan gdje ce covjek kao pojedinac dobiti srecu na ovom svijetu a jos i nagradu na buducem, vjera gdje ce i drustvo biti sretno ako se radi po uputama bozijim.

to sto neko radi mimo toga je iz neznanja i iz strasti , a to moze itekako da steti i pojednicu i drustvu. Bozija vjera je poslata za nasu korist a ne zxa boziju korist, Bogu to netreba.
A, sta mislis, da li je to radi necega drugog mozda?
Recimo, porodica i okruzenje su ih od malih nogu ucili vjeri (jer, nisu se rodili s vjerom), a onda su oni zajedno sa svojim odrastanjem i razvijanjem mozdanih vijuga shvatili da su ih ucili ublehama, i da nista od toga zapravo ne postoji 0 ni bog, ni dznnet, ni dzehennem, ni kazne, ni nagrade, i skontali - jebi ti to, daj da bar uzivam u ovom ionako kratkom ljudskom vijeku.
I uziva tamo gdje zna da ga nece stici nekakva serijatska policija i sl., a onda kad se vrati tamo odake je dosao, nastavi se ponasati u skladu s pravilima kojima su ga naucili i koja tamo vladaju?
Sta mislis, moze li biti da je ovo istina?
zforumas

#2841 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
zforumas wrote: Smrle ja nisam osuo paznju na boga niti na bilo koga, ja samo postavljam pitanja.

ti ljudi su jako inteligentni i pametni
neka molim te, ovo pleme kad su im se priblizili helikopterom gadjali su ih strijelama :-)
Image
Image
Smrle ti ovim slikama samo potvrdi onu moju tvrdnju o raji sa smartphoneima. Ja bih iskreno volio da shvatis.
beni-bu-man

#2842 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:
beni-bu-man wrote: to je tvoja teorija......
da to je moja teorija, i nemora biti tacna, al isam dao samo primjer , pazi primjer gdje je moguce tako nesto gdje mi sad neznamo mudrost ali u tom trenutku kad bi nam objasnio mudrost ne slanja poslanika njima , mi bi se pomorili sa tim poslije, u tome je poenta da mozda ssad neznamo mudrost toga ali kad bi nam objasnio na sudnjem danu znali bi.

Pa zato je problem ako se Bog optuzuje za nesto samo zato sto mi mudrost njegovih odluka nemozemo dokuciti, je cisto laganje na boga izmisljajuci stvari kako bi se ocrnio na ovaj ili onaj nacin.
smrle jarane oni se ba drogiraju :-)
derion

#2843 Re: Ateizam

Post by derion »

Haha, postade ova tema baš žestoka zabava. Kakvih se sve nebuloza ovdje ne postavlja u pokušaju objašnjavanja Jahvinih misterioznih puteva. :)
r_faruk

#2844 Re: Ateizam

Post by r_faruk »

Ko sta ne tvrdi....?
A 250.000 - tu je to negdje. Naravno, i dalje stoji isto pitanje na koje mi nikada nisi odgovorio - zasto se prva objava nije pojavila prije 10-20-50.000 godina, nego prije 5.000, tj. 2.000, odnosno 1.500?
morao je bog prvo sacekati da se razvije neka vrsta pisma!!! :izet:

nego, ukoliko nestanu svi ljudi sa planete zemlje (a sa koje li ce druge) planeta bi nastavila da zivi, cak bi se oporavila, no da nestane cijela jedna vrsta baja ode cijela planeta u hendek :D

eh, sta je za koga stvoreno??? cijeli eko sistem samo da bi opstao covjek??? onda je covjek trebao biti drugacije napravljen!!!...... licno smatram da nemamo posebnu svrhu....

pretpostavljam da ne postoji mogucnost da se u nasem solarnom sistemu na nekoj od planeta razviju uslovi pogodni za zivot u dogledno vrijeme, no nadam se da cemo u sto skorije vrijeme pronaci dokaz zivota i van nase planete!!

vezano za sliku iznad
Image
ovaj covjek je srusio helicopter kamenom pa ti vidi :D
Last edited by r_faruk on 29/03/2017 12:22, edited 2 times in total.
Smrcak15

#2845 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:---
Ko sta ne tvrdi....?
mi muslimani ne tvrdi je prva objava tek dosla prije 5000 Godina, mi muslimani tvrdimo da je prva objava dosla sa prvim covjekom , Ademom.
Ne trazim ja nista. Procitao, za mene licno gomila nebuloza, i to je to. Pa, opet isto pitanje - zasto ga onda nije "spustio" i onima u prasumi? :D
pa i za djecu je ovo gomila nebuloza
Image

za njih je ovo samo skrabotina na tabli, tako isto i za Tebe nebuloza islam zat sto ga ne razumijes.
Pa, opet isto pitanje - zasto ga onda nije "spustio" i onima u prasumi?
objasnio sam vec ne pratis sta pisem.
Drugim rijecima - te religije se ne pridrzavaju cak ni oni s njenog izvora... Sta dalje reci, moj Smrle...
zato sto vjera nije po autiomatizmu kao neka karta za raj samo ako se rodis u pravo mjesto i pravo vrijeme, nego milost bozija kome daje kome hoce, ako hoce dat ce je crnom djavolu, a ako neda pa makar i najbolji na svijetu bio i zivio pored kabe ako mu je Bog neda nemoze je imati
A, sta mislis, da li je to radi necega drugog mozda?
Recimo, porodica i okruzenje su ih od malih nogu ucili vjeri (jer, nisu se rodili s vjerom), a onda su oni zajedno sa svojim odrastanjem i razvijanjem mozdanih vijuga shvatili da su ih ucili ublehama, i da nista od toga zapravo ne postoji 0 ni bog, ni dznnet, ni dzehennem, ni kazne, ni nagrade, i skontali - jebi ti to, daj da bar uzivam u ovom ionako kratkom ljudskom vijeku.
I uziva tamo gdje zna da ga nece stici nekakva serijatska policija i sl., a onda kad se vrati tamo odake je dosao, nastavi se ponasati u skladu s pravilima kojima su ga naucili i koja tamo vladaju?
Sta mislis, moze li biti da je ovo istina?
mozda

ali iz islama znamo da onaj ko ne dobije uputu na ovome svijetu bit ce podlozan testu na buducem svijetu, i tu se sva prica zavrsava sto Ovako sto onako.
Smrcak15

#2846 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:
eh, sta je za koga stvoreno??? cijeli eko sistem samo da bi opstao covjek??? onda je covjek trebao biti drugacije napravljen!!!...... licno smatram da nemamo posebnu svrhu....
tako kazes, kako to onda da jedan ekser u stolici ima svrhu da drzi stolicu na okupu a ti kao kompleksno bice nemas

kako to da toalet papir ima svrhu a ti je nemas

kako to da pertle na obuci imaju svrhu a ti je nemas

jeli moguce da ekser, toalet papir i pertle imaju svrhu a ti je nemas, zar nije logicno da ono sto ima svrhu je vrjednije nego ono sto nema svrhe :-)
Last edited by Smrcak15 on 29/03/2017 12:20, edited 1 time in total.
Dozer

#2847 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: ali iz islama znamo da onaj ko ne dobije uputu na ovome svijetu bit ce podlozan testu na buducem svijetu, i tu se sva prica zavrsava sto Ovako sto onako.
Dakle, oni u prasumi, posto nisu dobili uputu, a preciznije - nemaju pojma da ona uopste i postoji, ni prva, ni druga, ni treca, samim tim ce biti na testiranju na onom svijetu?

A....sta ce ih se tacno testirati? Pitace ih se zasto nisu prihvatili uputu? Kako kad im nije ni "spustena"?

Uvidjas li koliko je ovo suplje...?
objasnio sam vec ne pratis sta pisem.
I ja ti odgovorio i na ovo. A ti hladno preskocio :)
...tako isto i za Tebe nebuloza islam zat sto ga ne razumijes.
Sta tacno treba da razumijem u necemu u cemu mi se na ovaj ili onaj nacin prijeti vise od 1000 puta?
Last edited by Dozer on 29/03/2017 12:24, edited 1 time in total.
Smrcak15

#2848 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: ali iz islama znamo da onaj ko ne dobije uputu na ovome svijetu bit ce podlozan testu na buducem svijetu, i tu se sva prica zavrsava sto Ovako sto onako.
Dakle, oni u prasumi, posto nisu dobili uputu, a preciznije - nemaju pojma da ona uopste i postoji, ni prva, ni druga, ni treca, samim tim ce biti na testiranju na onom svijetu?

A....sta ce ih se tacno testirati? Pitace ih se zasto nisu prihvatili uputu? Kako kad im nije ni "spustena"?

Uvidjas li koliko je ovo suplje...?
ja samo uvidjam tvoje supljo razmisljanje, suplje toliko da kad bi gazao po njemu propao bi ko kroz otvoren saht na ulici negdje u sarajevu :lol:
testirat ce ih tako sto ce im biti naredjeno direktno da budu pokorni na sudnjem danu, ako ne budu pokorni bit ce kaznjeni ako se pokore bit ce uvedeni u raj.
Dozer

#2849 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: ja samo uvidjam tvoje supljo razmisljanje, suplje toliko da kad bi gazao po njemu propao bi ko kroz otvoren saht na ulici negdje u sarajevu :lol:
:roll:
testirat ce ih tako sto ce im biti naredjeno direktno da budu pokorni na sudnjem danu, ako ne budu pokorni bit ce kaznjeni ako se pokore bit ce uvedeni u raj.
Dakle, kako sam odavno rekao - bog je jedan najobicniji robovlasnik, a pri tome i sadista. :D
r_faruk

#2850 Re: Ateizam

Post by r_faruk »

opet ti sa ekserima, nadji panj i sjedi i ne treba ti ekser uopste.... a ima stolica i bez eksera
ne mozes nista sa ekserom ako ga nemas cime zakucati....
ima obuce bez pertli...
moze se i bez toalet papira....

jel moguce da ti i dalje smatras da onda oni moraju imati svrhu......
Last edited by r_faruk on 29/03/2017 12:28, edited 1 time in total.
Post Reply