Smrcak15 wrote:
niko od muslimana to netvrdi ni Kuran ni hadis, to sto ti nalazis kod krscana nemoj nama prebacivati.
mene nebi cudilo da je ljudski rod stariji vise od 250 000 Godina
Ko sta ne tvrdi....?
A 250.000 - tu je to negdje. Naravno, i dalje stoji isto pitanje na koje mi nikada nisi odgovorio - zasto se prva objava nije pojavila prije 10-20-50.000 godina, nego prije 5.000, tj. 2.000, odnosno 1.500?
trazis da ti Kuran bude enciklopedija, gedje ce biti svega i svacega

Kuran je manual za zivot a ne enciklopedija svega i svacega.
Ne trazim ja nista. Procitao, za mene licno gomila nebuloza, i to je to. Pa, opet isto pitanje - zasto ga onda nije "spustio" i onima u prasumi?
neko ko se grijesi od BOga njegova ce guzica ispastati na sudnjem danu, pa makar se zvao Muhammed ibn Muhammed ibn Muhammed
Vjera je stvar upute od Boga, Bog je daje ome hoce, on pusti da bude teski nevjernik u srcu islama cak i sada u meki, ljudi koji i neklanjaju, a isto tako moze da dadne da negdje u sibiru bude njegov istinski vjernik par excellence
nemoj da te odvodi u zabludu sveranje danasnjih arapa kad znamo hadis gdje se kaze da ce prvi u dzehennem ici licemjerni muslimani pa tek onda dolaze na red ostali narodi.
Drugim rijecima - te religije se ne pridrzavaju cak ni oni s njenog izvora... Sta dalje reci, moj Smrle...
ma jasta , to ti mislis kad ih vidis da se tresu od droge da kontas jao sto su ovo bogobojazni, da osjecaju boziji strah pa se Ovako na nujima ispoljava
Pa, i droga je od boga, zar ne

Mada, ne vidim kakve veze imaju droga i bogobojaznost s onim sto ja rekoh...
Bozija vjera je put sa kojim je Bog zadovoljan gdje ce covjek kao pojedinac dobiti srecu na ovom svijetu a jos i nagradu na buducem, vjera gdje ce i drustvo biti sretno ako se radi po uputama bozijim.
to sto neko radi mimo toga je iz neznanja i iz strasti , a to moze itekako da steti i pojednicu i drustvu. Bozija vjera je poslata za nasu korist a ne zxa boziju korist, Bogu to netreba.
A, sta mislis, da li je to radi necega drugog mozda?
Recimo, porodica i okruzenje su ih od malih nogu ucili vjeri (jer, nisu se rodili s vjerom), a onda su oni zajedno sa svojim odrastanjem i razvijanjem mozdanih vijuga shvatili da su ih ucili ublehama, i da nista od toga zapravo ne postoji 0 ni bog, ni dznnet, ni dzehennem, ni kazne, ni nagrade, i skontali - jebi ti to, daj da bar uzivam u ovom ionako kratkom ljudskom vijeku.
I uziva tamo gdje zna da ga nece stici nekakva serijatska policija i sl., a onda kad se vrati tamo odake je dosao, nastavi se ponasati u skladu s pravilima kojima su ga naucili i koja tamo vladaju?
Sta mislis, moze li biti da je ovo istina?