Sirija
-
HM 2011
#2826 Re: Sirija
5 razarača na morskoj obali, incirlik u pripravnosti - izgleda da se napada na državu sa hemijskim bojevim glavama....
Ograničeni ljudi pa šta ćeš....
Ograničeni ljudi pa šta ćeš....
- Alfons Kauders
#2827 Re: Sirija
kod nas nisu uradili dobro zato sto su cekali osam godina... umjesto sto su cekali kosovo, trebali su odraditi ono dok je gorio vukovar, dubrovnik... bilo bi barem 100,000 mrtvih manjeBanksy wrote:Ako su kod nas uradili dobro (uz trogodišnje zakašnjenje i s vrlo upitnim startnim namjerama s kraja osamdesetih), na Kosovu dobro, znači li to, majku mu božju, da im moramo aplaudirati i kad, kako kažeš, nisu ''na pravoj strani istorije'', a vidiš sam da nisu?Alfons Kauders wrote:to sto su pravili sranja ne znaci da nekad nisu u stanju uraditi nesto dobro... pitaj malo raju po pristini sta misle o njima... ispade sad da amerika ima neku odgovornost da u svakoj situaciji bude na pravoj strani istorije -Banksy wrote:
A šta, sad ne smijemo reći da su Ameri izvršili agresije na hejbet zemalja, ubijali civile širom svijeta, ravnali gradove, pržili napalmom, lagali o hemijskom i biološkom oružju, svrgavali vlade, kaubojski ignorirali cijeli svijet i UN i radili što im se prohtije, to se ne smije jer smo onda rusofili, jel to?
kao da nemaju vlastite interese (pogotovo za vrijeme hladnog rata)
I da li to što imaju i ''vlastite interese'' podrazumijeva i nasilje i djelovanje u svom vlastitom interesu, a kontra svih planetarnih i civilizacijskih normi?
a ti sad smatras da treba cekati u siriji? da doguramo do 200,000, ili 300,000?
i ne znam na koje planetarne i civilizacijske norme mislis? ako je tebi neko civilizacijsko dostignuce ono sto asad radi zadnje dvije godine, a barbarizam lansiranje krstarecih raketa na njegove vojne ciljeve, onda se bojim da su ti standardi u kurcu
-
miki.ba
#2828 Re: Sirija
Zato sto su ovi za intervenciju, ali bez ucesca, isto ko i Merkelica.asurbanipal wrote:snaga_znanja wrote: Dok je SAD insistirao na vojnom okoncanju krize jos 1993 u januaru, Britanci i Francuzi su svom jaranu Slobi drzali ljestve insistirajuci na "politickom rjesenju".
Ista prica danas i u Siriji.
Opet pogrešno posložene stvari. Ne znam kako vam nije jasno da se prilike na Bliskom istoku, konkretno u Siriji ne mogu uspoređivati sa prilikama i stanjem kod nas. Između ostalog prije bi se moglo reći da je na Siriju izvršena agresija i da Asad ima ulogu kakvu je imao Alija.
Kad su Britanci i Francuzi u pitanju, izgleda da se Cameronu i Hollandeu nešto žuri, a Obama kao povlači ručnu.
Edit: Alija nije mogao zaustaviti rat samim silaskom sa predsjednicke stolice, al et.
Last edited by miki.ba on 29/08/2013 18:24, edited 1 time in total.
-
tesanj
#2829 Re: Sirija
Iran pizdarija S.Arabija mudonje, jel takoJa Sam Odavle wrote:LOL. Ako ovako mislis, onda nista ne znas o Iranu.SalihI wrote: Pa tako nekako. Za Iran komotno mozes reci da je danas jednina muslimanska zemlja sa "zdravom" i unutrasnjom i vanjskom politikom.
Iran je pizdarija koja ce svakog drugog rado poslati u rat za svoje ciljeve, osim sebe.
Hint: Sirija, Hezbolah.
-
Avetinho
#2830 Re: Sirija
Ima "giganata", ali mi se cini da su na godisnjem.Hrulj wrote:Ne mogu razumjeti bilo koga tko podrzava Assada.
- Alfons Kauders
#2831 Re: Sirija
asurbanipal wrote:snaga_znanja wrote: Dok je SAD insistirao na vojnom okoncanju krize jos 1993 u januaru, Britanci i Francuzi su svom jaranu Slobi drzali ljestve insistirajuci na "politickom rjesenju".
Ista prica danas i u Siriji.
Opet pogrešno posložene stvari. Ne znam kako vam nije jasno da se prilike na Bliskom istoku, konkretno u Siriji ne mogu uspoređivati sa prilikama i stanjem kod nas. Između ostalog prije bi se moglo reći da je na Siriju izvršena agresija i da Asad ima ulogu kakvu je imao Alija.
Kad su Britanci i Francuzi u pitanju, izgleda da se Cameronu i Hollandeu nešto žuri, a Obama kao povlači ručnu.
prosu kafu
de makar najavi kad ces sta ovako napisati
- asurbanipal
#2832 Re: Sirija
Znao sam da su se nekome dopale one konzerve iz 1968.cindrlimindrli wrote: Recimo zato sto su nas prehranili citav rat, bombardovali mladicevu zlocinacku kamarilu, deblokirali Sarajevo,
rasturili srbiju i odveli zlobu k'o zadnju dzukelu u kazamat. Ima toga jos...
Ono u Haagu za tebe kazamat ?
Sloba kihno u zatvoru, Srbija oslobođena odgovornosti za rat i genocid. Gdje si bio, šta si radio.
-
Avetinho
#2833 Re: Sirija
Za Saudiju ne znam, ali za Iran 100% znam. Samo pusu u sviralu, da se ljepse ne izrazim.tesanj wrote:Iran pizdarija S.Arabija mudonje, jel takoJa Sam Odavle wrote:LOL. Ako ovako mislis, onda nista ne znas o Iranu.SalihI wrote: Pa tako nekako. Za Iran komotno mozes reci da je danas jednina muslimanska zemlja sa "zdravom" i unutrasnjom i vanjskom politikom.
Iran je pizdarija koja ce svakog drugog rado poslati u rat za svoje ciljeve, osim sebe.
Hint: Sirija, Hezbolah.
- nosara
#2834 Re: Sirija
asurbanipal wrote:Znao sam da su se nekome dopale one konzerve iz 1968.cindrlimindrli wrote: Recimo zato sto su nas prehranili citav rat, bombardovali mladicevu zlocinacku kamarilu, deblokirali Sarajevo,
rasturili srbiju i odveli zlobu k'o zadnju dzukelu u kazamat. Ima toga jos...![]()
Ono u Haagu za tebe kazamat ?![]()
Sloba kihno u zatvoru, Srbija oslobođena odgovornosti za rat i genocid. Gdje si bio, šta si radio.
Srbija lider u regionu, pitanje da li ce rs bit kusur otvoreno... Bas nas paze, dodjemo im golem...
- _mufljuz_
#2835 Re: Sirija
ne mogu da vjerujem da neko prica o americkom drzanju i cuvanju planetarnih i civilizacijskih normi.....Alfons Kauders wrote:
i ne znam na koje planetarne i civilizacijske norme mislis? ako je tebi neko civilizacijsko dostignuce ono sto asad radi zadnje dvije godine, a barbarizam lansiranje krstarecih raketa na njegove vojne ciljeve, onda se bojim da su ti standardi u kurcu
i o barbarizmu
i kod nas su cuvali planetarne i civilizacijske norme - na kraju rata da se pokupe izborni poeni mesje Oralsex Lover naredi zracne udare.... sto ih nije koje picke materine naredio kad je poceo pokolj (u Srebrenici)? nista ga ne bi kostalo da zbomba par tenkova i oklopnih sredstava koja su ugrozavala ljude koji su opkoljeni gladni zedni bez oruzja bez municije dezorjentisani....
al jebi ga valjda je i to dio odrzavanja civilizacijsko-planetarnih normi
Last edited by _mufljuz_ on 29/08/2013 18:30, edited 1 time in total.
-
Avetinho
#2836 Re: Sirija
Pijan? Rano ti je, sacekaj jos malo.nosara wrote:asurbanipal wrote:Znao sam da su se nekome dopale one konzerve iz 1968.cindrlimindrli wrote: Recimo zato sto su nas prehranili citav rat, bombardovali mladicevu zlocinacku kamarilu, deblokirali Sarajevo,
rasturili srbiju i odveli zlobu k'o zadnju dzukelu u kazamat. Ima toga jos...![]()
Srbija lider u regionu, pitanje da li ce rs bit kusur otvoreno... Bas nas paze, dodjemo im golem...
- Alfons Kauders
#2837 Re: Sirija
aha znaci ne valjaju kad bombardaju, ne valjaju kad ne bombarduju..._mufljuz_ wrote:ne mogu da vjerujem da neko prica o americkom drzanju i cuvanju planetarnih i civilizacijskih normi.....Alfons Kauders wrote:
i ne znam na koje planetarne i civilizacijske norme mislis? ako je tebi neko civilizacijsko dostignuce ono sto asad radi zadnje dvije godine, a barbarizam lansiranje krstarecih raketa na njegove vojne ciljeve, onda se bojim da su ti standardi u kurcu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i o barbarizmua ištemali pola planete - a prvi naseljenici istrijebili domoroce....
i kod nas su cuvali planetarne i civilizacijske norme - na kraju rata da se pokupe izborni poeni mesje Oralsex Lover naredi zracne udare.... sto ih nije koje picke materine naredio kad je poceo pokolj? nista ga ne bi kostalo da zbomba par tenkova i oklopnih sredstava koja su ugrozavala ljude koji su opkoljeni gladni zedni bez oruzja bez municije dezorjentisani....
al jebi ga valjda je i to dio odrzavanja civilizacijsko-planetarnih normichekat da se pobiju tamo neke balije....
-
HM 2011
#2838 Re: Sirija
E sad i ti.....asurbanipal wrote:Znao sam da su se nekome dopale one konzerve iz 1968.cindrlimindrli wrote: Recimo zato sto su nas prehranili citav rat, bombardovali mladicevu zlocinacku kamarilu, deblokirali Sarajevo,
Srbiju optužba oslobodila odgovornosti za rat i genocid.....
Jeste da ameri upravo sada, prema mom ličnom mišljenju, sa učešćem u Siriji, jedu možda najveći komad ljudskog izmeta (go..eta) u svojoj historiji, jer će na kraju svi uprijeti prste u njih i praviti se ludi.....
Jedna stvar koju slabo ko primjećuje u odnosu na USA...... Postoje države prema kojima USA ima trajno opredjeljenje za prijateljski odnos i to je ok....
Međutim, USA je super dobra sa nekim državama kada je jedan predsjednik na vlasti ali kada dođe do promjene predsjednika saradnja i podrška nekim državama opada a nekima drugima možda raste i to komplet američke zvanične administracije....
Lome li se AMERički interesi u Siriji ?
Lome li se RUski interesi u Siriji ?
-
cindrlimindrli
#2839 Re: Sirija
Nisu se meni one dopale, jednostavno nisam imao izbora, a onima koji su mi i takve konzerve poklonili da ne umremasurbanipal wrote:Znao sam da su se nekome dopale one konzerve iz 1968.cindrlimindrli wrote: Recimo zato sto su nas prehranili citav rat, bombardovali mladicevu zlocinacku kamarilu, deblokirali Sarajevo,
od gladi sam zahvalan. Tim vise jer to nisu morali.
Sto se Haga tice ja bih bio sretniji od tebe da su ga streljali, jbg, nisu, al' da nije njih on bi ti i danas vodio bitke i trpao
sirotinju u masovne grobnice.
Oslobodjena je odgovornosti za rat i genocid al u qrcu, vidi pod Kosovo, a to nije kraj price.
-
Avetinho
#2840 Re: Sirija
Ne. Mi smo Bosanci speciajlan slucaj.Alfons Kauders wrote:aha znaci ne valjaju kad bombardaju, ne valjaju kad ne bombarduju..._mufljuz_ wrote:ne mogu da vjerujem da neko prica o americkom drzanju i cuvanju planetarnih i civilizacijskih normi.....Alfons Kauders wrote:
i ne znam na koje planetarne i civilizacijske norme mislis? ako je tebi neko civilizacijsko dostignuce ono sto asad radi zadnje dvije godine, a barbarizam lansiranje krstarecih raketa na njegove vojne ciljeve, onda se bojim da su ti standardi u kurcu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i o barbarizmua ištemali pola planete - a prvi naseljenici istrijebili domoroce....
i kod nas su cuvali planetarne i civilizacijske norme - na kraju rata da se pokupe izborni poeni mesje Oralsex Lover naredi zracne udare.... sto ih nije koje picke materine naredio kad je poceo pokolj? nista ga ne bi kostalo da zbomba par tenkova i oklopnih sredstava koja su ugrozavala ljude koji su opkoljeni gladni zedni bez oruzja bez municije dezorjentisani....
al jebi ga valjda je i to dio odrzavanja civilizacijsko-planetarnih normichekat da se pobiju tamo neke balije....
Nemoj nikog tamanit osim nasih neprijatelja.
Cekaj da popravim:
osim NASIH neprijatelja.
- _mufljuz_
#2841 Re: Sirija
cindrlimindrli wrote:
Recimo zato sto su nas prehranili citav rat (JE LI MOZDA HRANA BILA IKAR?????
MENE I MOJE NISU - OD AMERICKE ROBE U HRANI DOBIJALI SMO STARE
LANC PAKETE KOJI NI NA STA LICILI NISU I KRMETINA BILA SASTAVNI DIO I BILI PRISILJENI I TO SMECE DA JEDEMO)
, bombardovali mladicevu zlocinacku kamarilu (I PRI TOM ULTIMATIVNO NAREDILI PREKID BORBENIH DEJSTAVA ARBIH),
deblokirali Sarajevo (MALO MORGEN - TAKO STO SU IM DALI "ENTITET" OKUPIRANE TERITORIJE?),
rasturili srbiju i odveli zlobu k'o zadnju dzukelu u kazamat. (I OTROVALI GA ili MU DALI NOVI IDENTITET SLOBA I SRBIJA IZBJEGLI POLITICKU KAZNU) - KAZAMAT? - JA BIH SAD POTPIS'O onaj TAMO KAZAMAT ....
Ima toga jos... (IMA A TO JE SVE VISE UBIJENIH MUSLIMANA U SVIJETU AMERICKIM ORUZJEM).....
LANC PAKETE KOJI NI NA STA LICILI NISU I KRMETINA BILA SASTAVNI DIO I BILI PRISILJENI I TO SMECE DA JEDEMO)
, bombardovali mladicevu zlocinacku kamarilu (I PRI TOM ULTIMATIVNO NAREDILI PREKID BORBENIH DEJSTAVA ARBIH),
deblokirali Sarajevo (MALO MORGEN - TAKO STO SU IM DALI "ENTITET" OKUPIRANE TERITORIJE?),
rasturili srbiju i odveli zlobu k'o zadnju dzukelu u kazamat. (I OTROVALI GA ili MU DALI NOVI IDENTITET SLOBA I SRBIJA IZBJEGLI POLITICKU KAZNU) - KAZAMAT? - JA BIH SAD POTPIS'O onaj TAMO KAZAMAT ....
Ima toga jos... (IMA A TO JE SVE VISE UBIJENIH MUSLIMANA U SVIJETU AMERICKIM ORUZJEM).....
-
miki.ba
#2842 Re: Sirija
Upravo tako, de ba odlucite se, da li je civilizovano pustiti ljude da se poubijaju.Alfons Kauders wrote:
aha znaci ne valjaju kad bombardaju, ne valjaju kad ne bombarduju...
Ili jednostavno da proracunaju kolateralnu stetu, ako se ovi nastave rokati jos dvije god, koliko ce izginuti?
Ako Obama reaguje i zavrsi sve za tri mjeseca, koliko ce izginuti?
Napraviti procjenu, jel to civilizovano?
-
Avetinho
#2843 Re: Sirija
Ne razumijem. Stavi u jedan post sta ti je falilo kad su ti amerikenjci dostavljali da se prehranis._mufljuz_ wrote:cindrlimindrli wrote:
- _mufljuz_
#2844 Re: Sirija
reci to ljudima koji su se izlezali i izbagerali u 3-4 stotine masovnih grobnica i cekali da bombarduju srbe 1999.....Alfons Kauders wrote:
i - mojne se pravit tenkre - znam da nisi
-
Avetinho
#2845 Re: Sirija
Pa sta ti mislis, treba li ih pustiti, ili ih treba poubijati. Pitanje je sad.miki.ba wrote:Upravo tako, de ba odlucite se, da li je civilizovano pustiti ljude da se poubijaju.Alfons Kauders wrote:
Ili jednostavno da proracunaju kolateralnu stetu, ako se ovi nastave rokati jos dvije god, koliko ce izginuti?
- nosara
#2846 Re: Sirija
Oni nisu u stanju zavrsit nista, a nije im ni u planu... Ako ti je do brojanja, broj mrtve u "oslobodjenom" Iraku...miki.ba wrote:Upravo tako, de ba odlucite se, da li je civilizovano pustiti ljude da se poubijaju.Alfons Kauders wrote:
-
cindrlimindrli
#2847 Re: Sirija
Da, i? Pa nisi morao jesti, mogao si odbiti da jedes i umres od gladi. Vrlo jednostavno._mufljuz_ wrote:Recimo zato sto su nas prehranili citav rat (JE LI MOZDA HRANA BILA IKAR?????
Jasta su nam naredili, a sto nam je bilo krivo, da si vidio sto se nogama u guzicu udaramo od veselja kad je sve stalo._mufljuz_ wrote:bombardovali mladicevu zlocinacku kamarilu (I PRI TOM ULTIMATIVNO NAREDILI PREKID BORBENIH DEJSTAVA ARBIH),
Ti stvarno mislis da sam ja nakon skoro cetiri godine handrenja po bosanskim cukama jedva cekao da se zaletim na
Banjaluku?
Pa je l' nisu deblokirali Sarajevo?_mufljuz_ wrote:deblokirali Sarajevo (MALO MORGEN - TAKO STO SU IM DALI "ENTITET" OKUPIRANE TERITORIJE?),
Zasluzena kazna, mandrkno u zatvoru...a ko bi rek'o od one sile da ce tako zavrsiti?_mufljuz_ wrote:rasturili srbiju i odveli zlobu k'o zadnju dzukelu u kazamat. (I OTROVALI GA ili MU DALI NOVI IDENTITET SLOBA I SRBIJA IZBJEGLI POLITICKU KAZNU) - KAZAMAT? - JA BIH SAD POTPIS'O onaj TAMO KAZAMAT ....
Broj ubijenih muslimana koje su oni pobili nije ni priblizan broju pobijenih muslimana koje su pobili muslimani._mufljuz_ wrote:Ima toga jos... (IMA A TO JE SVE VISE UBIJENIH MUSLIMANA U SVIJETU AMERICKIM ORUZJEM).....
- snaga_znanja
#2848 Re: Sirija
Doduse Rusi su nam valjali pravo...._mufljuz_ wrote:reci to ljudima koji su se izlezali i izbagerali u 3-4 stotine masovnih grobnica i cekali da bombarduju srbe 1999.....Alfons Kauders wrote:
-
miki.ba
#2849 Re: Sirija
Ne treba ih poubijati, ali treba reagovati, a Asada ubiti ko pasce.Ja Sam Odavle wrote:Pa sta ti mislis, treba li ih pustiti, ili ih treba poubijati. Pitanje je sad.miki.ba wrote:Upravo tako, de ba odlucite se, da li je civilizovano pustiti ljude da se poubijaju.Alfons Kauders wrote:
Mislim da je davno trebalo reagovati, vjerovatno bi vec bilo gotovo.
Visom politikom i interesima se uopste u ovakvoj situaciji ne treba zamarati, jer svaki dan rata je sve vise mrtvih.
- nosara
#2850 Re: Sirija
Valjaju nam svake zime... Ili smo vratili onu stoju...?snaga_znanja wrote:Doduse Rusi su nam valjali pravo...._mufljuz_ wrote:reci to ljudima koji su se izlezali i izbagerali u 3-4 stotine masovnih grobnica i cekali da bombarduju srbe 1999.....Alfons Kauders wrote: