Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ado-šampion wrote:Trusting nije kineski nego talijanski i qrcu ne valjaju. Sto je najgore skupe su.
Lpr isto imao, jos gore smece, ali hajde one su bar jeftine.
Ja imam na autu zadnje plocice lpr, vec dvije godine, i nemam nikakvih zamjerki.
Nisam ni ja imao, samo sto su izdrzale 15 hiljada i bile za bacit. To je kao sto rece @Bitanga jeftina varijanta koja se uvozi iskljucivo zato sto raja hoce jeftino i na kraju oni uzmu dobru marzu jer ih prodaju puno skuplje nego sto vrijede. Valjda narodu lakse dati 30 KM za nesto sto ne vrijedi 10 KM nego 60 KM za nesto sto vrijedi toliko.
Na kraju ispadne skuplja pita od tepsije. Skinuo originalne plocice nakon 100 k, Trusting sprzio za 15-20 k.
citroen xm wrote:KAžem, nisam ni privirio u unutrašnjost pa ne mogu da sudim. Ako je pozadi skučeniji od Klija IV onda je to propast. Nedavno sam imao čast da se vozim na zadnjem sjedištu aktuelnog Klija i zamalo nisam umro. Visok sam 187, sa nogama nisam imao problema, to manje više mogu da istrpim bilo gdje, ali zato visina..... Sjedio sam poget cijelo vrijeme, vrat mi otpao. Gledajući C3 spolja, izgleda visočiji i veći od Clia.
Vozio sam za vikend novog C3 i sjedao sam posebno nazad da vidim da li moram pognuti glavu kad sjedim... Ne! Visok sam 188 i normalno sam sjedio, glava uspravno... tako da s te strane, okej je. Ali zato nisam imao prostora za noge skoro nikako; jedva nekako namjestio noge.
Naprijed mi je okej. Sjediste sam morao pomjeriti dosta prema nazad (tako da niko ne moze sjesti iza mene) i bilo je udobno i fino.
Model koji sam vozio je 1.2, 50kW. Dobar za po gradu. Al' previse plastican unutra za moj ukus... jeftino izgleda u odnosu na njemacke kolege.
ado-šampion wrote:Trusting nije kineski nego talijanski i qrcu ne valjaju. Sto je najgore skupe su.
Lpr isto imao, jos gore smece, ali hajde one su bar jeftine.
Ja imam na autu zadnje plocice lpr, vec dvije godine, i nemam nikakvih zamjerki.
Nisam ni ja imao, samo sto su izdrzale 15 hiljada i bile za bacit. To je kao sto rece @Bitanga jeftina varijanta koja se uvozi iskljucivo zato sto raja hoce jeftino i na kraju oni uzmu dobru marzu jer ih prodaju puno skuplje nego sto vrijede. Valjda narodu lakse dati 30 KM za nesto sto ne vrijedi 10 KM nego 60 KM za nesto sto vrijedi toliko.
Na kraju ispadne skuplja pita od tepsije. Skinuo originalne plocice nakon 100 k, Trusting sprzio za 15-20 k.
Ja sam presao preko 20 hiljada, i vrlo malo se potrosile. Prije par dana provjeravao sa majstorom, sve u najboljem redu.
citroen xm wrote:KAžem, nisam ni privirio u unutrašnjost pa ne mogu da sudim. Ako je pozadi skučeniji od Klija IV onda je to propast. Nedavno sam imao čast da se vozim na zadnjem sjedištu aktuelnog Klija i zamalo nisam umro. Visok sam 187, sa nogama nisam imao problema, to manje više mogu da istrpim bilo gdje, ali zato visina..... Sjedio sam poget cijelo vrijeme, vrat mi otpao. Gledajući C3 spolja, izgleda visočiji i veći od Clia.
Vozio sam za vikend novog C3 i sjedao sam posebno nazad da vidim da li moram pognuti glavu kad sjedim... Ne! Visok sam 188 i normalno sam sjedio, glava uspravno... tako da s te strane, okej je. Ali zato nisam imao prostora za noge skoro nikako; jedva nekako namjestio noge.
Naprijed mi je okej. Sjediste sam morao pomjeriti dosta prema nazad (tako da niko ne moze sjesti iza mene) i bilo je udobno i fino.
Model koji sam vozio je 1.2, 50kW. Dobar za po gradu. Al' previse plastican unutra za moj ukus... jeftino izgleda u odnosu na njemacke kolege.
Uzmi finu opremu i neces imat plastike
Pa ovaj kojeg sam vozio je imao sve. Sam display s navigacijom i ostalim izgleda jeftino... ne znam, ono kao kad kupis kineski tablet. Radi on, ide, ali vidi se da je niza klasa, jeftina plastika. Nisam ja sad neki uberfan njemackih auta, ali mora se priznati da je kvalitet izrade kod francuza smijesan u odnosu na kolege iz Njemacke.
Slazem se da svabe generalno vise ulazu u kvalitet materijala i zavrsnu obradu, ali, jesi li i kad sjeo u polo sa osnovnom opremom, corsu, fiestu, punto, 208, ibizu, fabiju, sivilo sam tako, u depru da padnes, k'o da je kisni oblak uvijek iznad glave
konektovan wrote:Slazem se da svabe generalno vise ulazu u kvalitet materijala i zavrsnu obradu, ali, jesi li i kad sjeo u polo sa osnovnom opremom, corsu, fiestu, punto, 208, ibizu, fabiju, sivilo sam tako, u depru da padnes, k'o da je kisni oblak uvijek iznad glave
konektovan wrote:Slazem se da svabe generalno vise ulazu u kvalitet materijala i zavrsnu obradu, ali, jesi li i kad sjeo u polo sa osnovnom opremom, corsu, fiestu, punto, 208, ibizu, fabiju, sivilo sam tako, u depru da padnes, k'o da je kisni oblak uvijek iznad glave
Ma ne znam baš ni za kvalitet, ne stranu boja. Govorimo o nižoj klasi i mini autima...ništa posebno bolje od bilo koga drugog.
Meni je u toj klasi bitnija dopadljivost i hajmo novinarski reći "karakter", nego neke nijanse u kvalitetu unutrašnjosti. Baš danas sam vidio na ulici novi C3 u nekoj narandžasto-bijeloj kombinaciji i stvarno odlično izgleda. Polo je dobar, ali mi nije nimalo interesantan, a nova Fabija pogotovo.
Jest, ima ona neka blijeda temeljna. Baš jadno izgleda sa njom, kao neka šerpa za kokice.
Ali vjeruj mi u nekoj pravoj kombinaciji boja, auto je odlično.
Ma kada sam vidio u onoj izreklamiranoj Fabiji 1.0, što je na akciji za nekih 17+ hiljada, kurble za prozore bilo mi presmiješno. PA i osnovni Sandero ima dva podizača i klimu. Nije da su mi podizači presudna stvar na autu, ali vala ovo je 2017-a godina.
citroen xm wrote:Jest, ima ona neka blijeda temeljna. Baš jadno izgleda sa njom, kao neka šerpa za kokice.
Ali vjeruj mi u nekoj pravoj kombinaciji boja, auto je odlično.
Ma kada sam vidio u onoj izreklamiranoj Fabiji 1.0, što je na akciji za nekih 17+ hiljada, kurble za prozore bilo mi presmiješno. PA i osnovni Sandero ima dva podizača i klimu. Nije da su mi podizači presudna stvar na autu, ali vala ovo je 2017-a godina.
Ali nisamvidio ovu boju uživo. Ne znam kako mu stoji na dnevnom svjetlu. Inače me privlače ove pastelne retro boje. Ova boja je sa nekog Spačeka iz 60-ih.
A znam, ali malo je jadno za VAG. Znači ni po čemu taj auto ne može biti prvi izbor u klasi.
moze , ima najvise servisa po BiH i VW mehanika , to ih i prodaje
s druge strane polo mi se vise svidja nego golf i s 350l gepeka ovaj novi je bas narastao
od njihovih vozila jedino bi pola kupio , ne znam sto , da li je WRC ili sta vec ne
MA Polo je dobro auto, i Golf je. ALi ja ih ne volim. Ovaj novi Polo mi je istina bar malo bolji od prethodnika. Ali kao i sva nova auta kada se pojave izreklamiran je u najjačoj verziji, vidjećemo na šta liče klotare.
Pitanje za nekog servisera ili nekog ko je imao sličan problem:
Naime, nakon malog servisa u Guma M u Sarajevu i zamjene disk pločica pored nenormalne škripe kočnica javio mi se i problem kao nekog lupkanja neke plastike negdje ispod haube ??? (meni liči na područje iza volana i ispred vozača) i to u situacijama kada vozim u drugoj, trećoj, četvrtoj brzini i malom brzinom (dakle kad motor ima malo više napora). Kada brzinom pređem 45-50km/h to lupkanje/krckanje prestane. KAd dodam gas ono prestane isto kao kad stisnem kvačilo, lupkanje prestane (što ima neke logike jer motor više nema napora). Lupkanje se ne čuje na leru i kod dodavanja gasa na leru. Auto ne gubi snagu inače kad se vozi.
Do ovog servisa u Guma M sipao sam Castrol Edge 5w30 i sve je bilo dobro, a oni su mi sad nasuli Elf ulje na svoju ruku. Može li biti do ulja ali mi nema neke logike? Crijevo za vazduk koje je inače malo labavije sam učvrstio zip trakama za drugo crijevo, pregledao sam kutiju od filtera i čini mi se da nema lufta, pregledao sam sve plastike oko akumulatora, plastike oko kutije sa osiguračima sve je čvrsto i stabilno ali opet se čuje taj zvuk nenormalno. Zna li neko šta bi moglo biti?
To ulje su ti usuli jer su ga imali na stanju pošto su oni zastupnici i serviseri Renaulta, a to ulje Renault preporučuje. U principu ako je ista oznaka neće ništa biti, ali to pokazuje da ih boli neka stvar za preporuke proizvođača, a i za samog kupca.
Što se lupkanja tiče možda su polomili neku žabicu na zaštitnoj plastici pa pri vibraciji motora trese i lupka negdje. Otvori haubu, nema neko dodaje gas pa osluškuj odakle dolazi zvuk.
Pločice hoće da škripe ako nisu baš najboljeg kvaliteta.
Moguce da mu ne ogovara ulje pa ti lupka na niakim obrtajima , inace se i kod mene to cuje ako je bas vruce(npr. 2ga brzina na 1100rpm sa velikim gasom uz brdo) , jednostavno 5w30 ulja su rijetka , sta li su oni nasuli pitanje je , nadam se da je DPF friendly ulje , ako ne ispusti ga momentalno
Na računu stoji ulje Elf 5w30 Evolution Fulltech (ako su stvarno ovo nasuli). Znači slično je po viskozitetu mom ranije ulju Castrol Edge 5w30. Lupkanje me iritira nemoguće!!! Plus disk pločice koje cvile. Disk pločice su kupili u Motorexu i ugradili isto kao i sve filtere, za klimu, vazduh i ulje. Stvarno Guma M je izgubila kod mene poštovanje serisa.
Ne znam šta da radim po pitanju ovog lupkanja? Vozio sam u Unitrade i ljudi digli auto pregledali kaže sve zategnuto, amortizeri dobri sve odlilno. Valjda je pregledao i te žabice.
Čekaj, radio si servis u Gumi M, a oni otišli i kupili dijelove u Motorex? Pa to si mogao i sam uraditi i odvesti auto kod bilo kog majstora koji bi ti sigurno manje naplatio, a učinak bi bio možda i bolji. Što se pločica tiče, u Motoreksu je kvalitet šarolik, imaš izbor od jeftinih do skupih pa biraj. Vjerovatno su neke šklj.
Neće ti se ništa loše desiti, ali ovo neka ti bude škola.