Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Mustang1

#2826 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Danas ludi kosarkaski dan .. Ne pamtim je'l nam ikad ovako lud dan bio zbog kosarke :D Zeko je kljuc .. Ali vidjeli smo jucer on je vidio da ga ne ide i nije forsirao ali se trosio na skok maximalno .. I danas ce isto uraditi ako vidi da ne ide .. Ali i bez njega u napadu mozemo Mirza ce danas zabiti jos vise !
am2804

#2827 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by am2804 »

Ima tu još momaka koji će pri pomoći, Šutalo sa 2-3 trice, Kikanović sa par koševa sa polu-distance, možda i Perišić. Gordić možda ponovo poludi (samo da ne gubi lopte). Možda krene i Bavčića, mada je njegov zadatak da preplaši protivničke igrače.Ako izguramo prve dvije četvrtine i budemo u egalu, ludilo kreće.
uglavnomja

#2828 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by uglavnomja »

najvaznije da sajprus prespava :D
It_is_a_Leclerc

#2829 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

Kad igrate protiv Litvanije u košarci, to vam je otprilike k'o da igrate Engleskom u fudbalu. Jaki su, daleko kvalitetniji, fizički jači, sa širim rosterom, odmorniji. Oni su apsolutni favoriti i pobjeda naše reprezentacije bi bila pravo čudo. Međutim, čuda se na ovom Eurobasketu redovno dešavaju. Aco kaže da je vidio neke stvari na utakmici s njima na pripremama, i da je pratio utakmicu Litvanija - Srbija, te da vjeruje da ih možemo dobiti...

Dakle, otpimist sam minimalan, ali svejedno optimist. Neću se puno razočarati ako ne bude pobjeda na kraju.
udrch

#2830 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by udrch »

najbitnije je da Đedović i Gordić skontaju da ne treba žuriti..mislim da je Đedović juče to rekao nakon pobjede..da nije zadovoljan što je žurio i gubio lopte..nema mi ništa gore nego kad majstorski otme loptu i onda uprska u nekom trčanju..otmi loptu, ako je kontra siguran onda idi, ako nije, onda laganini..
dječak sa šibicama

#2831 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by dječak sa šibicama »

It_is_a_Leclerc wrote:I da.. Slovenci strašno oštećeni protiv Hrvata. Vidim, ni domaćinsko suđenje nije što je nekad bilo. Prvo, koraci istovjetni onima McCaleba, pa dva-tri čista faula u napadu se ne sude Hrvatima, pa onda ono uletanje Repeše na liniju slobodnih bacanja zbog kojeg je protestovala cijela dvorana i tražila opravdano tehničku grešku, ali...
FIBA sudije ne bih poželio ni najgorem neprijatelju.

I tako ćemo. Dijelom zbog volje ždrijeba, a dijelom zbog skandaloznog suđenja u kontinuitetu, u drugom krugu gledati treći razred evropske košarke tipa Hrvatska, Finska, Belgija... Realno i ruku na srce, cijela naša grupa je za dvije klasa bolja od skoro cijele grupe A i dijelom od grupe C.
Jarane, koju si ti utakmicu gledao, a tvoja mrznja prema Hrvatima je tragikomicna.
udrch

#2832 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by udrch »

sve je u pravu..iako nisam gledao utakmicu, ali sam siguran da je sve što je napisao tačno..
Mustang1

#2833 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Ma ja sam sinoc napisao .. Ako "poginu" u mokrom dresu nece biti problem ni poraz i odlazak kuci .. Ali ako urade ovo onda je pobjeda neupitna !
Tayyip

#2834 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Tayyip »

It_is_a_Leclerc wrote:Kad igrate protiv Litvanije u košarci, to vam je otprilike k'o da igrate Engleskom u fudbalu. Jaki su, daleko kvalitetniji, fizički jači, sa širim rosterom, odmorniji. Oni su apsolutni favoriti i pobjeda naše reprezentacije bi bila pravo čudo. Međutim, čuda se na ovom Eurobasketu redovno dešavaju. Aco kaže da je vidio neke stvari na utakmici s njima na pripremama, i da je pratio utakmicu Litvanija - Srbija, te da vjeruje da ih možemo dobiti...

Dakle, otpimist sam minimalan, ali svejedno optimist. Neću se puno razočarati ako ne bude pobjeda na kraju.
Nisu odmorniji a i imaju problema u skoku. S njima nema nadigravanja. Pokušati usporiti igru i agresivnom odbranom natjerati ih na što veći broj grešaka.
It_is_a_Leclerc

#2835 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

dječak sa šibicama wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:I da.. Slovenci strašno oštećeni protiv Hrvata. Vidim, ni domaćinsko suđenje nije što je nekad bilo. Prvo, koraci istovjetni onima McCaleba, pa dva-tri čista faula u napadu se ne sude Hrvatima, pa onda ono uletanje Repeše na liniju slobodnih bacanja zbog kojeg je protestovala cijela dvorana i tražila opravdano tehničku grešku, ali...
FIBA sudije ne bih poželio ni najgorem neprijatelju.

I tako ćemo. Dijelom zbog volje ždrijeba, a dijelom zbog skandaloznog suđenja u kontinuitetu, u drugom krugu gledati treći razred evropske košarke tipa Hrvatska, Finska, Belgija... Realno i ruku na srce, cijela naša grupa je za dvije klasa bolja od skoro cijele grupe A i dijelom od grupe C.
Jarane, koju si ti utakmicu gledao, a tvoja mrznja prema Hrvatima je tragikomicna.
:zzzz: :zzzz:

Dobro, ljudi, imate li vi još koji argument ili svakog ko se drzne primjetiti da je hrvatski selektor hodao po terenu k'o po babovini, Draper odigrao kozaračko kolo koracima pod košem, a da ne pričam za očigledan faul u napadu nad Mirzom Begićem koji nije suđen, osudite kao nekog ko mrzi nešto ili nekog.

Evo, dajte mi argumente da nisam u pravu...
swarley_s

#2836 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by swarley_s »

Ja sam ponosan na njih, bez obzira sta bude! :bih:
Spreman sam i na poraz, ali samo da se bore, nista vise.

Medjutim, ubijedjen sam da ce ovdje (ako izgube) nastati salva psovki i uvreda ako neki nas - ne daj Boze - promasi dva-tri kljucna poena.

Bit ce ono nase, standardno: da je OOON igrao pametnije, sad bismo slavili...

Volio bih da to ne bude, stoga "apelujem na nase forumase" :D da, iako se neko od njih bas zestoko ispromasuje, da se suzdrze od bilo kakvih ruznih, ljigavih i podmuklih komentara.

Momci su nam jucer stvarno puno odusevljenja priredili, ovo neka im bude bonus, pa kako god odigraju.

Hajmo Bosno i Hercegovino! :bih:
It_is_a_Leclerc

#2837 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

swarley_s wrote:Ja sam ponosan na njih, bez obzira sta bude! :bih:
Spreman sam i na poraz, ali samo da se bore, nista vise.

Medjutim, ubijedjen sam da ce ovdje (ako izgube) nastati salva psovki i uvreda ako neki nas - ne daj Boze - promasi dva-tri kljucna poena.

Bit ce ono nase, standardno: da je OOON igrao pametnije, sad bismo slavili...

Volio bih da to ne bude, stoga "apelujem na nase forumase" :D da, iako se neko od njih bas zestoko ispromasuje, da se suzdrze od bilo kakvih ruznih, ljigavih i podmuklih komentara.

Momci su nam jucer stvarno puno odusevljenja priredili, ovo neka im bude bonus, pa kako god odigraju.

Hajmo Bosno i Hercegovino! :bih:
I ono - "E da smo pobijedili Latviju".

A svi dobro znamo da bismo, u slučaju da smo dobili Latvijce, jučer glatko izgubili.
Mustang1

#2838 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Mirza je jucer na presici sve objasnio ..
cyprus

#2839 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by cyprus »

uglavnomja wrote:najvaznije da sajprus prespava :D
Nemogućno je to danas :D
roboth

#2840 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by roboth »

Jucer smo apsolvirali da ako Makedonija pobijedi Latviju 10 ili 11 poena, a CG pobijedi Srbiju, mi idemo dalje i sa porazom.
Zapravo, mi danas mozemo navijati samo da Makedonija dobije 10-11 poena Latviju, jer smo mi u tom slucaju 99% u narednom krugu, Srbija ce onda definitvno ici da izgubi od Crne Gore. Zasto? Ako Srbija izgubi od Crne Gore u drugi krug bi prenijela omjer 2-0, a ukoliko bi pobijedili CG-u prenijeli bi omjer 1-1 (naravno u slucaju da Makedonija dobije Latviju 10 poena). Pa sta bi bilo bolje za Srbiju, omjer 2-0 ili omjer 1-1 u drugom krugu :D :D
Ali sve je ovo jos samo jedna od teorija :D
It_is_a_Leclerc

#2841 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Makedonci bi trebali da urade nešto s Latvijcima jer definitivno nisu ispali iz kruga za dalje, i još imaju teoretske šanse, a sa druge strane, teško da Latvija može igrati na tom nivou cijeli turnir. Nadam se da će ih stati šut za tri, i da će ih dobiti silovito Makedonci. :D
Mustang1

#2842 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Stani ba pisete da Makedonija pobjedi sa 10,11 razlike .. Jel mora minimalno biti 10 i moze i vise ? :D
roboth

#2843 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by roboth »

Mustang1 wrote:Stani ba pisete da Makedonija pobjedi sa 10,11 razlike .. Jel mora minimalno biti 10 i moze i vise ? :D
Samo 10 ili 11 :D Manje ili vise poena nama ne odgovara :D
Mustang1

#2844 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

E jbg onda nista od toga :D Nama samo pobjeda igra i to je to !
skenderija04

#2845 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by skenderija04 »

Mustang1 wrote:Stani ba pisete da Makedonija pobjedi sa 10,11 razlike .. Jel mora minimalno biti 10 i moze i vise ? :D
tacno 10 ili 11. Ako je 12 onda je kos kolicnik u pitanju a to se sada ne moze racuati :D
Mustang1

#2846 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Pa ako oni pobjede vise od tih 11 jel opet postoji mogucnost da mi idemo dalje i sta nam onda treba ? Sa porazom ..
nautilius

#2847 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by nautilius »

roboth wrote:
Samo 10 ili 11 :D Manje ili vise poena nama ne odgovara :D
sve ce da se slozi, nista ne brinite, oni su momci to zasluzili samo pozitivno. cim sirena pisne kraj mak-lat moze pocet slavlje i onda opusteno bez pritiska pokazat leprsavost :-D
hodža

#2848 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by hodža »

a kol'ko ćemo bodova mi prenijeti u drugi krug ? :D
Impavidus

#2849 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Impavidus »

Bodkin wrote:
Impavidus wrote:Očekivao sam puno više od Litvanaca, za nadati se da sutra neće imati svoj dan, a da će nas šut ići i odbrana kao danas i ništa nije nemoguće. :)
Kad Slovenija uzme Španiju i zijani od Hrvatske, ili Rusi sa 4 poraza možemo i mi uzeti Litvance, ne igra im Sabonis. :D
Avdić jedan od rijetkih kvalitetnih poteza FTV-a.
Bravo momci za ove 2 pobjede idemo za 17 sati po još bitniju! :bih:
hrvatska je odlicno igrala veceras
Naravno u čitavom postu to mi je bilo najbitnije njih spomenuti. Zalibo me taki za njih, šteta što nisu sa nama u grupu upali mjesto Srbije recimo, stare su nam mušterije... :wink:
ultima_palabra

#2850 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by ultima_palabra »

Realno, dvije pobjede su i više nego što sam očekivao od ove ekipe. Ako se šta uradi preko toga, to je bonus.
Locked