Eurobasket 2013 u Sloveniji
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#2826 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Danas ludi kosarkaski dan .. Ne pamtim je'l nam ikad ovako lud dan bio zbog kosarke
Zeko je kljuc .. Ali vidjeli smo jucer on je vidio da ga ne ide i nije forsirao ali se trosio na skok maximalno .. I danas ce isto uraditi ako vidi da ne ide .. Ali i bez njega u napadu mozemo Mirza ce danas zabiti jos vise !
-
am2804
#2827 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ima tu još momaka koji će pri pomoći, Šutalo sa 2-3 trice, Kikanović sa par koševa sa polu-distance, možda i Perišić. Gordić možda ponovo poludi (samo da ne gubi lopte). Možda krene i Bavčića, mada je njegov zadatak da preplaši protivničke igrače.Ako izguramo prve dvije četvrtine i budemo u egalu, ludilo kreće.
- uglavnomja
#2828 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
najvaznije da sajprus prespava 
- It_is_a_Leclerc
#2829 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Kad igrate protiv Litvanije u košarci, to vam je otprilike k'o da igrate Engleskom u fudbalu. Jaki su, daleko kvalitetniji, fizički jači, sa širim rosterom, odmorniji. Oni su apsolutni favoriti i pobjeda naše reprezentacije bi bila pravo čudo. Međutim, čuda se na ovom Eurobasketu redovno dešavaju. Aco kaže da je vidio neke stvari na utakmici s njima na pripremama, i da je pratio utakmicu Litvanija - Srbija, te da vjeruje da ih možemo dobiti...
Dakle, otpimist sam minimalan, ali svejedno optimist. Neću se puno razočarati ako ne bude pobjeda na kraju.
Dakle, otpimist sam minimalan, ali svejedno optimist. Neću se puno razočarati ako ne bude pobjeda na kraju.
-
udrch
#2830 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
najbitnije je da Đedović i Gordić skontaju da ne treba žuriti..mislim da je Đedović juče to rekao nakon pobjede..da nije zadovoljan što je žurio i gubio lopte..nema mi ništa gore nego kad majstorski otme loptu i onda uprska u nekom trčanju..otmi loptu, ako je kontra siguran onda idi, ako nije, onda laganini..
- dječak sa šibicama
#2831 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Jarane, koju si ti utakmicu gledao, a tvoja mrznja prema Hrvatima je tragikomicna.It_is_a_Leclerc wrote:I da.. Slovenci strašno oštećeni protiv Hrvata. Vidim, ni domaćinsko suđenje nije što je nekad bilo. Prvo, koraci istovjetni onima McCaleba, pa dva-tri čista faula u napadu se ne sude Hrvatima, pa onda ono uletanje Repeše na liniju slobodnih bacanja zbog kojeg je protestovala cijela dvorana i tražila opravdano tehničku grešku, ali...
FIBA sudije ne bih poželio ni najgorem neprijatelju.
I tako ćemo. Dijelom zbog volje ždrijeba, a dijelom zbog skandaloznog suđenja u kontinuitetu, u drugom krugu gledati treći razred evropske košarke tipa Hrvatska, Finska, Belgija... Realno i ruku na srce, cijela naša grupa je za dvije klasa bolja od skoro cijele grupe A i dijelom od grupe C.
-
udrch
#2832 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
sve je u pravu..iako nisam gledao utakmicu, ali sam siguran da je sve što je napisao tačno..
-
Mustang1
#2833 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ma ja sam sinoc napisao .. Ako "poginu" u mokrom dresu nece biti problem ni poraz i odlazak kuci .. Ali ako urade ovo onda je pobjeda neupitna !
- Tayyip
#2834 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Nisu odmorniji a i imaju problema u skoku. S njima nema nadigravanja. Pokušati usporiti igru i agresivnom odbranom natjerati ih na što veći broj grešaka.It_is_a_Leclerc wrote:Kad igrate protiv Litvanije u košarci, to vam je otprilike k'o da igrate Engleskom u fudbalu. Jaki su, daleko kvalitetniji, fizički jači, sa širim rosterom, odmorniji. Oni su apsolutni favoriti i pobjeda naše reprezentacije bi bila pravo čudo. Međutim, čuda se na ovom Eurobasketu redovno dešavaju. Aco kaže da je vidio neke stvari na utakmici s njima na pripremama, i da je pratio utakmicu Litvanija - Srbija, te da vjeruje da ih možemo dobiti...
- It_is_a_Leclerc
#2835 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
dječak sa šibicama wrote:Jarane, koju si ti utakmicu gledao, a tvoja mrznja prema Hrvatima je tragikomicna.It_is_a_Leclerc wrote:I da.. Slovenci strašno oštećeni protiv Hrvata. Vidim, ni domaćinsko suđenje nije što je nekad bilo. Prvo, koraci istovjetni onima McCaleba, pa dva-tri čista faula u napadu se ne sude Hrvatima, pa onda ono uletanje Repeše na liniju slobodnih bacanja zbog kojeg je protestovala cijela dvorana i tražila opravdano tehničku grešku, ali...
FIBA sudije ne bih poželio ni najgorem neprijatelju.
I tako ćemo. Dijelom zbog volje ždrijeba, a dijelom zbog skandaloznog suđenja u kontinuitetu, u drugom krugu gledati treći razred evropske košarke tipa Hrvatska, Finska, Belgija... Realno i ruku na srce, cijela naša grupa je za dvije klasa bolja od skoro cijele grupe A i dijelom od grupe C.
Dobro, ljudi, imate li vi još koji argument ili svakog ko se drzne primjetiti da je hrvatski selektor hodao po terenu k'o po babovini, Draper odigrao kozaračko kolo koracima pod košem, a da ne pričam za očigledan faul u napadu nad Mirzom Begićem koji nije suđen, osudite kao nekog ko mrzi nešto ili nekog.
Evo, dajte mi argumente da nisam u pravu...
- swarley_s
#2836 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ja sam ponosan na njih, bez obzira sta bude!
Spreman sam i na poraz, ali samo da se bore, nista vise.
Medjutim, ubijedjen sam da ce ovdje (ako izgube) nastati salva psovki i uvreda ako neki nas - ne daj Boze - promasi dva-tri kljucna poena.
Bit ce ono nase, standardno: da je OOON igrao pametnije, sad bismo slavili...
Volio bih da to ne bude, stoga "apelujem na nase forumase"
da, iako se neko od njih bas zestoko ispromasuje, da se suzdrze od bilo kakvih ruznih, ljigavih i podmuklih komentara.
Momci su nam jucer stvarno puno odusevljenja priredili, ovo neka im bude bonus, pa kako god odigraju.
Hajmo Bosno i Hercegovino!
Medjutim, ubijedjen sam da ce ovdje (ako izgube) nastati salva psovki i uvreda ako neki nas - ne daj Boze - promasi dva-tri kljucna poena.
Volio bih da to ne bude, stoga "apelujem na nase forumase"
Momci su nam jucer stvarno puno odusevljenja priredili, ovo neka im bude bonus, pa kako god odigraju.
- It_is_a_Leclerc
#2837 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
I ono - "E da smo pobijedili Latviju".swarley_s wrote:Ja sam ponosan na njih, bez obzira sta bude!![]()
Volio bih da to ne bude, stoga "apelujem na nase forumase"da, iako se neko od njih bas zestoko ispromasuje, da se suzdrze od bilo kakvih ruznih, ljigavih i podmuklih komentara.
A svi dobro znamo da bismo, u slučaju da smo dobili Latvijce, jučer glatko izgubili.
-
Mustang1
#2838 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Mirza je jucer na presici sve objasnio ..
- cyprus
#2839 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Nemogućno je to danasuglavnomja wrote:najvaznije da sajprus prespava
-
roboth
#2840 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Jucer smo apsolvirali da ako Makedonija pobijedi Latviju 10 ili 11 poena, a CG pobijedi Srbiju, mi idemo dalje i sa porazom.
Zapravo, mi danas mozemo navijati samo da Makedonija dobije 10-11 poena Latviju, jer smo mi u tom slucaju 99% u narednom krugu, Srbija ce onda definitvno ici da izgubi od Crne Gore. Zasto? Ako Srbija izgubi od Crne Gore u drugi krug bi prenijela omjer 2-0, a ukoliko bi pobijedili CG-u prenijeli bi omjer 1-1 (naravno u slucaju da Makedonija dobije Latviju 10 poena). Pa sta bi bilo bolje za Srbiju, omjer 2-0 ili omjer 1-1 u drugom krugu

Ali sve je ovo jos samo jedna od teorija
Zapravo, mi danas mozemo navijati samo da Makedonija dobije 10-11 poena Latviju, jer smo mi u tom slucaju 99% u narednom krugu, Srbija ce onda definitvno ici da izgubi od Crne Gore. Zasto? Ako Srbija izgubi od Crne Gore u drugi krug bi prenijela omjer 2-0, a ukoliko bi pobijedili CG-u prenijeli bi omjer 1-1 (naravno u slucaju da Makedonija dobije Latviju 10 poena). Pa sta bi bilo bolje za Srbiju, omjer 2-0 ili omjer 1-1 u drugom krugu
Ali sve je ovo jos samo jedna od teorija
- It_is_a_Leclerc
#2841 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Makedonci bi trebali da urade nešto s Latvijcima jer definitivno nisu ispali iz kruga za dalje, i još imaju teoretske šanse, a sa druge strane, teško da Latvija može igrati na tom nivou cijeli turnir. Nadam se da će ih stati šut za tri, i da će ih dobiti silovito Makedonci. 
-
Mustang1
#2842 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Stani ba pisete da Makedonija pobjedi sa 10,11 razlike .. Jel mora minimalno biti 10 i moze i vise ? 
-
roboth
#2843 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Samo 10 ili 11Mustang1 wrote:Stani ba pisete da Makedonija pobjedi sa 10,11 razlike .. Jel mora minimalno biti 10 i moze i vise ?
-
Mustang1
#2844 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
E jbg onda nista od toga
Nama samo pobjeda igra i to je to !
- skenderija04
#2845 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
tacno 10 ili 11. Ako je 12 onda je kos kolicnik u pitanju a to se sada ne moze racuatiMustang1 wrote:Stani ba pisete da Makedonija pobjedi sa 10,11 razlike .. Jel mora minimalno biti 10 i moze i vise ?
-
Mustang1
#2846 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Pa ako oni pobjede vise od tih 11 jel opet postoji mogucnost da mi idemo dalje i sta nam onda treba ? Sa porazom ..
-
nautilius
#2847 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
sve ce da se slozi, nista ne brinite, oni su momci to zasluzili samo pozitivno. cim sirena pisne kraj mak-lat moze pocet slavlje i onda opusteno bez pritiska pokazat leprsavostroboth wrote:Samo 10 ili 11Mustang1 wrote:Stani ba pisete da Makedonija pobjedi sa 10,11 razlike .. Jel mora minimalno biti 10 i moze i vise ?Manje ili vise poena nama ne odgovara
- hodža
#2848 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
a kol'ko ćemo bodova mi prenijeti u drugi krug ? 
- Impavidus
#2849 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Naravno u čitavom postu to mi je bilo najbitnije njih spomenuti. Zalibo me taki za njih, šteta što nisu sa nama u grupu upali mjesto Srbije recimo, stare su nam mušterije...Bodkin wrote:hrvatska je odlicno igrala vecerasImpavidus wrote:Očekivao sam puno više od Litvanaca, za nadati se da sutra neće imati svoj dan, a da će nas šut ići i odbrana kao danas i ništa nije nemoguće.![]()
Kad Slovenija uzme Španiju i zijani od Hrvatske, ili Rusi sa 4 poraza možemo i mi uzeti Litvance, ne igra im Sabonis.![]()
Avdić jedan od rijetkih kvalitetnih poteza FTV-a.
Bravo momci za ove 2 pobjede idemo za 17 sati po još bitniju!
- ultima_palabra
#2850 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Realno, dvije pobjede su i više nego što sam očekivao od ove ekipe. Ako se šta uradi preko toga, to je bonus.