Nije ovo neozbiljan odgovor.sumirprimus wrote:ne, ozibljno pitam
Pa sve su prilagodili upadu na tudje i vjeru tadasnju...nista ono: ne ukradi..nego, ko ne zagine od oruzja- p..da.
Gle narode koji imaju svega dovoljno (kao mi), sve blentavo.
Moderator: anex
Nije ovo neozbiljan odgovor.sumirprimus wrote:ne, ozibljno pitam
Na ovim prostorima je oduvjek bila sirotinjapustopoljina wrote:Nije ovo neozbiljan odgovor.sumirprimus wrote:ne, ozibljno pitam
Pa sve su prilagodili upadu na tudje i vjeru tadasnju...nista ono: ne ukradi..nego, ko ne zagine od oruzja- p..da.
Gle narode koji imaju svega dovoljno (kao mi), sve blentavo.
Dodju drugi i uzmu.Na ovim prostorima je oduvjek bila sirotinja
Nesto i donesu. Gastronomski smo ok. Fin spoj lokalnog i uticaja svih tih silnih osvajacapustopoljina wrote:Dodju drugi i uzmu.Na ovim prostorima je oduvjek bila sirotinja
I rude i drvece.
Nismo sirotinja sto nista ne raste.
Pune sume, puna polja, pune rijeke.
Ja bih bas reko suprotno. Osiromasene verzije turskih, arapskih, perzijskih i grckih jelastakasa wrote:Ne radi se o egzotici nego o kvalitetu. BiH kuhinja uzdize namirnice, ne sakriva ih sosevima npr. A namirnice su vrhunske i sarolikeinsomnia78 wrote:Pa sta je tu glupo? Sta to egzoticno koristi bosanska kuhinja?
To jest.stakasa wrote:Nesto i donesu. Gastronomski smo ok. Fin spoj lokalnog i uticaja svih tih silnih osvajacapustopoljina wrote:Dodju drugi i uzmu.Na ovim prostorima je oduvjek bila sirotinja
I rude i drvece.
Nismo sirotinja sto nista ne raste.
Pune sume, puna polja, pune rijeke.
Prije pojacaneinsomnia78 wrote:Ja bih bas reko suprotno. Osiromasene verzije turskih, arapskih, perzijskih i grckih jelastakasa wrote:Ne radi se o egzotici nego o kvalitetu. BiH kuhinja uzdize namirnice, ne sakriva ih sosevima npr. A namirnice su vrhunske i sarolikeinsomnia78 wrote:Pa sta je tu glupo? Sta to egzoticno koristi bosanska kuhinja?
U usporedbi sa izvornim turskim receptima nasi su u pravilu masniji i jacipustopoljina wrote:Ma sta je kod nas masnije i jace?
Ljudi meso kuhali i masnocu skidali...da imaju masnocu.
Jedino ulje nismo mogli bas svi praviti...loj i maslac i ovi svinjku mast.
Cuj probo sam... Jednom u sedmom osnovnesumirprimus wrote:ne volim ja to..sarme dolme i ta kuhana motanja...
probo sam la nisam fan.
Ne znam...ne bih mogla bas zivjeti sa arapskom, turskom kuhinjom 24/7insomnia78 wrote:Tim gore
Ok, postujemsumirprimus wrote:ja druze sto? ne volim, dzaba tradicija mati zena i to, ne ide i bog.
kuhani kupus me asocira na bolnicu..