Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#28226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Već imate sve servise?
I za vas imamo super pogodnosti!
Ukoliko prelaziš na iste servise koje si do sada koristio po naprednijoj ponudi u okviru TRIO I DUO paketa, prvih 6 mjeseci besplatno gledaj HD paket!
Postojeći si korisnik Telemacha
Ukoliko prelaziš sa postojeće usluge na veći paket istih usluga (DUO ili TRIO pakete) prvih 6 mjeseci plaćaj cijenu postojeće usluge!
Telemach

#28227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Maxtor wrote:
Telemach wrote:
sizifinho wrote:neko napisa da telemach vodi računa o stalnim korisnicima

kako?

Mislim, telemach je po kvaliteti usluge daleko ispred svih drugih u BiH, ali svejedno idalje mislim da ni na koji način ne podržavaju starije korisnike

konkretno evo moj primjer... ako neko hoće da uzme tri grande family,a novi je član - dobit će ga za 30ak maraka na šest mjeseci
Ako ja hoću trio grande family, a imam trio grande - dobijam ga za 50 na šest mjeseci

razumijem ja da je njima u interesu privući nove članove ali malo mi je glupo to da kad jednom postaneš dio telemach "porodice" oni te uzimaju zdravo za gotovo

daj Telemach, nekakve pogodnosti za ljude koji su pet i više godina vaši članovi. Tipa tablet, telefon, televizor po nekoj promotivnoj cijeni itd...
Ili nagradno izvlačenje starih korisnika... nešto.
Da vidimo da vam je stalo i do onih koji su vam odani.
Poštovani,
Vi kao postojeći korisnik i korisnik jednog od unaprijeđenih servisa iz naše ponude, prilikom potpisivanja Ugovora, ostvarili ste pravo na benefite i pogodnosti kao i svaki drugi, novi korisnik koji se sada prijavi.
Podsjećamo da se akcije stalno mijenjaju, svaka nova akcijska ponuda sa sobom donosi određene pogodnosti za postojeće korisnike i nikako ih nismo zaboravili niti zanemarili. Trenutno je aktuelna akcija „Prepolovi mjesečni račun“ koja nudi pogodnost i za one korisnike koji uzimaju novi servis, a i za one koji ostaju na istim servisima, ali uzimaju paket veće kategorije tih servisa.
Svakako Vas molimo da nam potvrdite i javite da li ste do sada u okviru paketa koje ste imali iskoristili benefite, kako bismo provjerili da li se u Vašem slučaju napravio neki propust.
Također kroz naš loyalty program nastojimo našim dugogodišnjim korisnicima pronaći i ponuditi najbolje pogodnosti iz ponude.
Nagradne igre koje i kada organizujemo bivaju transparentne svim korisnicima a nagradne pitalice sa simboličnim znakom pažnje najčešće oragnizujemo na našem FB profilu.
I dalje ćemo raditi na unapređenju svih naših usluga u svakom smislu kako bismo svojim korisnicima ponudi najbolji kvalitetu usluga.
Vama se iskreno zahvaljujemo na komentaru i sugestiji.
Poštovani Telemach,

Ja sam stari HS korisnik od početka 2011.g., koji sam koristio i još uvijek koristim tzv. Trio paket u iznosu od 32,30 KM (Analognu televiziju od 60 kanala 13,90 KM, najniži tel. paket 5,40 KM i internet u iznosu od 13 KM). Dakle nisam imao i nemam digitalnu TV, koju Telemach ne posmatra kao dodatnu uslugu.

Zašto ja sada ne mogu sklopiti novi ugovor kao Vaš stari korisnik ili kao Vaš novi korisnik i ostvariti prava na ovu akciju Prepolovi račun http://telemach.ba/PAKETI/2684/AKTUELNE ... av_start=0 , a najvjerovatnije bih uzeo Trio Grande Family koji bi nakon 6 mjeseci bio 56,90 KM? Molim Vaš odgovor.

Hvala.
Zdravo Maxtor,
predlažemo da nam dostavite tačne korisničke i adresne podatke te kontakt broj, naši agenti će Vas kontaktirati u najkraćem roku.
ivannn

#28228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ivannn »

Koliko sam ja shvatio "prepolovi račun" pika se samo ako uzmeš neku novu uslugu. npr. imao si neki duo net paket pa prelaziš na trio paket i imaš pravo na tu akciju jer telefon je tu nova usluga.

Samo ne znam pika li se ako se s duo tel paketa prebaciš se na neki od duo net ili obrnuto? i tu su u pitanju nove usluge. neka telemach to detaljnije objasni... :D odnosno da li se podrazumijeva da moraš zadržati stare usluge + jedna nova da bi imao pravo na akciju.

po meni na akciju imaju pravo oni koji prelaze:
*s bilo kojeg duo net paketa na trio pakete
*s bilo kojeg duo tel paketa na trio pakete
*korisnici samo pojedinačnih usluga mogu prijeći na bilo koje duo i trio pakete (koji sadrže tu staru uslugu + bar jednu novu)
*oni koji imaju dvije usluge izvan paketa (tv+tel ili tv+net ili tel+net mogu prijeći na bilo koji trio paket)
*te naravno svi novi korisnici izvan Telemach grupacije

ukoliko ne moraju zadržati sve stare usluge onda i sljedeći imaju pravo na akciju:
*s bilo kojeg duo tel paketa na duo net pakete. vrijedi i obrnuto.
*te oni koji imaju dvije usluge izvan paketa (tv+tel > duo net. tv+net > duo tel. tel+net > bilo koji duo paket)

oni pak koji s manjeg duo ili trio paketa prelaze na viši duo ili trio paket bez nove usluge - oni 6 mjeseci plaćaju cijenu manjeg paketa (npr. s duo net (39.9 km) prelaziš na duo net grande - prvih 6 mjeseci plaćat ćeš i dalje tih 39.9 km a kasnije redovnu cijenu paketa).

oni koji su u novoakviziranim kompanijima koristili slične pakete a i kod Telemacha se odluče na te pakete usluga bez nove usluge dobivaju samo 6 mjeseci HD paket besplatno

mislim da je to to :D
StupskaBitanga

#28229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Telemach wrote:Već imate sve servise?
Ukoliko prelaziš na iste servise koje si do sada koristio po naprednijoj ponudi u okviru TRIO I DUO paketa, prvih 6 mjeseci besplatno gledaj HD paket!
Ukoliko prelaziš sa postojeće usluge na veći paket istih usluga (DUO ili TRIO pakete) prvih 6 mjeseci plaćaj cijenu postojeće usluge!
da li ovih 6 mjeseci znaci i na ugovorni odnos od 12 mjeseci ili je za 12 mjeseci 3 mjeseca
SerijeSync

#28230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Telemach wrote:Već imate sve servise?
@Telemach kao što sam napisao koristim trio grande family+HBO Premium+HD Paket i hoću da pređem na trio grande premium koji ovo sve već ima u paketu, akcija gledaj HD paket 6 mjeseci besplatno nije za mene pošto HD paket već imam, sad ova druga akcija, prvih 6 mjeseci plaćaj cijenu postojeće usluge!šta to znači?
Benq

#28231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

SerijeSync wrote: @Telemach kao što sam napisao koristim trio grande family+HBO Premium+HD Paket i hoću da pređem na trio grande premium koji ovo sve već ima u paketu, akcija gledaj HD paket 6 mjeseci besplatno nije za mene pošto HD paket već imam, sad ova druga akcija, prvih 6 mjeseci plaćaj cijenu postojeće usluge!šta to znači?
To znaci da placas prvih 6 mjeseci cijenu TG Family paketa a koristis Premium paket , nakon isteka tih 6mj placas punu cijenu Premium paketa.
Ovo je pod uslovom da potpises ugovor na 24mj , ako potpises na 12mj , u tom slucaju navedenu pogodnost koristis 3mj.
SerijeSync

#28232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Benq wrote:
To znaci da placas prvih 6 mjeseci cijenu TG Family paketa a koristis Premium paket , nakon isteka tih 6mj placas punu cijenu Premium paketa.
Ovo je pod uslovom da potpises ugovor na 24mj , ako potpises na 12mj , u tom slucaju navedenu pogodnost koristis 3mj.
:thumbup: hajde vidjet ćemo i to kada dođe famozni 13.3 :D, tj dan poslije
SerijeSync

#28233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Za ovu uslugu trio grande premium traže prvo provjeru tehničkih mogućnosti prije nego što je uključe, pošteno i profesionalno, a sada da mi neko objasni zašto?
Benq

#28234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

SerijeSync wrote:Za ovu uslugu trio grande premium traže prvo provjeru tehničkih mogućnosti prije nego što je uključe, pošteno i profesionalno, a sada da mi neko objasni zašto?
Zato sto je u TG Premium paketu brzina interneta 120/5 i moraju provjeriti da li ti mogu isporuciti tu brzinu , ukoliko se provjerama ustanovi da ne moze, bit ces obavjesten koja je maksimalna brzina koju ti mogu ponudit bez problema. Npr. u vecernjim satima je mreza dosta opterecena jer se ljudi vracaju sa posla i vise je korisnika na internetu pa moze doci do pada brzine , tako da i ako vide da mozes imati tu brzinu a da ce navece malo pasti , svakako ce ti ponuditi da potpises takav ugovor da si upoznat sa cinjenicama.
SerijeSync

#28235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Benq wrote:
SerijeSync wrote:Za ovu uslugu trio grande premium traže prvo provjeru tehničkih mogućnosti prije nego što je uključe, pošteno i profesionalno, a sada da mi neko objasni zašto?
Zato sto je u TG Premium paketu brzina interneta 120/5 i moraju provjeriti da li ti mogu isporuciti tu brzinu , ukoliko se provjerama ustanovi da ne moze, bit ces obavjesten koja je maksimalna brzina koju ti mogu ponudit bez problema. Npr. u vecernjim satima je mreza dosta opterecena jer se ljudi vracaju sa posla i vise je korisnika na internetu pa moze doci do pada brzine , tako da i ako vide da mozes imati tu brzinu a da ce navece malo pasti , svakako ce ti ponuditi da potpises takav ugovor da si upoznat sa cinjenicama.
Rekli su sutra će me nazvat, ok hvala!!
odmor

#28236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

SerijeSync wrote:
Benq wrote:
Ima li link od tog cijenovnika od 13.03 ?
Sta se promjenilo osim sto su dodali da za 3,50KM mozes imati i na drugom modulu ono sto imas na prvom modulu odnosno resiveru?

@Telemach, lista kanala za Zenicu.. tamo na vasoj web stranici, pregledajte da li je sve OK, jer i dalje u startnom paketu stoji kanal CI, ali stoji i da je u osnovnom. Naravno, kanal se nalazi samo u osnovnom i nema ga u startnom.
TheWatcher

#28237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

da li je kod vas CBS drama na slovenskom :?:
SerijeSync

#28238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

odmor wrote:
SerijeSync wrote:
Benq wrote:
Ima li link od tog cijenovnika od 13.03 ?
Sta se promjenilo osim sto su dodali da za 3,50KM mozes imati i na drugom modulu ono sto imas na prvom modulu odnosno resiveru?

@Telemach, lista kanala za Zenicu.. tamo na vasoj web stranici, pregledajte da li je sve OK, jer i dalje u startnom paketu stoji kanal CI, ali stoji i da je u osnovnom. Naravno, kanal se nalazi samo u osnovnom i nema ga u startnom.
Image
Benq

#28239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

odmor wrote: Ima li link od tog cijenovnika od 13.03 ?
Evo link sa svim cjenovnicima http://telemach.ba/Korisnicki+servis/22 ... av_start=0
odmor

#28240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Hvala vam!
sencobih

#28241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Memorisanje kanala 5KM :? Sta bi to trebalo značiti?
odmor

#28242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

sencobih wrote:Memorisanje kanala 5KM :? Sta bi to trebalo značiti?
Valjda kad Munira ima CAM modul i nazove 1360 i kaze: halo telemach u mene komsinka Hanifa ima kanal sevdah tv, a ja nemam. Onda ciko iz telemacha kaze, to mozete jednostavno skenirati ili da mi dodjemo na kucnu adresu i uradimo ali usluga ce kostati 5KM.. i onda Munira kaze onako iz pika: Dodji sine sto prije, sutra navece pjeva Himzo Polovina kaze mi Hanifa, samo pozuri sine.
To ti je valjda ta usluga :lol:
SerijeSync

#28243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

odmor wrote:
Valjda kad Munira ima CAM modul i nazove 1360 i kaze: halo telemach u mene komsinka Hanifa ima kanal sevdah tv, a ja nemam. Onda ciko iz telemacha kaze, to mozete jednostavno skenirati ili da mi dodjemo na kucnu adresu i uradimo ali usluga ce kostati 5KM.. i onda Munira kaze onako iz pika: Dodji sine sto prije, sutra navece pjeva Himzo Polovina kaze mi Hanifa, samo pozuri sine.
ako ne znaš sam namjestit kanale, dođe tehničar poreda i posloži i na kraju naplate preko računa dodatnih 5 maraka, zar je teško skontat?
afannedim

#28244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

SerijeSync wrote:
odmor wrote:
ako ne znaš sam namjestit kanale, dođe tehničar poreda i posloži i na kraju naplate preko računa dodatnih 5 maraka, zar je teško skontat?
:hajmooo:
doff

#28245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Benq wrote:
Ne odnosi se to baš na to, jer šta ako ti provjere ujutro kad radi perfektno? To se odnosi na mjesta gdje je loša infrastruktura, gdje maksimalnu brzinu nije moguće nikad postići.
Benq

#28246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

doff wrote: Ne odnosi se to baš na to, jer šta ako ti provjere ujutro kad radi perfektno? To se odnosi na mjesta gdje je loša infrastruktura, gdje maksimalnu brzinu nije moguće nikad postići.
Onako je kako sam napisao , nece njemu niko doci kuci da radi speedtest niti bilo sta slicno , nego se gledaju druge stvari na lokaciji gdje korisnik zivi, odnosno kakva je infrastruktura i moze li mreza podnijeti tu brzinu. Ovdje nije rijec samo u kablovima koji dolaze do korisnika , nego i drugi faktori.

To za jutarnji termin sam i ja naglasio , javit ce mu (ako moze 120Mb) da ce preko dana raditi kako treba uz sitne oscilacije a u vecernjim satima moze doci do pada brzine usljed opterecenja mreze i ako se on s tim slaze , potpisuje se takav ugovor gdje korisnik svojim potpisom potvrdjuje da je upoznat sa "problemom".
Benq

#28247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

odmor wrote:
Hahaha kralju , dobar opis , a da dodamo i ovo "zasto nemam nijedan kanal? , necu da skeniram nista to je vasa obaveza ja sam korisnik" , ali mentol ne shvata da nijedan ISP nema veze sa njegovom opremom (tv, racunar..) i ako izgubi kanale a nece da ih skenira to je samo njegov problem. Ili ako mu je nekada tehnicar usput onako uradio skeniranje kanala , on misli da je kompanija to duzna da uradi.

Eh zamislite sad situaciju , pusti se signal u jedno naselje gdje je 1500 korisnika , od tih 1500 njih sigurno 500 nece da skenira tv niti hoce da zove nekog komsiju da se to uradi, niti zeli pomoc operatera kada nazove 1360. Eh pa gospodo , ko se pravi puno pametan i nece da skenira sad , bujrum platit za tu uslugu , nije niko nasao noge na putu.
s@mson

#28248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by s@mson »

@Telemach
Korisnik sam maximalnog paketa Trio Grande Premium putem Card modula plus dodatni resiver za drugi TV...
Hoce li mi sljedecih 6 mjeseci dolaziti racun umanjen za 50%???
Benq

#28249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

s@mson wrote:@Telemach
Korisnik sam maximalnog paketa Trio Grande Premium putem Card modula plus dodatni resiver za drugi TV...
Hoce li mi sljedecih 6 mjeseci dolaziti racun umanjen za 50%???
Ne , zasto bi dolazio umanjen ? Koju si akciju potpisao kada si prijavljivao uslugu ?
sencobih

#28250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

SerijeSync wrote:
odmor wrote:
To je malo bezveze da ne kažem šupački. Ipak nema puno ljudi koji ne znaju skenirati tv, tako da naiđu usput i naplate 5KM je smiješno. Ali eto vidim i da je to nekima ok. pa neka. Znači daj ti meni pare za paket, a kad Muniri treba pomoći onda daj petaka.
Locked