Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Alfons Kauders

#28201 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
GandalfSivi wrote:Provalih Hafiza, brata mi :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kabinet ... /180606025
Ma već su me kontaktirali i pitali kakva je situacija ovdje i treba li pomoć.
Rekoh im: Ma jok, uglavnom mala raja, b.o.
Znači, nekoliko bezazlenih lafo kurčritih dijasporaca koji se nisu uspjeli socijalizirati u novu sredinu, a koje inače držim u filteru da ne zagađuju prostor. I još nekoliko pristojnijih likova s kojima se da ponekad razmijeniti pokoja rečenica. Među njima i jedan tuzlanski makroekonomist u pokušaju i jedna zrelija udavača iz Beča koja pokušava na turbogiganacionalizam uhvatiti nekog od ovih pobrojanih.
Uglavnom, ništa vrijedno nekog ozbiljnijeg angažmana :)
Vama je jasno da ovo za sta vi zaposljavate ljude, mi radimo pro bono, onako usput?

Vidite kolega iz HDZ-a... NVZ ima malo jaci i dosta bolje placen kadar od vas, kadar koji radi srodne stvari za velike svjetske brendove i multinacionalne korporacije.

Takvim bi bila profesionalna uvreda da ih se uhljebi za neku crkavicu od 2-3 milje mjesecno. Mi vam za dan usputne zajebancije pricinimo vise stete no sto taj uhljebljeni gangash moze otkloniti za godinu dana.

Cak i da kojim slucajem imate sposobne ljude da to rade (a nemate), ni to vam ne bi pomoglo. Opet bi ih mi zaposlili, jer vi takve ne mozete priustiti. :lol:
Hafis

#28202 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Ahaaa. I u mog pokojnog daidže kažu bila hargija van taka. Zakljinju se i dan danas da je s njom petobanku s koljena skidao k'o tamo se.
A kažu nije bio u tom NZV ili kako već zovete to.
Hafis

#28203 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Hebo majku, k'o da je iz Silicon Valley a ne iz TK. Prva mi je asocijacija - dimnjaci, sol , štrajk :D
SaraFina

#28204 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Doćeš ti meni HDZ-ovski uljebe na doturskoj poziciji, da te branim i u Šeher skrivam, od pobješnjele HDZ-OVSKEEEE bande, kad te potroše kao forumskog boota.

Ali neće da bidne!

I kako udavača mogu biti??? Udata sam pobogu! Na matičnom forumu ti bio dan žalosti prošli mjesec :D
Alfons Kauders

#28205 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Ahaaa. I u mog pokojnog daidže kažu bila hargija van taka. Zakljinju se i dan danas da je s njom petobanku s koljena skidao k'o tamo se.
Petobanka je care satnica NVZ-ovaca koji se bave tim poslovima. U dolarima, naravno. Zato i mogu odvojiti pola sata dnevno da vas karaju pro bono.

A ti se nastavi nadati da ce ujkin mali koji rastura racunare imati priblizno iste rezultate. Evo, samo sto nije... Samo nek progugla, nauci se.
Hafis

#28206 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote: I kako udavača mogu biti??? Udata sam pobogu! Na matičnom forumu ti bio dan žalosti prošli mjesec :D
Pa to je za mene novost. Znači ipak si je na kraju razmijenila. Čestitke :thumbup:
Tko je sretnik? Nadam se da si nekog latina probrala. To je sad in, u stvari uvijek je i bilo tamo.
Hafis

#28207 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Ahaaa. I u mog pokojnog daidže kažu bila hargija van taka. Zakljinju se i dan danas da je s njom petobanku s koljena skidao k'o tamo se.
Petobanka je care satnica NVZ-ovaca koji se bave tim poslovima. U dolarima, naravno. Zato i mogu odvojiti pola sata dnevno da vas karaju pro bono.

A ti se nastavi nadati da ce ujkin mali koji rastura racunare imati priblizno iste rezultate. Evo, samo sto nije... Samo nek progugla, nauci se.
Mogu misliti.PreDpostavljam da imate stampedo novopridošle radne snage, ne možete se obraniti. Što kažu Nijemci kad dođu? Plaća i hava iste k'o i u njih.
Alfons Kauders

#28208 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Hebo majku, k'o da je iz Silicon Valley a ne iz TK. Prva mi je asocijacija - dimnjaci, sol , štrajk :D
Nismo mi Silikonjara koliko ste vi ostali zarobljeni u devedesetim u svakom, pa i tehnoloskom pogledu.
Alfons Kauders

#28209 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Mogu misliti.PreDpostavljam da imate stampedo novopridošle radne snage, ne možete se obraniti. Što kažu Nijemci kad dođu? Plaća i hava iste k'o i u njih.
Nemamo zato jer tog kadra nedostaje i na svjetskom trzistu. Zato i jeste dobro placeno, statistićaru... Ponuda i potraznja. Zato npr. studenti FPN ili ekonomije u pravilu prolaze gore od doktora i inzinjera.
SaraFina

#28210 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote: I kako udavača mogu biti??? Udata sam pobogu! Na matičnom forumu ti bio dan žalosti prošli mjesec :D
Pa to je za mene novost. Znači ipak si je na kraju razmijenila. Čestitke :thumbup:
Tko je sretnik? Nadam se da si nekog latina probrala. To je sad in, u stvari uvijek je i bilo tamo.
Latini su nekako meksušci za moje poimanje braka i života..Mislim, imala sam ponuda i dovoljno poznanstva da realiziram sve to više nego povoljno. Ali jok, na kraju na oridjidji Bošnju pade odluka ipak.
Tarik Filipović nadje Lejlu, Belma nadje Mirzu, Amar Bukvić Almu u HR. Bilo bi nedosledno da ja nekog Antu pokupim iz Duvna na privremenom radu u donjoj Austriji :D
kmirsad

#28211 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kmirsad »

mO k3 wrote:
bh.tornjak wrote:
Mirza007 wrote:
Umjesto da u Dinamo dovede Mesija, Zdravko se proglasio da je licno on Mesi(ja).
Z.Mamic je ugovorio prelazak gospe u R. Madrid....
:lol: :mrgreen: :thumbup:
:lol: :lol: :lol:
Hafis

#28212 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:
Latini su nekako meksušci za moje poimanje braka i života..Mislim, imala sam ponuda i dovoljno poznanstva da realiziram sve to više nego povoljno. Ali jok, na kraju na oridjidji Bošnju pade odluka ipak.
Tarik Filipović nadje Lejlu, Belma nadje Mirzu, Amar Bukvić Almu u HR. Bilo bi nedosledno da ja nekog Antu pokupim iz Duvna na privremenom radu u donjoj Austriji :D
Našla oriđiđi :) Neka, baš fino. Treba din širiti.
Ja sam se tu zahebo u životu. Nisam gledao na te pojedinosti, tako da ne postoji nacija i vjera u BiH s kojom se nisam orodio. Čak i ostale.
Jebat ga, rodiš se, odrasteš i sazriješ u onoj doslovce najizmiksanijoj sredini u zemlji, a srce ne vjeruje pameti što kaže Škoro.
Roccohljup

#28213 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Roccohljup »

SaraFina wrote:. Bilo bi nedosledno da ja nekog Antu pokupim iz Duvna na privremenom radu u donjoj Austriji :D

Samo da nije iz lištice :D :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#28214 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Tomahawk11 »

Ovo se Hafis preko političkih tema hvali kurvalukom :mrgreen:
SaraFina

#28215 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:
Našla oriđiđi :) Neka, baš fino. Treba din širiti.
Ja sam se tu zahebo u životu. Nisam gledao na te pojedinosti, tako da ne postoji nacija i vjera u BiH s kojom se nisam orodio. Čak i ostale.
Jebat ga, rodiš se, odrasteš i sazriješ u onoj doslovce najizmiksanijoj sredini u zemlji, a srce ne vjeruje pameti što kaže Škoro.

Da mi djecu prozivaju za "neobične konture lica" i "tamnu kožu" naslijedjenu od majke rođaci s očeve strane. ... Nema šanse :D
Iz svoje bašte beri cvijet :D
SaraFina

#28216 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Roccohljup wrote:
SaraFina wrote:. Bilo bi nedosledno da ja nekog Antu pokupim iz Duvna na privremenom radu u donjoj Austriji :D

:lol:

@Tomo, Hafisaga je žigolo bio u svoje vrijeme :D
Point.

#28217 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:Ovo se Hafis preko političkih tema hvali kurvalukom :mrgreen:
A znaš kako ide ona stara narodna "ker koji se hvali, taj pičke nije vidio još od bune 1845-te"
Ovaj čutuk je zagorio ko kaubojska tava, to je sigurno.
Roccohljup

#28218 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Roccohljup »

SaraFina wrote:
Roccohljup wrote:

i dan danas otima uzdahe srednjovječnih domaćica po hercegovačkom kršu :D :D :D

Image
SaraFina

#28219 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Roccohljup wrote:
SaraFina wrote:

i dan danas otima uzdahe srednjovječnih domaćica po hercegovačkom kršu :D :D :D

Image

Ovo je scena kad odbaci bijelu doktorsku "skutu" :D
GeeTnT

#28220 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Hecimsku skutu...
incognito071

#28221 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by incognito071 »

kakav nepismeni papak :run:
ali dobro, to je to za medicinsku sestru :D
GeeTnT

#28222 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Herke pisu jedna drugoj da ovi iz Salakovca hargijom skidaju grudnjak....
Roccohljup

#28223 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Roccohljup »

GeeTnT wrote:Herke pisu jedna drugoj da ovi iz Salakovca hargijom skidaju grudnjak....
sam se skine kkad vidi hargiju..... :D :D :D
decembar2017

#28224 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by decembar2017 »

nece da se spustam na tvoj nivo pa sam komentar izbrisao.
Roccohljup

#28225 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Roccohljup »

nakon ovog izleta u hafisove fetiše, da se vratimo na temu.....

KMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D :D :D
PANIKA U ČOVIĆEVOM PROPAGANDNOM STOŽERU: "Zelenika ne može pobijediti Čovića ali može pomoći Željku Komšiću"!
Diana Zelenika je liječnica, zastupnica u državnom parlamentu, uživa određeni ugled u društvu i dugogodišnja je dužnosnica HDZ-a 1990. Kao takva, kvalificirana je ući u predizbornu utrku za bilo koju dužnost u zemlji. No, u ovom konkretnom slučaju, njena kandidatura se mora staviti u kontekst ukupnih političkih odnosa u zemlji, piše mostarski portal Dnevnik.ba.

Politika

Prije 13 min Prije 1 min

0

Piše: Jurica Gudelj

A te odnose u prvom redu uvjetuje činjenica da Izborni zakon BiH nije promijenjen i da je i dalje otvorena mogućnost da se hrvatski član Predsjedništva BiH izabere bošnjačkim glasovima. Dakle, okvir u kojem ona ulazi u utrku za Predsjedništvo omeđen je fenomenom Komšić.

Iako vrh njene stranke tvrdi kako se ona neće boriti za bošnjačke glasove, kandidatura gđe Zelenika ipak dovodi u pitanje poziciju Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH.

Naime, HDZ 1990 i Zelenika nisu željeli zajedno s ostalim strankama Hrvatskog narodnog sabora pokušati doći do zajedničkog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, nego su se odlučili na soliranje. Time su doveli HNS u prilično nezahvalnu situaciju, jer je možda i postojala šansa da upravo Zelenika bude zajednička kandidatkinja HNS-a, no sada je ta priča definitivno propala.

Kandidat HNS-a za hrvatskog člana Predsjedništva gotovo sigurno će biti Dragan Čović, koji je to nagovijestio i u intervjuu za Dnevnik.ba. Čović će definitivno u toj utrci odnijeti uvjerljivu pobjedu unutar hrvatskog biračkog tijela, ali Zelenika i dalje potencijalno može stvorit probleme. I to ne Čoviću, nego hrvatskom narodu.

Napomenimo ovdje i kako je HDZ BiH u zadnje četiri godine daleko najjača stranka unutar HNS-a BiH i kao takav ima pravo tražiti da upravo njihov kadar bude zajednički kandidat stranaka HNS-a. To je nešto oko čega stranke mogu voditi diskusiju pa i izabrati nekog tko nije iz HDZ-a, ali HDZ kao najjači igrač unutar HNS-a definitivno ima pravo tražiti da imenuje kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

HDZ 1990 je imao pravo buniti se protiv odnosa unutar samog HNS-a, no to se moralo uraditi puno prije početka predizborne kampanje. Odlukom da u ovom trenutku praktično prekinu sve veze s HNS-om pobuđuje sumnju u njihove namjere.

Čak nije problem što HDZ 1990 izlazi samostalno na izbore na svim drugim razinama osim Predsjedništva BiH. Na svim tim drugim razinama Hrvate trebaju zastupati one političke opcije koje osvoje 50 posto plus 1 glas hrvatskoga naroda. Samo te stranke ili koalicije će imati legitimitet predstavljati hrvatski narod u tijelima vlasti. Ako HDZ 1990 bude poštivala taj princip, a predsjednik Cvitanović je rekao da hoće, onda tu nema problema.

Ali problem ostaje u Predsjedništvu. Naime, već je sad bjelodano da Zelenika ne može pobijediti Čovića unutar hrvatskog biračkog tijela. No, može osvojiti određen broj glasova i time smanjiti ukupan broj glasova koje će osvojiti pobjednik u utrci za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH unutar hrvatskoga biračkoga tijela.

To je pak voda koja se izravno navodi na mlin Željka Komšića – čovjeka koji je utjelovljenje procesa obespravljivanja Hrvata u BiH. Kako su Hrvati žilav narod, već su dva puta preživjeli fenomen Komšić i koliko-toliko očuvali svoju poziciju konstitutivnog naroda.

Veliko je pitanje bi li takav scenarij preživjeli i po treći put. Utoliko je odgovornost svih hrvatskih političara i stranaka veća.

Niti jedna stranka ili pojedinac ne smiju zbog svojih uskih interesa kockati se sa sudbinom cijelog svoga naroda.

To je problem s kandidaturom Diane Zelenika – ona zna da ne može pobijediti kandidata HNS-a, ali time što mu može otkinuti dio glasova zapravo izravno radi za velikobošnjačku politiku koja sama sebe naziva građanskom, a u stvari je riječ o unitarizmu kojem je cilj izbaciti pokoriti Hrvate.

Odgovoran hrvatski političar ili političarka sebi ne bi smjeli dozvoliti da budu alat u tuđim rukama i sredstvo preko kojeg svoje interese ostvaruju oni koji žele Hrvate pretvoriti u nacionalnu manjinu ili zavičajnu zajednicu.
Post Reply