dr_Evil wrote: ↑07/05/2024 14:34
3. Protokol nije bitan, koliko god se na njega izvlacili svi. Covjek je pjevao od Topole pa do Ravne gore, nema se vise sta pricati sa njim. Ne mozemo mu nista, sagni glavu, prodji i idi svojim putem, udalji se. Ja nikad vise necu dati glas SDPu sve dok je Nerko predsjednik samo jer ga zbog toga nije postavio na mjesto.
Ti kao osoba koja zivi medju njima naravno da moras otici na posao, bolnicu, skolu i biti medju pojedincima koji naravno zapjevaju Topolu, jer zivis od toga to je tvoja egzistencija. Svecani dogadjaj moze svako eskivirati, a na kraju dana moze se otvorit i bez velike pompe ako nema uslova. Sta je namjera Kavazovica sa ovim, pustio je pEvaca da paradira i salje sliku okolo kao da nije on toboze bad boy. Ovo vama nece ni po cemu olaksati zivot, niti vam pomoci, ovo je ruka spasa Dodiku. Hoce li nakon ovoga nesto za vas povratnike biti konkretno uradjeno pa da vidimo zbog cega je ratni kleptoman para preko TWRA Kavazovic "progutao zabu".
4. Ne racunajte ni na koga, mi smo narod bez kicme i obraza, sutra da se pukne iz Sarajeva bi vam stigle samo lijepe zelje da prezivite, a poslije bi vas proglasili kvislinzima i ljubiteljima agresora, kao sto je bilo i u ovom zadnjem ratu.
5. Ne vidim potrebu da je iko iz Sarajeva bio na ovom otvaranju i dao Dodiku legitimitet. Neka odu sutra i otvore fabriku u Banja luci i zaposle povratnike, tako se voli drzava, pokazuje obraz i kicma! A znamo da nece.
Da, ali protokol jeste bitan, jer praviš neku budućnost narodu ovdje i to pokušavaš raditi na način na koji najbolje znaš. Btw. negdje sam pročitala da Dodikov dolazak nije bio najavljen. Ako je zaista tako i ako se pojavio nepozvan, zamisli kakve bi posljedice imalo to da mu je muftija banjalučki na kapiji harema rekao sikter.
Iskreno, meni je jednako, ako ne i veće zlo, bilo kad sam vidjela da je Draško Stanivuković i ove godine upriličio iftar i da mu se odazvao i muftija i vjernici. Nakon onog fašizma i šovinizma prošle godine kad je zavapio za komadom grunta kojeg je grad izgubio u centru, "pa zamislite, sad mogu doći neki Bošnjaci, muslimani i ovo kupiti". I ideš mu da te nahrani?! E, tu bih trenirala strogoću i karakter.
A ovo danas, pred kamerama? Koliko god da je meni bilo teško slušati Milorada, njemu je bilo teže što je morao ono prevaliti preko usta. Neka satisfakcija.
Ja imam neku, prilično nebitnu funkciju, ali zbog nje nekad moram biti na mjestima na kojima je himna i zastava rs-a. Pokušavam izbjeći kad god to mogu, ali ne mogu svakog puta, jer imam odgovornost prema ljudima koji su mi dali neko svoje povjerenje da ih predstavljam na takvim mjestima i borim se za njihov interes. Prevrne mi li se želudac svakog puta - ma, centrifugira! Islamskoj zajednici nije prvi put, pa ni bošnjačkim političarima, da se sastaju s njim i gorima. Sjećamo se valjda svi vaskršenjeg prijema u po Sarajeva na kojem je bio Krajišnik, poslije odsluženja kazne. Ako se Bakir tad nije okrenuo i otišao, šta da radimo mi ovdje?
Jedan od mojih ljekara je sin ratnog političara iz vrha sds-a, doktorica mi je žena lika koji je i prečesto na tv i bljuje vatru, mamu je operisala sestra zlotvora koji nije fasovao optužnicu za ratne zločine samo zahvaljujući našem nesposobnom pravosuđu. Imali smo brojem jednu (1) ženu ginekologa koja nije Srpkinja, otišla za Njemačku prije nekoliko godina. U skoro svakoj privatnoj ordinaciji u koju odemo visi ikona (ne smeta mi u crkvi, smeta mi kod doktora - da odmah objasnim, jer ne znam na šta se oslanja da bi me liječio, svoje znanje ili Višu Silu). Ne možemo ništa, osim se praviti da se dešava nekom drugom, dok traje. To su realnosti i svakodnevica nas ovdje o kojima niko ne misli.
A što se tiče "pod 5". Čuj, previše političara iz Sarajeva protrči Banjalukom, uslika se, neki razviju i zastavu s ljiljanima pride, i udalje se što brže mogu. Dok god rade to da "pokažu mišiće" Miloradu, razni sdp-i isaci i slični, očekujem i da se pojave tamo gdje će se pojaviti i Milorad. Ako tvrde da se ne boje i da je i komad BL njihova zemlja. Nama ne čine uslugu, čak mi i ne šalju neku poruku i mogu o njima misliti samo lošije.