Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
MMM1977

#28201 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MMM1977 »

AnonymousBIH wrote:
MMM1977 wrote:Šta je ovo noćas, dtv preko modula neće nikako (preko receivera ide normalno), internet 5/2 umjeso 50/3... Visoko je u pitanju.
DTV kod mene radi, sa par prekida, internet isto. Neki problemi kod nas.
Prebacuju resurse u Sarajevo, valja HSovce podmiriti :mrgreen:
Telemach

#28202 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Fudo Bosna wrote:Šta je sa Zmaja od Bosne, Darovalaca Krvi, Kolodvorskom, kada će tamo, centar Noog Saraejva, konačno imati Telemach signal ???

Ovo sa prelascima sa HS na Temach je haos , raja čeka po mjesec dana na priključenje, :evil: prenos... :oops:

Znam ljude koji su podnijeli zahtjev prije 15-30 dana, bezobrazluk :evil:

Odgovori call centra, ne znamo, nije još pušten signal, ili kao pušten signal ali nemamo dovoljno ljudi/zakrčenje, :D ???
Kao što smo pisali i najavljivali, puštanju novog signala predhodi provjera i rekonstrukcija mreže, nakon čega se signal pušta postepeno po dijelovima grada.
Kao i do sada redovno ćemo Vas obavještavati o planu realizacije kako ovdje tako i na našoj web stranici.
Na realizaciju priključenja ili zamjenu opreme, zbog velikog broja zahtjeva moguće je da korisnici čekaju malo duže od planiranog roka, koji u svakom slučaju ne prelazi rok naveden u Uslovima poslovanja.
Najljubaznije Vas molimo za još malo strpljenja.
SerijeSync

#28203 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Telemach wrote:
Kao što smo pisali i najavljivali, puštanju novog signala predhodi provjera i rekonstrukcija mreže, nakon čega se signal pušta postepeno po dijelovima grada.
I ovo je ključna stvar koju neki nikako ne shvataju, HS mreža je totalni škart, i 90% iste treba zamjenit ako ne i kompletnu mrežu.
Telemach

#28204 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

SerijeSync wrote:
doff wrote:
SerijeSync wrote:da nisi uletio u neku akciju?
Nisam ništa potpisivao, moj loyalty je istekao početkom decembra a poslije toga i novogodišnji poklon...
pa šuti i uživaj šta im govoriš
:wink:
Telemach

#28205 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

MMM1977 wrote:Šta je ovo noćas, dtv preko modula neće nikako (preko receivera ide normalno), internet 5/2 umjeso 50/3... Visoko je u pitanju.

Molimo Vas da nam javite da li još uvijek imate navedenih problema s uslugama koje koristite?
Javite nam se u inbox, kako bismo provjerili sve što je potrebno u najkraćem roku.
SerijeSync

#28206 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

@Telemach dali namjeravate pokriti uslugama i Blagaj kod Mostara?
Fudo Bosna

#28207 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

Telemach wrote:
Fudo Bosna wrote:Šta je sa Zmaja od Bosne, Darovalaca Krvi, Kolodvorskom, kada će tamo, centar Noog Saraejva, konačno imati Telemach signal ???

Ovo sa prelascima sa HS na Temach je haos , raja čeka po mjesec dana na priključenje, :evil: prenos... :oops:

Znam ljude koji su podnijeli zahtjev prije 15-30 dana, bezobrazluk :evil:

Odgovori call centra, ne znamo, nije još pušten signal, ili kao pušten signal ali nemamo dovoljno ljudi/zakrčenje, :D ???
Kao i do sada redovno ćemo Vas obavještavati o planu realizacije kako ovdje tako i na našoj web stranici.
Na realizaciju priključenja ili zamjenu opreme, zbog velikog broja zahtjeva moguće je da korisnici čekaju malo duže od planiranog roka, koji u svakom slučaju ne prelazi rok naveden u Uslovima poslovanja.
Najljubaznije Vas molimo za još malo strpljenja.
:thumbup:

Nadam se da će biti u skorije vrijeme...

Hvala na ovom lijepom i korektnom odgovoru !!!
dječak sa šibicama

#28208 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Ok sto se ceka, konkretno govorim o padinskim dijelovima Starog grada iznad Bistrika nekadasnja HKB mreza, ali sto ste ljudima ukinuli sve moguce kanale a Telemach mreze nema pa nema.

Ukinuli im pink paket, ukinuli Arene, samo jedan Sportklub pustili, ljudi nemaju ni sportskih ni filmskih kanala.
Grof

#28209 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Grof »

Telemach,

Hoće li se lista kanala uključenih u D3GO ikada proširivati? Zašto npr. nema BHT1 uključen u D3GO?
AnonymousBIH

#28210 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Ja sam već pisao da su otključani svi HD kanali osim HBO paketa već duži period. Prvo sam mislio da je samo kod mene, pa vidim rade i kod badže u Sarajevu. Nema neki info o tome, zašto, do kada će raditi itd., ali u svakom slučaju hvala Telemachu :D
Telemach

#28211 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

sizifinho wrote:neko napisa da telemach vodi računa o stalnim korisnicima

kako?

Mislim, telemach je po kvaliteti usluge daleko ispred svih drugih u BiH, ali svejedno idalje mislim da ni na koji način ne podržavaju starije korisnike

konkretno evo moj primjer... ako neko hoće da uzme tri grande family,a novi je član - dobit će ga za 30ak maraka na šest mjeseci
Ako ja hoću trio grande family, a imam trio grande - dobijam ga za 50 na šest mjeseci

razumijem ja da je njima u interesu privući nove članove ali malo mi je glupo to da kad jednom postaneš dio telemach "porodice" oni te uzimaju zdravo za gotovo

daj Telemach, nekakve pogodnosti za ljude koji su pet i više godina vaši članovi. Tipa tablet, telefon, televizor po nekoj promotivnoj cijeni itd...
Ili nagradno izvlačenje starih korisnika... nešto.
Da vidimo da vam je stalo i do onih koji su vam odani.
Poštovani,
Vi kao postojeći korisnik i korisnik jednog od unaprijeđenih servisa iz naše ponude, prilikom potpisivanja Ugovora, ostvarili ste pravo na benefite i pogodnosti kao i svaki drugi, novi korisnik koji se sada prijavi.
Podsjećamo da se akcije stalno mijenjaju, svaka nova akcijska ponuda sa sobom donosi određene pogodnosti za postojeće korisnike i nikako ih nismo zaboravili niti zanemarili. Trenutno je aktuelna akcija „Prepolovi mjesečni račun“ koja nudi pogodnost i za one korisnike koji uzimaju novi servis, a i za one koji ostaju na istim servisima, ali uzimaju paket veće kategorije tih servisa.
Svakako Vas molimo da nam potvrdite i javite da li ste do sada u okviru paketa koje ste imali iskoristili benefite, kako bismo provjerili da li se u Vašem slučaju napravio neki propust.
Također kroz naš loyalty program nastojimo našim dugogodišnjim korisnicima pronaći i ponuditi najbolje pogodnosti iz ponude.
Nagradne igre koje i kada organizujemo bivaju transparentne svim korisnicima a nagradne pitalice sa simboličnim znakom pažnje najčešće oragnizujemo na našem FB profilu.
I dalje ćemo raditi na unapređenju svih naših usluga u svakom smislu kako bismo svojim korisnicima ponudi najbolji kvalitetu usluga.
Vama se iskreno zahvaljujemo na komentaru i sugestiji.
Telemach

#28212 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Grof wrote:Telemach,

Hoće li se lista kanala uključenih u D3GO ikada proširivati? Zašto npr. nema BHT1 uključen u D3GO?
Naravno, o novitetima ćemo Vas informisati. Svakako da prijedloge kanala kako za KTV-D3 usluge tako i za D3Go možete slati na e-mail adresu [email protected]
Telemach

#28213 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

SerijeSync wrote:@Telemach dali namjeravate pokriti uslugama i Blagaj kod Mostara?
Blagaj je dijelom pokriven a u narednom periodu svakako planiramo pojedinačna širenja mreže. Predlažemo da nam u inbox dostavite tačne korisničke i adresne podatke kako bismo izdali nalog za provjeru tehničkih mogućnosti za priključenje i preciznije odgovorili na Vaš upit.
probook

#28214 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Sto se tice promjene oko najma kartica da li ce postojece korisnike radnici TM kontaktirati za anex ugovora ili mi korisnici moramo ici na salter TM?
SerijeSync

#28215 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

probook wrote:Sto se tice promjene oko najma kartica da li ce postojece korisnike radnici TM kontaktirati za anex ugovora ili mi korisnici moramo ici na salter TM?
13.3 ja ću ih nazvat nazvat na 1360 i tražit da na dodatnom modulu puste sve kanale i nakon toga na šalter.
Benq

#28216 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

SerijeSync wrote: 13.3 ja ću ih nazvat nazvat na 1360 i tražit da na dodatnom modulu puste sve kanale i nakon toga na šalter.
Obrnuto :) , prvo potpisujes anex ugovora pa tek onda dobijes sve kanale na modulu.
SerijeSync

#28217 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Benq wrote:
SerijeSync wrote: 13.3 ja ću ih nazvat nazvat na 1360 i tražit da na dodatnom modulu puste sve kanale i nakon toga na šalter.
Obrnuto :) , prvo potpisujes anex ugovora pa tek onda dobijes sve kanale na modulu.
isto je, čeka se 13.3 :mrgreen:
Telemach

#28218 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

Nastavljamo sa kontinuiranim unapređenjem svih servisa i usluga prema korisnicima kompanija koje od sada posluju udruženo sa kompanijom Telemach.
U novoj priči nas vodi samo jedan cilj – da se pobrinemo da se u našem društvu dobro osjećate.

S tim u vezi, obavještavamo vas da smo svim korisnicima sa područja udruženih kompanija sa Telemachom na kojima je pušten novi signal, odnosno korisnicima koji su prešli na ponudu novih i naprednijih usluga, povećali brzinu internet paketa (DUO NET i TRIO GRANDE paketi) za dodatnih 30 Mb/s.

Navedenu pogodnost najbržeg interneta u BiH, korisnici DUO i TRIO paketa će uživati naredna 2 mjeseca.

Takođe, svi korisnici udruženih kompanija koji u narednom periodu počnu koristiti napredne servise kroz DUO NET ili TRIO GRANDE pakete, dobijaju gratis brži internet za dodatnih 30 Mb/s, dva mjeseca od momenta aktivacije novog paketa.

Pored ovog specijalnog poklona, svakako imate mogućnost korištenja nove akcije - PREPOLOVI MJESEČNI RAČUN u kojoj štedite i do 309 KM!

Ali to još nije sve!

Svim pretplatnicima koji su već prešli na nove usluge ili do 2.5.2016. godine učine isto, poklanjamo dodatna 2 mjeseca gledanja promotivnog paketa digitalnih TV kanala i telefonski aparat u vrijednosti od 40 KM ako izaberu paket koji uključuje fiksnu telefoniju.

Pozovite nas na broj 1360, pišite nam na e-mail adresu [email protected], Facebook profil Telemach BIH ili nas posjetite u Telemach-ovim poslovnicama u Sarajevu.

Hvala vam na povjerenju.
SerijeSync

#28219 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

znači mi smo majorizirani :lol:
crnivrag

#28220 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Izašao je novi cjenovnik na stranici Telemach-a koji važi od 13.03, a u njemu postoje nove stavke vezane za korištenje usluge digitalne televizije na dva TV-a.

Od navedenog datuma će biti moguće gledati iste pakete kanala na drugom TV-u putem CI modula ili D3 Mini resivera za 3,5 KM bez obzira na koje pakete je korisnik pretplaćen na prvom TV-u.
Maxtor

#28221 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maxtor »

Telemach wrote:
sizifinho wrote:neko napisa da telemach vodi računa o stalnim korisnicima

kako?

Mislim, telemach je po kvaliteti usluge daleko ispred svih drugih u BiH, ali svejedno idalje mislim da ni na koji način ne podržavaju starije korisnike

konkretno evo moj primjer... ako neko hoće da uzme tri grande family,a novi je član - dobit će ga za 30ak maraka na šest mjeseci
Ako ja hoću trio grande family, a imam trio grande - dobijam ga za 50 na šest mjeseci

razumijem ja da je njima u interesu privući nove članove ali malo mi je glupo to da kad jednom postaneš dio telemach "porodice" oni te uzimaju zdravo za gotovo

daj Telemach, nekakve pogodnosti za ljude koji su pet i više godina vaši članovi. Tipa tablet, telefon, televizor po nekoj promotivnoj cijeni itd...
Ili nagradno izvlačenje starih korisnika... nešto.
Da vidimo da vam je stalo i do onih koji su vam odani.
Poštovani,
Vi kao postojeći korisnik i korisnik jednog od unaprijeđenih servisa iz naše ponude, prilikom potpisivanja Ugovora, ostvarili ste pravo na benefite i pogodnosti kao i svaki drugi, novi korisnik koji se sada prijavi.
Podsjećamo da se akcije stalno mijenjaju, svaka nova akcijska ponuda sa sobom donosi određene pogodnosti za postojeće korisnike i nikako ih nismo zaboravili niti zanemarili. Trenutno je aktuelna akcija „Prepolovi mjesečni račun“ koja nudi pogodnost i za one korisnike koji uzimaju novi servis, a i za one koji ostaju na istim servisima, ali uzimaju paket veće kategorije tih servisa.
Svakako Vas molimo da nam potvrdite i javite da li ste do sada u okviru paketa koje ste imali iskoristili benefite, kako bismo provjerili da li se u Vašem slučaju napravio neki propust.
Također kroz naš loyalty program nastojimo našim dugogodišnjim korisnicima pronaći i ponuditi najbolje pogodnosti iz ponude.
Nagradne igre koje i kada organizujemo bivaju transparentne svim korisnicima a nagradne pitalice sa simboličnim znakom pažnje najčešće oragnizujemo na našem FB profilu.
I dalje ćemo raditi na unapređenju svih naših usluga u svakom smislu kako bismo svojim korisnicima ponudi najbolji kvalitetu usluga.
Vama se iskreno zahvaljujemo na komentaru i sugestiji.
Poštovani Telemach,

Ja sam stari HS korisnik od početka 2011.g., koji sam koristio i još uvijek koristim tzv. Trio paket u iznosu od 32,30 KM (Analognu televiziju od 60 kanala 13,90 KM, najniži tel. paket 5,40 KM i internet u iznosu od 13 KM). Dakle nisam imao i nemam digitalnu TV, koju Telemach ne posmatra kao dodatnu uslugu.

Zašto ja sada ne mogu sklopiti novi ugovor kao Vaš stari korisnik ili kao Vaš novi korisnik i ostvariti prava na ovu akciju Prepolovi račun http://telemach.ba/PAKETI/2684/AKTUELNE ... av_start=0 , a najvjerovatnije bih uzeo Trio Grande Family koji bi nakon 6 mjeseci bio 56,90 KM? Molim Vaš odgovor.

Hvala.
SerijeSync

#28222 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

crnivrag wrote:Izašao je novi cjenovnik na stranici Telemach-a koji važi od 13.03, a u njemu postoje nove stavke vezane za korištenje usluge digitalne televizije na dva TV-a.

Od navedenog datuma će biti moguće gledati iste pakete kanala na drugom TV-u putem CI modula ili D3 Mini resivera za 3,5 KM bez obzira na koje pakete je korisnik pretplaćen na prvom TV-u.
:thumbup:
channel10

#28223 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Svaka im čast. Jest da je od početka bilo logično da se mogu gledati isti kanali,ali eto nikad nije kasno grešku ispraviti.
Još jednom svaka cast :thumbup:
SerijeSync

#28224 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

@Telemach, pošto koristim trio grande family+HBO Premium+HD paket jel mogu preći na trio grande premium koji to sve ima u jednom?I dali me kači ijedna od ovih akcija?
StupskaBitanga

#28225 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Telemach
U vezi sa akcijom prepolovite mjesecne racune, konkretno sta postojeci korisnici Telemach usluga dobijaju ukoliko sa jednog DUO net paketa predju na veeci DUOnet na period od 12 mjesci
Locked