Sirija vol. 2
- insomnia78
#28176 Re: Sirija vol. 2
Ko kad si ti onomad izmislio pricu o tekbiranju na starom mostu da potvrdis trolanje onog, naopakog?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#28177 Re: Sirija vol. 2
Mir, mir, mir....
, koji se klinac odmah za gušu hvatate ... 
- Maystor
#28178 Re: Sirija vol. 2
Assad lieferte Hinweise auf Paris-Attentäter
Syriens Diktator Assad wird offiziell verachtet. Doch Europas Sicherheitsbehörden suchen den Kontakt zum Regime in Damaskus. Das hätte sich bei den Anschlägen von Paris beinahe ausgezahlt.
Von Manuel Bewarder , Florian Flade
Obwohl der Westen das syrische Regime bekämpft, gibt es enge Kontakte der Sicherheitsbehörden auf beiden Seiten. Der Hintergrund ist dabei der Kampf gegen den internationalen Terrorismus - insbesondere gegen die Dschihadisten des Islamischer Staates (IS).
Nach Informationen der "Welt am Sonntag" gab es in den vergangenen Jahren mehrere Treffen von deutschen Agenten des Bundesnachrichtendienstes (BND) mit syrischen Geheimdienstlern. Die Reisen sollen über die BND-Residentur im libanesischen Beirut organisiert worden sein. BND-Mitarbeiter fuhren offenbar zu Gesprächen direkt in die syrische Hauptstadt Damaskus.
"Es gibt gemeinsame Interessen, und es wäre fahrlässig, angesichts der Anschlagsgefahr und des Einsatzes der Bundeswehr in der Region eine Kooperation auszuschlagen", sagt Burkhard Lischka, innenpolitischer Sprecher der SPD-Bundestagsfraktion. Bei einer so heiklen Kooperation müssten jedoch klare Grenzen gezogen werden.
Wie die "Welt am Sonntag" berichtet, hatte das syrische Regime den europäischen Sicherheitsbehörden unter anderem Hinweise auf spätere Paris-Attentäter übermittelt. Dabei handelte es sich um die Nummern von 3800 syrischen Blankopässen, die zuvor vom IS erbeutet worden waren.
Zwei Attentäter kamen über die Balkanroute
Dem Vernehmen nach hatte das Regime von Machthaber Baschar al-Assad die Passnummern bereits im Jahr 2014 über das Nationale Zentralbüro von Interpol in der Hauptstadt Damaskus an die internationalen Partner weitergeleitet. Bei dem Leiter des Zentralbüros soll es sich um Oberst Khalid Al-Hussain handeln.
Mindestens zwei der Attentäter sowie weitere mutmaßliche Mitverschwörer waren über die Balkanroute mit Pässen aus der verdächtigen Tranche nach Europa gekommen. Den griechischen Behörden fielen die Islamisten jedoch nicht auf, weil ihre Daten nicht mit dem Schengener Informationssystem (SIS) abgeglichen wurden.
Im syrischen Bürgerkrieg sind seit dem Ausbruch vor fünf Jahren rund 280.000 Menschen ums Leben gekommen. Tausende Islamisten sind von Europa aus in die Region gereist, um sich an den Kämpfen zu beteiligen. Um besser gegen diese Personen vorzugehen, hatten unterschiedliche Nachrichtendienste bereits vor Jahren einen besseren Austausch gestartet.
http://www.welt.de/politik/deutschland/ ... aeter.html
Syriens Diktator Assad wird offiziell verachtet. Doch Europas Sicherheitsbehörden suchen den Kontakt zum Regime in Damaskus. Das hätte sich bei den Anschlägen von Paris beinahe ausgezahlt.
Von Manuel Bewarder , Florian Flade
Obwohl der Westen das syrische Regime bekämpft, gibt es enge Kontakte der Sicherheitsbehörden auf beiden Seiten. Der Hintergrund ist dabei der Kampf gegen den internationalen Terrorismus - insbesondere gegen die Dschihadisten des Islamischer Staates (IS).
Nach Informationen der "Welt am Sonntag" gab es in den vergangenen Jahren mehrere Treffen von deutschen Agenten des Bundesnachrichtendienstes (BND) mit syrischen Geheimdienstlern. Die Reisen sollen über die BND-Residentur im libanesischen Beirut organisiert worden sein. BND-Mitarbeiter fuhren offenbar zu Gesprächen direkt in die syrische Hauptstadt Damaskus.
"Es gibt gemeinsame Interessen, und es wäre fahrlässig, angesichts der Anschlagsgefahr und des Einsatzes der Bundeswehr in der Region eine Kooperation auszuschlagen", sagt Burkhard Lischka, innenpolitischer Sprecher der SPD-Bundestagsfraktion. Bei einer so heiklen Kooperation müssten jedoch klare Grenzen gezogen werden.
Wie die "Welt am Sonntag" berichtet, hatte das syrische Regime den europäischen Sicherheitsbehörden unter anderem Hinweise auf spätere Paris-Attentäter übermittelt. Dabei handelte es sich um die Nummern von 3800 syrischen Blankopässen, die zuvor vom IS erbeutet worden waren.
Zwei Attentäter kamen über die Balkanroute
Dem Vernehmen nach hatte das Regime von Machthaber Baschar al-Assad die Passnummern bereits im Jahr 2014 über das Nationale Zentralbüro von Interpol in der Hauptstadt Damaskus an die internationalen Partner weitergeleitet. Bei dem Leiter des Zentralbüros soll es sich um Oberst Khalid Al-Hussain handeln.
Mindestens zwei der Attentäter sowie weitere mutmaßliche Mitverschwörer waren über die Balkanroute mit Pässen aus der verdächtigen Tranche nach Europa gekommen. Den griechischen Behörden fielen die Islamisten jedoch nicht auf, weil ihre Daten nicht mit dem Schengener Informationssystem (SIS) abgeglichen wurden.
Im syrischen Bürgerkrieg sind seit dem Ausbruch vor fünf Jahren rund 280.000 Menschen ums Leben gekommen. Tausende Islamisten sind von Europa aus in die Region gereist, um sich an den Kämpfen zu beteiligen. Um besser gegen diese Personen vorzugehen, hatten unterschiedliche Nachrichtendienste bereits vor Jahren einen besseren Austausch gestartet.
http://www.welt.de/politik/deutschland/ ... aeter.html
- Ironmen
#28179 Re: Sirija vol. 2
Upravu siMaystor wrote:Lakosta, Point,
zašto raspravljate sa trolom koji je došao ovdje da prosipa vehabijska sranja ???
Ako administracija neće da ga ukloni (zbog očiglednog trolanja), onda ga barem ignorišite.
Tema je Sirija, nije ni "Maoča" ni "perspektive vehabijskog pokreta".
Trofrtaljac vam dođe, i u prvom postu kaže iskreno da o Siriji ne zna ništa i da je tu da prosipa ideološka sranja, i vi se zakačite za njega koda je iz Deir-ez-Zura direktno stigo s prve linije fronta.
- asurbanipal
#28180 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:Fazan je kompetentan jedino po pitanju pranja guzice...Ako i to
Nemoj brate tako...
Otkako sam počeo gledati Fazanova predavanja, prodisao sam punim plućima, na život gledam drugim očima. Mogu reći da sam otkrio bit i suštinu istine, prodro sam u dubine i dubine metakozmičkog znanja...
Dovoljno je da preko youtube-a pogledaš šejkovo presvijetlo lice i nur koji ga krasi i da ti odmah bude bolje i lakše. Čovjek zrači elokvencijom, inteligencijom i pozitivnom energijom...
- Co0l
#28181 Re: Sirija vol. 2
Odjebite sa tim glupostima na religijske teme.
- insomnia78
#28182 Re: Sirija vol. 2
I kaze, nema to veze sa sektastvom. Braca, bajagi

- asurbanipal
#28183 Re: Sirija vol. 2
Co0l wrote:Odjebite sa tim glupostima na religijske teme.
To su za život važne i krucijalne teme. Imaš upravo video od šejka Fazana o džihadskim pravilima i moralu mudžahida u kritičnim situacijama na terenu...
- Co0l
#28184 Re: Sirija vol. 2
Neka hvala,ne kontaminiram search history takvim budalastinama a vi koji to radite,radite to na temama koje su predviđene za to.asurbanipal wrote:Co0l wrote:Odjebite sa tim glupostima na religijske teme.
To su za život važne i krucijalne teme. Imaš upravo video od šejka Fazana o džihadskim pravilima i moralu mudžahida u kritičnim situacijama na terenu...
- Challenger__
#28185 Re: Sirija vol. 2
Dobar dan.
Cirkuliše teza da ISIL-ubleha napada na sjever Alepa iz dva razloga:
1. da otupi oštricu YPG u napadu na Raku;
2. da stvore izgovor Turskoj da ulete na sjever Sirije.
- Co0l
#28186 Re: Sirija vol. 2
3.da razvuče pobunjeničke snage pred predstojeću rezimsku ofanzivu na AlepChallenger__ wrote:Dobar dan.
- Krokodajl
#28187 Re: Sirija vol. 2
4. Da omogući Kurdima spajanje kantona bez da ih iko optuži da napadaju FSAaCo0l wrote:3.da razvuče pobunjeničke snage pred predstojeću rezimsku ofanzivu na AlepChallenger__ wrote:Dobar dan.
I da odpozdravim, Dobar Dan svima.
I sretno nam danas protiv Španije
- Challenger__
#28188 Re: Sirija vol. 2
Da,da...
To je sasvim logičan benefit vladi u Damasku a ne namjera ISIL-a. Više ni ubleha ne može na sve strane. To je davno prošlo vrijeme.Co0l wrote:3.da razvuče pobunjeničke snage pred predstojeću rezimsku ofanzivu na Alep
- Co0l
#28189 Re: Sirija vol. 2
Taman i ja htjedoh napisat i to da Kurdi jeftino dobiju nove teritorije al' mrsko mi bi prepravljati post;)Krokodajl wrote:4. Da omogući Kurdima spajanje kantona bez da ih iko optuži da napadaju FSAaCo0l wrote:3.da razvuče pobunjeničke snage pred predstojeću rezimsku ofanzivu na AlepChallenger__ wrote:Dobar dan.
2. da stvore izgovor Turskoj da ulete na sjever Sirije.![]()
![]()
![]()
Toliko mogucnosti,samo nebo je granica
- Co0l
#28190 Re: Sirija vol. 2
Pa da,jedino kad je rezim u pitanju cui bono ne vaziChallenger__ wrote:Da,da...![]()
To je sasvim logičan benefit vladi u Damasku a ne namjera ISIL-a. Više ni ubleha ne može na sve strane. To je davno prošlo vrijeme.Co0l wrote:3.da razvuče pobunjeničke snage pred predstojeću rezimsku ofanzivu na Alep
- Challenger__
#28191 Re: Sirija vol. 2
Dimitirije se raspisao.
Gdje nam je Jastuk? JASTUČE DA LI SI ŽIV??
Gdje nam je Jastuk? JASTUČE DA LI SI ŽIV??
- Challenger__
#28192 Re: Sirija vol. 2
Javi se ako ovo vididiš. Omilio si mi dragi čovječe...
Pozdrav i legendama, Cyraxu, Nixonu i Emiru iz Tuzle.
Pozdrav i legendama, Cyraxu, Nixonu i Emiru iz Tuzle.
- Krokodajl
#28193 Re: Sirija vol. 2
https://www.almasdarnews.com/article/vi ... -fallujah/
Šišani živ, na prvim linijama u Faludži, njega kad ubiješ on još više ojača...
- Challenger__
#28194 Re: Sirija vol. 2
Želim sa vama da podjelim još nešto.
- Dok sam bio u banu (15, pa mjesec dana) otvorio sam nalog na Indexu (.hr, isti nickname, naravno) i ostavio koji komentar. Nevjerovatno je koliko ljudi prati ovu temu i svi znaju za mene, a vidim da znaju i za Sa'voxa. Ugodno sam iznenađen podrškom koju sam dobio od sugrađana, kako Bošnja tako i Srba, kako iz Federacije tako iz RS, širom Hrvatske i Srbije. Kako javno tako privatno.
- Saznao sam da sam respektabilno ime u virtuelnom svijetu kome se obraća sa poštovanjem.
- Saznao sam i to da jedan naš Sarajevac kopira moje komentare i predstavlja ih kao svoje na drugim forumima (
).
- Bilo je i neugodnih iznenađenja:
Jedna Crnogorka me ne trepnuvši proglasila "vehabijom".

- Dok sam bio u banu (15, pa mjesec dana) otvorio sam nalog na Indexu (.hr, isti nickname, naravno) i ostavio koji komentar. Nevjerovatno je koliko ljudi prati ovu temu i svi znaju za mene, a vidim da znaju i za Sa'voxa. Ugodno sam iznenađen podrškom koju sam dobio od sugrađana, kako Bošnja tako i Srba, kako iz Federacije tako iz RS, širom Hrvatske i Srbije. Kako javno tako privatno.
- Saznao sam da sam respektabilno ime u virtuelnom svijetu kome se obraća sa poštovanjem.
- Saznao sam i to da jedan naš Sarajevac kopira moje komentare i predstavlja ih kao svoje na drugim forumima (
- Challenger__
#28195 Re: Sirija vol. 2
Ono što me najviše iznenadilo (a ne mogu da dokučim da li je to dobra ili loša stvar u ovim vremenima smutnje) je da postoji opšte uvažavanje bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost.
Nije mi jasno da li je to danas kvalitet ili mana.
Nije mi jasno da li je to danas kvalitet ili mana.
- insomnia78
#28196 Re: Sirija vol. 2
NestA me nevidljivi citira?

- insomnia78
#28197 Re: Sirija vol. 2
Ko da je PeshmergaKrokodajl wrote:https://www.almasdarnews.com/article/vi ... -fallujah/
- jogurt_
#28198 Re: Sirija vol. 2
I ja sam se ovdje registrovao samo da pratim ili čitam tvoje komentareChallenger__ wrote:Želim sa vama da podjelim još nešto.
- Saznao sam i to da jedan naš Sarajevac kopira moje komentare i predstavlja ih kao svoje na drugim forumima ().
![]()
![]()

- astala_vistala
#28199 Re: Sirija vol. 2
celi daj nam link tog foruma da vidimo sta komsije pricaju.
- husein_kapetan
#28200 Re: Sirija vol. 2
Definicija heroja..
Mislim da danas vise nego ikada..ovaj svijet bez lica i duha..kako se nekoc u vremenima proslim gradio i kalio..ima potrebu prijeku potrrebu za ljudima koji ce svojim primjerom i djelom .. simbolicno ali upecatljivo vratiti mrvu dostojanstva ovom oboljelom ljudskom rodu..
Bez politike i politikanstva.. bez ideologije i predrasuda..orijentacije i nauka..
Epizoda kojom zelim podastrijeti samo i eksluzivno vrlinu i velicinu jednog covjeka u odredjenom momentu.. nista vise a niti manje..
Kao vojnik skidam kapu ovom mladom covjeku koji poginu sa dostojanstvom i nadasve herojski...
Alexander Prokhorenko..
Mislim da danas vise nego ikada..ovaj svijet bez lica i duha..kako se nekoc u vremenima proslim gradio i kalio..ima potrebu prijeku potrrebu za ljudima koji ce svojim primjerom i djelom .. simbolicno ali upecatljivo vratiti mrvu dostojanstva ovom oboljelom ljudskom rodu..
Bez politike i politikanstva.. bez ideologije i predrasuda..orijentacije i nauka..
Epizoda kojom zelim podastrijeti samo i eksluzivno vrlinu i velicinu jednog covjeka u odredjenom momentu.. nista vise a niti manje..
Kao vojnik skidam kapu ovom mladom covjeku koji poginu sa dostojanstvom i nadasve herojski...
Alexander Prokhorenko..