Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

avetinja

#28176 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

0:1, Zakarić.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#28177 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

Najavljuju kisu, blato 8-)
vryzas

#28178 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

mali_milojica wrote:Najavljuju kisu, blato 8-)

Nama vise ni blato ne moze pomoci. :oops:
kakotakonikako

#28179 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

Sve bi bilo drugacije da igraju sa jedne strane: Hebibovic, Ahmetovic, Hodzic, Bekic, Sofranac i Stanojevic a sa druge: Stevanovic, Ramovic, Zec, Crnov, Projic ..... Kakva bi to bila utakmica. Jebes el classico.
BlueBlood

#28180 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Nakon dobrih utakmica ove sedmice u LP i EL ovo ce biti slag na tortu ;-) 8-) :mrgreen:
manijak1

#28181 Re: Sarajevski derbi

Post by manijak1 »

BlueBlood wrote:Nakon dobrih utakmica ove sedmice u LP i EL ovo ce biti slag na tortu ;-) 8-) :mrgreen:
bez drame , sigurno , ubjedljivo i nedostižno 0:4 :oops: a ovo ostalo je prepušteno bordo jaranskim analitičarima :D
haris0032

#28182 Re: Sarajevski derbi

Post by haris0032 »

Pisaj po sirotinji :nargila:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#28183 Re: Sarajevski derbi

Post by Slo Burner »

Treba pitati Tana, posto je, bil prodo?
zipoo

#28184 Re: Sarajevski derbi

Post by zipoo »

sada ozbiljno

ko smije prognozirati :mrgreen:
shandrprcSA

#28185 Re: Sarajevski derbi

Post by shandrprcSA »

u koliko je tekma?
redhat

#28186 Re: Sarajevski derbi

Post by redhat »

hrasno38 wrote:
redhat wrote:Koliko ja shvatam trenutnu situaciju, jedni su se pomirili sa sudbinom, nemaju vise sta izgubiti, jer su skoro sve vec izgubili, a drugi su svjesni da su u groznoj formi pa su se usrali ko grlice, ali se hrabre da je sve u njihovim rukama. Jasta je.
Potpuni gubitak samopuzdanja, koji je najvise rezulatat proslogodisnjeg tragicnog iskustva, na istom mjestu u vrlo slicno vrijeme :D

Gledajuci Zelju zadnjih par sezona, jako se tesko nose sa pritiskom, nemaju autoriteta, niti fudbalskog vodju. Tj. nema vise mudonje, koji je znao sve o igri na terenu, ali i igri koja se vodi van terena.

Nije bolja situacija puno ni na Kosevu, raspad sistema, ali ovu tekmu mogu odigrati za svoju dusu. Uz to sve Zeljo ulazi oslabljen sa povrijedjenim Stevanovicem, kojeg sigurno nece biti na terenu, a upitan je i Blagojevic koji nikako da zalijeci upalu.

Moja je prognoza glatkih 3:0. Ako kojim slucajem Zeljo zabije u 2 gola u prvih 20 minuta koliko su sposobni igrati, sto je vrlo malo vjerovatno, onda ce zavrsiti 4:2 u triler zavrsnici. :D

U svakom slucaju ocekujem derbi da frca na sve strane, i da se bas dobro zabavimo. :D
Ja jedino sto ocekujem da ce na ovoj temi poslije derbija ostati samo @Tomo....a i @lesko bi sigurno da nije u banovicima....
Ima da smijenimo Adzema sutra. To je za vase dobro. :D
Muhamed Đakmić

#28187 Re: Sarajevski derbi

Post by Muhamed Đakmić »

Opet mislim da ćemo mi nametnuti svoju igru, što je užasan Adžemov problem. Nikako nema način da dominira utakmicama i kontroliše ih od prve do posljednje minute.

Nevjerovatno mi je to i karakteristično je gotovo isključivo za Želju od velikih klubova, da ne nadigraš na pravi način ni mrtvi Vitez, ni Slobodu, ni Radnik... razlika između njega i dobrog trenera se vidjela na Grbavici prošle sedmice, Goran Sablić je definitivno doktor, bez obzira što ga je preslušao bez problema u kupu i u ligaškoj u Širokom Brijegu.
turbofolk

#28188 Re: Sarajevski derbi

Post by turbofolk »

Sedmica iza nas u europskim takmičenjima je pokazala da ti uloga favorita ništa ne znači.
Al opet ovo je naša liga i ovdje se nikad ništa ne mijenja. Ne vidim na koji način Sarajevo može ugroziti Željezničar.
Navijački sam na strani Sarajeva, ali bojim se da je mrka kapa. Nadam se da griješim :thumbup:
A Željezničaru želim titulu, kad već Sarajevo do nje ne može.
Dakle sretno Sarajevu sutra, a Željezničaru poslije toga :D
Mea_parvitas

#28189 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Sutra napokon udarna postava. Vranjes, Blagojevic i Hajdarevic, bicete pojedeni. :)
decko_sa_kovaca

#28190 Re: Sarajevski derbi

Post by decko_sa_kovaca »

Jos kad bi bio ramovic
Mea_parvitas

#28191 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Ovdje nam nece trebati, imamo te 3 zvijeri u sredini, krila Zakaric i Zajmovic i u napadu Vojo, odmorio se, pa ce sad da bude Ubipitar. Nema smisla ni da Sarajevo nesto zapinje, ionako nece niĐe

Evo dosadašnjeg međusobnog omjera:

UKUPNO: 133 42 51 40 161-157 +4
PRVENSTVO: 113 34 47 32 125-126 -1

Nadam se da polako odmičemo manjem, mlađem i neuspješnijem rivalu.
manijak1

#28192 Re: Sarajevski derbi

Post by manijak1 »

Muhamed Đakmić wrote:Opet mislim da ćemo mi nametnuti svoju igru, što je užasan Adžemov problem. Nikako nema način da dominira utakmicama i kontroliše ih od prve do posljednje minute.

Nevjerovatno mi je to i karakteristično je gotovo isključivo za Želju od velikih klubova, da ne nadigraš na pravi način ni mrtvi Vitez, ni Slobodu, ni Radnik... razlika između njega i dobrog trenera se vidjela na Grbavici prošle sedmice, Goran Sablić je definitivno doktor, bez obzira što ga je preslušao bez problema u kupu i u ligaškoj u Širokom Brijegu.
Kao što mu je bio problem u zadnjem derbiju gdje ste bili potlačeni haman dva cijela poluvremena :? :? :D
Kao što nismo nadigrali i preslušali triput mr.sci dr. Ovi Ovi :? :? I živahno FCS :? :D
:oops: Nada zadnja umire :oops: možete se tješiti analizama poslije bitke jer za vrijeme bitke do sada ste pokazali da nemate pravovremeno rješenje za živahne i mrtve ekipe :oops:

0 : 3 .....ko nekad , samo ovaj put bez karambolki :D :D
Muhamed Đakmić

#28193 Re: Sarajevski derbi

Post by Muhamed Đakmić »

manijak1 wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Opet mislim da ćemo mi nametnuti svoju igru, što je užasan Adžemov problem. Nikako nema način da dominira utakmicama i kontroliše ih od prve do posljednje minute.

Kao što mu je bio problem u zadnjem derbiju gdje ste bili potlačeni haman dva cijela poluvremena :? :? :D
Kao što nismo nadigrali i preslušali triput mr.sci dr. Ovi Ovi :? :? I živahno FCS :? :D
:oops: Nada zadnja umire :oops: možete se tješiti analizama poslije bitke jer za vrijeme bitke do sada ste pokazali da nemate pravovremeno rješenje za živahne i mrtve ekipe :oops:

0 : 3 .....ko nekad , samo ovaj put bez karambolki :D :D
Jeste nas razvalili prošli derbi, i za to svaka čast. Ali tad ste uhvatili ubjedljivo najbolji niz. Ovo sad, možete se i vi tješiti do mile volje, ali da navijam za vas, igra moje ekipe bi mi fakat bila problem. Naravno, u derbiju pravila ne postoje, ali mislim da ti je ovo 0:3 totalno deplasirano :D

I u vašoj poziciji se ne bih ja previše tješio što ste doktora Ovi Ovi deklasirali ako ne osvojite bar jedan trofej. Doktor Ovi Ovi je bolji od svih trenera u ovoj ligi i ja vjerujem da on svakako ide dalje ubrzo, a nama ostaju Adžemi i Husrefi.
decko_sa_kovaca

#28194 Re: Sarajevski derbi

Post by decko_sa_kovaca »

Ovi ovi :lol: dobar nadimak
lakilaka

#28195 Re: Sarajevski derbi

Post by lakilaka »

previse dajes poentu na trenera. igraci igraju a ne treneri. da bi shvatio lakse, karikiram, daj braci vrbanjusi messija, ronalda, neymara, pikea, ramosa, dzeku i jos nekoliko odlicnih igraca, pa ces vidjeti da ce pobijediti i najboljeg trenera. nadam se da si shvatio poentu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#28196 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

redhat wrote:
hrasno38 wrote:
redhat wrote:Koliko ja shvatam trenutnu situaciju, jedni su se pomirili sa sudbinom, nemaju vise sta izgubiti, jer su skoro sve vec izgubili, a drugi su svjesni da su u groznoj formi pa su se usrali ko grlice, ali se hrabre da je sve u njihovim rukama. Jasta je.
Potpuni gubitak samopuzdanja, koji je najvise rezulatat proslogodisnjeg tragicnog iskustva, na istom mjestu u vrlo slicno vrijeme :D

Gledajuci Zelju zadnjih par sezona, jako se tesko nose sa pritiskom, nemaju autoriteta, niti fudbalskog vodju. Tj. nema vise mudonje, koji je znao sve o igri na terenu, ali i igri koja se vodi van terena.

Nije bolja situacija puno ni na Kosevu, raspad sistema, ali ovu tekmu mogu odigrati za svoju dusu. Uz to sve Zeljo ulazi oslabljen sa povrijedjenim Stevanovicem, kojeg sigurno nece biti na terenu, a upitan je i Blagojevic koji nikako da zalijeci upalu.

Moja je prognoza glatkih 3:0. Ako kojim slucajem Zeljo zabije u 2 gola u prvih 20 minuta koliko su sposobni igrati, sto je vrlo malo vjerovatno, onda ce zavrsiti 4:2 u triler zavrsnici. :D

U svakom slucaju ocekujem derbi da frca na sve strane, i da se bas dobro zabavimo. :D
Ja jedino sto ocekujem da ce na ovoj temi poslije derbija ostati samo @Tomo....a i @lesko bi sigurno da nije u banovicima....
Ima da smijenimo Adzema sutra. To je za vase dobro. :D
I zamisli umjesto njega dodje Amar :( pa onda vas tek nema nigdje sljedecih godina! Bolje vam je da ne smjenjujete Adzema :D
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#28197 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

Opet se bahate?! A sutra ce pozivati na svebosnjastvo i to! Kao mi bi se trebali paziti, kamenjari uzese titule, bla,bla. Vec vidjeno....
Krste i Bekic po tradiciji za 2:0 i dosta!
zipoo

#28198 Re: Sarajevski derbi

Post by zipoo »

Ako cemo ozbiljno nijedan ekipe se sada nema cime kurciti.
SmoLe

#28199 Re: Sarajevski derbi

Post by SmoLe »

koliko je karata pusteno u prodaju?
moja procjena ako ne bude kisa nekih 12000 navijaca, s kisom 6000
Muhamed Đakmić

#28200 Re: Sarajevski derbi

Post by Muhamed Đakmić »

zipoo wrote:Ako cemo ozbiljno nijedan ekipe se sada nema cime kurciti.
Apsolutno realno, možemo biti sretni ako ne bude 0:0 :D Ja bih bio siguran da ćemo vas dobiti da smo makar ekipa kao prošle godine, ali nismo. Lošiji smo.
lakilaka wrote:

previse dajes poentu na trenera. igraci igraju a ne treneri. da bi shvatio lakse, karikiram, daj braci vrbanjusi messija, ronalda, neymara, pikea, ramosa, dzeku i jos nekoliko odlicnih igraca, pa ces vidjeti da ce pobijediti i najboljeg trenera. nadam se da si shvatio poentu.
Lijepo, samo što nemate vi igrački toliko bolju ekipu, ako vam je uopšte bolja. Sve je to u pet deka.
Post Reply