Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
radiša

#28176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Telemach wrote: Ovo je 23. poslovnica Telemach kompanije, koja od sada nastupa udruženo sa kompanijama HS, HKB i M&H, kao Telemach grupacija, i kao jedna od vodećih u domenu telekomunikacijskih usluga na području BiH.
Ovaj Telemach centar je poseban po tome što omogućava korisnicima svih udruženih kompanija HS, HKB i M&H mogućnost izmirivanja obaveza i upoznavanje sa inovativnim i vrhunskim servisima iz domena digitalnih tehnologija.
hvala.
Telemach

#28177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

SerijeSync wrote: jel može informacija kada će UNIFI mreža biti dostupna u Mostaru na potezu stari grad, stari most i UNESCO zona, sramota je da to niste pokrili!!ili je to zapišo bh telekom pa nećete da ulazite, pošto treba platit lokalnim mafijašima pinku!!
Od mjeseca februara počeli smo sa širenjem novih UNIFI lokacija u Mostaru.
Za početak su to objekti sa postojeće Telemach mrežne infrastrukture. Navedene oblasti su iz dijela Velnet-Telemach mrežne infrastrukture i uveliko se rade pripreme kako bi i tu mogli osigurati UNIFI uslugu, obzirom da su navedene lokacije pod Unesco zaštitom što će zahtijevati dodatne napore za realizaciju.
MTV

#28178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

kakaljin wrote:
MTV wrote:[
Tu sam u komsiluku :mrgreen: hvala na infu

Nego da me ubijes ne znam koji paket da uzmem samo sa TVom. Da li prosireni ili cak osnovni + HD ili samo osnovni i zadrzati drugi resiver od LoLa ili uzet jos CAM modul od Telemacha za 3,5 KM. Ne znam da me ubijes. 500 kombinacija u glavi.
Ako ces vec uzimati onda uzmi prosireni + hd paket, sa modulom i sad ako hoces i nadrugi tv modul za 3,50 KM dobijes i na drugom tv-u prosireni +HD.
Samo je problem sto ce te to ukupno kostati 15+10+8+3,5= 36,50 KM
Hvala na racunici al ako uzmem HD paket onda tamo imam ta 4 HD kanala iz prosirenog a one discovery kanale vec imam u osnovnom paketu Logosofta i time mi prosireni nije nesto zanimljiv.
Nego koliko se palca, kad se dogovorim sam sa sobom koji paket, kombinacija D3 V2.0 resiver i jedan CAM modul?
Jel isto 3,50 KM kad su dva modula ili?! Hvala
mirza_15

#28179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

doff wrote:Ova frka oko AS i SK se može riješit u par dana. Dat im kratak rok da ponude ugovore zainteresiranim stranama pod istim uslovima ili im zabraniti distribuciju na području BiH. Riješen posao, nikakve novčane kazne. Nisu Bogom dani da samo oni mogu otkupit prava na određena sportska dešavanja.

Ova dva subjekta nek svoje probleme rješavaju tamo gdje su nastali.

:thumbup:
NK33

#28180 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NK33 »

doff wrote:Ova frka oko AS i SK se može riješit u par dana. Dat im kratak rok da ponude ugovore zainteresiranim stranama pod istim uslovima ili im zabraniti distribuciju na području BiH. Riješen posao, nikakve novčane kazne. Nisu Bogom dani da samo oni mogu otkupit prava na određena sportska dešavanja.

Ova dva subjekta nek svoje probleme rješavaju tamo gdje su nastali.
Najjednostavnije rjesenje, pa ko voli nek izvoli. Ili bar propisati kaznu od par miliona pa da drzava fino zaradi ako nista drugo (da Bake sebi kupi novog Audia) :D
Fudo Bosna

#28181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

Šta je sa Zmaja od Bosne, Darovalaca Krvi, Kolodvorskom, kada će tamo, centar Noog Saraejva, konačno imati Telemach signal ???

Ovo sa prelascima sa HS na Temach je haos , raja čeka po mjesec dana na priključenje, :evil: prenos... :oops:

Znam ljude koji su podnijeli zahtjev prije 15-30 dana, bezobrazluk :evil:

Odgovori call centra, ne znamo, nije još pušten signal, ili kao pušten signal ali nemamo dovoljno ljudi/zakrčenje, :D ???
doff

#28182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Telemach, kojim povodom su otključani HD kanali i do kad? Nigdje ništa ne piše...
SerijeSync

#28183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

doff wrote:Telemach, kojim povodom su otključani HD kanali i do kad? Nigdje ništa ne piše...
da nisi uletio u neku akciju?
doff

#28184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

SerijeSync wrote:da nisi uletio u neku akciju?
Nisam ništa potpisivao, moj loyalty je istekao početkom decembra a poslije toga i novogodišnji poklon...
SerijeSync

#28185 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

doff wrote:
SerijeSync wrote:da nisi uletio u neku akciju?
Nisam ništa potpisivao, moj loyalty je istekao početkom decembra a poslije toga i novogodišnji poklon...
pa šuti i uživaj šta im govoriš
doff

#28186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Ne bih rekao da je neka greška, ne griješe na ovim stvarima 8-)
kakabanja213

#28187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakabanja213 »

Menibsu isto oktkljucani svi zadnjih 15 dana. Danas isao u poslovnicu i pitama sta je ovo, da mi ne dodje nekakav divlji racun. Kaze imate promotivni period to 15. 05. Kaze radnica nema pojma zasto.
doff

#28188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Vode računa o starim korisnicima :) Možda ima veze i što su HS-ovim korisnicima dali veće pakete za iste pare, pa da mi ne budemo oštećeni...
SerijeSync

#28189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Telemach wrote:
SerijeSync wrote: jel može informacija kada će UNIFI mreža biti dostupna u Mostaru na potezu stari grad, stari most i UNESCO zona, sramota je da to niste pokrili!!ili je to zapišo bh telekom pa nećete da ulazite, pošto treba platit lokalnim mafijašima pinku!!
Od mjeseca februara počeli smo sa širenjem novih UNIFI lokacija u Mostaru.
Za početak su to objekti sa postojeće Telemach mrežne infrastrukture. Navedene oblasti su iz dijela Velnet-Telemach mrežne infrastrukture i uveliko se rade pripreme kako bi i tu mogli osigurati UNIFI uslugu, obzirom da su navedene lokacije pod Unesco zaštitom što će zahtijevati dodatne napore za realizaciju.
Nije to velnet područje već bivšeg moneta, možda jedan dio mali je držao velnet, što se UNESCO zone tiče nema tu nikakvih zakona sve govno i kašika radi šta ko hoće i kad hoće, pitaju se lokalni mafijaši.
Posmatrac_007

#28190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Posmatrac_007 »

Evo da podijelim iskustvo sa aplikacijom Unifon :)
Koristi se nomadska numeracija u kombinaciji sa preusmjeravanjem poziva nomadska/fiksna. Prilikom aktivacije u aplikaciji dolazi do dodjeljivanja nomadskog broja koji je nešto kao zakonsko pokriće, a kada se poziva iz aplikacije taj nomadski broj Telemach preusmjeri na korisnički fiksni broj i tako dolazi do toga da kada nekog zovete iz aplikacije identifikujete se kao da pozivate sa fiksnog broja.
Nakon aktivacije u aplikaciji, na portalu se pojavi nova opcija Unifon u okviru usluge Telefonija. Tu vidite koji nomadski broj je dodijeljen za koji uredjaj. Dozvoljeno do 5 uredjaja a na portalu vidite recimo Android pa verziju - uredjaja koji je aktiviran i njegov nomadski broj. Tu možete odabrati da li želite da kada vam kući zvoni fiksni istovremeno zvoni i Unifon i to na jednom ili više uređaja, pojedinačan odabir.
Aplikacija dobro radi u pozadini tj. održava konekciju-dostupnost. Malo je tromija na uređajima sa 1GB RAM-a i prilikom pozivanja iz pozadine ponaša se slično Skype aplikaciji.
Za pozive se koristi kodek G711 koji konstantno u toku poziva "vuče" 80/80 kbps ili oko 1,2MB po minuti poziva.
Kvalitet zvuka je odličan na stabilnim vezama (na wifi, 3G i 4G mreži radi bez najmanjeg prekida). Na EDGE mreži ne radi.
Ne postoji mogućnost odabira niti dokupa kodeka G729 tako da se ne može prilagođavati slabijim konekcijama interneta.
Eto toliko ;)

P.S. Nadajmo se da će Telemach uskoro pustiti ovu uslugu, mada će se za to prvo sačekati dodjela nomadskog bloka brojeva od strane RAK-a.
sizifinho

#28191 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sizifinho »

neko napisa da telemach vodi računa o stalnim korisnicima

kako?

Mislim, telemach je po kvaliteti usluge daleko ispred svih drugih u BiH, ali svejedno idalje mislim da ni na koji način ne podržavaju starije korisnike

konkretno evo moj primjer... ako neko hoće da uzme tri grande family,a novi je član - dobit će ga za 30ak maraka na šest mjeseci
Ako ja hoću trio grande family, a imam trio grande - dobijam ga za 50 na šest mjeseci

razumijem ja da je njima u interesu privući nove članove ali malo mi je glupo to da kad jednom postaneš dio telemach "porodice" oni te uzimaju zdravo za gotovo

daj Telemach, nekakve pogodnosti za ljude koji su pet i više godina vaši članovi. Tipa tablet, telefon, televizor po nekoj promotivnoj cijeni itd...
Ili nagradno izvlačenje starih korisnika... nešto.
Da vidimo da vam je stalo i do onih koji su vam odani.
Last edited by sizifinho on 03/03/2016 20:23, edited 1 time in total.
SerijeSync

#28192 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Posmatrac_007 wrote:Evo da podijelim iskustvo sa aplikacijom Unifon :)
Koristi se nomadska numeracija u kombinaciji sa preusmjeravanjem poziva nomadska/fiksna. Prilikom aktivacije u aplikaciji dolazi do dodjeljivanja nomadskog broja koji je nešto kao zakonsko pokriće, a kada se poziva iz aplikacije taj nomadski broj Telemach preusmjeri na korisnički fiksni broj i tako dolazi do toga da kada nekog zovete iz aplikacije identifikujete se kao da pozivate sa fiksnog broja.
Nakon aktivacije u aplikaciji, na portalu se pojavi nova opcija Unifon u okviru usluge Telefonija. Tu vidite koji nomadski broj je dodijeljen za koji uredjaj. Dozvoljeno do 5 uredjaja a na portalu vidite recimo Android pa verziju - uredjaja koji je aktiviran i njegov nomadski broj. Tu možete odabrati da li želite da kada vam kući zvoni fiksni istovremeno zvoni i Unifon i to na jednom ili više uređaja, pojedinačan odabir.
Aplikacija dobro radi u pozadini tj. održava konekciju-dostupnost. Malo je tromija na uređajima sa 1GB RAM-a i prilikom pozivanja iz pozadine ponaša se slično Skype aplikaciji.
Za pozive se koristi kodek G711 koji konstantno u toku poziva "vuče" 80/80 kbps ili oko 1,2MB po minuti poziva.
Kvalitet zvuka je odličan na stabilnim vezama (na wifi, 3G i 4G mreži radi bez najmanjeg prekida). Na EDGE mreži ne radi.
Ne postoji mogućnost odabira niti dokupa kodeka G729 tako da se ne može prilagođavati slabijim konekcijama interneta.
Eto toliko ;)

P.S. Nadajmo se da će Telemach uskoro pustiti ovu uslugu, mada će se za to prvo sačekati dodjela nomadskog bloka brojeva od strane RAK-a.
crnivrag

#28193 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Posmatrac_007 wrote:Evo da podijelim iskustvo sa aplikacijom Unifon :)
Eto toliko ;)

SerijeSync

#28194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

sizifinho wrote: Tipa tablet, telefon, televizor po nekoj promotivnoj cijeni
nemoj bogati bh telekom ciganluk da se dovodi i na telemach, nisu valjda toliko bolesni.valjda kada ti istekne ugovor imaš opciju na lojalnost pa dobiješ nešto po promotivnim akcijama.
sizifinho

#28195 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sizifinho »

SerijeSync wrote:
nemoj bogati bh telekom ciganluk da se dovodi i na telemach, nisu valjda toliko bolesni.valjda kada ti istekne ugovor imaš opciju na lojalnost pa dobiješ nešto po promotivnim akcijama.
kakav bolan ciganluk, i gdje sam spomenuo bh telecom?
To što takve stvari radi bh telecom na pogrešan način - to je druga stvar. Ja pričam o skroz nečem lijevom.

I ne znam ništa o tom istjecanju ugovora i lojalnosti, pa evo od početka telemachove avanture u BiH sam njihov korisnik, i stalno nešto novo uzimam koliko mi god dopusti novčanik. Nisam imao nekih pogodnosti. Bolje bih možda prošao da sam se prebacivao sa Telemacha, po završetku ponude na nekog drugog operatera pa nakon mjesec dana nazad u telemach. Možda bi me vodili za novog korisnika, pa dobijem tih popusta :lol:
SerijeSync

#28196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

sizifinho wrote:
SerijeSync wrote:
kakav bolan ciganluk, i gdje sam spomenuo bh telecom?
To što takve stvari radi bh telecom na pogrešan način - to je druga stvar. Ja pričam o skroz nečem lijevom.

I ne znam ništa o tom istjecanju ugovora i lojalnosti, pa evo od početka telemachove avanture u BiH sam njihov korisnik, i stalno nešto novo uzimam koliko mi god dopusti novčanik. Nisam imao nekih pogodnosti. Bolje bih možda prošao da sam se prebacivao sa Telemacha, po završetku ponude na nekog drugog operatera pa nakon mjesec dana nazad u telemach. Možda bi me vodili za novog korisnika, pa dobijem tih popusta :lol:
nazovi 1360 ili kontaktiraj ovde podršku to ti je najbolje!!
sizifinho

#28197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sizifinho »

pa šta ću im reći?
Molim vas, možete li me malo pripazit jer sam vaš dugogodišnji član xD
Svakako ih zovem svako malo radi interneta.

Ovako dadnem telemachu sugestiju pa će valjda odgovorit.
doff

#28198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

sizifinho wrote:
razumijem ja da je njima u interesu privući nove članove ali malo mi je glupo to da kad jednom postaneš dio telemach "porodice" oni te uzimaju zdravo za gotovo
Imaš i kao stari korisnik loyalty program. Zbog čega je on lošiji nego kod novih korisnika? Moraš znati neke stvari. Kablovski i iptv operateri potpisuju ugovore za reemitovanje nekog sadržaja na osnovu broja korisnika u tom trenutku i plaća po toj cijeni godinu dana ili eventualno do kraja godine (ovdje se ne ubrajaju premium paketi). U međuvremenu prave akcije za nove korisnike da ih privuku jer im se stvorio taj prostor gdje imaju prihod a već unaprijed definisan izdatak. Ti novi korisnici postaju stari čim ulete u period kad operater produžava ugovor sa distributerom.

Ti kao korisnik si svjestan ponude i cijene koju ćeš plaćati, a akcija je svakako u tvoju korist. Rijetko kad ćeš preći na veći paket zbog akcije, prvenstveno ćeš radi potrebe (najbolja je kombinacija potreba + akcija).
MMM1977

#28199 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MMM1977 »

Šta je ovo noćas, dtv preko modula neće nikako (preko receivera ide normalno), internet 5/2 umjeso 50/3... Visoko je u pitanju.
AnonymousBIH

#28200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

MMM1977 wrote:Šta je ovo noćas, dtv preko modula neće nikako (preko receivera ide normalno), internet 5/2 umjeso 50/3... Visoko je u pitanju.
DTV kod mene radi, sa par prekida, internet isto. Neki problemi kod nas.
Locked