ultima_palabra wrote:polovka wrote:I ranijim "walterima" , prijeratnoj fukari, bravarima, metalostrugarima koji fakultete izučiše po mitrovačkim kaznionicama nisu teško pale dedinjske vile
Licemjerja nikad' dosta 
Tačno tako... licemjerja nikad dosta. Ti "walteri" su makar gaće okrvavili 4 godine po šumama i gorama

Da nisu možda trebali dati ustašama, kralju ili onima koji su presjedili rat da im vode državu?
Mi da smo čekali Bakira, Lagumdžiju, Tihića da nam naprave državu, ne bi bilo ni države ni nas.
Zamislite koja je KLASNA razlika između, na primjer, SDP-ovog Mini Stara i 99% građana ove sirotinje i fukare u dugovima kod stranih Banaka, koji da bi kupili automobil od 114.000 KM koji je on platio za gotov novac, treba da rade kao robovi 30 godina svoga života i da svaki mjesec izdvajaju 828,55 KM - DO KRAJA SVOGA ŽIVOTA?
Da biste bolje shvatili koja je KLASNA RAZLIKA, pogledajte kreditni izračun banke:
Ukupan iznos kredita: 114.000 KM
Kamatna stopa: 7,9%
Rok otplate (god): 30 godina (LJUDSKOG ŽIVOTA)
Izračun:
Iznos anuiteta: 828,55 KM (SVAKI MJESEC DO KRAJA SVOGA ŽIVOTA)
Iznos kredita: 114.000,00 KM
Iznos kamata: 184.280,54 KM
Ukupno plaćanja: 298.280,54 KM
Za 30 godina ukupno je 360 anuiteta.
KLASNA razlika između NAS sirotinje i fukare u dugovima kod stranih Banaka i NJIH milionera poput Damira Hadžića koji može otići u radnju i kupiti za gotov novac auto od 114.000 KM kao što mi kupujemo hljeb u granapu se mjeri u desetinama i stotinama miliona (KM) svjetlosnih godina.
I tako dok naš narod NA ZEMLJI traži hranu po kontejnerima i preko emisija ''Ispuni mi želju'' naši političari SOCIJALdemokrate kao prekaljeni piloti za državu i narod LETE NEBOM u ovakvim letjelicama.
Narod IM sa te visine izgleda poput mrava kojima sa vremena na vrijeme SA NEBA bace po koju mrvicu hrane.
DRŽAVA ZA MAFIJU!