Sirija vol. 2

Locked
sunceKOtepsija

#28151 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Avetinho wrote:
Ironmen wrote:
Point. wrote:Fakat ne mogu da razumijem ljudsku psihu da mrtvo hladno otkines nekome glavu, uzmes u ruke i slikas se sa njom, ko da je fudbalska lopta. Kako zaspes poslije toga?
Vidim, cesta pojava u arapskom svijetu. Uvijek sam smatrao taj dio dunjaluka poludivljem.

Klasicni arapski fetis je slikanje sa mrtvim tijelima i otkinutim glavama vidis da su svi takvi jedva cekaju ovakve scene da se slikaju.

Ogormna razlika izmedju nas i arapa je bila pa pogledajte nase vojne snimke iz rata na svakoj gdje ima mrtav vojnik je prekriven dekom ili necim slicnim sve je to do mentaliteta stvarno je bolesno.

Zanimljivo je i to da Avetinho i ostala grupa nekomentarisu otkinute glave isilovaca od strane FSA a znao je brku proglasiti monstrumom sto se slikao kraj dijelova tijela od isilovaca koji su se raznijeli bombom u Zoru.
Naravno da je monstrum, bas kao i ovi sto otkidaju glave. Je li ti sad bolje kad sam sve aktere ove tragedije proglasio idiotima? Doduse, najveci medju njima, koji je sve zapoceo, je ipak Ass-sadista, koji na dusi ako je ima, nosi stotine hiljada pobijenih, raskomadanih, obogaljenih, milione protjeranih i na sve moguce nacine unesrecenih, e ne bili jos koji dan sjedio na prijestolju sto mu ga je u amanet ostavio babo.

Osim toga oni se nisu "raznijeli bombama", nego su muceni i ubijeni, "tranzirani" i ostavljeni za suho meso. Svako ko ovog lika ne smatra kretenom morao bi pod hitno i sam na pregled.
ti i jos par ti ahbaba ste posvadani s logikom i zdravim razumom, a osim toga i lazete bez prestanka, izbjeglice bjeze na slobodnu teritoriju, pod kontrolom vlade i predsjednika Assada, niko ne bjezi na teritoriju Alkaide ili Isila, ona dvojica :lol: cuj muceni :lol: spodobe se raznijele jer su glupi zombiji, covjek se slikao pored spodoba za ibret covjecanstvu da zna s kim je suoceno i protiv koga se bori.
Avetinho

#28152 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

sunceKOtepsija wrote:
Avetinho wrote:
Ironmen wrote:

Klasicni arapski fetis je slikanje sa mrtvim tijelima i otkinutim glavama vidis da su svi takvi jedva cekaju ovakve scene da se slikaju.

Ogormna razlika izmedju nas i arapa je bila pa pogledajte nase vojne snimke iz rata na svakoj gdje ima mrtav vojnik je prekriven dekom ili necim slicnim sve je to do mentaliteta stvarno je bolesno.

Zanimljivo je i to da Avetinho i ostala grupa nekomentarisu otkinute glave isilovaca od strane FSA a znao je brku proglasiti monstrumom sto se slikao kraj dijelova tijela od isilovaca koji su se raznijeli bombom u Zoru.
Naravno da je monstrum, bas kao i ovi sto otkidaju glave. Je li ti sad bolje kad sam sve aktere ove tragedije proglasio idiotima? Doduse, najveci medju njima, koji je sve zapoceo, je ipak Ass-sadista, koji na dusi ako je ima, nosi stotine hiljada pobijenih, raskomadanih, obogaljenih, milione protjeranih i na sve moguce nacine unesrecenih, e ne bili jos koji dan sjedio na prijestolju sto mu ga je u amanet ostavio babo.

Osim toga oni se nisu "raznijeli bombama", nego su muceni i ubijeni, "tranzirani" i ostavljeni za suho meso. Svako ko ovog lika ne smatra kretenom morao bi pod hitno i sam na pregled.
ti i jos par ti ahbaba ste posvadani s logikom i zdravim razumom, a osim toga i lazete bez prestanka, izbjeglice bjeze na slobodnu teritoriju, pod kontrolom vlade i predsjednika Assada, niko ne bjezi na teritoriju Alkaide ili Isila, ona dvojica :lol: cuj muceni :lol: spodobe se raznijele jer su glupi zombiji, covjek se slikao pored spodoba za ibret covjecanstvu da zna s kim je suoceno i protiv koga se bori.
Ono sto ovaj idiot postize s ovakvim slikama nije simpatija za njegovu stvar, nego naprotiv. Pretrazi "Images" na google pa se divi pored kakvih mrtvih tijela se ova budaletina slikala, dok je marljivo izvrsavao zadatke svoga nalogodavca Ass-sadiste. Naci ces i slike njegovog sina s odrubljenim glavama, da se ima cime pohvaliti svom sinu, pa ovaj svom, pa ovaj svom.

Svaki od vas koji u ovom ludjaku vide i trunku icega ljudskog, i jos k tome njegove zrtve nazivaju zombijima, trebali bi pod hitno doktoru za glavu.
Novak20

#28153 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Krokodajl

#28154 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Sije nisu nasa braca. To pricaju vecinom osobe koje nikad Allahu nisu na sedzdu pali. Ako si musliman sunit, bolje osjeci sebi jezik nego to da pricas.

Kako koga, asadovci shije i ako ima koji sunit medju njima oni su shije. Ovo je rat uzmedju shija rusa izdajnika i ostale bagre protiv sunita.
S tim sto tu postoji ISIL ublehasi narkomani budaletine itd itd...
Ja sam laik po pitanju rata u Siriji, vidim neki prate sve pa i svaku puknutu gumu na Toyotama.. Al imam dovoljno pameti i dovoljno sam musliman da vidim da je cilj pobiti sve sunitsko.
Ne bih da ulazim u rasprave o jedinstvu ummeta Poslanikovog ali ću prenijeti samo jedan hadis Muhammeda s.a.v.s

– Opasnost šejtanske spletke: Poslanik a.s., upozorio je ummet na šejtana i njegovo poticanje mrznje medju vjernicima rekavši:„Šejtan je izgubio nadu da ce biti obozavan na Arapskom poluotoku, ali bit ce zadovoljan ako vjernike zavadi.” (Muslim i Ahmed)

Prvi uvijet da bi neko bio musliman jeste šehadet, i svi muslimani, suniti, šiiti, alaviti, alevije, ibadije.... svi oni izgovaraju šehadet čime potvrđuju da nema Boga osim Boga (Allaha) i da je Muhammed s.a.v.s. Božiji rob i Božiji poslanik.
To da li u svojoj praksi i svom tumačenju vjere šiiti izlaze iz prakse koju provodimo mi suniti je stvar tumačenja teologa.
Rijaset Islamske Zajednice u BiH je vrhovna institucija muslimana u BiH, koliko znam do sada nijedna fetva nije izrečena u kojoj su šiiti nazvani nemuslimanima, na web stranici rijaseta u rubrici pitanja i odgovori možeš pretražiti ili upitati poštovanog fetva-i-emina dr Ljevakovića o stavu Islamske Zajednice ali i Islamske uleme o šiitima.
Ibadije recimo mene ne smatraju muslimanom, ni tebe ni bilo koga drugog van njihovog tumačenja Islama, ali Islamska ulema nikada nije donijela nikakvu fetvu kojom su Ibadije "izbačene" iz ummeta tako da ja nemam nikakvo pravo niti njih niti šiite nazivati nemuslimanima.

Jedinstvo ummeta je osnova za opstanak Islama, i barem mi Bosanski muslimani ako već braća Arapi prave greške ne bi trebali raditi nikakve podijele, na Hadžu svi u istom saffu stojimo i Allaha se bojimo, hanefije, hanbelije, dvanaestoimamci, sufije, šiiti...
Kažem, ako šiiti i rade nešto pogrešno, niti ja niti iko drugi ih nema pravo nazivati nemuslimanima.

SUDNJI DAN
U hadisu stoji da će se ummet Muhammeda,a.s., razići na 73 grupe i samo će jedna biti spašena, koja je to grupa?
Ljudi su u početku bili jedan ummet. Slijedili su vjeru koju im je Allah, dž.š, odredio da bude sastavni dio njihove prirode (fitreta). Uzvišeni kaže: ”Zato upravi lice svoje vjeri pravoj, fitretu Allahovom, onom u kojem je stvorio ljude…” (Er-Rum, 30.) Dakle, priroda ljudi u početku, isto
kao priroda novorođenčadi, nije bila iskvarena, da bi, vremenom, pod dejstvom šejtana i zla ljudskih duša, ljudi počeli slijediti svoje strasti i tako skretati s Pravog puta. Uzvišeni Allah kaže:
”Bili su ljudi jedan ummet (pa kada su se razišli) Allah je slao vjerovjesnike da donose radosne vijesti i opomene i po njima je objavio Knjigu s Istinom, da presudi ljudima o onome u čemu su se razilazili.” (El-Bekare, 213.)

Preko Svog zadnjeg poslanika Uzvišeni Allah ponovio je ljudima naredbu da se drže Pravog puta, da budu jedinstveni muslimani i da se ne razilaze:
”I doista, ovo je pravi put moj, pa se njega držite i druge puteve ne slijedite, pa da vas odvoje od puta Njegova…” (El-En'am, 153.)

O vjernici, bojte se Allaha onako kako se treba bojati i umirite samo kao muslimani! Svi se čvrsto Allahova užeta držite i nikako se ne razjedinjujte!” (Ali Imran, 102-103.)

Tebe se ništa ne tiču oni koji su vjeru svoju raskomadali i u stranke se podijelili, Allah će se za njih pobrinuti. On će ih o onome što su radili obavijestiti.” (El-En‘am, 159.)

Što se drugog dijela tiče, ako si laik a tvrdiš da jesi, provjeri samo statističke podatke o tome ko gdje živi i ko se za koga bori u Siriji, ako ne vjeruješ Ruskim i Iranskim medijima onda provjeri na Washington Postu.

Lijep pozdrav.
Co0l

#28155 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Sejh Isa je preuzeta kako bi se spasili nevini civili koji su se nasli u sendivicu umjerenih i radikalnih dzihadista.
Sta ovo znaci,da su ih ovi sto ih ti podlo nazivas 'umjereni dzihadisti' ubijali ove civile pa ih kurdski lesinari spasili od njih?
DuckZz

#28156 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

DuckZz wrote::zoka:
Image

Pobunjenici gomilaju snage na jednom mjestu.
ISIL je sve snage pomjerio na sjever Aleppa, Palmyru i Raqqu.

Vrijeme je da puknu totalno. Nadam se uskoro.
Image
Image
Howitzer

#28157 Re: Sirija vol. 2

Post by Howitzer »

Slomiše se Turci kolko ih pomažu na Sjeveru, sjatili se svi u čošak i bleje ko ovce, e tuge i žalosti i Turaka, sramota...
haos1

#28158 Re: Sirija vol. 2

Post by haos1 »

rusija radi ono sto je zapad odavno trebao, bombarduje isil. pitam se samo ko ce njoj to nadoknaditi. zapad bi im trebao platiti za to sto rade u siriji.
Co0l

#28159 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

A sve to dok Ameri preoravaju okolinu Rake... :lol:
Kikibombona

#28160 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Ima li istine u prici da dzihadisti mole Kurde da udju u Mare, pokupe ih i transportuju do Azaza? :D Na kraju ce ih izgleda opet morati spasavati, uprkos svemu... iako evo imaju nocno granatiranje Sejh Maksuda... Jbg...

Civili iz Marea bjeze u Sejh Isu, gdje ih docekuje SDF, te ih transportuju na sigurno u Efrin... mada ni tamo nije sigurno... ali se nadam da ovi ljudi nece biti zrtve napada turske vojske i dzihadista, koji svakodnevno rokaju po Efrinu...

https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 6120305664

Asayish u Sejh Isi

Image

YPJ Efrin, samo zene

Mozda bi bilo posteno da se YPG povuce iz borbi sa dzihadistima, da u borbama ucestvuju samo zene iz YPJ!?? To bi bila puno realnija borba, u kojoj bi dzihadisti/Al Kaida i ostala bratija imali barem 2-3% sanse za uspjeh. Ovako nema smisla, ubise ih nogama u svakom okrsaju. Pa jadovi nisu sposobni jedan metar napredovati u Sejh Maksudu, jednom kvartu u Alepu, koji je orkruzen sa svih strana.

Umjereni dzihadisti sa sjvera Alepa u glavi drze odrubljenu glavu ubijenog ISILovca

https://pbs.twimg.com/media/CjkYKEeW0AEibJJ.jpg
Challenger__

#28161 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Image

Ovo sa maloljetnom djecom kvazi-halifata asocira na sunovrat III Reicha kada je majmun Hitler počeo da mobiliše djecu.
Challenger__

#28162 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ima još indikativnih paralela sa propašu Trećeg Reicha u sirijskom okruženju, ali o tome drugom prilikom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28163 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

cini se kako onaj koljac sa kikijevog linka ima erekciju
rajv0sa

#28164 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

chandan wrote:
Krokodajl wrote:
chandan wrote:Al kako god koliko se god ratuje i koliko god dodje krstaša, šija i ostaje bragre.. Na kraju se pobijediti suniti i Šam(sirija) ce biti njihov. 8-)

Btw.
Ko se sve bori na strani brace FSA ? Kakva je tu situacija.. Zanima me rat u Siriji pa dok malo pofatam.
Onog trenutka kada mi Bosanski muslimani shvatimo da u očima prosječnog Arapa sunita nismo ništa manje rafidije od šiita iz Libanona bit će bolje i nama i njima.
Kada je poslanik Muhammed s.a.v.s rekao "Vi ste moj ummet" to se nije odnosilo samo na današnje sunite nego na sve sljedbenike Božije objave.
U kontekstu sektaškog sukoba sunita i šiita Arapi imaju stav ali mi Bosanski muslimani samo zato što smo suniti ne bi trebali nasjedati na sektaško grupiranje i a priori odbacivati šiite.
To što su šiiti u svom učenju možda i zastranili u pojedinim kontekstima ih ne čini ništa manje muslimanima od pojedinih škola islama u sunitskom okruženju.
Šiiti su naša braća koliko i suniti jer i jedni i drugi u srcu nose šehadet i kao takvi su za mene jednaki a tako bi trebalo biti i za sve muslimane u BiH.

Što se pobjede tiče pobjede sunita, pitanje koga će to suniti pobjediti ? I čija je Sirija ako nije sunitska...
Sije nisu nasa braca. To pricaju vecinom osobe koje nikad Allahu nisu na sedzdu pali. Ako si musliman sunit, bolje osjeci sebi jezik nego to da pricas.

Kako koga, asadovci shije i ako ima koji sunit medju njima oni su shije. Ovo je rat uzmedju shija rusa izdajnika i ostale bagre protiv sunita.
Ja sam laik po pitanju rata u Siriji, vidim neki prate sve pa i svaku puknutu gumu na Toyotama.. Al imam dovoljno pameti i dovoljno sam musliman da vidim da je cilj pobiti sve sunitsko.
"Dovoljno sam musliman", nadrealno doista.
Novak20

#28165 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

chandan wrote:
Krokodajl wrote:
chandan wrote:Al kako god koliko se god ratuje i koliko god dodje krstaša, šija i ostaje bragre.. Na kraju se pobijediti suniti i Šam(sirija) ce biti njihov. 8-)

Btw.
Ko se sve bori na strani brace FSA ? Kakva je tu situacija.. Zanima me rat u Siriji pa dok malo pofatam.
Onog trenutka kada mi Bosanski muslimani shvatimo da u očima prosječnog Arapa sunita nismo ništa manje rafidije od šiita iz Libanona bit će bolje i nama i njima.
Kada je poslanik Muhammed s.a.v.s rekao "Vi ste moj ummet" to se nije odnosilo samo na današnje sunite nego na sve sljedbenike Božije objave.
U kontekstu sektaškog sukoba sunita i šiita Arapi imaju stav ali mi Bosanski muslimani samo zato što smo suniti ne bi trebali nasjedati na sektaško grupiranje i a priori odbacivati šiite.
To što su šiiti u svom učenju možda i zastranili u pojedinim kontekstima ih ne čini ništa manje muslimanima od pojedinih škola islama u sunitskom okruženju.
Šiiti su naša braća koliko i suniti jer i jedni i drugi u srcu nose šehadet i kao takvi su za mene jednaki a tako bi trebalo biti i za sve muslimane u BiH.

Što se pobjede tiče pobjede sunita, pitanje koga će to suniti pobjediti ? I čija je Sirija ako nije sunitska...

:lol:

Ne shvatih gdje računaš isil. Kao šije ? Kao sunite koji su protiv sunita ? Kao sunite 1/1. ?
Last edited by Novak20 on 29/05/2016 09:02, edited 1 time in total.
insomnia78

#28166 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

U Amere :lol: :lol: :-)
Ironmen

#28167 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

FSA nastavlja izbacaivati bijes na kurdima u Sheiku.
Over 20 civilians have been killed/injured as Syrian Coalition intensifies shelling on Sheikh Maqsoud.
Dok ih papucari borci isila razvaljuju na sjeveru oni se iskaljuju na civilima koji monstrumi.
Point.

#28168 Re: Sirija vol. 2

Post by Point. »

Joj kad mi Bosnjo krene brbljati o sijama a u zivotu ih nisu srele.
bingov buraz

#28169 Re: Sirija vol. 2

Post by bingov buraz »

Al su ih nagrdili Isilovci :shock:
salik79

#28170 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

bingov buraz wrote:
Al su ih nagrdili Isilovci :shock:

Pogane sije! :twisted:

:oops: :run: :skoljka:
Ironmen

#28171 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Point. wrote:Joj kad mi Bosnjo krene brbljati o sijama a u zivotu ih nisu srele.

Cuo na druzenju brada o njima inace je poznato da oni sire najvecu mrznju medju muslimanima izvrcu cinjenice i sire laze i propagandu.
Ironmen

#28172 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Evo turaka samo sto nisu.
Point.

#28173 Re: Sirija vol. 2

Post by Point. »

Jebo te vise sejh..Ubio bi se da mi pecinska, bradata spodoba poput ovog i ostalih sejhova govire ko su i sta su moja braca. Druzim se i sa sunima i sa sijama i nikakve razlike u njima. Ko je dobar covjek, dobar je. Boli me kurac je li vjeruje u Alija, Sinana Sakiva ili Zagora. Njegova stvar.
salik79

#28174 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Fazan je kompetentan jedino po pitanju pranja guzice...Ako i to :-?
Maystor

#28175 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Lakosta, Point,

zašto raspravljate sa trolom koji je došao ovdje da prosipa vehabijska sranja ???
Ako administracija neće da ga ukloni (zbog očiglednog trolanja), onda ga barem ignorišite.
Tema je Sirija, nije ni "Maoča" ni "perspektive vehabijskog pokreta".
Trofrtaljac vam dođe, i u prvom postu kaže iskreno da o Siriji ne zna ništa i da je tu da prosipa ideološka sranja, i vi se zakačite za njega koda je iz Deir-ez-Zura direktno stigo s prve linije fronta.
Locked